Şimdi Ara

HG255s yerine kendi routerini bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiber kullanıcı adı ve şifremi biliyorum, yeni routeralıp wana bağlarsam bir sıkıntı çıkar mı? Ona göre yeni router alacağım.
    Yeni router alıp kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi, farklı bilgiler gerekiyor mu? Evime direk fiber geliyor.
    Router önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraserdar -- 22 Haziran 2019; 3:4:9 >

• Sizin modem yerine router almanız daha iyi olur çünkü fiberde modem yerine router kullanılıyor router olarka xiaomi mi router 3g yi öneririm tam bir f/p cihazı ve kargo olarak aliexpress kargosunu seçerseniz daha hızlı gelir ve satıcıdan rica edin ürünün ücretini 8 dolar felan girsin yoksa gümrük ücretini fazla ödeyebilirsiniz ve gümrük ücretini kargocu kargo parası olarak alıyor bunuda belirtiyim yada ürünü tr den attıgım linktende alabilirsiniz
    https://urun.n11.com/access-point-router/xiaomi-mi-wifi-router-3g-1167mbps-P259149310?KARGO+FİRMASI=YURTİÇİ+KARGO&gclid=Cj0KCQjwgLLoBRDyARIsACRAZe6WI6cCM-fPq08X5TOToeJ2G4J5w9rDrJQ827IkWlJ4FExA0uHsdIAaAl3GEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    aliexpress.com
    US $39.99 |Ev Aletleri'ten Kişisel Bakım Aletleri Aksesuarları'de Xiao mi mi wifi kablosuz router 3G 1167 Mbps Wi Fi Tekrarlayıcı 2.4G 5 GHz çift Bant 128 MB 256 MB 4 antenler mi wifi APP Kontrolü Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/32961832754.html?spm=a2g0o.cart.0.0.6daf3c00T9NwCz

Fiber kullanıcı adı ve şifre dışında cihaza mac clonlaması yapmanız gerekiyor oda kolay aldıgınız mi routera eski routerın mac adresini yazıcaksınız sadece

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    Router demek istemiştim, düzelttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugraserdar

Router demek istemiştim, düzelttim.
    Sen bakma, modem aslinda, pppoe baglanti kuruyor.

Eger fiber eve kadar geliyorsa pppoe destekli wan girisi herhangibir cihaz alip kullanabilirsin. Eve ethernet geliyorsa mac cloning destekleyen cihaz lazim oldugu soyleniyor.

Pardon yazmissin, direk fiberse wan girisli pppoe destekli (olmayan var mi bilmem garanti olsun diye soyluyorum) al direk calisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 22 Haziran 2019; 23:37:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

Hocam, RT-AX55 routeri HG255s yerin almayı düşünüyorum 735TL şuan VATAN'da. Çok uygun. Sizce değer mi? HG255s'i çıkarıp yerine kullanabilecek miyim? Fiber id - şifremi yöntemle aldım forumdaki. Salona 3 duvar var ve 1 uzun koridor. Koridorun dibinde modem. Neyse, hg255s yerine bu çok fark yaratır mı? Bir de şu sorum: Bizde ev telefonu var. Phone1 'a giriyor salonda. Onun için giriş yok RT-AX55'de mesela. Bu bir sıkıntı mı interneti kullanmak için? Ben telefonu takmazsam interneti normal şekilde kullanabilecek miyim normal gibi? (35mbps limitsiz fiber superonline evin içine kadar ont modem+hg255s) Yoksa o phone1 telefon kablosu takılması mı gerekir? Takmadan RT-AX55 i aldım kullanıyorum desem sıkıntısız kullanır mıyım? SAdece ev telefonunu mu kullanamam? Eğer öyleyse sorun yok zaten ev telefonu yılda 2-3 kere çalıo :) artık dönemi geçti

Kim görürse rica ediyorum cevap bekliyorum. Çnkü vatan'da RT-Ax55 uygun fiyata kaçırmak istemem <3 teşekkürler.

• Normalde bildiğim kadarıyla kullanıcı adı ve şifre verilmiyor ama bir şekilde öğrendiyseniz PPPoE ayarlarını yaparak kendi cihazınızı deneyin ama bu seferde MAC adresi tutmadığı için bağlantı izni vermeyebilir, MAC klonlama ile uğraşmanız gerekir belki üstüne. Bunu başaran varsa yazsın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Aralık 2020; 1:31:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bu konuyu bende takip ediyorum çünkü yaklaşık olarak 5 senedir falan aynı router şişme yaptı ve wifi bağlantısında sürekli kesintiler ve azalmalar oluyor. 1 metre önde 40 mbps alırken 1 metre geride 5 mbps'lere düşmekteyim. Routerımın modeli superonline'nin verdiği "HG253s".

Sorum şu arkadaşın sorduğu gibi kafama göre router alıp takabilir miyim ? eğer bu olmazsa superonline'dan yeni bir router isteyebilir miyim ? çünkü bu işin kaçarı yok illa ki değiştirmem gerek ya kendim alıcam ya istiyeceğim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kullanıcı adı şifre ile hg255 i söküp yerine routerını takarsan kullanırsın suan ben bu sekilde kendi routerımı kullanıyorum.sol atlyapısında vodafone.ama bugun yarın sole geciyorum bakalım ne olacak solde kulanıcı adı sıfre almak mesaketli biraz vodafone direk sms le veriyor.

• Merhaba

Kullanıcı adı ve şifremi biliyorum ve modeme kadar fiber geliyor ve wan girişli hg255s kullanıyorum. Merak ettiğim mac klonlama nasıl yapılacak? Aldığım her modeme uygulayabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: FooL

Merhaba

Kullanıcı adı ve şifremi biliyorum ve modeme kadar fiber geliyor ve wan girişli hg255s kullanıyorum. Merak ettiğim mac klonlama nasıl yapılacak? Aldığım her modeme uygulayabilir miyim?

ppoe bağlantı aşamasında kullanıcı adı şifre girerken mac adresi gireceğiniz bölümde çıkıcak oraya giriyorsunuz.

• DH | equ* kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim. O ayarlara geldiğimde yapamazsam tekrar rahatsız ederim  

• quote:

Orijinalden alıntı: FooL

Cevap için teşekkür ederim. O ayarlara geldiğimde yapamazsam tekrar rahatsız ederim  

Kendi routerım için burada anlatımı mevcut az buçuk fikir sahibi olabilirsiniz.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000466959-PPPoE-ile-%C4%B0nternet-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1

• keenetic giga kullanıyorum ben , apartmandaki kutudan eve gelen kablo ethernet kablosu, wireless çekim gücü ve diğer özellikleri ile tavsiye edebileceğim bir modem

https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747

Bu konudaki en beğenilen yanıtlar kısmında bir method paylaşılmış ben sol kullanıcı adımı ve şifremi bu şekilde öğrendim. Amaç bilgisayarı sol kutusu olarak kamufle edip modemin şifre ve kullanıcı adını bilgisayar yollamasını sağlamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lustiel

https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747

Bu konudaki en beğenilen yanıtlar kısmında bir method paylaşılmış ben sol kullanıcı adımı ve şifremi bu şekilde öğrendim. Amaç bilgisayarı sol kutusu olarak kamufle edip modemin şifre ve kullanıcı adını bilgisayar yollamasını sağlamak.

Sol geldi şimdi kurdu yeni modem çıkmış onu taktılar ont yi ortadan kaldırdı ona gerek yok artık dedi.Bakalım bunu test edicem iyiyse keenetice gerek kalmaz belkide.

Hayırlı olsun, benim modem değiştirmemdeki sebep verdikleri modemin kalitesinden ziyade, kafalarına göre uzaktan modemime bağlanıp güncelleme yapıyoruz ayağına reset atmalarının önüne geçmek ve ağ güvenliğimi korumak içindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lustiel -- 21 Aralık 2020; 22:38:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.