Bir kişi de sahip çıkmadı SOL Müşterilerine :) |
HG8245X6 root aktif :) (3. sayfa)
-
-
LG8245X6-20 modelinde denedim ve kitlendi. Çözümü var mı? sadece power yanıyor.
-
Modem içerisindeki fiber müşteri kullanıcı adı ve şifresini öğrenen Superonline müşterisi arkadaşlarım. GPON'lu Wifi 6 modem (Huawei HG8245X6-50) ile değişim talep ediyorsunuz. Ardından 125TL lik servis ücreti alınıyor sizden.
Gelen modemi kutusuna geri bırakıp GPON üzerindeki Ethernet kablosunu kendi modeminizin WAN portuna takıp PPPOE olarak set edip ardından diğer konuda edindiğiniz kullanıcı adı : xxxxxxxxxxx@fiber ve şifre : (7 haneli rakamdan oluşuyor) giriyorsunuz ve bammmm.
Kendi modeminiz ile sorunsuz internetiniz hayırlı olsun. Bu arada superonline'ın DNS leri berbat ben google kullanıyorum.
Hadi geçmiş olsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 17 Ocak 2023; 16:52:34 > -
hocam HG8245X6-10 cihazına bunu uygularsak olurmu teşekkürler.
-
Huawei HG8245X6-10 Gponlu modem ile getirdiler.Huawei HG8245X6-50 ile farkı nedir?
-
X6-50 modeli gelseydi GPON ayrı bir ünite olarak gelecekti ve şifreyi kırdıktan sonra kendi modemini kullanabilecektin.
-
İnternet bağlantısı ile ilgili sıkıntı yaşadığımızı belirtsek.Modem değişimi talep etsek.X6-50 dediğiniz acaba şu modem mi? Huawei LG8245X6-50.
-
İki tane versiyon var:
1) HG8245X6-10
2) HG8245X6
HG8245X6-10 için bu metodu uygulayan var mı acaba?
-
aynı şekilde oluyor
-
HG8245X6 bunda nasıl oluyor hocam ont dahili
eğer yaptıysan yardımcı olur musun
Teşekkürler
-
şimdi aklıma geldi aslında root attıktan sonra ont dahili olan modemde (HG8245X6) sanırım bir problem olmayabilir gibi nitekim
lan 1 lan2 lan3 lan4 bunlardan birini rootla bridge moduna alıp sonrasında dmz' sini router ya da firewall a ip yönlendirmesi yaparak pppoe
sol kullanıcı adı ve şifreyi girerek mac clonelamayıda ekledikmi olabilir.
tüm ayarları şuan aktif kullandığınız HG8245X6 modem için ss atabilir misiniz
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbayindir -- 6 Haziran 2023; 2:33:6 > -
Denedim fakat çalışmadı. Superonline galiba son güncellemelerle yamalamış geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuda bir gelişme var mı? Ben k.adı ve şifremi aldım. Root yapıp bilgileri girsem SOL kullanıcı olarak çalışır mı? Aslında amacım sadece DNS değiştirmek reklamları engellemek için,
PC yada telefon için alternatif sunanlar olacaktır ama benim direk modem üzerinden ihtiyacım var.
-
ne işe yarar bu root menüsü ilk defa duydum
-
Hocam kullanıcı adı ve parolayı almanın yolu var ben o yöntem ile aldım. Cihazı bu şekilde yazılımı yüklesem o bilgiler ile kullanabilir miyim siz denediniz mi? Tvbox yok bende sadece internet
Harici gpon takıyorum internet gelmiyor hiçbirşekilde. Gpon u birşekilde sol dan aktive etmekmi gerekiyor acaba. Aslında ğzerindeki tüm ışıklar yanıyor ama internet gelmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
HG8245X6-10 modem ile denedim failed dedi ışıklar yanıp sönüyor fakat firmware atılmıyor. Farklı bir firmware bulunur belki.
Not: Bu arada dhcp elle ayarlanmazsa modemi hiç görmüyor.
Dhcp ayarlarım
İp 192.168.100.2
Sub 255.255.255.0
Geçit 192.168.100.1
DNS 192.168.100.1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmetemn -- 5 Ağustos 2023; 13:2:31 >
Bu ont cihazına şifre kullanıcı girişi falan var mı? Herhangi bir superoline çıkması ONT cihazına, optik kabloyu takıp, herhangi bir routera superonline fiber şifremizi girip kullanabiliyormuyuz?
-
kullanıcı adı ve şifreni biliyorsan evet
-
bu modemi telekom fiber imternet ile kullanabilmek için mi bu işlemler yapılıyor ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X