Şimdi Ara

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
49
Favori
422.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugun bende hgs aldım.internet sitesine üye oldum ama sayfa açılmıyor.girişe tıklıyorum öylece bekliyor ne yapmalıyım
  • birşey yapmanız gerekmiyor,açılmasını bekleyeceksiniz...
  • bu gün gittim kart sordum inatla kart istiyorum etiket ve türevi şeylere güvenim yok ogs de bile 2-3 kez okumadığı oldu aracımda kgs yi o yönden çok severdim garantiydi ödedi ödemedi okudu okumadı sıkıntısı yokdu..
  • Selamun aleyküm,

Aracımda çıktığı zamanlardan beri HGS kullanıyorum. 2 hafta önce planımda olmayan nedenlerden dolayı 4 defa gişeden geçmiştim. HGS gişesinden geçerken kredi az yazıyordu. Ben internetten kontrol edecektim ama işlerin yoğunluğunda unutmuşum. Dün sistemden sorgulama yapmak aklıma geldi bir baktım 3 adet 79,75 olmak üzere toplam 240tl civarı ceza gözüküyor. Buna itiraz etme vb. şansım var mı? sonuçta geçtiğim yerler 1,80tl tutuyor her geçiş ve başka bir gişeden(ogs vb.) kaçakta geçmedim. Resmen dolandırıcılık başka bir şey değil. 5,5 lira bile tutmayan ücreti nasıl 240tl yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsali1 -- 10 Aralık 2012; 10:11:58 >
  • Aracınızın HGS kayıtları ile ilgili bir sorun vardır. PTT işyerine giderek etiket numaranızı ve geçiş bilgilerinizi doldurun . inceleyip varsa teknik bir sorun gerekli düzeltme yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

bu gün gittim kart sordum inatla kart istiyorum etiket ve türevi şeylere güvenim yok ogs de bile 2-3 kez okumadığı oldu aracımda kgs yi o yönden çok severdim garantiydi ödedi ödemedi okudu okumadı sıkıntısı yokdu..

Etiketler kart olanin calismasi ayni sekilde zaten. Kart seklinde olani da okumayabilir. Ama okumamasinin bir onemi yok. Ogs'de 10 kez ust uste okuyamazsa cezali geciyorsun, onun disinda sistemden plakani gorup normal fiyat düşüyorlar. Hgs'de de boyle yapiyolardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba iki kgs kartım var hep arkadaşlarımdan almıştım kartları kendi plakama ait değiller ama geçiyorum sorun olmuyor.
    Her iki kartta toplam 40-45 TL kadar bakiye var hgs'ye aktarmam mümkün olur mu?
  • Ben de kart sordum, kart yok etiket var dediler. 2 aracım var 1 tane kart alıp ikisinde de kullanmam mümkün mü? Maalesef yeterince bilgi veren bir yer yok.
  • Arkadaslar ben hgs kart aldim seffaf bir kilifin icine koyuyosun ancak hangi yuzu dis tarafa bakacak.Bilgisi olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün 5 TL etiket + 30 TL dolum parası vererek aldım
    kart tipi olanı sordum
    görevli bana kart tipi olanlar kgs gibi okutmalı olacak
    sistemi hazır değil dedi
    durup okutmak için bekleyen olduğu zaman hızlı geçişin bir anlamı kalmayacağını düşündüğümden
    görevlinin söyledikleri beni tatmin etmedi
    kartlı sistemde muhtemelen kartı cama tutup geçiliyordur
    ancak kart satmamak için ellerinden geleni yapıyorlar gibi

firmanın sitesinden bir bilgi ve video
    İzmir`de, trafiğe kapalı özel yarış pistinde,
    özel araçlar ile yapmış olduğumuz hız testlerinde,
    HGS `nin 195 km/h hızda bile başarılı şekilde çalıştığını test ederek göstermiş olduk.

HGS Hızlı Test
    www.cyclops.com.tr
    Untitled Document
    http://www.cyclops.com.tr/videoGaleri/2.html

HGS Lamborghini Hız Testi
    www.cyclops.com.tr
    Untitled Document
    http://www.cyclops.com.tr/videoGaleri/3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 11 Aralık 2012; 18:21:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enoman

Elimizdeki KGS kartlarını ne yapmalıyız peki?

giren şemsiye açılmazmış. yazık oldu bizim kartlara.
  • Bizim millet her işi son ana bıraktığı için sistem hala oturmadı. 1 ocakta kgs ler kapanınca millet hgs almaya hücum eder o zaman ancak buluruz bu soruların cevabını. Etiket alacağım aslında. Aynanın cama yapışan kısmının 5 cm altına değil, ayna montaj ayağının üst ayağındaki siyah benekli alana yapıştırayım diyorum ama bu sorunun cevabını alabileceğim bir yetkili olduğunu sanmıyorum. Ptt hala devlet dairesi zihniyetinden kurtulamamış maalesef. Ülke çapında hgs satış / dolum işini almışsın ki bence karlı bir iş doğru dürüst s.s.s. sayfaları yok daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Bizim millet her işi son ana bıraktığı için sistem hala oturmadı. 1 ocakta kgs ler kapanınca millet hgs almaya hücum eder o zaman ancak buluruz bu soruların cevabını. Etiket alacağım aslında. Aynanın cama yapışan kısmının 5 cm altına değil, ayna montaj ayağının üst ayağındaki siyah benekli alana yapıştırayım diyorum ama bu sorunun cevabını alabileceğim bir yetkili olduğunu sanmıyorum. Ptt hala devlet dairesi zihniyetinden kurtulamamış maalesef. Ülke çapında hgs satış / dolum işini almışsın ki bence karlı bir iş doğru dürüst s.s.s. sayfaları yok daha.

metalik film tabakalı camı olan araçlar mecbur o benekli yere yapıştırıyor
    aracınız bahsedildiği gibi değilse bile o benekli yerden yine çalışması lazım mantıken

http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/

HGS etiketinizi düzgün bir şekilde aracınızın ön camına yapıştırmak için birkaç dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Bu işlemden sonra aracınız HGS gişelerinden beklemeden geçiş için kullanıma hazır hale gelecektir. HGS'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
    Bazı araçların önce camları metalik film tabaka kaplı olduğundan HGS etiketinizin veya diğer geçiş cihazlarının performansını zayıflatmaktadır. Eğer aracınız aşağıdaki listelenmiş araçlarda biri ise listedeki talimatlara uymanız gerekmektedir. Eğer Kullandığınız araç bu listede yer almıyor ise kurulum için "HGS ETİKET KULLANIMI" bölümündeki talimatlara uymanız gerekmektedir.

AUDI
    A8 / S8 hariç tüm modeller : Daha fazla bilgi için AUDI bayinize danışınız.
    A8 / S8 1995- 2001 : Araç %100 metalik ön cama sahip olduğundan harici bir etiket kulanılması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için AUDI bayinize danışınız.

BMW
    "Climate Comfort" seçeneğine sahip modeller : HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için BMW bayinize danışınız.

CITROEN
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok CITROEN modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için CITROEN bayinize danışınız.

FIAT
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok FIAT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için FIAT bayinize danışınız.

LEXUS
    1992 sonrası üretilmiş modeller : Diğer bölümde aynası ön cama monteli araçlar için tanımlı talimatlara uyunuz.
    LS400 1990 - 1992 : Metalik ön cama sahip araçlarda harici etiket çözümlerinin kullanılması gerekmektedir. Aracınızın ön camının tipini öğrenmek için LEXUS bayinize danışınız.

MERCEDES-BENZ
    A Class : HGS etiketinizi ön camın üst kısmında yer ala siyah noktalı şeritin altındaki alana konumlandırınız.
    C180 / 240 / 200; CLK 230; ML Serisi : HGS etiketinizi yağmur ve ışık sensörlerinin sağ veya sol kısmına konumlandırınız. S430 : HGS etiketinizi aynanın arkasındaki ve çevresindeki siyah noktalı alana konumlandırınız.
    Diğre tüm modeller : HGS etiketinizi aracın ön cam dikiz aynasının çevresinde, etiket yapıştırmak için ayrılmış özel alana yapıştırınız. Daha fazla bilgi için MERCEDES-BENZ bayinize danışınız.

PEUGEOUT
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok PEUGEOUT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için PEUGEOUT bayinize danışınız.

RENAULT
    Clio Sport (Metalik ön cam opsiyonlu modeller) : HGS etiketinizi aracın ön cam dikiz aynasının altında, etiket yapıştırmak için özel olarak bırakılmış alana yapıştırınız.
    Clio Sport (Metalik ön camsız modeller) : HGS etiketinizi aynanın arkasındaki ve çevresindeki siyah noktalı alana konumlandırınız.
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için RENAULT bayinize danışınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuci

quote:

Bizim millet her işi son ana bıraktığı için sistem hala oturmadı. 1 ocakta kgs ler kapanınca millet hgs almaya hücum eder o zaman ancak buluruz bu soruların cevabını. Etiket alacağım aslında. Aynanın cama yapışan kısmının 5 cm altına değil, ayna montaj ayağının üst ayağındaki siyah benekli alana yapıştırayım diyorum ama bu sorunun cevabını alabileceğim bir yetkili olduğunu sanmıyorum. Ptt hala devlet dairesi zihniyetinden kurtulamamış maalesef. Ülke çapında hgs satış / dolum işini almışsın ki bence karlı bir iş doğru dürüst s.s.s. sayfaları yok daha.

metalik film tabakalı camı olan araçlar mecbur o benekli yere yapıştırıyor
    aracınız bahsedildiği gibi değilse bile o benekli yerden yine çalışması lazım mantıken

http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/

HGS etiketinizi düzgün bir şekilde aracınızın ön camına yapıştırmak için birkaç dakikanızı ayırmanız yeterlidir. Bu işlemden sonra aracınız HGS gişelerinden beklemeden geçiş için kullanıma hazır hale gelecektir. HGS'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
    Bazı araçların önce camları metalik film tabaka kaplı olduğundan HGS etiketinizin veya diğer geçiş cihazlarının performansını zayıflatmaktadır. Eğer aracınız aşağıdaki listelenmiş araçlarda biri ise listedeki talimatlara uymanız gerekmektedir. Eğer Kullandığınız araç bu listede yer almıyor ise kurulum için "HGS ETİKET KULLANIMI" bölümündeki talimatlara uymanız gerekmektedir.

AUDI
    A8 / S8 hariç tüm modeller : Daha fazla bilgi için AUDI bayinize danışınız.
    A8 / S8 1995- 2001 : Araç %100 metalik ön cama sahip olduğundan harici bir etiket kulanılması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için AUDI bayinize danışınız.

BMW
    "Climate Comfort" seçeneğine sahip modeller : HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için BMW bayinize danışınız.

CITROEN
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok CITROEN modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için CITROEN bayinize danışınız.

FIAT
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok FIAT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için FIAT bayinize danışınız.

LEXUS
    1992 sonrası üretilmiş modeller : Diğer bölümde aynası ön cama monteli araçlar için tanımlı talimatlara uyunuz.
    LS400 1990 - 1992 : Metalik ön cama sahip araçlarda harici etiket çözümlerinin kullanılması gerekmektedir. Aracınızın ön camının tipini öğrenmek için LEXUS bayinize danışınız.

MERCEDES-BENZ
    A Class : HGS etiketinizi ön camın üst kısmında yer ala siyah noktalı şeritin altındaki alana konumlandırınız.
    C180 / 240 / 200; CLK 230; ML Serisi : HGS etiketinizi yağmur ve ışık sensörlerinin sağ veya sol kısmına konumlandırınız. S430 : HGS etiketinizi aynanın arkasındaki ve çevresindeki siyah noktalı alana konumlandırınız.
    Diğre tüm modeller : HGS etiketinizi aracın ön cam dikiz aynasının çevresinde, etiket yapıştırmak için ayrılmış özel alana yapıştırınız. Daha fazla bilgi için MERCEDES-BENZ bayinize danışınız.

PEUGEOUT
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok PEUGEOUT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için PEUGEOUT bayinize danışınız.

RENAULT
    Clio Sport (Metalik ön cam opsiyonlu modeller) : HGS etiketinizi aracın ön cam dikiz aynasının altında, etiket yapıştırmak için özel olarak bırakılmış alana yapıştırınız.
    Clio Sport (Metalik ön camsız modeller) : HGS etiketinizi aynanın arkasındaki ve çevresindeki siyah noktalı alana konumlandırınız.
    Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız. Daha fazla bilgi için RENAULT bayinize danışınız.

BU linki ben de okudum ama kart tipi hgs yok diyorlar etiket var onu kullan işte şeklinde cevap veriliyor. Ayrıca eskiden atermik camlı megane aracım vardı ogs cihazı ayna civarındaki siyah benekli yere yapışıyordu. Bu link baştan savma amatörce hazırlanmış bir link.

• quote:

BU linki ben de okudum ama kart tipi hgs yok diyorlar etiket var onu kullan işte şeklinde cevap veriliyor. Ayrıca eskiden atermik camlı megane aracım vardı ogs cihazı ayna civarındaki siyah benekli yere yapışıyordu. Bu link baştan savma amatörce hazırlanmış bir link.

arabayı sattın camdaki yırtıp atacan 5 TL maliyet
    elden ele kgs ler dolaşabiliyordu
    etiket tipi hgs her araca ayrı alınmak zorunda kalınıyor

tamamen duygusal sebeplerden kart tipinin piyasaya sürülmediğini düşünüyorum
  • HGS düzgün çalışmıyor !!!!!

08.11.2012 tarihinde HGS alarak kullanmaya başladım. 30 Kasım gecesi 21:45 civarında Boğaziçi Köprüsündeki HGS (o tarihte tek HGS gişesi vardı) gişesinden geçtim, kaçak geçiş yazdı. Telefonla HGS merkezine ulaştım problemi anlattım onlar geçiş görmediklerini söylediler. OGS ye bakın dediler, OGS sorgulamasında kaçak geçiş görünüyordu. OGS yi aradım HGS den geçiş yaptığım halde OGS den kaçak geçiş yaptığım söylendi.

Hatanın onlarda olduğunu bilmeme rağmen bugün cezayı ödedim. Cezayı ödemek için 55 dakika PTT de bekledim. Bu kadar sistem kuran yurdum zekası hgs ye para yüklemeyi ve ceza ödemeyi nasıl online yapamıyor anlamak mümkün değil.

Bu gece yine 21:45 civarında Boğaziçi köprüsünde soldaki gişeden (şimdi iki tane gişe var) geçtim. Yine kaçak geçiş dedi bir de karar liste yazdı. O saatlerde gişe sapıtıyor herhalde.

Sistemdeki bu hatadan ötürü birini ödediğim biri de muhtemelen yarın sisteme geçecek iki ceza var.

Kendilerine az evvel mail atıp bunun tamamen sistem hatası olduğunu belirttim. Ödediğim cezanın iadesini ve bu geceki cezanın iptalini istedim.

Bakalım ne olacak, sistemdeki hataları kullanıcılara yıkmaya hakları yok.

Şu anda müşteri hizmetlerine de girilemiyor.

Gelişmeleri sizle paylaşacağım. Başkası da yanmasın gidip OGS alın.

• sorunsuz kullanan kimse yok mu şu HGS yi 2005'ten beri araç kullanıyorum 5 kere kullanmamısımdır KGS yi ne yapcam sımdı ben kara kara düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

sorunsuz kullanan kimse yok mu şu HGS yi 2005'ten beri araç kullanıyorum 5 kere kullanmamısımdır KGS yi ne yapcam sımdı ben kara kara düşünüyorum.

bende de durum aynı, 1-2 yılda bir kgs kullanırım, 35 tl kadar da bakiye var yıllardır duruyor, neyse bugün ptt gidip hgs aldım, sonra lazım olur kgs paralarım da yanmasın düşüncesiyle, müjde gibi bana kgs bakiyelerini ancak gişelerden hgsye aktarabileceğim söylendi. gişeye gidebilsem zaten size sormazdım. en yakın gişe bana tam 270 km mesafede, 35 tl yanmasın diye 270 km yakıt mı tüketmeliyim diyorum ki başka yolu yok mu, yok diyorlar. biri ziraat bankasına bi git demişti ama ben bankadan değil gişeden almıştım kgs kartımı. yine de bankadan bir şey yapılabilir mi?

• bu hgs yi çevremde kullanan 7-8 kişiye sordum hepside sözlemiş gibi okumuyor diyor.. bir okuyormuş bir okumuyormuş..
  • ben de alıcam. ama iki türlü mü oluyor bu kartlar. sordum, cama yapıştırılan kartlardan varmış sadece. ben yılda iki defa anca kullanırım. cama bir şey yapıştırmak istemiyorum. bu kartları geçerken elimizle cama tutsak nasıl olur. ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.