Şimdi Ara

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
49
Favori
422.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: petus20007@hotmail.com

İş yarın lansman yapacak, sistem testlerini yapıyor şu anda, diğerleri daha yazılım geliştirmeyi bitiremedi.

Garanti bankasından bugün mesaj geldi.20 aralıkta HGS etiketlerini şubelerimizden ve internet şubesinden ücretsiz alabilirsiniz diye.
  • İş bankasında HGS Başvuruları başladı arkadaşlar ,
    Bilgi vereyim dedim

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

quote:

İş yarın lansman yapacak, sistem testlerini yapıyor şu anda, diğerleri daha yazılım geliştirmeyi bitiremedi.

Garanti bankasından bugün mesaj geldi.20 aralıkta HGS etiketlerini şubelerimizden ve internet şubesinden ücretsiz alabilirsiniz diye.

güzel haber
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRCo

İş bankasında HGS Başvuruları başladı arkadaşlar ,
    Bilgi vereyim dedim

[simage]http://www.resimagaci.com/img/flf64d.jpg[simage]

Bilgi için teşekkürler.Garanti bankasını önce beklerken İş bankası sessiz sedasız HGS yi çıkardı. Keşke otomatik 20 lira yükleme sistemi olmasaydı.Her geçişte kredi kartından kesilse güzel olurdu.Garanti bankasının sistemini de bekleyeceğim eğer istediğim gibiyse ondan alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

quote:

quote:

güzel haber

Umarım sistemi İş bankası gibi olmaz.Fazla otoyol kullanan birisi değilim geçtikçe kredi kartımdan kesilse geçiş ücreti benim için çok daha iyi olur.Fakat büyük ihtimal öyle olacak gibi duruyor OGS deki sistemin aynısını uyguluyorlar.

• arabamın ruhsatı annemin adına ve ben ayrı şehirde yaşıyorum.
    hgs alamadım çünkü ruhsat sahibinin alması gerekiyormuş, vekaletname istediler
    ya ruhsatı göndermem lazım o zaman arabayı gönderemeyeceğim ya da noter ve kargo masrafı yapıp annemin vekalet göndermesi lazım.
    saçmalığa bak ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

quote:

quote:

güzel haber

Umarım sistemi İş bankası gibi olmaz.Fazla otoyol kullanan birisi değilim geçtikçe kredi kartımdan kesilse geçiş ücreti benim için çok daha iyi olur.Fakat büyük ihtimal öyle olacak gibi duruyor OGS deki sistemin aynısını uyguluyorlar.

OGS nin aynısı olacak bencede 20tl alt limit ondada vardı. Ben KGS kartı kullanıyordm, bugün ptt ye gittim, KGS içindeki miktarı HGS ye aktarmak için Otoban gişelerinin ordaki merkezlerine yönlendirdiler. bu da benim bankaları beklememin bahanesi oldu :)

• Kartlı olan hgs hangi ptt lerde veriliyor.Bakırköy ptt de var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

arabamın ruhsatı annemin adına ve ben ayrı şehirde yaşıyorum.
    ya ruhsatı göndermem lazım o zaman arabayı gönderemeyeceğim ya da noter ve kargo masrafı yapıp annemin vekalet göndermesi lazım.
    saçmalığa bak ya

Yanlış. İtiraz etmeniz lazım. Ben hgs@ptt.gov.tr 'den sorarak da teyit etmiştim. Ruhsat sahibi olma şartı yok. Keza ben de ruhsat sahibi değilim ama ruhsat aslı ve kimliğim haricinde ekstra bir belge olmadan sorunsuz şekilde aldım. Sonuçta kendi adına çıkartacaksın.

• biz 2.el oto galericisiyiz KGS kart kullanıyoruz ve işimizin gereği istanbuldan 2.el oto alımı yapıyoruz ve dönüştede otobanda cebimizdeki KGS yi dilediğimiz arabada kullanıyorduk HGS yi cama yapıştırmadan kullanabilirmiyiz okuma problemi yaşarmıyız illaki cama yapışmasımı gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa teşekkür ederiz.
  • ben mail çekdim hgs ye kartlı sistem kgs gibi değil oda geçerken arabanın içinden okutuyorsunuz yani etiketten tek farkı geçerken kartı cama doğru tutucaksınız ogs gibi.. benim merakım bu motorsikletliler ne yapıcak adamlar yolda giderken tek ellerinden kartı çıkartıp okutmayamı çalıcak bu ülkede sırf araba sürücüleri yok milyonlarca motor kullanan insanlar var keşke onlarda düşünülseydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 19 Aralık 2012; 16:29:04 >
  • HGS etiketini cama yapıştırmak mecburi değildir. Cama yapışkan göstermek mecburidir. Çünkü CAM etikete ilave anten görevi görerek sinyalini güçlendirir. Etiketin arka bandını çıkarmadan SELO BANTLA bile yapıştırıp diğer zamanlarda çıkarabilirisiniz. Etiket okunduğu sürece hangi araçta kullanıldığı önemli değildir. Ancak geçiş yaparken etiketiniz okunmaz ise 2. sistem olan PLAKA TANIMA devreye girer plakadan tanıyarak doğru ücretlendirme yapar ve ceza almanızı engeller. Plaka farklı olduğunda Etiket Okunmaz ise aracınız o etikete tanımlı plaka olmayacağı için o aracınıza ait plakaya ceza gelir. Bu riski aldığınız takdirde 1 etiketi 100 araçta bile kullanabilirisiniz.
  • Bugün İş bankasından ücretsiz Hgs aldım. Sticker verdiler. Bakiye 30 tl nin altına düştükçe kredi kartımdan 30 tl yükleyecekler. Eski KGS'mi iptal ettiler içinde kalan bakiyeyi 1 ay içinde kredi kartıma yükleyecekler.

İş bankasından Hgs almak için ruhsat sahibi olmaya ve ruhsatı yanınızda götürmeye gerek yok.Kredi kartınız veya vadesiz hesabınızın olması yeterli.

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu]
  • Ben de bugün İşbankası internet şubesinden HGS talebinde bulundum.Garanti bankasından kart tipi alacaktım fakat 20 lira kart parası varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blof

Kartlı olan hgs hangi ptt lerde veriliyor.Bakırköy ptt de var mıdır acaba?

var ben bugün aldım 15tl kart ücreti + 35tl de yükledim 50tl ye geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragonath

quote:

Teşekkür ederim arkadaşım.Yarın Bakırköy PTT ye bir bakayım.
    Öyle stickerli tip verelim vs diye zorluk çıkarmadılar değil mi?Ruhsat kimlik yetiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aragonath

quote:

Teşekkür ederim arkadaşım.Yarın Bakırköy PTT ye bir bakayım.
    Öyle stickerli tip verelim vs diye zorluk çıkarmadılar değil mi?Ruhsat kimlik yetiyor.

yok yok pahalı diye zaten kartı vermek istiyolar yada bana öyle oldu en iyi kart temiz valla aynı akbil gibi bide akbil kılıfı gibi kılıfı var istersen yapıştır cama istersen geçerken cama tut ruhsat ve kimlk yetiyor orada bir form dolduruyorsun sadece alıyosun hayırlı olsun..

• @aragonath ,
    Sağolasın dostum.Çok yardımcı oldun.Yarın gidip kartlı HGS mi alayım.
  • Avea ptt ile anlasmaya varmıs avea bayıleride hgs verebilecekmiş yakında
  • quote:

Orijinalden alıntı: hot_shark

quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

arabamın ruhsatı annemin adına ve ben ayrı şehirde yaşıyorum.
    saçmalığa bak ya

Yanlış. İtiraz etmeniz lazım. Ben hgs@ptt.gov.tr 'den sorarak da teyit etmiştim. Ruhsat sahibi olma şartı yok. Keza ben de ruhsat sahibi değilim ama ruhsat aslı ve kimliğim haricinde ekstra bir belge olmadan sorunsuz şekilde aldım. Sonuçta kendi adına çıkartacaksın.

evet yanlış ama vermediler.
    telefonla daha sonra konuştuğumda bir yere sordular ve ruhsat aslı ve kimlikle gelin ama fotokopilerini de getirin dediler. ama yine vermediler çünkü kimlik aslı, fotokopisi derken ruhsat sahibi yani anneminkini istemişler.

ben de yazdığınız mail adresine yazdım, durumu anlattım bakalım ne cevap gelecek.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.