Şimdi Ara

Hgs'yi Nereye Yapıştırmalıyım? SS'li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

quote:

Ben aynaya baktığımda görmeyeceğim şekilde tam siyah kısmın bitimine cama yapıştırdım. Şuana kadar da hiç okumadığı olmadı. Siz de aynaya bakın ve görmeyeceğiniz şekilde yapışıtırn tam ortaya. Bence siyah kısım belki bir nebze sorun çıkartabilir.

Arkadaşım siyah noktalı alan camlara guzel görunsun diye yapılmıyor.

Siyah noktalı alan zaten bu tarz sinyal gönderen, alan aletlerin sinyalinin kırılmaması, kesilmeden sağlıklı okuma yapılması için bırakılıyor.

Daha da ikna olmayan varsa 'atermik cam' nedir diye google'a yazsın araştırsın.

Atermik cam tam olarak ne bilmiyorum ama söylediğiniz çok çok saçma. O sıyah kısımla sinyalin ne alakası var. Sadece güneş ışınlarını engellemek için gölgelik orası. Ayrıca ben beyaz kısma yapıştırdım ve hiç sorun yok. Sizin dediğiniz gibi olsa herkese ille o siyah yere yapıştırın derlerdi. Zaten OGSdeki olay farklı. Burda dışarı sinyal gitmiyor. Dışardan tanıma var. Camın birazını farklı, başka yerini farklı yapacaklarını hiç sanmıyorum.

Hocam saçma diyeceğinize google elinizin altında, baksanıza oradan.

Siz de google yerine buyrun bilimsel kaynak deyip link verseydinizya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Mayıs 2013; 14:58:10 >

• quote:

HGS ana konusunda, yanlış hatırlamıyorsam 10 defa o şekilde geçişten sonra cezalı almaya başlıyorlar diye bir bilgi vardı. Ayrıca sorgulama, hesaptan duşme gibi şeylerde bir aksilik olursa ki burada her şey mumkun uğraşıp durursunuz.

En guzeli bankadan otomatik ödemeli bir kart alıp camda siyah noktalı alana yapıştırmak ve tum bu soruları geride bırakarak yola devam etmek. Ben de ilk başta cama bir şey yapıştırmak istemiyordum ama şimdi unuttum bile...

Anladım birde kart tipi hgs diye birşey var ondan alsam peki ?
  • quote:

quote:

Ben aynaya baktığımda görmeyeceğim şekilde tam siyah kısmın bitimine cama yapıştırdım. Şuana kadar da hiç okumadığı olmadı. Siz de aynaya bakın ve görmeyeceğiniz şekilde yapışıtırn tam ortaya. Bence siyah kısım belki bir nebze sorun çıkartabilir.

Siyah noktalı alan zaten bu tarz sinyal gönderen, alan aletlerin sinyalinin kırılmaması, kesilmeden sağlıklı okuma yapılması için bırakılıyor.

İlk kez duydum böyle birşeyi, siyah kısım karartılmış camdır ve dik gelen güneş ışıkları için güneşlik görevi görür.

• Arkadaşlar iddia edeceğinize google'a atermik cam yazacaksınız.Çok saçma deyip duruyorsunuz....
  • ben tuttum adamların tarif ettiği yere taktım soora bikaç kere kaçak geçiş yazdı baktımki bizim yıkamacı camı nası sildiyse etiketi kenardan hafif zedelemiş şimdi bunu çöpe atıp yenisini mi alıcaz yoksa eskisine yeni etiket mi çıkarttırıcaz? ne dersiniz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

İlk kez duydum böyle birşeyi, siyah kısım karartılmış camdır ve dik gelen güneş ışıkları için güneşlik görevi görür.

• arka cama yapıştırılıyor.
  • Ben aynanın arkasına yapıştırdım , eğer burada boşluk yoksa camın altına da yapıştırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.devarne

Arkadaşlar iddia edeceğinize google'a atermik cam yazacaksınız.Çok saçma deyip duruyorsunuz....

Hala diyorum çok saçma. Siz google'a yaz deyip duracağınıza kaynak verseniz olmuyor mu? Alın yazdım ve çıkan ilk sayfa sonuçları hep forum vs.
    https://www.google.com.tr/#biw=1920&bih=955&sclient=psy-ab&q=atermik+cam&oq=atermik+cam&gs_l=hp.3...890.2552.0.2839.11.11.0.0.0.0.171.923.0j6.6.0...0.0...1c.1.14.psy-ab.2DfqIt576kM&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.46751780,d.ZWU&fp=7cb49fefb14c264

• Evet Google'da akademik bir açıklama belki bulamazsınız ama bakın ''Karayolları 5. Bölge Müdürü Mahmut Çelikcan'' ne açıklama yapmış. Linke tıklarsanız camında siyah noktalı alan olan tum araçlar için etiketin buraya yapıştırılması gerektiğini okursunuz.
    http://haber.gazetevatan.com/0/142148/44/otomobil

Uğurlu Oto Cam ve Trakya Cam Sanayi sayfalarından da Atermik Cam nedir oğrenebilirsiniz.
    http://www.ugurluotocam.com.tr/yeni/otocam.asp http://www.trakyacam.com.tr/Otomotiv_Camlar/tr/lamine_camlar.htm

Erciyes universitesinin kendi OGS cihazlarıyla ilgili yaptığı açıklamada da siyah noktalı yerlerin Atermik kaplamasız alan olarak bırakıldığı ve buraya yapıştırılması gerektiği belirtilmiş.
    http://ogs.erciyes.edu.tr/Dosyalar/OGSKK.pdf

Karayolları Genel Mudurluğunun OGS sayfasında da cihazın atermik camlarda siyah benekli alana yapıştırılması gerektiği söylenmiş ve resimlerle desteklenmiş.
    http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OGS.aspx

Hgs'yi Nereye Yapıştırmalıyım? SS'li

Artık daha fazla saçmalamayalım ne dersiniz?

• @ilker67

Öncelikle saçmalama filan hiç yakışmıyor. Ben sadece bana mantıklı gelmeyen bir bilginin doğruluğunu sorguluyorum. Buna da elbette hakkım var. Doğrudan her denileni doğrudur deyip kabullenen biri değilim malesef. Bu açıdan hala ben geçerli bir kaynak görmüyorum. Birileri oraya yapıştırın dedi diye o kısmın atermik olmadığını anlayamıyorum kendi adıma. Belki de sadece konumla ilgilidir ve mümkün olduğunca yukarda olmalıdır ve karartmadan sinyal yolladığı için etkilenmiyordur. Gazete haberi veya hiç duymadığım bir camcı benim için kaynak değil. Belki de denildiği gibidir ve oralarda böyle ayrıcalıklı bir bölge (nasıl üretilebilir bu şekilde aklım almıyor ama) vardır. Böyle bişey varsa şayet bunlar, OGS için ve dışarı sinyal gönderebilmesi için. HGS'de bir etiket var ve dışarı sinyal gönderecek bir enerjisi de yok zaten. HGS nasıl alıgılıyor buna da bakmak gerek. Etiketin içindeki şekilli plakayı algılıyor, ordan yansıyan enerjiyi ölçüyor gibi bişey varsa ve doğrudan görmesi gerekiyorsa bu sefer karartma kısmı sorun teşkil edecektir. Bu durumda da etiket cihazın açıkta ve doğrudan göreceği bi yerde olmalı. Ben şuan etiketimi karartma olmayan yere yapıştırdım ve okuyor. Siz öyle düşünüyorsunuz saygı duyarım ama ben hala o kısmın sadece aşırı ışığı kesmek için gölge yapma amaçlı karartıldığını düşünüyorum. HGS etiketi yapıştırma talimatında da aynanın dibinden 5 cm aşağı diyor mesela. Hiç öyle atermik camlarda şurasında atermik olmayan kısım var, tam olarak oraya yapıştırın filan demiyor. Otomobillerde ibare aynanın 5 cm altı, TIR gibi araçlarda camın alt tarafı. TIR'larda da atermik cam vardır sanırım. Alt kısımda da karartma olan TIR görmedim.

Yine ulaştırma bakanı hem OGS, hem de HGS'yi karartmanın altına eliyle yapıştırıyor.

Bu da benim arabanın arka camı. Bu durumda o kısımda da etiket vs. takarlar belki diye atermik olmayan kısım var şimdi. Dediğim gibi bana hiç mantıklı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Mayıs 2013; 23:32:35 >

• quote:

quote:

quote:

Atermik cam tam olarak ne bilmiyorum ama söylediğiniz çok çok saçma. O sıyah kısımla sinyalin ne alakası var. Sadece güneş ışınlarını engellemek için gölgelik orası. Ayrıca ben beyaz kısma yapıştırdım ve hiç sorun yok. Sizin dediğiniz gibi olsa herkese ille o siyah yere yapıştırın derlerdi. Zaten OGSdeki olay farklı. Burda dışarı sinyal gitmiyor. Dışardan tanıma var. Camın birazını farklı, başka yerini farklı yapacaklarını hiç sanmıyorum.
    quote:

Öncelikle saçmalama filan hiç yakışmıyor. Ben sadece bana mantıklı gelmeyen bir bilginin doğruluğunu sorguluyorum. Buna da elbette hakkım var.

Biraz değişik olmuş yorumunuz.

• Hocam bi,imsel kaynak arayip bakanin fotosunu koymaniz komik olmus.
    Hgs nin calisma prensibini gelistirici firmanin sayfasindan okuyabilirsiniz.
    http://www.vendeka.com.tr/tr/haberler/23-hgsyi-yakndan-tanyn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bi,imsel kaynak arayip bakanin fotosunu koymaniz komik olmus.
    Hgs nin calisma prensibini gelistirici firmanin sayfasindan okuyabilirsiniz.
    http://www.vendeka.com.tr/tr/haberler/23-hgsyi-yakndan-tanyn

Malesef dediğiniz gibi ben de bilimsel kaynak bulamadım ve mevcut uygulamaların ve etiket yapıştırma talimatlarının böyle bişeyden bahsetmediğini belirtmek istedim. Belki de dediğiniz gibi atermik olmayan bir bölge yapılıyordur ama ben bunun karartma olan kısımla ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Zira dediğim gibi otobüslerde ve kamyonlarda camın alt tarafına yapıştırılıyor.

@mcornek
    Birine saçmalıyorsun demekle söyledikleriniz saçma demek farklı diye düşünüyorum. Söylenenler bana evet saçma geldi ve kabul ediyorum biraz etkiye tepki oldu. Normalde bana anlamsız geliyor derdim. Eğer gerçekten böyle bir bölge olsaydı camda o kısmın bir şekilde sürücünün anlayabileceği şekilde işaretlenmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum ama mantığım bu durumu kabul etmemi oldukça güçleştiriyor. Neyse konu uzadıkça uzuyor. HGS için böyle bir bölge yok. Otomobiller için aynanın biraz altında görünecek şekilde yapıştırılıyor. Bence karartma etiketi okumayı güçleştirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 19 Mayıs 2013; 9:40:10 >

• Siyah noktaların ingilizce terimi "frit"

Bu noktoların 3 amacı var;

1) kozmetik. cam üreticisi buraya logosunu yapıştırıyor. ve kenarlardaki noktalarda cama bitmiş işçilik izlenimi veriyor

2) güneş ışınlarını kırar ve aynanın parlamasını sürücünün gözünü almasını önler.

3) aracınızdaki cam çerçeveye bu siyah noktalara temas edecek şekilde takılır. ön camınız değişeceği zamanda aynı prensibe göre takılır.

http://www.dedona.com/the-purpose-of-the-frit-black-band-and-spots-on-windshield/

HGS'yi cama yapıştırırsanız öğle vakti güneş ampül gibi tepenizde hgs etiketini partlattığı zaman kameralar bunu göremeyebilir.

siyah noktalı alan ise güneş ışınlarını kırdığından okunabilir.

istediğiniz yere takın. ama sonra vay efendim niye okumadı demeyin.

• HGS o söylenilen siyah kısma yapışık bende ve ön cam atermik, geçen sefer İstanbul'a gidip geldiğimde gişelerde okumadı ve kaçak geçiş uyarısı verdi hep fakat plaka tespit edildiğinden normal ücret kredi kartından çekilmiş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.