Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
986
Cevap
30
Favori
85.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atalayalper

Chord crimson plus senin sisteme olmayabilir bence mecanica...cok tiz ve bass agirlikli bir ses alabilirsin dikkat et derim...

Uygun fiyatli ve basarili İnterconnect tavsiyesi olarak;

Merlin mozart
    Atlas equator mk2 veya mk3
    Atlas superior
    Black rhodium opus
    Audioquest evergreen verilebilir..

Speaker kablosu arayanlar dh labs odyssey'e bakabilirsiniz kablonun konduktivitesi cok yuksek kalinligi ve yalitimi da iyi hadi hepsini gectim fiyati cok uygun...

DH labs fiyatlarina nereden bakabiliriz? Ayrica benim yazdigim urunlerle ilgili yorumlariniz nasil olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TF de gördüm de, kabloları havada tutmanın bir önemi mi var acaba

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###
  • quote:

Chord crimson plus senin sisteme olmayabilir bence mecanica...cok tiz ve bass agirlikli bir ses alabilirsin dikkat et derim...

Uygun fiyatli ve basarili İnterconnect tavsiyesi olarak;

Merlin mozart
    Atlas equator mk2 veya mk3
    Atlas superior
    Black rhodium opus
    Audioquest evergreen verilebilir..

Speaker kablosu arayanlar dh labs odyssey'e bakabilirsiniz kablonun konduktivitesi cok yuksek kalinligi ve yalitimi da iyi hadi hepsini gectim fiyati cok uygun...

odyssey icin 1.4 mm gibi bir kalinlik gordum, yanlislik olmasin alper, bu da fazla ince gibi. Qed XT icin ne dersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

quote:

Orijinalden alıntı: sayko83

Ben x fi hd yi çok kaliteli ixosun üst seri olan optik kabloyla bağlamayı planlıyordum

X-fi'den aldığınız çıkış dijital olunca bu kartı bir nevi bypass etmiş oluyorsunuz. HDMI veya anakart optik out önermemin nedeni buydu. Optik kablonun da çok kaliteli olmasının sese etki edeceğini sanmam, standartları deskekleyen düzgün her kablo aynı şekilde ses sinyalini iletebilecektir. Mesafeler çok uzun olsa ve ses sinyali yerine bant genişliği yüksek bir sinyal gönderilse belki kablo kalitesi ön plana çıkabilirdi...

Ses kartlarında DAP (Digital Audio Processing) özelliği bulunmaktadır. Bu işlemi bilgisayarın kendi işlemcisi ile yapamazsınız. Sonuçta nasıl video işlemleri videa kartlar ile yapılmaktaysa ses işlemleri de ses kartları tarafından yapılmaktadır. Bu işlemler yapılırken ciddi çevrim işlemleri sözkonusudur. Bu çevrim işlemlerinin en önem taşıyan kısmı ise OVERSAMPLİNG (üst örnekleme) özelliğidir. İyi ses kartlarında en ideal olarak bu işlem 4 Times olmaktadır.
    Ses kartınızın çıkışı digital de olsa analog ta olsa ses akışlarını temsil etmektedir. Digital bir ses bilgisayarın işlemcisinde işlendikten sonra digital audio bitstream olarak değer kazanmazlar. Bu yüzden ses kartının önemi oldukça büyüktür.

• Arkadaşlar konuyu başlıkla alakası olmayan bir yere yani ses kartlarına getirmeyelim lütfen. Onunla da ilgili bir konu muhakkak vardir ve kendince bir öneme sahiptir. Ancak Hifi sistemlerde kullanilan kablolarla ilgili olarak bu konu başlığında paylaşmak istedigim hususlari bazı arkadaşlarin konu dışı yazışmaları nedeniyle zorlukla takip edebiliyor ve bircok kisi gibi başlık dışı konulari mecburen okumak zorunda kalıyorum.
    Lütfen forumda bu gibi durumlara dikkat edelim, mecburi bir durum arz eden zamanlarda ise konu sahibine bilgi vererek konu dışına çıkalım.
    Hepinize teşekkürler,

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Arkadaşlar konuyu başlıkla alakası olmayan bir yere yani ses kartlarına getirmeyelim lütfen. Onunla da ilgili bir konu muhakkak vardir ve kendince bir öneme sahiptir. Ancak Hifi sistemlerde kullanilan kablolarla ilgili olarak bu konu başlığında paylaşmak istedigim hususlari bazı arkadaşlarin konu dışı yazışmaları nedeniyle zorlukla takip edebiliyor ve bircok kisi gibi başlık dışı konulari mecburen okumak zorunda kalıyorum.
    Lütfen forumda bu gibi durumlara dikkat edelim, mecburi bir durum arz eden zamanlarda ise konu sahibine bilgi vererek konu dışına çıkalım.
    Hepinize teşekkürler,

Dikkatle okunursa benim yorumum yapmış olduğum alıntıya istinaden yazılmıştır.
    Konu başlığına göre Hi_fi ses sistemlerinde kabloların önemidir. Bu konu anlatılırken çoğu arkadaşımız optik ya da digital bağlantıların ses kartını by-pass ettiğini belirtmiştir.
    Ben de konunun önemine binayen bu düzeltmeyi yapmış bulunuyorum.
    Ses çıkışını digital de alsanız analog ta alsanız sistemdeki ses kartı devredışı kalmayacaktır. Çünki ses işlemlerini ses kartı yapmaktadır. Digital çıkış ise belli stream değerindeki sinyalleri doğru olarak iletmek için kullanılmaktadır. Örnek.
    Basit bir coaksiyel ya da optik bir kablo ile DOLBY DIGITAL ya da DTS sinyalleri iletilebilir ama sözkonusu daha yüksek çözünürlükteki ses sinyallerini örneğin DOLBY DIGITAL PLUS ya da DTS HD gibi bir formatların işlenilmesi olunca, basit optik ya da digital hattın veri akışı kablo veya veriyolu arabirimi tarafından desteklenmeyeceğidir.
    Aynı şekilde analog bir kablo ile digital seslerin de doğru iletilemeyeceğini bilmeliyiz.
    Konu başlığına ithafen mizansel olarak belirtmem gerekirse.
    Eğer kablolama bu kadar basit olsaydı (gerek analog ses gerekse digital ses) bu gün IXOS, ACOUSTIC RESEARCH gibi firmalar olmazdı.
    Konu ile ilgili olarak eğer isterseniz daha detaylı bilgi verebilirim.

• Burakcım kalınlıga fazla takilma cunku kalite veya bass basarimi icin bir kistas degil açikçasi...Supra ply 3.4'e de bakabilirsin can hifi satiyor ve 3mm2 kalinligi var...qed xt icin olumlu yorumlarin yaninda bir o kadar da olumsuz yorum okudum senin aradigin kablo qed xt degil bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Arkadaşlar konuyu başlıkla alakası olmayan bir yere yani ses kartlarına getirmeyelim lütfen. Onunla da ilgili bir konu muhakkak vardir ve kendince bir öneme sahiptir. Ancak Hifi sistemlerde kullanilan kablolarla ilgili olarak bu konu başlığında paylaşmak istedigim hususlari bazı arkadaşlarin konu dışı yazışmaları nedeniyle zorlukla takip edebiliyor ve bircok kisi gibi başlık dışı konulari mecburen okumak zorunda kalıyorum.
    Hepinize teşekkürler,

Dikkatle okunursa benim yorumum yapmış olduğum alıntıya istinaden yazılmıştır.
    Konu başlığına göre Hi_fi ses sistemlerinde kabloların önemidir. Bu konu anlatılırken çoğu arkadaşımız optik ya da digital bağlantıların ses kartını by-pass ettiğini belirtmiştir.
    Ben de konunun önemine binayen bu düzeltmeyi yapmış bulunuyorum.
    Ses çıkışını digital de alsanız analog ta alsanız sistemdeki ses kartı devredışı kalmayacaktır. Çünki ses işlemlerini ses kartı yapmaktadır. Digital çıkış ise belli stream değerindeki sinyalleri doğru olarak iletmek için kullanılmaktadır. Örnek.
    Basit bir coaksiyel ya da optik bir kablo ile DOLBY DIGITAL ya da DTS sinyalleri iletilebilir ama sözkonusu daha yüksek çözünürlükteki ses sinyallerini örneğin DOLBY DIGITAL PLUS ya da DTS HD gibi bir formatların işlenilmesi olunca, basit optik ya da digital hattın veri akışı kablo veya veriyolu arabirimi tarafından desteklenmeyeceğidir.
    Aynı şekilde analog bir kablo ile digital seslerin de doğru iletilemeyeceğini bilmeliyiz.
    Konu başlığına ithafen mizansel olarak belirtmem gerekirse.
    Eğer kablolama bu kadar basit olsaydı (gerek analog ses gerekse digital ses) bu gün IXOS, ACOUSTIC RESEARCH gibi firmalar olmazdı.
    Konu ile ilgili olarak eğer isterseniz daha detaylı bilgi verebilirim.

İmalı teklifiniz için teşekkürler. Oraları geçeli çok oldu maalesef. Ama sizleri aydınlatabilecegimiz her konuda pm den de her zaman ulasabilirsiniz.
    Ben istemeden de okusam okuduklarimi gayet rahat anlayabiliyorum. Siz bu foruma yakışan ve basit olsun kapsamlı olsun her bilgiye ihtiyaç duyan arkadaşa gerekli yardımı üşenmeden yazarak gösterme nezaketinde bulunuyorsunuz. Sizi burada tenzih etmek isterim. Yazdiklarim sizin için degildir. Bunu mesajımda açık olarak belirtememişim sanırım. Benim dikkat çektiğim yersiz sorulan sorular. Bu yùzden siz ùstünuze alınmayın, aksine bu forumda basit soru ve sorunlara artik cevap verilmeye uşenildiği yada bu sorulari soranlarin üşengecliğinden geçmişte yazılanları okumadan soru soruduğu gibi bir karmasa yasanmıstı. Siz de bu sorulara üşenmeden cevap verdiğinizden ötürü yazılanlardan son alınacak arkadaşımızsınız.
    Saygılar

• quote:

Burakcım kalınlıga fazla takilma cunku kalite veya bass basarimi icin bir kistas degil açikçasi...Supra ply 3.4'e de bakabilirsin can hifi satiyor ve 3mm2 kalinligi var...qed xt icin olumlu yorumlarin yaninda bir o kadar da olumsuz yorum okudum senin aradigin kablo qed xt degil bence..

Alper Qed leri eledim o zaman. Olmazsa timpani,ile gorusup DhLabs icin stok soralım. Sıfır bakmaktan başka çare yok gibi. Ayrica supra Can da kalmamisti. Onu da bir soralim. yada seninle futureshop a bakıp oradan bir sipariş gecelim. Speaker ve interconnect.

• Hoparlör ve kablolama esasları.
    Konu ile ilgili benim de tuzum bulunsun istedim.
    1 KALINLIK FAKTÖRÜ (Güç iletim katsayısı) Her amplifikatörün çıkış karakterisitiği vardır. Burada bilinmesi gereken en önemli unsur amlifikatörün çıkış gerilimi ve çıkış akımıdır. Nasıl hesaplanır.. Bir oto amplifikatörü 12V ile çalışır. Yeterli güç aktarımı ancak çıkış akımının artırılması ile mümkün olabilmektedir. Bu yüzden bu tür sistemlerde kalınlık oldukça önem taşımaktadır. Neden mi. 12Voltluk bir gerilim amplifikasonunda (eğer inverter kullanılmıyorsa) Yeterli güç iletimi için hat üzerinden çekilen akımı hesaplarsak kabaca bu akımın 10Amper ve daha üzerinde olduğunu görürüz. Bu seviyede bir akımın iletilmesi 1.5mm2 ya da 2.5mm2 gibi bir kesit ile iletilmesi kablo üzerinde ciddi gerlim düşümü yaratacaktır. Ölçüm parametresi mm kare için 2 amper alınmaktadır. Yani 1 mm karelik bir kablodan en fazla 2 amper akıtılmaktadır. Bu değer üst sınırdır. Eğer bir oto amlifikatörümüzün çıkış akımı10A ise en az 5mm karelik tel kesiti gereklidir.
    2 MANYETİK RESONANCE FAKTÖRÜ. Kablomuzu bir iletken olarak düşünsek te aslında kablomuz da bir çeşit bobin olarak çalışmaktadır. Özellikle daire şeklinde kıvrılmış kablolar ciddi güç kaybı yapabilmektedirler. Bir başka etkileşimi ise telin birisinden akan akımın manyetik alanının diğer teli etkileyerek az da olsa manyetik etkiyle diğer teldeki akıma ters etki yaratarak akımı zayıflatma unsurudur. Bunu en az seviyeye indirebilmek için DENGELİ (BALANCED) COAKSIYEL kablolar kullanılmaktadır. (iki telin birbirine eşit aralıkla uzaklaştırılması olayı) Gelişen son tekniklerde her iki telin de birbirinden ekranlanması uygulansa da bu yöntemin yüksek akım gerektiren sistemlerde işe yaramadığı anlaşılmıştır. Eski teknoloji olan MUSIFLEX kabloların (Karbon uygulamalı) bu konuda hala en iyisi olduğu gözlemlenmektedir. Bu teknikte hoparlör kablolarının arasında karbon bir şerit bulunmakta ve manyetik akıyı azaltmaktadır.
    Bu faktörün daha aza indirilmesindeki diğer bir başarılı uygulama da şerit halindeki kablolardır. Bu tür kabloların yapımındaki özelliklerinden dolayı kabloların birbirine olan etkileşimi en aza indirilmiştir.

• Tamam olur tabii ki burakcim verelim siparis ama ilk once model belirleyelim Bende atlas superior interconnect alacagim galiba seri sonu oldugu icin ücte biri fiyatina satiliyor..

• quote:

quote:

quote:

Ben x fi hd yi çok kaliteli ixosun üst seri olan optik kabloyla bağlamayı planlıyordum

X-fi'den aldığınız çıkış dijital olunca bu kartı bir nevi bypass etmiş oluyorsunuz. HDMI veya anakart optik out önermemin nedeni buydu. Optik kablonun da çok kaliteli olmasının sese etki edeceğini sanmam, standartları deskekleyen düzgün her kablo aynı şekilde ses sinyalini iletebilecektir. Mesafeler çok uzun olsa ve ses sinyali yerine bant genişliği yüksek bir sinyal gönderilse belki kablo kalitesi ön plana çıkabilirdi...

Ses kartlarında DAP (Digital Audio Processing) özelliği bulunmaktadır. Bu işlemi bilgisayarın kendi işlemcisi ile yapamazsınız. Sonuçta nasıl video işlemleri videa kartlar ile yapılmaktaysa ses işlemleri de ses kartları tarafından yapılmaktadır. Bu işlemler yapılırken ciddi çevrim işlemleri sözkonusudur. Bu çevrim işlemlerinin en önem taşıyan kısmı ise OVERSAMPLİNG (üst örnekleme) özelliğidir. İyi ses kartlarında en ideal olarak bu işlem 4 Times olmaktadır.
    Ses kartınızın çıkışı digital de olsa analog ta olsa ses akışlarını temsil etmektedir. Digital bir ses bilgisayarın işlemcisinde işlendikten sonra digital audio bitstream olarak değer kazanmazlar. Bu yüzden ses kartının önemi oldukça büyüktür.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler, aslında kastım çıkan sinyalin bitstream olması değil creative x-fi kartının ne artısı varsa sayısal çıkış ile bu avantajının ortadan kalkacağı idi.

Bu arada ses kartlarının ve onboard ses kartının sayısal çıkışlarını karşılaştıran bir test varsa veya falanca markanın optik kablosunun daha iyi olduğuna dair bir test, ölçümleriyle beraber lütfen ekleyin...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler, aslında kastım çıkan sinyalin bitstream olması değil creative x-fi kartının ne artısı varsa sayısal çıkış ile bu avantajının ortadan kalkacağı idi.

Bu arada ses kartlarının ve onboard ses kartının sayısal çıkışlarını karşılaştıran bir test varsa veya falanca markanın optik kablosunun daha iyi olduğuna dair bir test, ölçümleriyle beraber lütfen ekleyin...

Sorunuz biraz karışık olmuş. Anlatmaya çalışayım.
    Ses kartının avantajı derken kendi bünyesindeki birtakım yazılımlar dahilinde kullanılabilir olan özel efektlerden bahsetmiş olmalısınız. ASIO, CMSS 3D, 24 BIT CYRISTALIZER ve EAX HD gibi özellikleri. Çoğu ses kartında bu özellikler digital çıkış kullanılırken by-pass edilmektedir. Ama bu durum ses kartlarının processing yani ses işleme özelliğine etki etmemektedir. Bir ses kartı sesi işler ve gerekli uygulamaları yaparak bir veri akışı şeklinde bunu çıkışa verir. Bu veri akışı digital olabileceği gibi analog ta olabilir. Zaten analog dönüşümde sadece DAC (Digital-Analog Converter) kullanılmaktadır. Bu birim oldukça küçük bir birimdir ve çok basit cihazlarda bile rahatlıkla yapılabilmektedir. Bakınız VCD playerler.
    Daha aydınlatıcı konuşmam gerekirse..
    Günümüzde birçok farklı işlemciler kullanılmaktadır. Eski P4 işlemcisi de işlem yapar yeni İ5 işlemcisi de bazı işlemleri yapar. Ama yeni İ5 işlemcisini incelediğimizde ilave birçok komut kümecikleri yerleştirildiğini görürüz. Bir P4 te MMX SSE1,2,3 ihtiva ederken bir İ5 işlemcisi bunlara ilaveten birkaç komut dizeleri daha eklenmiştir. İşte bu ilave komut kümeleri o işlemcinin anladığı karmaşık bilgi işleme tekniğidir ki bundan dolayı (başka etkenler de var tabii ki.) çalışma frekansı düşük te olsa mesela 3.0GHZ günümüzün 2.33GHz lik bir İ5 işlemcisinden kat kat yavaştır. İşte ses kartlarının içerisinde bulunan DAP (Digital Audio Processing) te aynı mantıkla çalışmaktadır. Bizler işlenmiş ses sinyallerini sonradan digital hat ile ya da analog hat ile de iletsek sonuç değişmemektedir. Sadece aradaki sinyal kayıplarını bir nebze engellemiş oluruz.
    Bundan 5-6 sene kadar önce benim yeni almış olduğum CREATIVE X-Fi ses kartının ciddi bir testini ve karşılaştırmasını yapmıştım.
    Testte kullanılan aletler NEUTRIX AUDIO ANALIZER (oldukça pahalı bir alettir)
    FOSTEX 6301 Stüdyo monitörleri.
    Test edilen ses kartları.
    ECHO LAYLA
    CREATIVE X-Fİ
    Ve onboard ses kartı.
    Echo LAYLA on board ses kartına inanılmaz bir fark attı. Öyle ki en basit insan kulağı ile bile sesteki farkı ciddi bir şekilde anlayabiliyordu. Kayıt karakteristiği ise onboardlarda tabiri caizse çamur gibi idi.
    Echo LAYLA ile creative i kıyasladığımızda ise sadece yüksek frekans bölgesinde -2db lik bir fark gözlemlenmekteydi ki dinlemede kabul edilebilir sınırlar içerisindedir. Ama kayıt karakteristiği LAYLA kartta profesyonel standartlarda olup 44.1KHZ 16 bit çözünürlükte 20Hz-22KHz +/- 0.5db kayıt eğrisi gözlemlenirken creative kartta bu eğeri 20Hz 20Khz +/-2 db iken 22 Khz e çıkıldığında -6 desibellere düşmekteydi. Yine de profesyonel olmamakla tatminkar bir kayıt karakteristiği olduğunu gözlemledim.
    Tabiiki bu frekans aralığında gerekli distorsiyon ölçümlerinde de LAYLA oldukça iyi değerler vermekteydi.

Optik kablo olarak eğer çok uzun gerekli değilse (en fazla 2m) ACOUSTIC RESEARCH tavsiye ederim. Şu aralar oldukça uygun fiyatlı ve iyi bir üründür. Bu ürünü o yıllarda 25TL (25milyondu) gibi bir ücretle almıştım. Kıyaslama için IXOS un bir optik kablosunu denediğimde (Fiyatı68 sterlin idi) açıkçası aralarında hiçbir ölçüm farkına rastlayamadım. Sadece IXOS yapısı çok daha kaliteli idi.

• Benim aklımdaki senaryo şu: Düzgün müzik dinlemeye çalışan biri ses kartının bütün efektlerini kapatır ve resample yapmayan bir driver ile kartın sayısal çıkışına sesi gönderir. Bunu yaptığı zaman pahalı kart ile fena olmayan onboard ses kartının sayısal çıkışlarında duyulabilecek bir fark kalmaz, belki sayısal sinyalde de fark olmaz.

Sizin yaptığınız testte kayıt vb. yapıldı ise buradakinden farklı bir durum var çünkü işin içine ADC devreleri giriyor. Bilgisayardan sese mudahale etmeyen driverlar ve her iki kart ile sayısal çıkış alınsa ve test tonları içeren bir ses dosyası çalınıp external ama testte sabit tutulan tek bir DAC'a veya AVR'ye aktarılıp aynı ölçüm cihazı ile ölçüm yapılsa fark bulunacak mıydı?

• quote:

Optik kablo olarak eğer çok uzun gerekli değilse (en fazla 2m) ACOUSTIC RESEARCH tavsiye ederim. Şu aralar oldukça uygun fiyatlı ve iyi bir üründür. Bu ürünü o yıllarda 25TL (25milyondu) gibi bir ücretle almıştım. Kıyaslama için IXOS un bir optik kablosunu denediğimde (Fiyatı68 sterlin idi) açıkçası aralarında hiçbir ölçüm farkına rastlayamadım. Sadece IXOS yapısı çok daha kaliteli idi.

Bu da mantıklı. pahalı optik kablo alınacaksa sese etkisinden ziyade yapısına, sağlamlığına, bağlantı yerlerinin düzgünlüğüne para verildiği bilinmeli. Benim yukarıdaki mesajlarda standartları sağlayan kablodan kastım budur... Kaliteli, işini yapan, specleri sağlayan... çinde 3 kuruşa üretilip sonra bozulan değil, ya da akıl almaz iddialarla pahalıya satılan (ama yine de çaktırmadan çinden gelen :))

• quote:

quote:

Bu da mantıklı. pahalı optik kablo alınacaksa sese etkisinden ziyade yapısına, sağlamlığına, bağlantı yerlerinin düzgünlüğüne para verildiği bilinmeli. Benim yukarıdaki mesajlarda standartları sağlayan kablodan kastım budur... Kaliteli, işini yapan, specleri sağlayan... çinde 3 kuruşa üretilip sonra bozulan değil, ya da akıl almaz iddialarla pahalıya satılan (ama yine de çaktırmadan çinden gelen :))

51 milyon transistör ve 10000 MIPS barındıran bir ses işlemcisi ile onboardlarda kullanılan basit ses işlemcilerini kıyaslarsan ve aralarında fark olmaz dersen biraz küseriz.
    Tabiiki bazı şeyleri göz ardı etmemek gerekir.
    Çoğu arkadaşımız gibi MP3 gibi çok kötü formatlarla uğraşıyorsanız böyle bir kannate ulaşmanız gayet normaldir. Ama üst seviye formatlarla (WAV. MLP-LOSSLES gibi) formatları işlemek sözkonusu olunca DSP işlemcilerinin önemi ortaya çıkacaktır.
    Tabii ki dinleme yaptığınız monitörlerin de önemini anlatmama gerek yok. Benim yaptığım testlerde kullandığım ölçü aleti herkesin alabileceği bir alet değildir.

• Burak; bir ara bende bir x-fi fatality vardı anlatayim mi biraz sana :))

• quote:

Orijinalden alıntı: özgüç55

TF de gördüm de, kabloları havada tutmanın bir önemi mi var acaba

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

bende merak ediyorum acaba varmi aciklarsaniz sevinirim selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: karincazade

quote:

Kabloları havada tutmanın hiçbir mantığı yoktur. Hatta ters mantık güdülürse, kabloların, havadaki elektromanyetik dalgaları bu şekilde daha iyi alması sağlanacaktır. Bir cep telefonunu anteni yere gelecek şekilde beton bir zemine koyarsak çekim gücünün iyice azaldığını görürüz.
    Buradaki tek bilimsel mantık, kabloların ezilmekten korunması amacıyla yukarı kaldırılmış olabileceğidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karincazade

quote:

Kabloları havada tutmanın hiçbir mantığı yoktur. Hatta ters mantık güdülürse, kabloların, havadaki elektromanyetik dalgaları bu şekilde daha iyi alması sağlanacaktır. Bir cep telefonunu anteni yere gelecek şekilde beton bir zemine koyarsak çekim gücünün iyice azaldığını görürüz.
    Buradaki tek bilimsel mantık, kabloların ezilmekten korunması amacıyla yukarı kaldırılmış olabileceğidir.

resimdeki kablolar nasil bende bu marka kullaniyorum fazla basslari olmayan orta ve tiz sesleri seven biriyim acaba degiştirsemmi yada ne marka kullanmaliyim fazla pahali olmayan orta halli bir kablomu yoksa bu kablola devammi ne dersiniz selamlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.