Şimdi Ara

Hİ-LEVEL 1066 AÇMAMA SORUNU!!! Rica ediyorum yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 2*2gb Hi-Level DDR2 1066 soğutuculu ramler bulunuyor. Bu ramleri kendi anakartım olan ECS A780GM-A 5200MT Black Series 1066Mhz DDR2 ( işlemcim athlon x3 445) modeline taktığımda çalışmıyor. En güncel Biosu da yükledim. Anakart hemen hemen sıfır. Ramleri de sıfır aldım. Ramleri tek takınca da ekran gelmiyor. Anakartın üzerinde herşey çalışıyor lakin ekrana hiçbirşey gelmiyor hata sinyali de vermiyor. Anakartıma 2 gb lik 800 mhz ram takınca çalışıyor. 667 takınca çalışıyor. Lakin Ramleri bahsettiğim ramlerle veya bu ramlerden birini tek başına takınca da çalışmıyor. Hatta Hi level ı çıkarıp diğer ramleri de ilk taktığımda ekran gelmiyor. Biosu birkaç kez resetledik ve pili çıkardıktan sonra ancak açılıyor.

Gelelim işin trik noktasına aynı ramleri arkadaşımın P35 cip setli E5300 işlemcili sistemine takınca canavar oluyor. Lakin bir başka arkadaşımın P43 chipsetli E6300 işlemcili sisteminde yine çalışmıyor ve bendeki durumun aynısı oluyor. Bu ramlerden sonra eski ramleri biosu sıfırlamadan kesinlikle p43 de açmıyor.
    Sizce sebep ne olabilir? Ben her şeyi denedim. Hatta takmadan önce eski ramlerle biosa girip mhz çarpanını 1,5 den 1,25 düşürerek 800 mhz açarmıki diye zorladım; sonuç yok.
    Ne diyorsunuz bu duruma. Ramler mi bozuk; bozuksa P35 chipsetli anakartta neden çalıştı? Değilse başka ne yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalkirman -- 26 Ekim 2010; 22:04:04 >

• ilk olarak hi-level ramler bazı ECS ve gigabyte kartlarda ram seçme sorunu yaşatır

ikinci olarak bu durum anakart ram uyumsuzluğu ve ram seçme durumundan biraz öte. nadiren görülür ve teknik servise gönderildiğinde, servisin test makinasında çalışırsa durumu kanıtlaması çok zordur.

bu nedenle şimdiden teknik servise göndermekte. ayrıntılı bilgi formu eklemekte fayda var.
  • Ram voltajı ne durumda?
  • Default ayarlarında. Ancak yine de denediklerimde 1,9-2,0-2,1 gibi değerleri de denedim.
    Bu arada kullanılan powerların hepsi aynı Hi power 500 watt. Anakartlar ECS-Asus-MSI. Sadece P35 li asus da çalıştı.
    Ben de Ramleri göndermeyi düşünüyorum.
  • Şu konuyada bir baksana, detaylı okumadım ama belki yardımcı olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32520115/tm.htm
  • bana da anakart bellek uyumsuzluğu geldi gibi, zaman zaman bu yaşanır sevmez bellekler bazı anakartları :(, belleğin üzerinde sağında solunda hiç zamanlama vs bir şey var mı yazan bişiler
  • malesef...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birader o zman yapacak tek şey kalıyor, bunu sisteminde çalışan birine okutup, yerine senin sistemde çalışcak bellek almak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.