Şimdi Ara

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
1
Favori
28.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AcarCagdas

http://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-hlv-ssd30ult-120g-25-sata-iii-ssd-550530-mbs-P91472932

bu fiyata daha iyi bi ürün var mı ?
    performans açısından 5400 rpm le kafayı yigcem bende

mediamarkt'ta 159 liraya sandisk ultra II 120 var hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: AcarCagdas

http://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-hlv-ssd30ult-120g-25-sata-iii-ssd-550530-mbs-P91472932

bu fiyata daha iyi bi ürün var mı ?
    performans açısından 5400 rpm le kafayı yigcem bende

mediamarkt'ta 159 liraya sandisk ultra II 120 var hocam

tamamdır hocam o daha saglam marka :D

• quote:

Orijinalden alıntı: lido

Kullanan arkadaşlar diski tavsiye eder misiniz hala ? konuda okuduğum kadarıyla son parti üretimler ilk parti kadar iyi değil denmiş benim anakartım sata 2 uyumlu imzamdaki sistem de 5400 rpm harddisk bana artık kafayı yedirtecek yavaşlıkta

hızlıalda bu disk 150 liraya satılıyor finansbanktan gelen 150 liraya 30 lira indirim kodum var yani bana 120 liraya gelecek ürün sizce 120 lira nasıl iyi mi ?

aslında webdenal da 150 liraya bimekste 140 liraya satılan "sandisk 120gb sata3 ssd plus" modelini düşünüyordum ama hızlıal aynı sandiski 180 liraya satıyor 30 lira kodumun bi anlamı kalmıyor

120+kargo ya hızlıal dan hi-level mi 140+kargo ya bimeksten sandisk mi alsam kararsızım

Aynı kararsızlığı bende yaşıyorum şuan. Sen ne yaptın hangi diski aldın. biraz güvenebilsem Hi-level alıcam. Lakin son seriler eskiler kadar iyi değil diyorlar. Benim için okuma yazma hızlarının çok bir önemi yok. Access time ın ki hemen her ssd yeterli benim için ve de sağlamlığın bir önemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Açıkcası büyük firmalar bile NAND değişimi yapıp haber vermezken, ne olduğu belli olmayan bir üreticiye, sipariş usulu az sayıda (görece) ürün ürettirip Türkiye pazarında satılan bir ürüne güvenmem. Hele hele bu ithalatçı firmanın daha önce Türkiyeye pazarına aynı strateji ile getirdiği diğer ürünlerde sıkça sorun yaşanıyorsa (RAM), hiç güvenmem.

Eminim bu SSD grubunda da gelen 2-3 parti malın kalitesi vs çok farklılık gösterecektir. Etiket, Kutu, isim aynı olsa da içini açıp göremediğimiz o devre elamanları farklı olacak.

Tavsiyem %10-20 fazla verin, yurtdışında da satılan, defalarca testi yapılmış ürünleri tercih edin.

Bende HI-LEVEL siparişi verdim.

Büyük üreticiler bile nand değişikliği yapıp haber vermezken küçük üreticilerden almanın bi sakıncası yok bana göre. En azından niye az para ödediğimi biliyorum. Artık sonuçlarına katlanıcaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Açıkcası büyük firmalar bile NAND değişimi yapıp haber vermezken, ne olduğu belli olmayan bir üreticiye, sipariş usulu az sayıda (görece) ürün ürettirip Türkiye pazarında satılan bir ürüne güvenmem. Hele hele bu ithalatçı firmanın daha önce Türkiyeye pazarına aynı strateji ile getirdiği diğer ürünlerde sıkça sorun yaşanıyorsa (RAM), hiç güvenmem.

Eminim bu SSD grubunda da gelen 2-3 parti malın kalitesi vs çok farklılık gösterecektir. Etiket, Kutu, isim aynı olsa da içini açıp göremediğimiz o devre elamanları farklı olacak.

Tavsiyem %10-20 fazla verin, yurtdışında da satılan, defalarca testi yapılmış ürünleri tercih edin.

Büyük üreticiler bile nand değişikliği yapıp haber vermezken küçük üreticilerden almanın bi sakıncası yok bana göre. En azından niye az para ödediğimi biliyorum. Artık sonuçlarına katlanıcaz.

Büyük üreticiler nand değişikliği yapıp haber vermezken, bu değişikli yerli yada yabancı kaynaklardaki incelemeler ve testler den öğrenebiliyoruz. Fakat Hi-Level için kapsamlı bir inceleme olmadığı gibi, gelen farklı partilerde ki durumu da bilemiyoruz.

Ek olarak, şuan Hi-Level ile aynı fiyata hatta daha ucuza daha kalitel, ve de bilindik firmaların ürünlerini bula bilmek mümkün hale geldi. Hi-Level yerine SanDisk, Galax, Silicon Power ürünlerine bakılabilir. Aynı fiyat aralığındalar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Büyük üreticiler nand değişikliği yapıp haber vermezken, bu değişikli yerli yada yabancı kaynaklardaki incelemeler ve testler den öğrenebiliyoruz. Fakat Hi-Level için kapsamlı bir inceleme olmadığı gibi, gelen farklı partilerde ki durumu da bilemiyoruz.

Ek olarak, şuan Hi-Level ile aynı fiyata hatta daha ucuza daha kalitel, ve de bilindik firmaların ürünlerini bula bilmek mümkün hale geldi. Hi-Level yerine SanDisk, Galax, Silicon Power ürünlerine bakılabilir. Aynı fiyat aralığındalar.

Nedir bu Hi-level düşmanlığı anlamadım. Kullananların çoğu memnun. Değişikliği yerli yabancı kaynaklardan öğreniyor olmakta durumu değiştirimiyor. Zira elimize geçen son partide bir değişikliğe daha gidilmiş olabilir. Değil mi ? O halde bu çok bilindik markalarda ki durumuda bilemiyoruz. Emin olamıyoruz.

Sandisk ile ikisi arasında kararsız kalmıştım. Kingston v300 ve fury de yakındı. Ancak son olarak sandisk alacaktım 2 TL daha ucuzdu. Paketin içinde 3.5 inç dönüştürücü çıkmaması beni deli etti. Don lastiği ile sabitlemek istemediğimden paket içerisinde dönüştürücüsü ile birlikte gelen ürünü hi-level ı seçtim.

Kaldıki elektronik şans işi. En iyi markanın en iyi modelinin bozuk ürününe denk gelip sıkıntı çekersin. En adi markanın adi modelinin iyisine denk gelirsin pek sıkıntı çekmezsin. Bende şansıma güvenip siparişi verdim. En azından neden bukadar az ödediğimi biliyorum. Sonuçlarına katlanıcam artık.

Ek olarak neden hi-level ı incelemiyorlar anlamıyorum. Sonuçta piyasada oldukça satılan bi ürün. Marka yerine bile koyup incelememekte çok acayip bir ön yargı. Belli bir yeri var piyasada. Çok değil 4 farklı yerde incelemesi olsa içinde ne olduğunu görebiliriz farklı bileşenler kullanılsa bile hangi partide ne tip bileşenler kullanılmış biliriz bir fikrimiz olur. Afedersinizde yapsınlar bi-kaç inceleme.

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    hocam hi-levelden memnun musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kartal_07

hocam hi-levelden memnun musunuz?

Evet şuan memnunum.
    Bende memnunum baya oldu kullanmaya başlayalı ciddi bir sıkıntı çıkartmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Bende memnunum baya oldu kullanmaya başlayalı ciddi bir sıkıntı çıkartmadı.

Evet. Bende de bi sıkıntı yok şuan.
    Bu arada SSD'im ile ilgili bazı teknik detaylarıda paylaşmak isterim bir fikir vermesi açısından.

Cihazda piyasada yaygın olarak kabul gören başarılı kontrolcülerden phison ps3108-s8 kullanılmış.

Cihazın çalışma saatide baya yoğun kullanımda olduğunu gösteriyor.

Fakat NAND tipinin MLC olması dışında bir bilgim yok.Phisonun bu çipi zaten SLC ve MLC 10/20+ nm dışında başka tür çip desteklemiyor tahminimce toshiba veya micron üretimi olabilir.Ürünün taiwan menşeili olduğu düşünülünce toshiba üretimi 19nm'lik MLC tip NAND çipi olabilir diyorum.

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 14 Mayıs 2016; 10:50:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

Bu arada SSD'im ile ilgili bazı teknik detaylarıda paylaşmak isterim bir fikir vermesi açısından.

Cihazda piyasada yaygın olarak kabul gören başarılı kontrolcülerden phison ps3108-s8 kullanılmış.

Cihazın çalışma saatide baya yoğun kullanımda olduğunu gösteriyor.

Fakat NAND tipinin MLC olması dışında bir bilgim yok.Phisonun bu çipi zaten SLC ve MLC 10/20+ nm dışında başka tür çip desteklemiyor tahminimce toshiba veya micron üretimi olabilir.Ürünün taiwan menşeili olduğu düşünülünce toshiba üretimi 19nm'lik MLC tip NAND çipi olabilir diyorum.

Görüyoruz ki çokta kıytırık bişey değil. Sadece daha az para verdiğimi düşünüyorum. Perform ve sağlamlık açısından pek sıkıntılı olmadığı düşüncesindeneyim şuan.

• arkadaşlar bende forumdan yeni sıfır kullanılmamış hi-level 512gb ssd aldım kasaya taktım kapasite 480gb gösteriyor kullanılabilir 447gb hatta nasıl iş anlamadım daha sıfır ssd normalmi bukadar kayıp AS SSD PROGRAMLA baktım model :ESA3SMD2 HTGB480GB YAZIYOR Ancak ssd nin üzerinde kocaman yazıyla 512gb yazmışlar resim ekleyemdim şimdilik
    test sonuçları as ssd ile
    Seq READ: 517,28MB/s WRİTE: 391,45 MB/s
    Score : READ: 258 WRİTE: 160 GENEL : 551
  • teknokırık kullanıcısına yanıt
    SSD'ler ve HDD gibi depolama cihazları için formatlı kapasite sizinde belirttiğiniz üzere etiketinde belirtilen kapasiteden daha az gösterir bu normal bir durumdur.

Çünkü bilgisayar dünyasında 1kb=1024 byte üzerinden hesaplanır 1K=1000 gibi düşünmemek gerekir.

250.000.000.000 bayt / 1024 = 244.140.625 kilobayt
    244.140.625 kilobayt / 1024 = 238.418,5791015625 megabayt
    238.418,5791015625 megabayt / 1024 = 232,83064365386962890625 gigabayt olarak işletim sisteminde görüntülenir.
    Elinizdeki SSD %99 480GB olarak üretilmiş bir SSD. @brev söylediği gibi etiket değeri ile kullanılabilecek değer değişkendir. Bunuda kısaca Etiket de yazan GB * 0,93 hesabı ile yaklaşık olarak bulabilirsiniz. 512GB bir SSD için 476GB kullanılabilir alan olmlıydı, sizdeki 447GB 480GB Etiket kapasitesine işaret ediyor.
  • teşekkürler yani rahatlıkla kullanabilirim değerler nasıl sizce peki bu ssd ye sadece oyun yüklemek için kullanıcam işletim sistemi 128gb corsair force gs'de yüklü benim için fazlasıyla yeterli olur sanırım
    Güle güle kullanın sıkıntı yok!
  • Fiyatı uygun diye tercih etmiştim hi leveli.İlk dönem gayet iyiydi.1,5 sene gibi bir kullanımdan sonra şu anda yazma hızları aşırı düştü.4kda 2 sıralıda 80 gibi çıkıyor.Sandisklerin fiyatları bu kadar ucuzlamışken hi levele gitmeyin derim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.