Şimdi Ara

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
1
Favori
28.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru biliyorsunuz tayvanda fason ürettiriliyor bu ürün.Hi-levelin 16gb usb3.0 belleğini kullanıyorum innostor üretimi belki bu ssd'de öyledir tam detayını bilmiyorum.Dışarda fason ürettirilmesi ürünü kötü yapmaz sonuçta tayvan bu tip elektronik ürünlerin cennetidir ve kaliteleride oldukça iyidir.
  • brev kullanıcısına yanıt
    Açıkcası büyük firmalar bile NAND değişimi yapıp haber vermezken, ne olduğu belli olmayan bir üreticiye, sipariş usulu az sayıda (görece) ürün ürettirip Türkiye pazarında satılan bir ürüne güvenmem. Hele hele bu ithalatçı firmanın daha önce Türkiyeye pazarına aynı strateji ile getirdiği diğer ürünlerde sıkça sorun yaşanıyorsa (RAM), hiç güvenmem.

Eminim bu SSD grubunda da gelen 2-3 parti malın kalitesi vs çok farklılık gösterecektir. Etiket, Kutu, isim aynı olsa da içini açıp göremediğimiz o devre elamanları farklı olacak.

Tavsiyem %10-20 fazla verin, yurtdışında da satılan, defalarca testi yapılmış ürünleri tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Açıkcası büyük firmalar bile NAND değişimi yapıp haber vermezken, ne olduğu belli olmayan bir üreticiye, sipariş usulu az sayıda (görece) ürün ürettirip Türkiye pazarında satılan bir ürüne güvenmem. Hele hele bu ithalatçı firmanın daha önce Türkiyeye pazarına aynı strateji ile getirdiği diğer ürünlerde sıkça sorun yaşanıyorsa (RAM), hiç güvenmem.

Eminim bu SSD grubunda da gelen 2-3 parti malın kalitesi vs çok farklılık gösterecektir. Etiket, Kutu, isim aynı olsa da içini açıp göremediğimiz o devre elamanları farklı olacak.

Tavsiyem %10-20 fazla verin, yurtdışında da satılan, defalarca testi yapılmış ürünleri tercih edin.

Aynen katılıyorum 5-6 ay önce satın aldığım ilk parti Hi_level SSD'yi kendi bilgisayarımda kullanıyorum ve çok memnunum. Bu konuda da mesajım ve yaptığım testler var zaten.

Ancak geçen ay 2 adet daha hi-level SSD aldım, ilk parti ssdler ile uzaktan yakından hiçbir bağlantısı yok. İlk parti kendi kullandığım 500 okuma 300 yazma ve 4k'da iyi bir değer verirken bu sefer aldıklarım'ın okuma hızı 460, yazma hızı 160 çıktı. Bundan sonra hi-level'i hiç tavsiye etmiyorum. Ayrıca bu SSD'lerle beraber 8gb tek modül ram de aldım sürekli mavi ekran verdiriyor.

Hi-level çok bozdu, büyük markalara yönelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aod.xTA26

Asus maximus V formula anakartta intel sata 3 (6gb/s) portunda ssd bomboş iken aldığım değerler (windows 7 64bit işletim sisteminde gerçekleştirdim testi) ;

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi!

hocam sizdeki hi level ssd nin firmware numarasını CrystalDiskInfo ile bakabilir misiniz
    bir sürümde 7,7 de okuma 500 lerde yazma 150 lerde
    8,8 de okuma 250 yazma 250
    sizde ise okuma 500 ler yazma da 250 ler

• quote:

Orijinalden alıntı: _MedicuS_

hocam sizdeki hi level ssd nin firmware numarasını CrystalDiskInfo ile bakabilir misiniz
    bir sürümde 7,7 de okuma 500 lerde yazma 150 lerde
    8,8 de okuma 250 yazma 250
    sizde ise okuma 500 ler yazma da 250 ler

Hocam ssd şimdi nerede bilmiyorum.İnternet kafe için alındı.Şu anda kafedeyim.Sata 2ye bağlı ssd'lerin fw'si bu şekilde. Ssd aynısıda olabilir sonraki siparişlerden biriside.

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi!
     HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi!

• Aynisini bende kullaniyorum sata3 de 530 okuma 280 yazma veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LX/
    benim bord da çalışır mı acaba
    yardımcı olursanız sevinirim
    ssd yi aldım dikkat etmeden çalışmaz ise siparişi iptal etmek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupturk

https://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LX/
    benim bord da çalışır mı acaba
    yardımcı olursanız sevinirim
    ssd yi aldım dikkat etmeden çalışmaz ise siparişi iptal etmek istiyorum

quote:

Intel® H61(B3) chipset :
    4 x SATA 3Gb/s port(s), blue

yani sata 2 destekli tüm girişler . sata 2 olarak kullanırsınız ssd'yi

• CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bir de şöyle bir soru sorayım
    beni aldığı skorlar vs ilgilendirmiyor önemli olan gözle görünür bir hızlanma olsun
    işelmcim deİntel Xeon 1220v2
    kart puanları ile 111 tl ye geldi bana
    nerdersiniz dediğim gibi gözle görünür bir hızlanma olur mu bilgisayarda
    ilginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

Peki hocam bir de şöyle bir soru sorayım
    beni aldığı skorlar vs ilgilendirmiyor önemli olan gözle görünür bir hızlanma olsun
    işelmcim deİntel Xeon 1220v2
    kart puanları ile 111 tl ye geldi bana
    nerdersiniz dediğim gibi gözle görünür bir hızlanma olur mu bilgisayarda
    ilginiz için teşekkür ederim.

Ben de laptopuma taktım kingston v300 modelini , sata 2 şeklinde kullanıyorum ve mekanik diske göre tabiki inanılmaz bir değişim oluyor . Satmayı düşündüğüm dizüstünü aktif şekilde kullanmaya başladım . Sizin aldığınız rakam da mükemmel . İlerde sata3 bir anakarta geçerseniz de performansı daha da artarak kullanırsınız . Bu fiyata kaçırmayın derim

Tekrar teşekkür ederim
    Bu arada linkleri de vereyim :)
    http://www.hizlial.com/hi-level-120gb-ultra-serisi-sata-30-ssd-hlv-ssd30ult120g/10610009?pid=10633143

bunuda isterseniz ücretsiz(1 kuruş) ekliyor bu ürünün fiyatını göz önüne alırsak kargo ücretsiz gibi oluyor
    http://www.hizlial.com/finish-quantum-tablet-2-li-denemeniz-icin/10783847?pid=10808140

4,73 tl kargo çıkıyor

• quote:

Tekrar teşekkür ederim
    Bu arada linkleri de vereyim :)
    http://www.hizlial.com/hi-level-120gb-ultra-serisi-sata-30-ssd-hlv-ssd30ult120g/10610009?pid=10633143

bunuda isterseniz ücretsiz(1 kuruş) ekliyor bu ürünün fiyatını göz önüne alırsak kargo ücretsiz gibi oluyor
    http://www.hizlial.com/finish-quantum-tablet-2-li-denemeniz-icin/10783847?pid=10808140

4,73 tl kargo çıkıyor

Rica ederim , hayırlı olsun şimdiden . Ssd'ye windows kurmadan önce biostan AHCI modu aktif etmeyi de unutmayın . .

Kart puanı ya da çek ile sıcak fırsat olabiliecek fiyatmış . Ben de sanalpazardan 20 lira çek ile 130 a almıştım 6-7 ay önce .

Bilmiyordum söylediğiniz oldu.
    Ancak bios çok farklı geldi bana maus filan kullanıyorsun bios da :)
    Sanırım halledebilirim.Olurda sorun çıkarsa başınızı ağrıtabilirmiyim :)
  • quote:

Bilmiyordum söylediğiniz oldu.
    Ancak bios çok farklı geldi bana maus filan kullanıyorsun bios da :)
    Sanırım halledebilirim.Olurda sorun çıkarsa başınızı ağrıtabilirmiyim :)

Evet yeni nesil bioslar bu şekilde . Benim de pek bilmediğim bir menü . Ancak şu video sanırım tam olarak yapmanız gerekeni gösteriyoz

https://www.youtube.com/watch?v=tjmSFaJvm5M

• ssd yi masaüstü bilgisayarıma taktım
    flash bellekten kurulum yaptım 15-16 dakika gibi zaman aldı windows 10 kurulumu(key girme hariç)
    pc nin açılması 8-9 saniye kadar sürüyor

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi! HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 incelemesi!

• Kullanan arkadaşlar diski tavsiye eder misiniz hala ? konuda okuduğum kadarıyla son parti üretimler ilk parti kadar iyi değil denmiş benim anakartım sata 2 uyumlu imzamdaki sistem de 5400 rpm harddisk bana artık kafayı yedirtecek yavaşlıkta

hızlıalda bu disk 150 liraya satılıyor finansbanktan gelen 150 liraya 30 lira indirim kodum var yani bana 120 liraya gelecek ürün sizce 120 lira nasıl iyi mi ?

aslında webdenal da 150 liraya bimekste 140 liraya satılan "sandisk 120gb sata3 ssd plus" modelini düşünüyordum ama hızlıal aynı sandiski 180 liraya satıyor 30 lira kodumun bi anlamı kalmıyor

120+kargo ya hızlıal dan hi-level mi 140+kargo ya bimeksten sandisk mi alsam kararsızım
  • Kutu içinden masaüstü kasaya takmak için 3.5" dönüştürücü adaptör çıkıyor mu yeni partilerde çıkmıyormuş bir bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede bu ssd var 2 seneden fazla oldu kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok güzel ssd
  • http://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-hlv-ssd30ult-120g-25-sata-iii-ssd-550530-mbs-P91472932

bu fiyata daha iyi bi ürün var mı ?
    performans açısından 5400 rpm le kafayı yigcem bende
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.