yeni bir yazıcı aldım usb den bagladım.ancak yazıcıyı her acmamda hi-speed bir usb aygıtı hi-speed olmayan bir usb hubına taktınız diye msj veriyor.yazıcım sorunsuz ama agır calısıyor pc de hiç bir sorun yok.arastırdım usb 1.0 var bende biraz eski bir ana kart sp1.0 yukledim oda sorunumu cozmedi ne yapmalıyım yardım lutfen.biosu upload etmeden bu sorunu cozebilirmiyim?anakartım TEKRAM P6BX-A V1.06 XPSP1 yuklu işlemcim celeron 333 eger anakartı guncellemem gerekirse nasıl yapmam gerekir teorik olarak biliyorum ama hiç yapmadım o yuzden cesaret edemiyorum
S.Aleyküm Öncelikle İşlemciniz çok zayıf Xp yüklemeniz sorun çıkarabilir, muhtemelen Yazıcınızla bilgisayarınız bağlantı hızları uyuşmuyor olabilir
Anakart üzerinde sadece USB1.1 yuva mevcut. aldıgın yazıcı USB2.0 ile çalışabilecegi için: Windoıws bir yazıcıya bir usb portuna bakıyor. bunu daha hızlı bir porta taksan daha iyi çalışır mesajı veriyor. ama bilmiyorki senin anakartta usb2.0 yok. bunun çözümü senin bu bilgisayar için yok. ancak PCI USB2.0 kart alırsan. o zaman sorun çözülür
Ayrıca anakartı değiştirmen bu durumda zor, çünkü şu anki donanımlarınla bu tamamen bilgisayarı değiştirmek anlamına gelecektir. Yani bu bilgisayrı kullandığın sürece bu uyarı ile yaşaman lazım. Golevez33 ün de söylediği soruna bir nebze çözüm olur, ama değmez. Bu arada yazıcının ağır çalışması: Eğer geç başlıyorsa bilgisayarının genel hızından, geç yazdırıyorsa yazıcının yazma hızından kaynaklanır. Yani eğer yazıcın 5sayfa/1 dakika ise atıyorum, bunu Nasanın bilgisayarı bile hızlandıramaz. Yok eğer büyük boyutlu resim çıkartıyorsan ve yazıcı yazmaya çok geç başlıyorsa şu anki sisteminle sadece USB 2.0 ise bunu hızlandırmaz çünkü ayrıca RAM ve işlemcinin de yeterli olması gerekir.