Şimdi Ara

Hibritleşme çokmu önemli sizce organikte ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tekli bağlarda sp3 2li bağlarda sp2 3lü bağlarda sp hibrit olduğunu bilsem yetermi sizce molekül geometrisini ezberledim gibi bitek buna kafam yatmadım sorun olurmu ? Bizim dersanede hoca bi başlamış anlatmaya kadın 3-4 haftada organiği bitirdi bişey anladıysam adam değilim bu iş nasıl gidece bilmiyorum ?

• tek kelimeyle yardım edebilecek yokmu ?
  • aynen hocam onları bilsen yeter bence de şekilleri falan kafa karıştırır ama yine de sen bilirsin.
  • VSPERDE bitek onları anlamadım gerek yoksa geçicem
  • Dostum hibritleşme dediğin konu, organiğe giriş.Bu konu organiğin 100 de 5i filan anca.Ki zor bi şey yok konuda.
    Sp3 hibritleşmesi için 4 sigma (veya 1 sigma yerine ortaklaşmamış elektron çifti)
    sp2 için 3sigma('')
    sp için 2 sigma bağı('') gerekli.
    Ki molekül geometrisi de bununla alakalı.Merkez atomda 4 sigma varsa üç boyutlu, 3 sigma varsa düzlemsel, 2sigma varsa doğrusal diyosun.
    Vsepr dediğin olayda da 3-4 tane temel şekil tipi var.Hep onlar üzerinden çıkar.H20 kırık doğru, nh3 üçgen piramit gibi.

Bu kadar kolay bi konuda bile gerekli mi diye konu açıyosan işin zor yalnız.
  • Palme soru bankasi bu konuda cok iyi. Hibritlesme ile alakali 50 soru cozdun mu hallolur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.