Şimdi Ara

HİÇ BİR KLAVYE ÇALIŞMIYOR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, sistemim cok yeni, daha bir sene oldu. Klavyeyi de takılmalar yaşıyordum eski klavyem olduğundan değiştirmiştim. yeni klavye aldım 10 ay önce , takılmalar hala devam ediyor. sorun sadece klavyede . faredir, telefondur, kulaklıktır, fotoğraf mak. olsun hepsi usb ile çalışıyor bende. onlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ancak bu klavyeden çektiğimi hiç bişey den çekmedim.

Sorun kısaca şöyle : Herhangi bir anda birden bire klavye geç algılamaya başlıyor. yazdığım harfler atlanarak yazıyor örneğin " be u asam gc gelecgm " gibi. Bir kaç gün önce ilk defa bastığım her klavye harfi için hoparlörden ses gelmeye başlamıştı. reset atarak düzelttim , şuan bu ses çıkartma gerçeklenmiyor. Klavye ivmesini vb ayarlarını kurcalayarak tekrar denedim ancak ara ara bozulmalar devam ediyor. z97 gaming 7 kullanıyorum chipset ve asmedia_usb_31_w10 driverları güncel şekilde yüklü. Klavyem şuan wireless ancak daha önceki klavyeleri taktığımda yine aynı problemi yaşadığım için wireless kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. öneri veya bilgisi olan bu konuda yardımlarını esirgemezse sevinirm . teşekürler arkadaşlar ..

• Arkadaşlar konuyu upluyorum. lütfen bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazsın.
  • Tzirallon Cebircisi kullanıcısına yanıt
    Usb portlqrini teker teker dene usb 2 3 olarak degistir.

Ondeki usb lere takmayi dene ayriyeten

Anakart biosunda usb klavye ve fareyi biosta aktif et gibi bir secenek vardi. Normalde acik olarak gelir. Biosu load setup defults diyerek sifirlayip dene

Usb yuvasindan gibi geldi bana... Basima geleni soyleyeyim gulersin, kablosuz klavye fare setinde klavyede sag tus basili kalmis... Nasil kaldi bilmiorum fizimsel temaz yok sag yapior vlc de sesle fln oynuyor neyse usb yi cikardim yandaki slota taktim duzeldi. Ondan once virus tarattim pil degistirsim ama alicidanmis..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun sürekli değil, ara ara oluyor. mesela 24 saat boyunca aktif olan pc 0-12 saat aralığında 2 kere 1-2dakika boyunca tuşları algılayamıyor. 12-24 saat aralığında 5 kere 1-2 dakika boyunca tuşları algılayamıyor. Bunu farazi olarak anlattım, tahmin edilebilir bi zaman aralığı yok, 10 dakika arayla da olabilir , 2 saat arayla da olabilir. Ama olacağı kesin. buna çözüm arıyorum. Gaming7 Z97 de fare ve klavye komutları etkin. yani dediğin şey büyük ihtimal etkin. anakart üzerinde oyun için yapılmış usb girişleri mevcut , bunları kullanıyorum daha çok ama usb wireless olduğundan diğer slotlara takarak da çalıştırmıştım. hatta çoğu zaman usb alıcıyı cıkartıp takmak sorunu çözüyordu. ancak bu klavye kaynaklı değil, kablolu klavyenin usb sini cıkartıp takınca da düzelme oluyordu. ancak pc nin klavye için ayarlarını bozan bir durum söz konusu. bu zaman aralığında pc klavye tuşlarını algılayamıyor, fare veya herhangi bir aygıt için bu geçerli değil. Sorun sadece klavyede. USB girişlerinden kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum bu yüzden, fare aktif şekilde çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tzirallon Cebircisi -- 22 Kasım 2015; 19:29:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tzirallon Cebircisi

sorun sürekli değil, ara ara oluyor. mesela 24 saat boyunca aktif olan pc 0-12 saat aralığında 2 kere 1-2dakika boyunca tuşları algılayamıyor. 12-24 saat aralığında 5 kere 1-2 dakika boyunca tuşları algılayamıyor. Bunu farazi olarak anlattım, tahmin edilebilir bi zaman aralığı yok, 10 dakika arayla da olabilir , 2 saat arayla da olabilir. Ama olacağı kesin. buna çözüm arıyorum. Gaming7 Z97 de fare ve klavye komutları etkin. yani dediğin şey büyük ihtimal etkin. anakart üzerinde oyun için yapılmış usb girişleri mevcut , bunları kullanıyorum daha çok ama usb wireless olduğundan diğer slotlara takarak da çalıştırmıştım. hatta çoğu zaman usb alıcıyı cıkartıp takmak sorunu çözüyordu. ancak bu klavye kaynaklı değil, kablolu klavyenin usb sini cıkartıp takınca da düzelme oluyordu. ancak pc nin klavye için ayarlarını bozan bir durum söz konusu. bu zaman aralığında pc klavye tuşlarını algılayamıyor, fare veya herhangi bir aygıt için bu geçerli değil. Sorun sadece klavyede. USB girişlerinden kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum bu yüzden, fare aktif şekilde çalışıyor.

- "Faredir, telefondur, kulaklıktır, fotoğraf mak. olsun hepsi usb ile çalışıyor bende." dediğine göre, anakartın USB soketlerinde herhangi bir sorun ihtimali sıfır.

- Klavyenin kontrolcüsünde sorun olabilir.

- Bilgisayarın yakınlarında kullandığın başka WiFi sinyal var mı?

- Klavyenin USB WiFi alıcısını, anakartın arkasındaki USB yuvasına takıp, aynı USB sırasına başka bir cihazın USB'sini takmadan denedin mi?

• Wi-Fi sinyal olarak modem WiFi açık . klavye kontrolcüsü dediğin yerin ayarlarına nasıl ulaşırım?, son dediğini yapmak pek mümkün değil çünkü ara ara olduğundan dolayı diğer usbleri çıkartıp sorunu beklemek işsizliğin dik alası olur :), zaten anakart üzerinde klavye wifi alıcısı.

etkilese etkilese modem wifi etkiler gibi geldi sen öyle deyince. çünkü oda içinde telefon bile çekmiyorken telefon sinyali klavye alıcısını bozacak hali yok. ancak şöyle bi durum var yine usb ile çalışan klavyede de aynı sorunu yaşadığım için yine bu durumdan dolayı olduğunu düşünmüyorum :)
  • Bir ihtimal : Kötü yazılmış keylogger'lar buna sebep olabilir, en azından bir virüs taraması yapın bakalım birşey çıkacak mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sessiz çalışan mouse var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Wi-Fi sinyal olarak modem WiFi açık . klavye kontrolcüsü dediğin yerin ayarlarına nasıl ulaşırım?, son dediğini yapmak pek mümkün değil çünkü ara ara olduğundan dolayı diğer usbleri çıkartıp sorunu beklemek işsizliğin dik alası olur :), zaten anakart üzerinde klavye wifi alıcısı.

etkilese etkilese modem wifi etkiler gibi geldi sen öyle deyince. çünkü oda içinde telefon bile çekmiyorken telefon sinyali klavye alıcısını bozacak hali yok. ancak şöyle bi durum var yine usb ile çalışan klavyede de aynı sorunu yaşadığım için yine bu durumdan dolayı olduğunu düşünmüyorum :)

Klavye kontrolcüsü, klavyenin içinde ve müdahale şansın pek yok.

Arka kısımda 4 sıra USB yuvası var. Klavyenin WiFi alıcısını bu sıralardan birine, başka bir USB girişi yapmadan takıp denemen lazım. Yani alıcının altında yada üstünde başka bir USB cihaz takılı olmasın.

HİÇ BİR KLAVYE ÇALIŞMIYOR !!!

Modemin 802.11ac değilse (yani 5GHz üzerinden yayın yapmıyorsa), 2.4GHz bandından sinyal dağıtır. Klavyede 2.4GHz üzerinden haberleştiği için sorun yaşama ihtimalin yüksek. Diğer taraftan Format = C, tüm sorunları çözebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesur Adam -- 24 Kasım 2015; 15:25:15 >

• kablosuz klavye kullandığından dolayı modemin bilgisayarla olan bağlantısını kesilmelere neden oluyor bunuda sen takılma olarak görüyorsun bunun tek çaresi ya modemi çok uzakta tutacaksın yada eski usul kablolu bir klavye alacaksın bizzat başıma gelmiş ve kablolu fare ile sorun çözülmüştür
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    bende de oluyor acaba sebebi bumu hatta benim kablosuz setim de modemimde kasaya çok yakın internette kopmalarda oluyor sürekli modeme reset atıyorum bende
  • arkadaşlar şöyle bi durum var ki siz wifi üzerinde durmuşsunuz, ben usb kablolu klavye kullanırken de bu sorunu yaşıyordum. o yüzden wifi sinyali ile alakalı oldugunu düşünmüyorum, daha cok bios vb. yerlerde hata arıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

bende de oluyor acaba sebebi bumu hatta benim kablosuz setim de modemimde kasaya çok yakın internette kopmalarda oluyor sürekli modeme reset atıyorum bende

sizin bahsettiğinizi modemin ara ara kopması benım anlattığımdan çok sizin ağınızdaki sinyalin kalitesinden dusmensınden kaynaklanıyor yani sinyal kirliliğinden değil. Ben öyle anladım açıkcası bir ihtimal modeminizin snr margin değerlerinde dalgalanma yada ağınızda gürültü denen kirlilik den oluyor sinyal kalitesi alt sınırın altına düşünce anlık kopmalar olabiliyor bu sorun iş yerimdeki bilgisayarda sık sık olurdu büyük bir ihtimal bina iç tesisatınızdaki kablolardan yada bağlantı noktalarından (Kablo,Bantlı bağlantı noktaları.splitter) dedikleri dağıtıcı vs gibi parçalardan kaynaklanabilir bir göz atmanızı önerebilirim sizin şikayetiniz düzeldimi diye sorarsanız iş yerimdeki bilgisayarın bağlantı kalitesini o parçaları elden geçirerek yükseltebildim ama ana hattı değiştiremediğim için o hatta dokunamadım hatta öyleki telekomun elemanı bile şikayetlere gelmez oldu ona rağmen şikayetim kalmadı :)

birde herkeze tavsiyem herşeyin analog yani eski usulünü kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 25 Kasım 2015; 11:40:08 >

• quote:

arkadaşlar şöyle bi durum var ki siz wifi üzerinde durmuşsunuz, ben usb kablolu klavye kullanırken de bu sorunu yaşıyordum. o yüzden wifi sinyali ile alakalı oldugunu düşünmüyorum, daha cok bios vb. yerlerde hata arıyorum .

Peki başka bir analog klavye ile aynı sorunu yaşadınız mı ?
    cevabın için çok teşekkür ederim.

kısaca başka portta aktarıcaklar yada portumu temizleycekler
    evet , yaşadım. yazmıştım yukarıda.
  • Benim aklıma başka bir şey gelmiyor birde bu konuya bak belki yardımcısı olur

http://www.pcteknik.net/donanim-amp-teknik-destek/140533-klavyede-takilma-sorunuacil-yardim.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.