Şimdi Ara

hiç kan veren oldu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WeightLesS

quote:

Orijinalden alıntı: Noogra

quote:

Orijinalden alıntı: WeightLesS

benim yaş tutmuyor da kan vermeye ben arada enjektörle damarıma girip döküyorum kanımı lavaboya

Aferin

komik mi yakışıklı ?

Evet

• daha dün kan verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: violencia1903

Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç

kızılayın sitesinde 4-8 dk sürüyor demişler, inanasım da gelmemişti. hakikaten 1 saat ise tırstım hafiften. arkadaş da ben kan verirken bayıldım deyince daha da tırstım. vaz geçmeyi düşünüyorum şu an.

kan bağışı için 4-8 dakika doğru... Hatta elini hızlı açıp kapatırsan daha hızlı pompalar ve hemen doldurursun torbayı tabi çok da hızlı doldurunca biraz başın dönebilir hemen hemşireler müdehale ediyor zaten korkacak bi şe yok...

Süre mevzusuna dönersek,

form doldurma işlemleri,

doktorla görüşme,

varsa sıra bekleme,

ve kan alımı işlemi sonrası biraz dinlenme

sürelerini sayarsan sana en fazla yarım saate mal olur... Hadi olsun 40 dakka diyelim... Ya da evden oraya ulaşımı da koy gidiş dönüş toplam 2 saat olsun diyelim?

NE KAYBEDERSİN??????? SORUYORUM NE KAYBEDERSİN?????

KAN BAĞIŞLAMIŞ OLMANIN VERDİĞİ GURURU VE HUZURU SANA HİÇ BİR ŞEY YAŞATAMAZ İKİ SAAT SÜRE İÇİNDE...

Ayrıca üniversitedeyken sınıfı toplayıp götürmüştüm okulun yakınına kurulan bir geçici kan merkezine bizim gruptan kızın biri daha parmağından numune alırken bayıldı...

Sonra bi kaç kez fenalaştı ama inat etmişti ben kan bağışı yapacam diye... Sonuçta verdi kanını... O kız bile verebildi hesap et artık... Erkek adamsın ayıptır yahu...

Kan görmeye, iğneye karşı falan ciddi bi rahatsızlığın yoksa durduğun kabahat git hemen bağış yap...

Merak ettim, google de kan vermek diye aradigimda google kilo aldirir mi diye tamamliyor.

Kan vermek kilo aldirir mi?

Öyle bi söylenti var ama hiç bi şey değişmiyor emin ol... Ne kilo ne de başka bi şey... En azından bende ve arkadaşlarımda öyle oldu... diğerlerini bilemem...

• Toplamda yarım saat sürüyor.Herşey dahil.Kilo aldırma olayı kanıtlanmış birşye değil.Yemek yedikten sonra gidilmesi ve kan verdikten sonra bol bol sıvı alınması gerekiyor.Bir ünite kan 472 gr olması lazım alınan miktarın.İğnesi acıtmıyor bu arada.....
  • evet iğnesi gerçekten acıtmadı, normal aşıdan, serumdan bile daha az acıdı.

yemeğimi yedikten 2 saat sonra gittim, kan vermeden 30 dk önce de kola içtim. kızılayın sitesinde öyle tavsiye etmişlerdi.

kilo verme olayı da iyi olmuş. salak şişko kızların çıkardığı dedikodu herhalde.
  • ben geçen gün verdim
    tansiyon yüksekti biraz bekledim sadice
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Hatırladıklarım:

7 defa çapa kan merkezine (istanbul)

4 defa geçiçi merkezlere

2 defa yalovada

1 defa bursada

1 defa askerde

2 defa özel hastanede ameliyat olacak hastaya...

Toplam 20ye yakın kan vermişimdir...

Hatta bu sabah çapa kan merkezinin önünden geçtim... Vermek için tam içeri girecekken kullandığım ilacı hatırladım vazgeçtim daha doğrusu bi kaç gün erteledim...

Bu arada kapısında güzel bi yazı gördüm "MERKEZİMİZDE 24 SAAT KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ" yazıyordu önceden böyle değildi...

Kan bağışı yapmanın yarım saatiniz dışında sizden hiç bir götürüsü ya da size herhangi bir zararı yoktur... Gidin verin memlekete bi faydanız dokunsun bari... Bilgisayar başında uyuştunuz hepiniz... Bi gün size de lazım olabilir...

benim şuan 18 hocam. ameliyat oldum iki ay önce. 4ay daha veremem ama sonradan yakalarım sizi

kan verdikten sonra kafa rahatlaması yaşıyorum. verdiğim günden bir buçuk ay sonra filan da bi kafa uğuldaması başlıyor kan verince geçiyor gibi geliyor artık. bağımlılık yaptı resmen

• İğne normal iğnelerden kalın, fakat acıtmıyor.
    Zaten hemşireler alışık bu işe, elleri oldukça hafif.
    İğneyi takıp, yatıyorlar seni koltuğa. Orada kalıyorsun torba dolana kadar. Kanının yoğunluğuna, vs. göre de süre azalıp kısalıyor.

Mesela geçenlerde bi adam yanımda kan veriyordu. Ben de çok zayıfım o zamanlar. Adam dedi, bu halde kan mı vereceksin. Sende o kadar kan yoktur falan.
    Ben çatır çatır doldurdum torbayı, adam dolduramadı, yarıda kestiler mecburen

Pis bi bakış attım giderken

Kan verdikten sonra da kek vs. veriyorlar, genelde.

Buna ek olarak da, öyle birden kalkıp gitmeye kalkma. Çat diye öpersin yeri. Temkinli ol kalkarken falan

• peki her gelenden kan alıyolarmı öyle öncesinde test mest yokmu? kan læ bu aids bile olur mazallah
  • 2 dakikalık birşey fazla acıtmaz ama ben hayatımda 1 kere verdim şuana kadar kan oda geçen seneydi bayılmıştım hayatımda ilk defa bayıldım kanı verdikden sonra ayakta durma fazla otur bir yere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novacaine -- 22 Mart 2012; 13:38:29 >
  • ilk kanimi bundan yaklasik 10 sene once verdim ve otobuse yetismek icin kalktigim gibi kosmustum verdikten sonra bana dokunmuyor. hatta askerde ramazan ayinda oruc tutarkende verdim acil birine, verdikten sonra ciktim nobet tuttum 2 saat.
  • Bildiğim kadarı ile Kızılay senden beleşe aldığı kanı para ile satıyor ihtiyaç sahibine hatta bu konuda baya konu açılmıştı.

http://forum.donanimhaber.com/m_42735173/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_33798955/tm.htm
  • kan alırken acemiler denk geliyor bana ya damarı bulamıyor yada bulunca morartıyor hatta birkere damarı buldu kanı taşırdı dedim "israf etmeyelim" bozmak için

birde ameliyat olduğumda serum bağlamak ve ilaçları verebilmek için elimin üstüne damar yolu bağladırlar onu yapan kişinin eli hafifti galiba hiç acıtmadı yaklaşık bir gün iğne durdu bende sadece sağa sola dönerken acıtıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steafun

Bildiğim kadarı ile Kızılay senden beleşe aldığı kanı para ile satıyor ihtiyaç sahibine hatta bu konuda baya konu açılmıştı.

Kizilay kani alan hemsireleri, doktorlari, kan tasidiklari arabalari, kan torbalarini, kani test etmek icin kullandiklari cihazlari (ki milyonlarca lira ediyor o cihazlari almak) gokten vahiyle indiriyor herhalde.

Kizilay bir vakiftir, devlet kurumu degil, kan parasi almaz, gider parasi alir, sigortali isen de onu devlet oder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 15 20 dkda vermiştim ben. ödül olarak gazoz ve halley aldım
  • Bende bir kere kan verdim kan verirken hafif titreme ve terleme oldu tam yarıya gelmişken hemşire iyi değilsin sen diyerek yarıda kesti. Yine kan vermeye gideceğim fakat benzer durumla karşılaşmaktan korkuyorum.
  • 2 gün önce kan verdim bende ilk kez. En başta test için parmak ucuma batırdıkları iğne daha çok acıttı Kan alımı sırasında hiçbir sorun olmadı. 5-7 dk arası sürdü. Kan alındıktan sonra 3-4dk oturdum işte. Soda verdiler onu içtim. Daha sonra dershaneye geçtim. Bugün de mesaj geldi. Kanınız ihtiyaç sahibine ulaştırılmıştır diye
  • Nereden verebiliyoruz kan? Herkesin kanını alıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: W

Nereden verebiliyoruz kan? Herkesin kanını alıyorlar mı?

Kizilayin kan verme merkezleri var, oradan veriyorsun. Bazen merkezi yerlere seyyar kan verme merkezleri kuruyorlar mesela gecen yaz karsiyaka carsida bir ay falan durdular. Benim okuluma gelip cadir kurmuslardi orada verdim ben her sene de geliyorlar.

18 yasini gecmis saglikli ve hastalik tasimayan, hastalikli kisiler ile iliskisi olmayan herkes kan verebilir. Orada zaten kontrol ediyorlar, ona gore kan verebilirsin diyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Steafun

Bildiğim kadarı ile Kızılay senden beleşe aldığı kanı para ile satıyor ihtiyaç sahibine hatta bu konuda baya konu açılmıştı.

Kizilay kani alan hemsireleri, doktorlari, kan tasidiklari arabalari, kan torbalarini, kani test etmek icin kullandiklari cihazlari (ki milyonlarca lira ediyor o cihazlari almak) gokten vahiyle indiriyor herhalde.

Kizilay bir vakiftir, devlet kurumu degil, kan parasi almaz, gider parasi alir, sigortali isen de onu devlet oder.

Eee insanlara diyorlar mı? biz sizden bu kanı bedavaya alıyoruz ama ihtiyaç sahiplerine parayla satıyoruz diye?
    Sigortası olmayan adam 250tl mi verecek bir ünite kana. Veremedi diye ölecek mi yani? Vakıf demek kâr etmek demek midir?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.