Bildirim
hiç kan veren oldu mu?
Kioxia EXCERIA microSD 64 GB Hafıza Kartı, UHS1 R100 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B088X252DK
4 yıl önce paylaşıldı
KIOXIA TransMemory U301 64 GB USB Bellek Siyah : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CDX6P1MT
10 ay önce paylaşıldı
Gigabyte Aero 14 Oled BMF-H2TRBB3SH i7-13620H 16 GB 512 GB SSD RTX4050 14" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/gigabyte-aero-14-oled-bmf-h2trbb3sh-i7-13620h-16-gb-512-gb-ssd-rtx4050-14-w11h-dizustu-bilgisayar-53726405?magaza=ebrarbilgisayar
3 gün önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç -
Kardes en fazla bayginlik gecirirsin ama verdigin kan birilerinin ne hayatinin kurtulmasinda etkili olabilir Bende vermek istedim ama zaten kansizlik sorunum var o yuzden veremiyorum. Davranisindan dolayi da taktir ediyorumquote:
Orijinalden alıntı: violencia1903
Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç -
İğne o kadar da acıtmaz. Korkacak birşey yok.quote:
Orijinalden alıntı: Watch N Learn
Kardes en fazla bayginlik gecirirsin ama verdigin kan birilerinin ne hayatinin kurtulmasinda etkili olabilir Bende vermek istedim ama zaten kansizlik sorunum var o yuzden veremiyorum. Davranisindan dolayi da taktir ediyorum
Alıntıları Göster
-
Kan vermek iyidir arkadaşlar.Korkmayın kanınızı paylaşın.Hem sizin vucudunza faydası var,hemde başka insanların hayatlarına yararı var.Yani en fazla bayılıyorsun.Alkol koklatıyolar direk ayılıyorsun.Kan verdikten sonrada kan yapıcı besinler tüket.(pekmez,domates,üzüm vs.)quote:
Kardes en fazla bayginlik gecirirsin ama verdigin kan birilerinin ne hayatinin kurtulmasinda etkili olabilir Bende vermek istedim ama zaten kansizlik sorunum var o yuzden veremiyorum. Davranisindan dolayi da taktir ediyorum
Alıntıları Göster
-
quote:
Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç
Sen ne guzel moral veriyosun oyle -
merak ettiğim bişey var kızılay kanı parayla mı satıyo?quote:
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Codex -- 20 Mart 2012; 15:33:40 >
-
Hatırladıklarım:quote:
Orijinalden alıntı: muratmantc
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
7 defa çapa kan merkezine (istanbul)
4 defa geçiçi merkezlere
2 defa yalovada
1 defa bursada
1 defa askerde
2 defa özel hastanede ameliyat olacak hastaya...
Toplam 20ye yakın kan vermişimdir...
Hatta bu sabah çapa kan merkezinin önünden geçtim... Vermek için tam içeri girecekken kullandığım ilacı hatırladım vazgeçtim daha doğrusu bi kaç gün erteledim...
Bu arada kapısında güzel bi yazı gördüm "MERKEZİMİZDE 24 SAAT KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ" yazıyordu önceden böyle değildi...
Kan bağışı yapmanın yarım saatiniz dışında sizden hiç bir götürüsü ya da size herhangi bir zararı yoktur... Gidin verin memlekete bi faydanız dokunsun bari... Bilgisayar başında uyuştunuz hepiniz... Bi gün size de lazım olabilir...
-
Başın döner baygınlık falan geçirebilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: KötüKediŞero
Hatırladıklarım:
7 defa çapa kan merkezine (istanbul)
4 defa geçiçi merkezlere
2 defa yalovada
1 defa bursada
1 defa askerde
2 defa özel hastanede ameliyat olacak hastaya...
Toplam 20ye yakın kan vermişimdir...
Hatta bu sabah çapa kan merkezinin önünden geçtim... Vermek için tam içeri girecekken kullandığım ilacı hatırladım vazgeçtim daha doğrusu bi kaç gün erteledim...
Bu arada kapısında güzel bi yazı gördüm "MERKEZİMİZDE 24 SAAT KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ" yazıyordu önceden böyle değildi...
Kan bağışı yapmanın yarım saatiniz dışında sizden hiç bir götürüsü ya da size herhangi bir zararı yoktur... Gidin verin memlekete bi faydanız dokunsun bari... Bilgisayar başında uyuştunuz hepiniz... Bi gün size de lazım olabilir...
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş
quote:
Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç
kızılayın sitesinde 4-8 dk sürüyor demişler, inanasım da gelmemişti. hakikaten 1 saat ise tırstım hafiften. arkadaş da ben kan verirken bayıldım deyince daha da tırstım. vaz geçmeyi düşünüyorum şu an.
kan bağışı için 4-8 dakika doğru... Hatta elini hızlı açıp kapatırsan daha hızlı pompalar ve hemen doldurursun torbayı tabi çok da hızlı doldurunca biraz başın dönebilir hemen hemşireler müdehale ediyor zaten korkacak bi şe yok...
Süre mevzusuna dönersek,
form doldurma işlemleri,
doktorla görüşme,
varsa sıra bekleme,
ve kan alımı işlemi sonrası biraz dinlenme
sürelerini sayarsan sana en fazla yarım saate mal olur... Hadi olsun 40 dakka diyelim... Ya da evden oraya ulaşımı da koy gidiş dönüş toplam 2 saat olsun diyelim?
NE KAYBEDERSİN??????? SORUYORUM NE KAYBEDERSİN?????
KAN BAĞIŞLAMIŞ OLMANIN VERDİĞİ GURURU VE HUZURU SANA HİÇ BİR ŞEY YAŞATAMAZ İKİ SAAT SÜRE İÇİNDE...
Ayrıca üniversitedeyken sınıfı toplayıp götürmüştüm okulun yakınına kurulan bir geçici kan merkezine bizim gruptan kızın biri daha parmağından numune alırken bayıldı...
Sonra bi kaç kez fenalaştı ama inat etmişti ben kan bağışı yapacam diye... Sonuçta verdi kanını... O kız bile verebildi hesap et artık... Erkek adamsın ayıptır yahu...
Kan görmeye, iğneye karşı falan ciddi bi rahatsızlığın yoksa durduğun kabahat git hemen bağış yap...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 20 Mart 2012; 15:55:45 >
-
Hayatımda bir kere kan verdim, ihtiyacı olan bir hastaya arkadaşın babasıydı. Çok basit hocam öncelikle form dolduracaksın (ama samimi cevaplar çok önemli) İğne hiç acıtmıyor normal kan alma iğnesi gibi düşün. benimki 6-7 dk sürdü. Toplamda yanlış hatırlamıyorsam 350 ml. 400 ml. arasında alıyorlar. Sınırı 400 ml. galiba . . .quote:
Orijinalden alıntı: KötüKediŞeroquote:
quote:
kızılayın sitesinde 4-8 dk sürüyor demişler, inanasım da gelmemişti. hakikaten 1 saat ise tırstım hafiften. arkadaş da ben kan verirken bayıldım deyince daha da tırstım. vaz geçmeyi düşünüyorum şu an.
kan bağışı için 4-8 dakika doğru... Hatta elini hızlı açıp kapatırsan daha hızlı pompalar ve hemen doldurursun torbayı tabi çok da hızlı doldurunca biraz başın dönebilir hemen hemşireler müdehale ediyor zaten korkacak bi şe yok...
Süre mevzusuna dönersek,
form doldurma işlemleri,
doktorla görüşme,
varsa sıra bekleme,
sürelerini sayarsan sana en fazla yarım saate mal olur... Hadi olsun 40 dakka diyelim... Ya da evden oraya ulaşımı da koy gidiş dönüş toplam 2 saat olsun diyelim?
KAN BAĞIŞLAMIŞ OLMANIN VERDİĞİ GURURU VE HUZURU SANA HİÇ BİR ŞEY YAŞATAMAZ İKİ SAAT SÜRE İÇİNDE...
Ayrıca üniversitedeyken sınıfı toplayıp götürmüştüm okulun yakınına kurulan bir geçici kan merkezine bizim gruptan kızın biri daha parmağından numune alırken bayıldı...
Sonra bi kaç kez fenalaştı ama inat etmişti ben kan bağışı yapacam diye... Sonuçta verdi kanını... O kız bile verebildi hesap et artık... Erkek adamsın ayıptır yahu...
Kan görmeye, iğneye karşı falan ciddi bi rahatsızlığın yoksa durduğun kabahat git hemen bağış yap...
Alıntıları Göster
Aslında düzenli kan vermek lazım. Bunu kendimize alışkanlık edindirmemiz lazım . . .
-
giderken yanına bimden bitter çikolotalı gofret al bitane..kan verdikten sonra yersin.. gerçi onlar da verir.. askerlik acemi de 1,5 torba kan vermiştim.. hiç unutmam.. acısı falan yok yatıyosun verip çıkıyosun kanıquote:
Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109
Hayatımda bir kere kan verdim, ihtiyacı olan bir hastaya arkadaşın babasıydı. Çok basit hocam öncelikle form dolduracaksın (ama samimi cevaplar çok önemli) İğne hiç acıtmıyor normal kan alma iğnesi gibi düşün. benimki 6-7 dk sürdü. Toplamda yanlış hatırlamıyorsam 350 ml. 400 ml. arasında alıyorlar. Sınırı 400 ml. galiba . . .
Aslında düzenli kan vermek lazım. Bunu kendimize alışkanlık edindirmemiz lazım . . .
Alıntıları Göster
-
-
kanı verdim arkadaşlar, beklediğimden de hızlı oldu 7 dk de torbam dolmuştu.quote:
Kan bağışlayınca çeşitli hediyeler de verebiliyorlar zaman zaman... Güzel anahtarlıklar vb
Bir de bana teşekkür mektubu gelmişti Kızılaydan
Ayrıca madalya uygulaması gibi bi şey vardı kan bağışçılarına yönelik 10 bağış bronz, 20 bağış gümüş, 50 bağış altın madalya gibi...
Gerçi benim bağışların hepsi kayıtlarda gözükmüyormuş ama olsun ilerde 50 bağış yapar hatta geçerim ömrüm yettikçe...
Alıntıları Göster
girdim formumu verdim, kimliğimi verdim sisteme kaydettileri tansiyonuma, nabzıma ve silah gibi bir şeyi kafama dayayıp bir şeye baktılar nedir anlamadım, sonra boş olan yere yattım ve ilk önce 3 tüp kan alındı ayrı olarak etiketlendi onlar, sonra iğneyi batırdılar. bana sorarsanız normal aşı iğnesinden bile daha az acıttı, ya hemşire çok iyiydi ya da iyi bir iğne kullanıyorlar. hızlı hızlı pompalaya pompalaya verdim kanımı. bir 5-6 dk sedyede dinlendim, kalkabilirsin dediler, hepsi tamam mı dedim evet dediler, kalkıp gitmeye hazırlandım, kapıda durdurdular, 10 dk de oturmak gerek dediler, meyvesuyu, elmalı maden suyu ve gofret ile çikolatalı bisküvi arasından yiyeceklerimi seçmemi istediler. beklerken onları yedim ve iyi de geldi. sonra da gittim. sol kolum biraz uyuşuk halde onun dışında bir şeyim yok.
hepsi bir 45 dk sürdü. bizim kampüste çadırda verdim.
-
benim yaş tutmuyor da kan vermeye ben arada enjektörle damarıma girip döküyorum kanımı lavaboyaquote:
Orijinalden alıntı: jvcjvc
kanı verdim arkadaşlar, beklediğimden de hızlı oldu 7 dk de torbam dolmuştu.
girdim formumu verdim, kimliğimi verdim sisteme kaydettileri tansiyonuma, nabzıma ve silah gibi bir şeyi kafama dayayıp bir şeye baktılar nedir anlamadım, sonra boş olan yere yattım ve ilk önce 3 tüp kan alındı ayrı olarak etiketlendi onlar, sonra iğneyi batırdılar. bana sorarsanız normal aşı iğnesinden bile daha az acıttı, ya hemşire çok iyiydi ya da iyi bir iğne kullanıyorlar. hızlı hızlı pompalaya pompalaya verdim kanımı. bir 5-6 dk sedyede dinlendim, kalkabilirsin dediler, hepsi tamam mı dedim evet dediler, kalkıp gitmeye hazırlandım, kapıda durdurdular, 10 dk de oturmak gerek dediler, meyvesuyu, elmalı maden suyu ve gofret ile çikolatalı bisküvi arasından yiyeceklerimi seçmemi istediler. beklerken onları yedim ve iyi de geldi. sonra da gittim. sol kolum biraz uyuşuk halde onun dışında bir şeyim yok.
Alıntıları Göster
-
arkadaşa bayıldığı için bir saat gibi gelmiş olmalı yoksa 15 dk den uzun sürerse zaten doktoru uyarıp gerekirse almayı kesiyorlar. :)quote:
Orijinalden alıntı: jvcjvc
kanı verdim arkadaşlar, beklediğimden de hızlı oldu 7 dk de torbam dolmuştu.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: _rayman_
merak ettiğim bişey var kızılay kanı parayla mı satıyo?
bu soruyu da kan verirken hemşireye sordum, dedi ki buna kanı para ile satmak denmemeli, o kanın nakliyesi, saklanması, kan alınırken bir kere kullanılan sarf malzemeleri, kan torbası var dediler. kızılayın kan verme işleminden hiç bir şekilde gelir elde etmediğini üstüne basa basa söyledi. -
quote:
quote:
quote:
Süre mevzusuna dönersek,
form doldurma işlemleri,
doktorla görüşme,
varsa sıra bekleme,
Merak ettim, google de kan vermek diye aradigimda google kilo aldirir mi diye tamamliyor.
Kan vermek kilo aldirir mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: WeightLesS
benim yaş tutmuyor da kan vermeye ben arada enjektörle damarıma girip döküyorum kanımı lavaboya
Aferin -
quote:
Orijinalden alıntı: Noogra
quote:
Orijinalden alıntı: WeightLesS
benim yaş tutmuyor da kan vermeye ben arada enjektörle damarıma girip döküyorum kanımı lavaboya
Aferin
komik mi yakışıklı ?
Benzer içerikler
- alkolsüz kafa yapan şeyler
- 9 numara saç
- fitcare hair kullanıcı yorumları
- avcılardan taksime nasıl gidilir
- adınıza kayıtlı sürücü belgesi bulunmamaktadır
- penis nakli
- suudi arabistan
- prompt mühendisliği nedir
- exxen de neler var
- google çizim yap
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X