Şimdi Ara

hiç kan veren oldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
7.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kan bağışçısı formunu doldurdum vermeye gittim yemek arası verdik bir saat sonra gelin dediler, bir saat sonra kan vereceğim. acıtıyor mu iğnesi? ne kadar sürüyor?

• Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç
  • quote:

Orijinalden alıntı: violencia1903

Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç
    Kardes en fazla bayginlik gecirirsin ama verdigin kan birilerinin ne hayatinin kurtulmasinda etkili olabilir Bende vermek istedim ama zaten kansizlik sorunum var o yuzden veremiyorum. Davranisindan dolayi da taktir ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Watch N Learn

Kardes en fazla bayginlik gecirirsin ama verdigin kan birilerinin ne hayatinin kurtulmasinda etkili olabilir Bende vermek istedim ama zaten kansizlik sorunum var o yuzden veremiyorum. Davranisindan dolayi da taktir ediyorum

Alıntıları Göster
    İğne o kadar da acıtmaz. Korkacak birşey yok.

• quote:

Alıntıları Göster
    Kan vermek iyidir arkadaşlar.Korkmayın kanınızı paylaşın.Hem sizin vucudunza faydası var,hemde başka insanların hayatlarına yararı var.Yani en fazla bayılıyorsun.Alkol koklatıyolar direk ayılıyorsun.Kan verdikten sonrada kan yapıcı besinler tüket.(pekmez,domates,üzüm vs.)

• quote:

Süresi insandan insana değişyor ama genelde en az 1 saat sürüyor.İlk iğneyi damara sokarken biraz acıyor okadar.Başka bişey yok.Ama ben bir kez kan verirken bayılmıştım.Bir anda tansiyonum düşmüştü.Niye bilmiyorumç

Sen ne guzel moral veriyosun oyle
  • quote:

Alıntıları Göster
    merak ettiğim bişey var kızılay kanı parayla mı satıyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Codex -- 20 Mart 2012; 15:33:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratmantc

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hatırladıklarım:

7 defa çapa kan merkezine (istanbul)

4 defa geçiçi merkezlere

2 defa yalovada

1 defa bursada

1 defa askerde

2 defa özel hastanede ameliyat olacak hastaya...

Toplam 20ye yakın kan vermişimdir...

Hatta bu sabah çapa kan merkezinin önünden geçtim... Vermek için tam içeri girecekken kullandığım ilacı hatırladım vazgeçtim daha doğrusu bi kaç gün erteledim...

Bu arada kapısında güzel bi yazı gördüm "MERKEZİMİZDE 24 SAAT KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ" yazıyordu önceden böyle değildi...

Kan bağışı yapmanın yarım saatiniz dışında sizden hiç bir götürüsü ya da size herhangi bir zararı yoktur... Gidin verin memlekete bi faydanız dokunsun bari... Bilgisayar başında uyuştunuz hepiniz... Bi gün size de lazım olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Hatırladıklarım:

7 defa çapa kan merkezine (istanbul)

4 defa geçiçi merkezlere

2 defa yalovada

1 defa bursada

1 defa askerde

2 defa özel hastanede ameliyat olacak hastaya...

Toplam 20ye yakın kan vermişimdir...

Hatta bu sabah çapa kan merkezinin önünden geçtim... Vermek için tam içeri girecekken kullandığım ilacı hatırladım vazgeçtim daha doğrusu bi kaç gün erteledim...

Bu arada kapısında güzel bi yazı gördüm "MERKEZİMİZDE 24 SAAT KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ" yazıyordu önceden böyle değildi...

Kan bağışı yapmanın yarım saatiniz dışında sizden hiç bir götürüsü ya da size herhangi bir zararı yoktur... Gidin verin memlekete bi faydanız dokunsun bari... Bilgisayar başında uyuştunuz hepiniz... Bi gün size de lazım olabilir...

Alıntıları Göster
    Başın döner baygınlık falan geçirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

kızılayın sitesinde 4-8 dk sürüyor demişler, inanasım da gelmemişti. hakikaten 1 saat ise tırstım hafiften. arkadaş da ben kan verirken bayıldım deyince daha da tırstım. vaz geçmeyi düşünüyorum şu an.

kan bağışı için 4-8 dakika doğru... Hatta elini hızlı açıp kapatırsan daha hızlı pompalar ve hemen doldurursun torbayı tabi çok da hızlı doldurunca biraz başın dönebilir hemen hemşireler müdehale ediyor zaten korkacak bi şe yok...

Süre mevzusuna dönersek,

form doldurma işlemleri,

doktorla görüşme,

varsa sıra bekleme,

ve kan alımı işlemi sonrası biraz dinlenme

sürelerini sayarsan sana en fazla yarım saate mal olur... Hadi olsun 40 dakka diyelim... Ya da evden oraya ulaşımı da koy gidiş dönüş toplam 2 saat olsun diyelim?

NE KAYBEDERSİN??????? SORUYORUM NE KAYBEDERSİN?????

KAN BAĞIŞLAMIŞ OLMANIN VERDİĞİ GURURU VE HUZURU SANA HİÇ BİR ŞEY YAŞATAMAZ İKİ SAAT SÜRE İÇİNDE...

Ayrıca üniversitedeyken sınıfı toplayıp götürmüştüm okulun yakınına kurulan bir geçici kan merkezine bizim gruptan kızın biri daha parmağından numune alırken bayıldı...

Sonra bi kaç kez fenalaştı ama inat etmişti ben kan bağışı yapacam diye... Sonuçta verdi kanını... O kız bile verebildi hesap et artık... Erkek adamsın ayıptır yahu...

Kan görmeye, iğneye karşı falan ciddi bi rahatsızlığın yoksa durduğun kabahat git hemen bağış yap...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 20 Mart 2012; 15:55:45 >

• quote:

quote:

quote:

kızılayın sitesinde 4-8 dk sürüyor demişler, inanasım da gelmemişti. hakikaten 1 saat ise tırstım hafiften. arkadaş da ben kan verirken bayıldım deyince daha da tırstım. vaz geçmeyi düşünüyorum şu an.

kan bağışı için 4-8 dakika doğru... Hatta elini hızlı açıp kapatırsan daha hızlı pompalar ve hemen doldurursun torbayı tabi çok da hızlı doldurunca biraz başın dönebilir hemen hemşireler müdehale ediyor zaten korkacak bi şe yok...

Süre mevzusuna dönersek,

form doldurma işlemleri,

doktorla görüşme,

varsa sıra bekleme,

sürelerini sayarsan sana en fazla yarım saate mal olur... Hadi olsun 40 dakka diyelim... Ya da evden oraya ulaşımı da koy gidiş dönüş toplam 2 saat olsun diyelim?

KAN BAĞIŞLAMIŞ OLMANIN VERDİĞİ GURURU VE HUZURU SANA HİÇ BİR ŞEY YAŞATAMAZ İKİ SAAT SÜRE İÇİNDE...

Ayrıca üniversitedeyken sınıfı toplayıp götürmüştüm okulun yakınına kurulan bir geçici kan merkezine bizim gruptan kızın biri daha parmağından numune alırken bayıldı...

Sonra bi kaç kez fenalaştı ama inat etmişti ben kan bağışı yapacam diye... Sonuçta verdi kanını... O kız bile verebildi hesap et artık... Erkek adamsın ayıptır yahu...

Kan görmeye, iğneye karşı falan ciddi bi rahatsızlığın yoksa durduğun kabahat git hemen bağış yap...

Alıntıları Göster
    Hayatımda bir kere kan verdim, ihtiyacı olan bir hastaya arkadaşın babasıydı. Çok basit hocam öncelikle form dolduracaksın (ama samimi cevaplar çok önemli) İğne hiç acıtmıyor normal kan alma iğnesi gibi düşün. benimki 6-7 dk sürdü. Toplamda yanlış hatırlamıyorsam 350 ml. 400 ml. arasında alıyorlar. Sınırı 400 ml. galiba . . .

Aslında düzenli kan vermek lazım. Bunu kendimize alışkanlık edindirmemiz lazım . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109

Hayatımda bir kere kan verdim, ihtiyacı olan bir hastaya arkadaşın babasıydı. Çok basit hocam öncelikle form dolduracaksın (ama samimi cevaplar çok önemli) İğne hiç acıtmıyor normal kan alma iğnesi gibi düşün. benimki 6-7 dk sürdü. Toplamda yanlış hatırlamıyorsam 350 ml. 400 ml. arasında alıyorlar. Sınırı 400 ml. galiba . . .

Aslında düzenli kan vermek lazım. Bunu kendimize alışkanlık edindirmemiz lazım . . .

Alıntıları Göster
    giderken yanına bimden bitter çikolotalı gofret al bitane..kan verdikten sonra yersin.. gerçi onlar da verir.. askerlik acemi de 1,5 torba kan vermiştim.. hiç unutmam.. acısı falan yok yatıyosun verip çıkıyosun kanı

• quote:

Orijinalden alıntı: thekeys

giderken yanına bimden bitter çikolotalı gofret al bitane..kan verdikten sonra yersin.. gerçi onlar da verir.. askerlik acemi de 1,5 torba kan vermiştim.. hiç unutmam.. acısı falan yok yatıyosun verip çıkıyosun kanı

Alıntıları Göster
    Kan bağışlayınca çeşitli hediyeler de verebiliyorlar zaman zaman... Güzel anahtarlıklar vb

Bir de bana teşekkür mektubu gelmişti Kızılaydan

Ayrıca madalya uygulaması gibi bi şey vardı kan bağışçılarına yönelik 10 bağış bronz, 20 bağış gümüş, 50 bağış altın madalya gibi...

Gerçi benim bağışların hepsi kayıtlarda gözükmüyormuş ama olsun ilerde 50 bağış yapar hatta geçerim ömrüm yettikçe...

• quote:

Kan bağışlayınca çeşitli hediyeler de verebiliyorlar zaman zaman... Güzel anahtarlıklar vb

Bir de bana teşekkür mektubu gelmişti Kızılaydan

Ayrıca madalya uygulaması gibi bi şey vardı kan bağışçılarına yönelik 10 bağış bronz, 20 bağış gümüş, 50 bağış altın madalya gibi...

Gerçi benim bağışların hepsi kayıtlarda gözükmüyormuş ama olsun ilerde 50 bağış yapar hatta geçerim ömrüm yettikçe...

Alıntıları Göster
    kanı verdim arkadaşlar, beklediğimden de hızlı oldu 7 dk de torbam dolmuştu.

girdim formumu verdim, kimliğimi verdim sisteme kaydettileri tansiyonuma, nabzıma ve silah gibi bir şeyi kafama dayayıp bir şeye baktılar nedir anlamadım, sonra boş olan yere yattım ve ilk önce 3 tüp kan alındı ayrı olarak etiketlendi onlar, sonra iğneyi batırdılar. bana sorarsanız normal aşı iğnesinden bile daha az acıttı, ya hemşire çok iyiydi ya da iyi bir iğne kullanıyorlar. hızlı hızlı pompalaya pompalaya verdim kanımı. bir 5-6 dk sedyede dinlendim, kalkabilirsin dediler, hepsi tamam mı dedim evet dediler, kalkıp gitmeye hazırlandım, kapıda durdurdular, 10 dk de oturmak gerek dediler, meyvesuyu, elmalı maden suyu ve gofret ile çikolatalı bisküvi arasından yiyeceklerimi seçmemi istediler. beklerken onları yedim ve iyi de geldi. sonra da gittim. sol kolum biraz uyuşuk halde onun dışında bir şeyim yok.

hepsi bir 45 dk sürdü. bizim kampüste çadırda verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

girdim formumu verdim, kimliğimi verdim sisteme kaydettileri tansiyonuma, nabzıma ve silah gibi bir şeyi kafama dayayıp bir şeye baktılar nedir anlamadım, sonra boş olan yere yattım ve ilk önce 3 tüp kan alındı ayrı olarak etiketlendi onlar, sonra iğneyi batırdılar. bana sorarsanız normal aşı iğnesinden bile daha az acıttı, ya hemşire çok iyiydi ya da iyi bir iğne kullanıyorlar. hızlı hızlı pompalaya pompalaya verdim kanımı. bir 5-6 dk sedyede dinlendim, kalkabilirsin dediler, hepsi tamam mı dedim evet dediler, kalkıp gitmeye hazırlandım, kapıda durdurdular, 10 dk de oturmak gerek dediler, meyvesuyu, elmalı maden suyu ve gofret ile çikolatalı bisküvi arasından yiyeceklerimi seçmemi istediler. beklerken onları yedim ve iyi de geldi. sonra da gittim. sol kolum biraz uyuşuk halde onun dışında bir şeyim yok.

Alıntıları Göster
    benim yaş tutmuyor da kan vermeye ben arada enjektörle damarıma girip döküyorum kanımı lavaboya

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

Alıntıları Göster
    arkadaşa bayıldığı için bir saat gibi gelmiş olmalı yoksa 15 dk den uzun sürerse zaten doktoru uyarıp gerekirse almayı kesiyorlar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _rayman_

merak ettiğim bişey var kızılay kanı parayla mı satıyo?

bu soruyu da kan verirken hemşireye sordum, dedi ki buna kanı para ile satmak denmemeli, o kanın nakliyesi, saklanması, kan alınırken bir kere kullanılan sarf malzemeleri, kan torbası var dediler. kızılayın kan verme işleminden hiç bir şekilde gelir elde etmediğini üstüne basa basa söyledi.
  • quote:

quote:

quote:

Süre mevzusuna dönersek,

form doldurma işlemleri,

doktorla görüşme,

varsa sıra bekleme,

Merak ettim, google de kan vermek diye aradigimda google kilo aldirir mi diye tamamliyor.

Kan vermek kilo aldirir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: WeightLesS

benim yaş tutmuyor da kan vermeye ben arada enjektörle damarıma girip döküyorum kanımı lavaboya

Aferin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noogra

quote:

Orijinalden alıntı: WeightLesS

Aferin

komik mi yakışıklı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.