Şimdi Ara

Hiç kazası olmayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Park ederken vs. 1-2 dokundurmuşluğum var onun haricinde allah bozmasın temizim
  • 6 yıldır araba kullanıyorum. 2 yıldır kendi arabam var. arabayı kütahya da kullanıyorum. bir kere alanya ya gittim geldim. sadece iki küçük kazam var. biri 2007 de (liverpool dan 8 yediğimiz gün) babamın doğan ı ile refüje çarptım. babam 100 liraya yaptırdı. bir de gene babamın doğanla arka arkaya giderken ağaca çarptım. tampon sizlere ömür.

allah a şükür ciddi kazam olmadı.
  • 10yıldır istanbul trafiğindeyin 3 aracı pert etmişliğin(çıkardığım ders çok sinirliyken araba kullanmamam lazım) beş altı tane de ufak kazam var artık daha dikkatli kullanıyorum artık belli bir yaşa geldim trafikte daha saygılı gidiyorum...
  • -bir kere taksi arkadan çarptı. dur kalk trafikte, hasarsız bir dokunuş.

-bir başkasında ben önümde duran araca dokundum, sabah saatiydi, site kapısından yeni çıkmıştık. yanımda oturan arkadaşım cd sokmak için zorlayınca müdahale edip, dur içinde cd var derken önümdeki araçla aramızda birkaç santim kaldığını farkedip frene basmam bir oldu ama "dokunduk" tabi. yine hasarsızdı.

-bir seferinde de sağ önden belediye otobüsüne çarptım; yolun gidiş geliş olduğunu anlamamıştım, öndeki otobüs yavaşlayınca sola geçtim fakat birden karşıdan aracın farlarını göründe yavaşladım, şeride dönmek için otobüsün geçmesini bekledim. arkadan gelen hımbıl aklınca yol vermedi. karşıdan gelen araçta yaklaşıyordu, otobüs hızlanınca ben de hızlanıp sıkıştırarak girmeye çalıştım ve girdim ama otobüs aniden frene asıldı. yağmur da vardı, zamanında duramadım. ben otobüse çarptım. arkadan gaza asılan hıyar da bana. ön tampon kırıldı. sağ far biraz yerinden oynamıştı. ayrıca arka tampon da yamulmuştu bir miktar. arkadaki arabanın da ön tamponu hasarlıydı. (göçmüş ve yerinden atmıştı)
    biz arabada üç kişiydik. önce inen belediye şöföründen özür diledim. söylendi biraz. zaten hasarı yoktu, devam etti. diğer adam hem üç kişiden, hemde benim sinirimden korkmuş olacak aynı çirkefliği yapmadı. rapora gerek yok bu yağmurda deyince -hem yolu tıkamadık- geçmiş olsun aynen onaylayıp devam ettik.

şimdilik başka bir vukuat yok. arada acelem varsa tekeri sürterim kaldırıma.

• Ehliyet 5. yılında(bu kadar olduğunu şimdi farkettim) henüz kazam yok. Benden kaynaklı atlattığım kazam da yok. Sanırım şimdiye kadar 30 bin km anca yapmışımdır bu seneye kadar evde olmadığımdan tatillerde görüyorduk arabanın yüzünü. İnşallah bundan sonra da vukuatsız devam ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 29 Ocak 2012; 21:46:36 >
  • o ha forumda tecrübe çok düşükmüş ben yazmaya utanıyordum baktım millet 3-5 yıllık şoförmüşburda kimlerle araba muhabbeti yapıyormuşuzda haberimiz yokmuş.yok şu marka iyi,yok şu model fena falan diye ben 12 yıldır kullanıyorum.kullanıyorum derken 12 yıldır ehliyetli bir şekilde kullanıyorum.ciddi kaza yaşamadım.maddi hasarlı bir kaza yaşadım o da ben benzin istasyonunda benzin alırken malın biri geldi çarptı.onun dışında ufak tefek sürtme falan oldu ama büyük şehirde yaşayıp pürüzsüz araba sahibi olmak çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

o ha forumda tecrübe çok düşükmüş ben yazmaya utanıyordum baktım millet 3-5 yıllık şoförmüşburda kimlerle araba muhabbeti yapıyormuşuzda haberimiz yokmuş.yok şu marka iyi,yok şu model fena falan diye ben 12 yıldır kullanıyorum.kullanıyorum derken 12 yıldır ehliyetli bir şekilde kullanıyorum.ciddi kaza yaşamadım.maddi hasarlı bir kaza yaşadım o da ben benzin istasyonunda benzin alırken malın biri geldi çarptı.onun dışında ufak tefek sürtme falan oldu ama büyük şehirde yaşayıp pürüzsüz araba sahibi olmak çok zor.

ben de çömez derler diye çekiniyordum da kurt çıktık baksana

• Acısıyla tatlısıyla 3 yıl oldu. 3 defa kaza yaptım, parktaki sürtmeleri saymıyorum.
  • ehliyeti alalı 4 sene oldu yaklaşık 5-6 senedir trafikteyim 11 senedir araba kullanıyorum sadece 3 küçük sürtme oda sinirli bi anıma denk geldi debriyaj kaçırmamdan dolayı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trafik cenavarı -- 29 Ocak 2012; 23:08:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

o ha forumda tecrübe çok düşükmüş ben yazmaya utanıyordum baktım millet 3-5 yıllık şoförmüşburda kimlerle araba muhabbeti yapıyormuşuzda haberimiz yokmuş.yok şu marka iyi,yok şu model fena falan diye ben 12 yıldır kullanıyorum.kullanıyorum derken 12 yıldır ehliyetli bir şekilde kullanıyorum.ciddi kaza yaşamadım.maddi hasarlı bir kaza yaşadım o da ben benzin istasyonunda benzin alırken malın biri geldi çarptı.onun dışında ufak tefek sürtme falan oldu ama büyük şehirde yaşayıp pürüzsüz araba sahibi olmak çok zor.

vallaha ya...bende herkesi 30-40 yaş aralığında kurt şoförler falan sanıyordum.çömezim diye korkuyordum.anladığım kadarıyla forumdaki yaş ortalaması 18-23 falan ve çoğununda ilk arabası o yüzden kullandıkları markayı,modeli deli gibi savunuyorlar başka markaları tecrübe etmedikleri için ve genelde insanlar ilk arabalarına aşık olurlar neyse bu başlık iyi oldu herkes dökülsün bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 29 Ocak 2012; 23:13:10 >

• quote:

quote:

quote:

vallaha ya...bende herkesi 30-40 yaş aralığında kurt şoförler falan sanıyordum.çömezim diye korkuyordum.anladığım kadarıyla forumdaki yaş ortalaması 18-23 falan ve çoğununda ilk arabası o yüzden kullandıkları markayı,modeli deli gibi savunuyorlar başka markaları tecrübe etmedikleri için ve genelde insanlar ilk arabalarına aşık olurlar neyse bu başlık iyi oldu herkes dökülsün bakalım

40 yaşında adamın internette işi ne, o nesil sanalda pek takılmıyor. Dediğiniz gibi yaş ortalaması 22-23 falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 29 Ocak 2012; 23:15:22 >

• quote:

quote:

quote:

sorun yaş değil
    bende anamın karnından 28 yaşında doğmadım
    hatta bir anektot vereyim
    15 yaşlarındayım muhtemelen
    oto yıkama işi yapıyoruz o dönem
    98 kartal var i.e. :) tabi bana göre süper araba
    konunun nasıl geliştiği konusunda en ufak fikrim yok
    çalışanımıza şunu dediğimi net hatırlıyorum , bmw verseler satar kartal alırım

kimse kusura bakmasın forumun durumu bu
    vw in bu kadar kötülenmeside
    yine vw in bu kadar üstün görünmesi de aynı psikolojinin eseri

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

quote:

40 yaşında adamın internette işi ne, o nesil sanalda pek takılmıyor. Dediğiniz gibi yaş ortalaması 22-23 falan..

şakamı yapıyosun sen
    45 yaşında adam biliyorum .ötü bilgisayar önünde küflenmiş :)))

bence yaş ortalaması 20 yi geçmez

• 8 yıldır faal olarak araç kullanıyorum ufak tefek sürtmeler olmuştur(başka araç değil çöp bidonu falan..) 1-2 kez onun dışında kazam olmadı allaha şükür....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

quote:

şakamı yapıyosun sen
    45 yaşında adam biliyorum .ötü bilgisayar önünde küflenmiş :)))

bence yaş ortalaması 20 yi geçmez

Elbette istisnalar vardır, birşey diyemem ama 20'li yaşlardakiler kadar çok yoktur..

• Ehliyeti alalı tamı tamına 20 (yazıyla yirmi) sene oldu. 20 senedir de devamlı yollardayım.

Allaha şükür büyük bir kazaya karışmadım.
    Kendi hatamla bir kere parkederken 96 yılında üst kattaki komşunun tamponu indirdim.
    2005 yılında Tipo 2.0 16V varken ışıklarda önümde aniden duran tüp kamyonetine dokundurarak farımı çatlattım

96-97 yılında bir kere çöp kamyonu yandan sürttü, ön çamurluk, tampon ve lastik değişti.
    96 yılında bir taksici yandan çarptı, öğrencilik yılları, lastikler kabaktı, araç 90 derece döndü, Spring'in sağ arka çamurluk doğruldu, arka tampon değişti.

Geçen ay Accord'u gece parkederken yerdeki kömür çuvallarını farketmedim, ön tamponu bir güzel derince çizdim, sonra da boyattım hemen.

Şimdilik bu kadar, allah beterinden saklasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 29 Ocak 2012; 23:31:20 >
  • Malesef 2 kere aynı aracın aynı aynasını sabah kalktığımda tek parça bulamadım..
    Bi sabah kalktığımda da sağ arka çamurluğu ezip kaçmışlar..
    Bi gün bozuk yolda giderken az yavaşlayım dedim dememle arkamdakinin tamponu indirmesi bir oldu..
    Bi gün yine düz yolda yavaş yavaş giderken motorlunun biri geldi sağ ön çamurluğuma çarptı tampon far parçaladı vs.. Bu şans mı ne artık bilemiyorum..
  • otoparkta yaşadığım sürtmelerin falan dışında
    bigün ortaköyden dönüyorum gecenin 3 ü arkadaşlar var arabada alkollüler telefonum çaldı açtım konuşuyorum babam arıyor mecidiyeköye doğru çıkıyoruz barbaros bulvarından dedemanın ordaki yolda sapağı kaçırmışım arakdaşlar uyardılar en sol şeritten dönmeye kalktım bi yandan sinirlerim tepemde arkadaki kız koltuk başlıklarını çıkarıp ön tarafa atıyo arkadakilerle öndekileri değiştiriyo falan onunla uğraşıyorum bi yandan da telefonda babamla konuşuyorum dönerken arakamdaki accenti farketmemişim tam döndüm bir acı fren sesi dedim gittik ve güm diye bi ses babamda duydu telefonda sesi dedi "oğlum naptın ?" dedim baba bişi yok aricam seni kapattım ardından indik arabaları çekicez benim sağ arka kapıda göçük var boya gitmemiş onun dışında bişi yok çektim aracı sağa accent yürümüyodu uğraştırdı sahiplerini baya tutanak falan tuttum arakdaşlarıda taksiye bindirip gönderdim işin kötüsü arakdaşlar bayandı ve rezil olduğumla kaldım yani

• Allah'a şükürler olsun hiç kaza yapmadım.en önemli güvenlik faktörünün sürücü olduğunu düşünüyorum.kurallara, limitlere uyan kişi normalde kaza yapmaz.başka faktörler olursa o başka.
    kazaya kadere hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanırım.olacaksa ne yaparsan yap olur.bunun önüne khiç bir kuvvet geçemez.bize düşen tedbirli olmak.kış lastiği takmak tedbirdir,emniyet kemeri takmak tedbirdir,kurallara uymak tedbirdir, limitleri aşmamak tedbirdir.ama euro ncap 5 yıldızlı araç almak tedbir değildir bence.hiç bir kaza euro ncap taki testlerin aynısı şeklinde olmaz.önemli olan bu durumlara düşmemeye çalışmaktır.testlere güvenip limitleri zorlarsan seni kimse kurtaramaz Allah'tan başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Başka bir konuya yazmıştım, buraya da aynen yapıştırayım:

İlk kazam, su arabasıyla bir sitenin otoparkında dönüş yapıyordum. Altımdaki araç H100, biraz hızlı dönünce mavi bir Palio'ya vurmuştum. Arka tamponunun sağ köşesinde basketbol topu sığacak kadar göçük oluşmuştu ama boya bile atmamıştı. Benim araçta da tamponun tırnakları kırılmış ve tamponun arkasındaki demir yamulmuştu sadece. Yıl 2005 yanlış hatırlamıyorsam..

Daha sonra yine aynı arabayla geri geri geliyordum. Arkamda harfiyat kamyonu park halindeydi, kasasını gördüm ve çok ince hesapla sıfır yanaştım.Ama kasa kapağının yumruk büyüklüğünde menteşesi olduğunu hesap edememiştim Arka camı orada indirdim..

2007de Mitshubishi L300le bayağı işlek bir ana caddede ilerliyordum. Caddeye atlayan bir çocuğa vurdum, Allahtan fazla birşey olmadı velede ama sağlam bir tokat yedi benden.. Bir daha sağına soluna bakmadan hızla gelen arabaların önüne atlamaz..

2009un sonunda, asker uğurlamasında önümdeki aracın el freni çekip ters dönmesi sonucu accentime kafan girdi.. Süren kişi de hem ehliyetsiz hemde tanıdık çıktı, 1 ay haybeye uğraştık araba yapılsın diye..

2010un mart ayında da accentle e5de yolun iki yanındaki bariyerlere de vurmayı başararak aracı perte çıkarmıştım..

Ama tabi bu da durduramadı arabayı, en son hatırladığım sağ şeritteki beyaz tırın altına doğru gittiğimdi. Allahtan tır şoförü amca gerçek bir şoförmüş de, son anda beni altına almaktan kurtardı aracı.Son olarak 2011 mayıs ayında tem de yüksek bir hızda sol şeritte giderken, önüme beyaz bir şahin kırdı. Şimdi Allahı var çok sağlam girdi makasa ama çıkamadı Bariyerlerde sol tarafını komple bıraktı şahin ve bende ona vurmamak için fren yaptım. Fren fayda etmiyordu, el frenini de çektim. Dört lastiğimden çıkan dumanı tarif edemiyorum. Araba yansa öyle duman çıkmazdı. Vuracağım bariz belliydi, bir de arkadan vurmuş sayılacaktım kesin. Direksiyonu kırıp orta şeride geçtim. Tam bir oh demiştim ki, el frenini de çekmiş olduğum için araba birden bire sağa doğru döndü. Önüme kıran araçla yarışan kırmızı bir şahine sol arka kapısından, bagajın sonuna kadar mahvetmek suretiyle vurdum.
    Araçtan indiğimde yolda 10 15 araba sağ şeride geçmiş bekliyordu. Ben ve vurduğum şahin yolun ortasında duruyorduk. Benim kaza yapmama sebep olan şahin ise arabanın yarısını vurduğu yerde bırakıp, o şekilde kaçmayı başarmış.
    İşin en ilginç yanı benim sadece sağ farımın üst tırnağı kırıldı, başka da hiçbirşey olmadı

İmzamdaki ve avatarımdaki trafik canavarı boşuna değilmiş dimi

Acayip güldüm ya Helal olsun

quote:

Orijinalden alıntı: anduril_isa

Malesef 2 kere aynı aracın aynı aynasını sabah kalktığımda tek parça bulamadım..
    Bi sabah kalktığımda da sağ arka çamurluğu ezip kaçmışlar..
    Bi gün bozuk yolda giderken az yavaşlayım dedim dememle arkamdakinin tamponu indirmesi bir oldu..
    Bi gün yine düz yolda yavaş yavaş giderken motorlunun biri geldi sağ ön çamurluğuma çarptı tampon far parçaladı vs.. Bu şans mı ne artık bilemiyorum..

Birgün babam okuldan alacak.Babam aldı beni,arabaya bıraktı 1 dakika dedi ileriye doğru bir yere gitti.Gelirken yandan bir Ford Transit sıkıştırılınca bizim ayna babamın önüne fırladı

7 kere olmak suretiyle aynaya vurdular(araç park halindeyken)5'inde ayna kırılmadı,yeniden vidalandı,2 kere kırıldı.

Babam kırmızı ışık yeşile dönünce hareket etmeye başladı ama kamyon şoförü ufak bir direksiyon hareketi yapıp sadece ön kapıya hasar vermeyi başardı.Arabada kaldırımdan çekildi

Yine aynı yerde bir kamyon şöforü geri geri gelerek ufak bir dokunuş yaptı

Babam cadde'de birden duran kamyonete sinirlenip aynaya bakmadan sağa kırınca sağ taraftan geçmeye çalışan Megane'ın kapı,çamurluk,yan marşpiyel ezildi.(bizim sadece tampon çizildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 30 Ocak 2012; 4:51:24 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.