Şimdi Ara

Hiç kimse bilmiyormu? Hiçmi başınıza gelmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizlerden elimdeki bir anakartta yaşadığım problem konusunda yardım istiyorum. Elimdeki anakart eski modellerden p3-slot1 anakart. Sorun ise şu. Bilgisayarı normal olarak açtıktan sonra kapattığımda sistem kapanıyor. Tekrar açmak istediğimde ise fanlar falan çalışıyor ama ekrana görüntü vermiyor. Ya powerı 2-3 defa kapatıp açtıktan sonra yada clearmos yaptıktan sonra sistem açılıyor. Bir ilginç olan durumda anakart üzerindeki clearmos jumperı hangi konumda olursa olsun bir etkisi olmuyor.

Şimdi sorularım şunlar
    1- Anakarttaki sorun ne olabilir çözümü varmıdır.
    2- Bios güncelleme bu sorunu çözebilirmi, ki ben biosta bir sorun olabileceğini düşünüyorum
    3- Bios güncelleme için sistem disketi oluşturmadan awdflash dosyasını cd üzerinden nasıl boot edebilir ve dos ortamında çalıştırabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakamen1 -- 13 Eylül 2006; 2:11:52 >

• Ya ben çok zor sorularmı soruyorum. Neden hiçbir soruma yanıt alamıyorum?
  • Anakartın biosundan da kaynaklanıyor olabilir, donanımsal problemde olabilir.

Daha önceki yıllarda CIH virüsü yada Çernobil virüsü ile ilgili bir problemin oldumu?

Bios güncelleme biraz risklidir eğer bu konuda yeterli tecrüben yoksa tek başına yapmanı tavsiye etmem. Ama bios güncelleme ile sorunun bir ihtimal düzelebilir. Bu konuda tecrübeli bir arkadaşın varsa ondan yardım almanı tavsiye ederim.

Clearcmos jumper'inin fonksiyon görmemesi ilginç; donanımsal sorun ihtimali gittikçe artıyor.

Nero ile bootable bir CD oluşturup bu dosyaları onun içine atabilirsin.

Kolay gelsin.
  • Hocam board ikinci el aldığım bi board. Cih virüsünden etkilenmişmidir bilgim yok. Bios update konusundada tecrübem yok. O kadarda önemli değil. Ya hep ya hiç. Ben her ne şekilde olursa olsun bios update deneyeceğim. Ancak bios update yaptık ancak sorun devam ediyor diyelim. Bunun başka bir alternatifi varmıdır acaba. Bütün jumper ayarları ( fsb, çarpan v.s ) hepsini denedim. Ancak bir sonuca ulaşamadım. Neroda daha önce hiç bootable disk oluşturmadım. Bir bakayım sizden duyuyorum. Umarım öyle bir özelliği vardır neronun. İlginiz için teşekkürler.
  • sorun ekran kartı yada ram olmalı, bunları değiştir büyük bir ihtimalle düzelir hala devam ediyorsa anakarttandır yazılımsal olduğunu sanmıyorum.
  • hocam senin bordun kapasitöründe sorun var yani kondansatöründe olay bu cpunun etrafındaki kapasitörlere bak şişmişmi? patlayan varmı? defarmasyon varmı? buna bak sonra buraya yaz sana yardımcı olam

ondan değilse güç kaynağında sorun vardır ilk önce dediğime bak sonra güç kaynağını değiştir öle dene 2sinden biri?

ama bios değil kesinlikle

ben bu sorunla çok karşılaşdım ve bazıları anakrtın dediğim yerinden kaynaklanıyo bazılarıda güç kaynağından güç kaynağaı dengesiz çalışdımı bu oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

hocam senin bordun kapasitöründe sorun var yani kondansatöründe olay bu cpunun etrafındaki kapasitörlere bak şişmişmi? patlayan varmı? defarmasyon varmı? buna bak sonra buraya yaz sana yardımcı olam

ondan değilse güç kaynağında sorun vardır ilk önce dediğime bak sonra güç kaynağını değiştir öle dene 2sinden biri?

ben bu sorunla çok karşılaşdım ve bazıları anakrtın dediğim yerinden kaynaklanıyo bazılarıda güç kaynağından güç kaynağaı dengesiz çalışdımı bu oluyo

Ok hocam Dediğiniz gibi olabilir. Kapasitörleri akşama bir inceleyeyim buraya yazayım. Sorun psu,ram,ekran kartı bunlardan hiçbirinde değil. Çünkü diğer bileşenler başka bir anakartta sorunsuz çalışıyor. Bu arada bios güncellemeyi yapamadım zaten. Anakartın bios kodunu biliyorum. Anakartın kendi sitesinde birkaç bios sürücüsü buldum ancak uyumlu çıkmadı.Anakartın bios kodunu biliyorum. Bu bios kodunu kullanarak bios sürücüsünü nereden bulabilirim? İnternette birkaç yerde var fakat ücretli üyelikle yüklenebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiç arkadaşım yok!
    2 yıl önce açıldı
    Hiç arkadaşım yok
    8 ay önce açıldı
    Konu dışında kimse kalmamış
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: denoo

sorun ekran kartı yada ram olmalı, bunları değiştir büyük bir ihtimalle düzelir hala devam ediyorsa anakarttandır yazılımsal olduğunu sanmıyorum.

arkadas cok dogru soylemıs.ekran kartını ve ramları cıkar baska slotlara tak ve iyice oturmalarına dıkkat et
  • Arkadaşlar ramler ekran kartı v.s yani diğer bütün donanım başka bir anakartla sorunsuz çalışıyor. Yani donanımsal yada biostan herşekilde anakarttan kaynaklanıyor. Şimdi benim yapmak istediğim biosu güncellemek ve durumu tekrar gözden geçirmek. İnternetteki birçok bios driver sitesinde dosyayı buldum. Ancak dosyayı indirmek için 25-30$ para talep ediyorlar. Anakartın üreticisinde bulduğum sürücü ise anakartla uyuşmadı. Bios sürüceülerini ücretsiz bulabileceğim bir site yokmu?
  • anakartının adı modeli ve model kodu ne? bizde bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

hocam senin bordun kapasitöründe sorun var yani kondansatöründe olay bu cpunun etrafındaki kapasitörlere bak şişmişmi? patlayan varmı? defarmasyon varmı? buna bak sonra buraya yaz sana yardımcı olam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.