Şimdi Ara

HID uyumlu Mouse 'çözebilene aşkolsun'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Windows 7 Professional x64 kullanıyorum. Daha önce yine windows 7 x32, vista x32 ve xp kullandım. Hepsindede aynı mouse u kullandım. A4tech R7-70D . Daha önceleri yaptığım gibi driver ı a4tech sitesinden orjinal olarak indirdim 64bit liğini kurdum bilgisayarı yeniden başlattım ardından karşıma "ilk defa karşılaştığım"
    bu uyarı çıktı, evet dedim sonra hiç birşey olmadı. Mouse un programına basışımda yine aynı uyarı çıkıyor evet diyorum yine birşey olmuyor. Yönetici olarak çalıştırmayıda denedim farklı usb porta da taktım anti-virüs programımı kapayıpda denedim yine aynı uyarı yine aynı uyarı.
    buyrun buda aygıt yöneticimin resmi.

Denediklerim;
    Anti-Virüs kapadım (olmadı)
    Yönetici olarak çalıştırdım (olmadı)
    Başka porta taktım (olmadı)
    Sürücü güncelleştirme yaptım (olmadı)
    Bütün portlardaki aygıtları silip yeniden yükledim (olmadı)

Mouse multimedya olduğundan tuşlarını kullanmak istiyorum ancak bu uyarı nedeniyle bi türlü tuşları kullanamıyorum. Mouse çalışıyor ama dediğim gibi ne programına giriyor ne tuşları çalışıyor.

64 bit le alakalı bi problem olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce 32 bitte yaptığımda böyle bi sorun olmamıştı. Ama yüklediğim driver install dosyasıda 64bit uyumlu. Sorunumu çözebilcek biri olursa gerçekten çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibsonLesOttoman -- 7 Ekim 2010; 21:51:48 >

• garip bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı

garip bir durum.

Bu tip gereksiz mesajlar la mı 6000 küsür mesaja ulaştın ?
  • Driveri kurmadan önce sağ click yapıp uyumluluk modunda xp veya vista olarak çalıştırmayı denedinmi
  • şuan denedim sonuç yine aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

http://www.opendrivers.com/driver/2123252/a4tech-r7-70md-driver-7.8-windows-98-me-2000-xp-2003-vista(all-32-64-bit)-free-download.html

64 bit uyumlu olduğunu idda eden driver linkte ...

Dene bi istersen

aynı dosyayı a4tech sitesinden indirmiştim malesef. zaten sanırım download kaynağı yine orası. yinede teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım çözen olmayacak
  • bende usb hubdan fareyi baglamak isterken bu driver işlerine girdim ve piskopata bağlattı.

bende de a4tech fare var bir tane.

tavsiyem ki halen sorun devam ediyormudur bilmem ama sonradan bakacaklarada yardımcı olabilir lakin ben bakarken burayı buldum. ama halen hub üzerinden çalıştıramıyorum fareyi.

sorun fareye windows istedigimizden farklı sürücü atıyor gibi.

ben sürücüyü otomatik yükletmeyip listeden yada belirli konumdan seçecegim sonrada arama yüklenecek sürücüyü kendim seçecegim modunu seçtim sonra işimizi görecek bütün seçenekler çıkıyor orada a4tech driveri kurulu ise 3 yoksa sadece hid uyumlu aygıt ve hid uyumlu fare seçenekleri cıkıyor. oradan kendi driverini seçersen sorun kalkacaktır. bende windowsun hid uyumlu aygıt seçmişti fareden ışık gelmesine rağmen çalışmıyordu:S
  • bir de şöyle deneyin bakalım olacak mı?

1-çevrim içi olun.
    2-bu aşamada eski sürücüler kaldırılmış ve mouse usb den takılı halde olsun.
    3-sürücüyü normal şekilde yükleyin ama restart yapmayın.
    4-aygıtlar ve yazıcılar kısmından mouse'un özelliklerinden, donanım kısmında a4 tech isimli mouse görünüyorsa buna tıklayıp>özellikler-sürücü-SÜRÜCÜ GÜNCELLEŞTİR i tıklayın ve bırakın otomatik arasın.

ben bu şekilde yapınca oldu, ama sürücüyü yükleyip hemen restart yaparsam olmuyordu, a4tech isimli donanim yerine HID uyumlu fare yazısı oluyordu, ve sürücü güncelleştir dediğimde zaten güncel diyordu. Sanırım windows restart yapıldığında otomatik olarak HID uyumlu fare sürücüsünü atıyor ve değiştirilemiyor. Ama restart yapmadan çevrimiçi haldeyken sürücüyü güncelleştirebilirsek windows7 kendisi otomatik istediğini atayamıyor. Şu an r7-70md mouse un diğer tuşlarını bu şekilde kullanabiliyorum.

• aynı sorun bendede var ve çözülmüyor
    cevap çok net o mouse atılacak çünkü win7 için sürücüsü çıkarılmamış vistada kalmış
  • vista sürücüsünü kurun ve ya açık kanak sürücüsünü bulup windows için derleyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.