Şimdi Ara

Hidrofor Isınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir şantiyede tekniker olarak görev yapıyorum sahaya dalgıç pompadan su basan 3 lü Hidrofor var normalde 1 tanesi yedek tutuyoruz dün bir tanesinin flanşından su kaçırıyordu onu Durdurup yedek olanı devreye soktuk o pompa çok ısınıyor gövdesini elleyemiyoruz hava alma vidasını gevşetince kaynar gibi sıcak su çıkıyor yanında çalışan pompada sorun yok sürekli çalışıyorlar tank ı kontrol ettim havasında sorun yok lastiği de patlamamış servisle sorun yaşıyoruz sebebi ne olabilir ısınmasının

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bizim binada yerli üretim hidrofor vardı hee hafta servis geliyordu en sonunda motor dağıldı ve bu motor daha Bir sene kullanıldı bizde italyan motor taktik 6 aydır tık yok sesi bile az çıkıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisle sorunluyuz hocam akşam taktıkları pompadan sabah su kaçırıyor Bakımdan yeni gelen makina pompalar daf marka kötü değil servis işi bilmiyor

• Pompa sıkıntısız ise pompa dışında tüm sistemi değiştirin derim ama japon Çin değilde avrupa markalarını özellikle alman ve italyan markalarını tercih ederseniz daha iyi olacaktır
    Hidrofor arızaları ile uzun süre uğraştım en son servisle kavga ettim telefonda müdürün 7 sulalesini kalayladım sonra da motor değiştirdim çok iyi bir marka secmisim su an servis ben cagirmadan ayda bir gelip bakım yapıyor
    Size kolay gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorun rulmanında sıkıntı varsa dönmesini zorlayacağı için ısınmasına neden olur.
    Motorun gücü; yapması gereken işten küçük ise, işi yerine getirebilmek için fazla çalışıp zorlanacaktır ve buda ısınmasına neden olur.
    Motorun fazları kontrol edin belki sıkıntı olabilir.

Edit: İlk montaj aşamasında soğutma suyu içerisinde hava boşlukları kalmış olabilir.
    Motorun iç aksamı paslanmış olabilir.
    Bu durumlarda motor çalışma esnasında aşırı ısınır, artan sıcaklıkla beraber su
    genleşir ve motor içerisindeki boşlukta çok yüksek bir basınç oluşabilir. Bu basıncın
    çok yüksek değere çıkar, tıpadan kaynar su fışkırır ve basınçtan motorun patlama ihtimali bile vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valdond -- 15 Haziran 2016; 0:54:50 >
  • Herhangi bir gelişme var mı?
  • Başka servise verdik sorun çözüldü hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termostat Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    inverter Topraklama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    termostatik vana ısınma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.