Şimdi Ara

KALORİFER ISITMIYOR SORUN ÇÖZÜLMÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese iyi forumlar. Aracım renault trafic 2. 2013 model 2.0 dCi. Aracımın kaloriferi ısıtmıyor. Termostat değişti sorun çözülmedi. Devirdaime yöneldik çalışıyordu ama kaçak var diye değiştirdik sorun çözülmedi. Kalorifer peteği temizlendi, temizlendikten sonra test edildi tıkalı değil herhangi bir kaçak yok. Sorun çözülmedi. Araçta hararet göstergesi yok. Cihaza bağladığımızda sıcaklığı için aracın hareketi arttıkça sıcaklık artıyor yavaşladıkça yavaşlıyor hatta cihazda sıcaklık araç devri ile aynı paralel diyebiliriz. Devir yükselince sıcaklık yükseliyor düşünce sıcaklık düşüyor. Aracın radyatör hortumları su deposu ısınıyor ama kalorifer hortumları soğuk. Kalorifer hortumlarını temizlik için makinaya bağlayınca ısınıyor. Bir çok usta tıkandı sorun çözülmediği için. Nerelere yönelebiliriz neleri değerlendirelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soğuk sıcak arası geçiş yapan düğme vanaya bağlı o işlev görmüyor olabilir. Telli yada elektrik motorludur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Aracın klima kontrol ünitesindeki düğmeden bahsediyorsunuz sanırım. Yönlendirici. Çalışıyor onda da sıkıntı yok

• kdrkzlkn K kullanıcısına yanıt
    Yönlendirici değil sıcak/ soğuk ayar düğmesi otomatik klima varsa dereceyi ayarladığınız düğme manuel klima varsa çevirmeli sıcak soğuk anahtarı o anahtar peteğe ne kadar sıcak su geçeceğini belirler.

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Çalışıyor onda da problem yok.

• kdrkzlkn K kullanıcısına yanıt
    Sistem öyle komplike bir sistem değil. Basit ve anlaşılırdır. Sistemin mantığı devir daim çalıştığı sürece sistemde su döner kalorifer peteğinin vanası kapalı ise içeriye girmez.
    1-Petek tıkalıdır
    2-Vana kapalı konumda kalmıştır.
    Soğuktan ısınmıyor desek oda zor en azından ılık verir.
    Birde çevirdiğiniz yönlendirmeyi en sağa getirirseniz (camlara) ilk çalıştırmada klima devreye girer ve buğu çözer.
    Sıcak su peteğe girdimi ısıyı verir. Petek işlev görmüyordur. Bence değiştirin.

• Kalorifere giden hortum sıcak mi elle kontrol edildi mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklığın bu şekilde inişli çıkışlı olması normal değil,

Tüm hortumların yönlerini kontrol edin.

Üzerlerinde OK işareti ile yönleri belirlenir.

Aracın geçmişinde termostat ile ilgili sorun olduysa tesisata kasap eli deymiş olabilir, devir ile birlikte artan ve azalan sıcaklık hiç duymadım.

• O değilde geçenlerde araç sahabı deneyimli şoför arkadaşı evine bırakmak için 2017 Focus TrendX araca bindik.

Kontağı açar açmaz arkadaş klimayı en sıcağa alıp fanı kökledi:
    “Dizel araç daha motor ısınmadan klima sıcak üflemez ki!”
    “Abi bunların kliması sıcakta üfler” deyip A/C tuşuna bastı.

BAraçta böyle bir özellik var sa ben mi bilmiyorum?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.