Şimdi Ara

high definition uydu alıcısı kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amerika dan yeni gelen DISH NETWORK 942 UYDU ALICISI VE KAYDEDİCİ cihazı HDTV READY televizyonuma komponent girişlerinden bağladım.Uydu Alıcısının tek komponent çıkışı var fakat televizyonun iki komponent girişi var. 1. si 480 i ile 576i arasındaki analog ve dijital yayınlara ayrılmış,2. komponent 576i ile 1080 i high definition yayınlara.Ben de Almanyadaki dünya şampiyonasının high definition verildiğini düşünerek 576i 1080 i komponentine RGB kablo ile bağladım ve heyecanla tv nin karşısına geçtim .Ekranda MENZİL DIŞI yazısından başka ne ses ne görüntü.Acaba 1. komponenti denesem çözüm olur mu? Bu konuda bir deneyimi veya bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Eğer bu sorunu çözebilirsem bütün deneyimimi forumdaki arkadaşlarla paylaşmak istiyorum.Sorunu çözmek için 154 sayfalık bütün kılavuzu okudum.Birçok şey öğrendim ama benim yaşadığım sorunla ilgili bir çözüm şimdilik göremedim.ilginizi bekliyorum.saygılar.

• soruna soru ile cevap vermek istemezdim ama;
    bende dish uydu alıcısı getirteceğim ama (halaoğlu 26 haziranda usa dan geliyor) kuşkularım vardı, şöyleki; bunun paralı kanallar için üretilen receiver olduğunu söylediler, TR de çalışmaz dediler, sen hangi uydulara bağlandın ve (sorun olan HD hariç) tüm kanalları alabiliyormusun?
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 23 Haziran 2006; 14:00:25 >
  • aşağıdaki linkte uzun bir açıklma var, ingilizcen varsa faydası olabilir......
    anladığım kadar HDMI veya DVI (eski modellerde DVI varmış) bağlantı ile HD alınabiliyor...........Komponentden bahsetmiyor.....zone1 çıkış için......
    selamlar
    http://www.ecoustics.com/avrev/dish_player_942

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 23 Haziran 2006; 14:25:44 >
  • High definition yayını biran önce görebilmek ve izleyebilmek uğruna getirttiğim bu receiver gerçekten 250 gigabaytlık kayıt özelliği ile insanı cezbediyor.Benim yaşadığım sorun ne kadar çözülebilir bir sorun henüz bilmiyorum.Şu aşamada ne cihazı övebilecek ne de kötüleyecek durumda değilim.Size söylenenlerin doğru olmamasını umarım.Cihazın Amerika için üretildiği gerçek çünkü 120 volt.Hemen 220/110 -120 volt adaptöre ihtiyacınız var.Fakat voltajın dışında kullanılan teknolojinin çoğu üniversal yani bütün Dünyanın kullandığı teknoloji .Dolayısıyla bir uydu alıcısında olması gerekenlerin dışında ne ilave edilebilir ki? Kaldı ki Amerika da paralı kanalların ulaşamadığı yerler var.Sadece kendi paralı kanalı için ucuz bir decoder yapmak varken neden böyle bir profesyonel cihazla piyasaya çıksın.Eğer öyleyse ticari kurallar gereği ' bu cihaz Amerika sınırları dışında çalışmaz' demeleri gerekmez mi? Açıkcası ben de benzer şeyler duydum ama yine de bir denemek istedim.Yeni bir gelişme olursa bu forumda sizlerle paylaşacağım.

• sağolasın, bekliyoruz............
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.