Amaç olarak kayıt özellikli hd ve CI modül girişli uydu alıcı araştırıyordum.
ikinci el br 5000 hd redline uydu gördüm.bana göre uydunun en büyük özelliği bittorent (torrent) destekli olması.şaşırdım açıkcası.ama birkaç araştırma sonucu fazla kullanan yok ve tavsiye etmiyorlar.servis desteği zaten yok.yazılımda en son 2011 de çıkmış.
şimdi bu cihazın özellikle bittorrent özelliğini kulanan varmı?
Aşağıdaki özelliğe sahip olan ucuz uydu tavsiyeniz nelerdir.
bittorrent özelliği (olmayabilir) CI kart girişi (mutlaka olacak ve dsmart modül çalıştıracak.Aynı zamanda dsmart yayından kayıt yapacak) eSata çıkışı (olmayabilir) usb pvr (mutlaka) ehternet (ilerki zamanlar için)
birde piyasada uyduruk linux işletim sistemli diye satılan uydular var.bu uydulara uygulama yuklenebiliniyormu (dreambox gibi).
birkaç uydu daha buldum
Kamosonic Ks-Hd3615 Full Hd Uydu 150TL SIFIR (vdf display usb pvr ethernet CI girişli)
en ucuzu ve en güzeli ise
Avermedia S9 Full HD Pvr (6 AY FULL SERVER HEDİYELİ DSMART CAM UYUMLU USB PVR DESTEKLİ (ÇAKMA AVERMEDİA) ) 135TL (139TL YE 12 TAKSİT İMKANI)
1) 300 MHz MIPS İşlemci - Linux İşletim Sistemi 2) Tam uyumlu MPEG-4 H.264/AVC Ana Gösterge Level 3 & Yüksek Profil düzeyi 4.1 3) Tam uyumlu MPEG-2 MP HL & MP ML 4) Tam uyumlu MPEG-1 Layer I & II ve III Dolby Dijital Ses (AC3) 5) SCPC & C / KU band uydularından MCPC alabilme 6) Çoklu LNB switch kontrollü ( Diseqc 1.0 / 1.1 / 1.2 / 1.3 ( USALS ) ve unicable 7) NIT arama desteği 8) Kör tarama desteği (blind Scan ) 9) MHEG-5 Desteği 10) HDMI 1.3b 11) PVR özelliği ile kayıt edebilme 12) Multimedia dosyalarını oynatabilme ( USB ile ) 13) 7 Günlük EPG bilgisi 14) Teletext ve OSD üzerinden alt yazı gösterimi 15) Çok dilli DVB altyazı ve teletext desteği 16) Otomatik ve Elle kanal arama 17) Otomatik servis tarama 18) MDU1-2-4 desteği ile tarama 19) Kanal değiştirme süresi 1 sn. altında 20) Bir çok dil ve alt yazı desteği 21) 18 karakter destekli OSD ekran 22) Çoklu dil desteği ; İngilizce , Fransızca , Deutsch , İtalyanca , İspanyolca , İsveççe , Danca , Yunanistan , Portekizce , Finlandiya , Hokkanda , TÜRKÇE , Çekçe ... 23) Görüntü çıkışı : 1080i , 720p ,570p , 576i , 480p 24) Videotext decoder 25) Analog ses çıkışı : Stereo ( L + R ) 26) Dijital ses çıkışı : Koaksiyel ve optik ile S/PDIF 27) Dijital bit akışı : ( AC-3) 28) S/PDIF arayüzü 29) YCbCr çıkışı 30) 2x Scart ( RGB , FBAS veya S-video ) 31) Ekran formatı : oto 4:3 ve 16:9 32) USB 2.0 portu üzerinden yazılım güncelleme 33) Ebeveyn Kilidi 34) 1x Modül girişi ve 1x Kart girişi 35) 10/100Mbit ethernet arayüzü 36) 34 adet favori listesi oluşturabilme