Şimdi Ara

High Power 400w Koku geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde High Power 400w psu var. Daha önce kullandığım sistemde sorun yoktu. En son kullandığım sistemde psu da plastik yanığı gibi bir koku geldi kapattım hemen.

Önceki sistemim.

Amd phenom II x2 550 Be
    1gb HD4850 iceq
    2gb ddr 800mhz
    500gb hdd
    Dvd + işlemci fanı + 7.1 ses kartı

Simdiki sistem

Amd Phenom II x3 720 be
    512 HD4850
    4gb ddr3 1333mhz
    500gb hdd
    Dvd + işlemci fanı + Uv ışık + 2 adet 8cm fan

Yeni windows kurmuştum. Sistem derecelenmesi yapmak istedim. Tıkladım işlemci ve ekran kartı derecelenmesinde koku gelmeye başladı.
    Psu içindeki fanı değiştirmiştim. Fan sanki dışarı hava atmıyormuş hissi uyandırdı.

Sorunum bu arkadaşlar, psu yetersizmi yoksa fan ile alakalı bir sorunmu bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. :(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• PSU yeterli. Kuvvetle muhtemel PSU içerisindeki fanın montajında bir hata yaptınız.
  • Psu nun orjinal fanı ışıksızdı. Ben orjinal fanını renkli fan ile değiştirdim. Önceden elime hava üflerdi, değiştirdikden sonra hissedemedim hava üflediğini.
    Fanın ısıklı olması , verilen gücü düşürmüş ve fanın dönüş hızı azalmış olmadı diye düşünüyorum. Bu akşam tekrar psuyu söküp eski fanını takacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatiheer -- 8 Şubat 2011; 14:58:00 >
  • Kullanılan fan önemli tabi. Bunların bir çalışma gücü var. PSU nunki atıyorum 10w tır siz 15w lık taktıysanız ister istemez yavaş dönmüş hatta dönmemiş olabilir. Belkide fanı ters taktınız.
  • PSU fanınu PSU'nun içerisine üfleyecek şekilde takmalısınız.
  • Benim psu fanı güç girişinin ve açma kapama düğmesinin oldugu yerde, yani dışarı üfleyecek sekilde takılı olması gerek. Güç kaynağı yeterli olsun da ben içerisine gerekirse 2 tane fan kakıp soğutmasını sağlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatiheer

Benim psu fanı güç girişinin ve açma kapama düğmesinin oldugu yerde, yani dışarı üfleyecek sekilde takılı olması gerek. Güç kaynağı yeterli olsun da ben içerisine gerekirse 2 tane fan kakıp soğutmasını sağlarım.

Eğer güç girişinin oradaki modelse dediğin gibi dışarı üfleyecek şekilde takmalısın ama daha önemlisi o model HP PSU'lar gerçek 400W değildir.
  • İlk kullandığım sistemse hiç koku gelmemişti . Fanı değiştirip tekrar bakayım. Koku gelirse psu yu değiştireceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.