Şimdi Ara

High Power 850 watt psu sorunu (HIGHPOWER HP-850-G14C)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen ay forumdan aldığım güç kaynağı arızalandı. İlk sistemi kurduğumda bir kaç kez reset atmıştı. Hdd çok eski olduğu için direk ondan şüphelenmiştim. Sisteme takılı olan ekran kartı gt220. Yeni kart siparişi verene kadar, sadece görüntü vermesi için mecburen kullanıyordum. Son 1 haftadır bazen win logosunda, bazen de masaüstünde reset atıyor sürekli. Sistemin toplam çektiği güç 85w civarı. Zamana göre kayıp oranı illa ki olur ama 850w bir güç kaynağı %10-15 kadar güç veremiyor mu yani? Bunun üzerine N11 üzerinden psu tester cihazı aldım. Denedim ve resimdeki hatayı aldım. Bu PG hatası 'power good' hatasıymış. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Psu çöp mü? Yoksa basit bir arıza mı?

High Power 850 watt psu sorunu (HIGHPOWER HP-850-G14C)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam powersupply'niz sağlam bile olsa sistemin doğru çalışması için psudan anakarta psu'nun sağlıklı olduğuna dair powergood sinyali gelir. Eğer bu sinyal gelmezse anakart açılmaz , kesilirse bilgisayar reset atar kapanır vs.vs. Tavsiyem öncelikle powergood sinyalini taşıyan 24 pin güç bağlantı soketi üzerindeki gri kabloyu herhangi bir deforme vs. varmı diye kontrol etmeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 16 Mayıs 2020; 20:41:39 >
  • casper160 kullanıcısına yanıt
    Şimdi söktüm güzelce temizledim. Gri kabloda bir sıkıntı yok. Diğer bileşenlerde de bir patlak çatlak göremedim. Pcb'nin altına da baktım. Yanmış direnç vs yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı bağladığınız prizde topraklama var değil mi hocam? Tavsiyem mümkünse başka bir odanın prizinde deneyin. Topraklama olmayan yerlerde bilgisayarlar çalışırken genelde bu tarz stabilite sorunları yaşanabiliyor. Kendinize de dikkat edin hocam bu arada elektrik tehlikelidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK Corsair RM850, 850 watt psu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.