Şimdi Ara

Higurashi No Naku Koro Ni (When They Cry)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Higurashi No Naku Koro Ni (When They Cry)

Aslında anime üç sezondan oluşuyor.Ama ikinci ve üçüncü sezonda animenin isimi daha farklı karşınıza çıkabilir yinede ben 1. sezonu ele alıyorum.

Bölüm sayısı : 26

Tür : Dedektiflik , drama , korku , gerilim

Hikaye, Hinamizawa denilen 2000 kişilik küçük bir kasabada geçer.Kasaba Oyashiro-Sama tarafından lanetlendiğine inanıyordur.Geçmişte bu kasabaya yapılmak üzere başlanmış bir baraj projesi esnasında barajı destekleyen ve karşı çıkan kasabanın ileri gelmiş aileleri kavga etmiştir.Barajda çalışan bir işçininparçalara ayrılmasından sonra proje durar ve kasabada her sene yapılan Watanagashi festivalinde bu olaydan sonra hep kasabadan birisi ölür ve ardından birisi kaybolur.

Maebara Keichi adında bir öğrenci bu köye transfer olur ve burada Mion , Rena , Rika ve Satoko adlarında kız arkadaşlar edinir. (kesinlikle ecchi değil ) Arkadaşlarının kurduğu oyun kulübüne üye olur ve çevreden duyduğu ölüm olayları üzerine olayı biraz araştırmaya başlar.Kasabanın ve arkadaşlarınıgeçmişlerini öğrenecektir.

Lanet gerçek midir? Bundan kurtulabilir mi? Ölümlerin nedeni nedir?

Bu soruların cevabını arar.

Aslına bakarsanız animenin çok akıcı bir anlatımı yok.Birbirine bağlı farklı yerlerden ,geçmişten veya paralel bir bakış açısından (bir dünyadan) çeşitli bölümler göstererek ilerliyor hikaye.İlk sezon bittiğinde anlamsız bulabilirsiniz , ikinci sezon daha açıklayıcı ve yeni olarak üçüncü sezon da yayınlanmaya başlandı.

Anime genelde küçük şirin kızlar arasında geçtiğinden nasıl bir gerilim bu diyebilirsiniz ama her bölüm biraz matrak , komik ve şirin başlayıp daha sonra ciddileşiyor ve karakterlerin gerçek yüzünü görüyorsunuz.Bazı anlarda insanın içini sıkan , sinirini bozan bir anime.

Mutlaka izleyin derim.İşte bir kaç fotoğraf.

Umarım tadını kaçıracak birşeyler söylememişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaNia-C -- 15 Nisan 2008; 23:23:22 >

• Bu küçük veletlermi dedektif oluyor
  • İlk sezonu en iyi gerilim korku ödülünü aldıydı galiba bir de en kötü karakteri aimereactor oylamasında ; tam hatırlamıyorum ya 2006 olarak aldı ya da 2007 olarak aklımda değil şimdi yalnız koyduğun ilk resim 3. sezonun afişi olmalı ya da ben hiç görmedim ilk sezonu anlatacağım demişsin de o bakımdan şey ettim . Güzel paylaşım teşekkürler her ne kadar bana hitap eden bir tür olmasa da .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mai_mai -- 16 Nisan 2008; 1:55:35 >
  • nedense çizimlerini beğenmedim bu resimlere bakınca ama bir ara izlemek lazım türünde kaliteli bir anime
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hayalét

Bu küçük veletlermi dedektif oluyor

yok bu küçükler o kasabada yaşıyorlar.olaylara tanıklık ediyor.kimisi de bu olayların içinde.

içinde küçük kızlar da olsa kan dökmekten hiç tereddüt etmiyor ilk sezon , kan seven izlesin
  • Çizimleri fena deil gibi ama polisiye tarzı hiç izlemedim ilgimi çekermi bilmiyorum ama genede eline sağlık
  • Arkadaşım istemişti. Sırf onun için indirdim "Hadi bari bende arada kaynatırım" dedim ama olmadı. Seslendirmeleri ve karekter çizimleri bana göre kesinlikle "horro" idi. O sebepten dolayı DVD'ye yazar yazmaz sildim ^_^
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hort

Şu an ilk sezon 10.bölümdeyim ve sıkıldım açıkçası biraz,2.sezonda cevaplar veriliyormuş ama değer mi 16 bölüm daha sıkılmaya izleyen arkadaşlar ne diyorsunuz?
  • Bu anime nasıl popüler olmamış bu forumda anlamadım. Gerilim türünde death note bir bu ikidir.
    Arada ağır geçen bir iki döngü vardır ama onlar da senaryoyu anlatmaya yöneliktir, çünkü çok detaylı bir senaryosu vardır.
    Gerilim türü sevenler başka anime aramasın hemen izlesin.
    Bir de ilk bölümü izleyip bırakmayın, her döngünün ilk bölümünde sadece günlük yaşam gösterilir sonra olaylar yavaş yavaş sarpa sarar ve kan gövdeyi götürür.
    Seslendirmeyi beğenmeyenler olmuş, japonca aslından izlemenizi tavsiye ederim.
  • BU anime 2 bölüm izlenip bırakılcak türden bişey değil , nasıl popüler olmadı şaşılacak şey valla
    Çok etkilenmiştim izledikten sonra
  • . Böyle bir animeyi izlememek çok büyük bir eksi bence.Gizem bunda Gerilim bunda Etkileyicilik bunda ilk bir kaç bölümde direk alıştırıyor kendini zaten.

Olay örgüsü şöyle : Haziran 1983? Maebara Keiichi, büyük şehirden yeni taşındıkları Hinamizawa köyüne alışmaya çalışırken kendisine dört yeni arkadaş bulur;
    Rena, Mion, Rika, ve Satoko. Yeni arkadaşlarının kurduğu kulübe katılarak onlarla oyunlar oynayarak vakit geçirmeye başlar. Hinamizawa'nın sakin ve huzurlu görünüşü altında aslında karanlık bir sır yatmaktadır. Watanagashi festivali sırasında bir cinayet işlenmekte ve bir diğer kişi de kaybolmaktadır ve bu kişilerden bir daha haber alınamamaktadır.
    Tekrarlanan bir cinayet sonrasında Keiichi olayları kendisi çözmeye karar verir ve araştırmalara başlar. Keiichi, cinayetler, adam kaçırmalar derken kendisini daha da karmaşık durumlar içerisinde bulur. Peki, tüm bu olaylar sonrasında bulduğu gerçeği kabullenebilecek midir?

Edit : bu arada bir çok eleştiri gelmiş seriye.2.Sezonun son bölümlerinde biraz garipseyebilirsiniz ( nedenini söylemeyeyim şimdi) ama geri kalanlarda öyle bir şey söz konusu değil.Ana karakterlerin yaşı o kadarda küçük değil

Kısaca Her 5 Arkadaşın hepsi teker teker ''oyashiro-sama'' dedikleri fenomenin etkisi altına giriyorlar.İlk sezon her 5 bölüm farklı biri çıldırıyor ve bir yandan gizli servis ve polis bir yandan Rena ve diğer arkadaşları çıldırmış kişinin kurbanı oluyorlar.Her bir olay farklı bir evrende geçiyor ve 1983 haziran ve ağustos arasında gerçekleşiyor. ( Nedeni 2.sezonda anlaşılıyor) Biraz polisiye olduğu için ilk önce ip ucu bırakıyorlar aslında izlerken dikkat edilmeyen detaylar sonrasında vay be dedirtiyor.

Çizim ve Animasyonlar aslında iyi 1-2 bölümde alışıyor insan Kurgusu çok iyi olduğu için fark etmiyorsunuz zaten.
    Psikopatlık açısından elfen lied kadar iddialı

Soundtrackler bence başyapıt şu ana kadar bir çok alakasız korku içerikli videolarda kullanıldığını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheogorath -- 3 Şubat 2014; 10:02:56 >

• Higurashi bir roman uyarlamasidir. Animesinin ne kadar berbat bir uyarlama olduğundan bahsetmeyeceğim bile, Rena'nin arc'ini falan tamamen berbat etmişler. Romanini okurken "ulan ben ne izlemişim öyle" diye hayret ettiğim çok oldu. Keiichi'yi tamamen harcamişlar animede. Romanda her şeyi onun gözünden gördüğümüz için ne kadar harika bir karakter olduğunu anlayabiliyoruz; ama animede etrafa boş boş bakan bi karakter olmuş sadece. Hele ki
    Keiichi'nin önceki kakeralarda yaptiklarini hatirlamasi (cinayetleri yani) romanda adama öyle bir vuruyordu ki, arkada çalan müzikle ağlamayan insan değildir. Adam kendinden nefret etmişti resmen o günahini hatirladiği an, ağlamişti uzun bi süre. Keiichi sağlam karakterdir yani

Eğer ki bu seriyi "gerçekten" anlamak istiyorsaniz, gidin mangasini okuyun. Mangasi nispeten daha iyi, üstelik daha korkutucu. Mangayi bitirdikten sonra animesini izlersiniz ve güzel seiyuu + atmosferin tadini çikarirsiniz. Hem animenin hatali olduğu yerleri de farkederek izlemiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermine -- 5 Şubat 2014; 14:16:28 >

• İlk sezonda çok fazla gizem var. Kafayı sıyıracaktım bir ara Neyse ki ikinci sezonda anlatıyorlar birkaç şeyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya sıkıcıydı aslında doğrusunu söylemek gerekirse.İçleri boş kimi moe arketipin ne yaptığı beni hiç ilgilendirmemekle beraber doldurma kısımlardan sonra hikayede gıdım ilerlemek uğruna başa sarması yarıda bırakmama sebep oldu yüzeysel intikam ve vahşet saçmalıklarını tüketmekten haz alma fikri benim için dayanılmaz
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Zodi yemin ederim daha bugün söylemiştim arkadaşlara başlamayı düşünüyorum diye

Yine sağ gösterip sol vurdun Hayır yani zihnimi falan mı okudun

Yalnız ciddi anlamda romanı okuyanlar seriyi gömmüş

Sen kısaca oluru yok diyorsun yani öyle mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 9 Ağustos 2017; 23:58:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarıda bırakmayıp devam edenler ve sonunu görenler için tatmin edici bir animedir. Sabır istiyor. Son bölümlere kadar iyi gidip son birkaç bölümde çuvallayan animelerden ise bunu izlerim. İzlerken ya ne oluyor yeter artık dediğim izledikten sonra ise demek böyleymiş dediğim bir seridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında görsel roman zorbalık, şehir-köy arasında sıkışmışlıktan doğan sosyal sorunlar, batıl inançlar, aile içi şiddet, çevre kirliliği, bürokrasinin işe yaramazlığı vs bu tarz önemli konularda bayaca yorumda ve eleştiride bulunan bir eserdir. Bütün bu mesajların etrafına da tahmin edilmeyecek kadar dallanıp budaklanan, bilim kurgunun falan olaya girdiği bir gizem kurgusu örülmüştür). Bu kadar uzun bir şeyi de animeye çevirdiğinizde doğal olarak işin asıl iskeleti olan sosyal mesajları boş veriyorsunuz, karakterlerin arka plan hikayelerin kısa kesiyorsunuz, e animenin de kalan tek olayı polisiyesinin gizemi kalıyor. Ki o da başarılı ki anime yine baya tuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralik kettle -- 10 Ağustos 2017; 21:33:13 >
  • ikinci sezonu mu iyi birinci sezon mu sanırım 3 sezonmuş ama ben ilk sezonu izleyip bıraktım.
  • Önceki postta yazacaktım unuttum, müzikleri de çok güzeldir:https://www.youtube.com/watch?v=Yo-jRyyPe9A
  • Animesini fazlasıyla beğendim ama herkes VN'si daha iyi diyor. Şimdi ana konuyu bilerek VN'ye başlasam muhtemelen sıkılırım. Keşke animeyi pas geçip direkt VN'ye başlasaymışım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.