Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
257.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba

Paylaşımları windows üzerinde açtığınızı varsayıyorum. Paylaşım açtığınız bilgisayarda bir kullanıcı açıp bu kullanıcıya password verin. Sonrada paylaşım verilen klasöre bu kullanıcıyı Okuma yazma hakkı ile ekleyin. Şifresiz kullanıcıların paylaşımına erişimde sorun yaşıyor SMB servisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

......Ama işte bende ağda paylaştığım klasörler bile gözükmüyor, o zaman ne yapacağız ? ..... bir şeyleri eksik yapıyorum ama nedir bilmiyorum ?

workgroup ayarlarınız farklı olabilir. ağdaki tüm cihazlar aynı workgroup ta olması lazım. windowsta aşağıdakini kontrol edebilirmisiniz. bazen workgroup home olarak kalmış olabiliryor.
    aşağıdaki resim yardımcı olacaktır.

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit)

not: resim netten alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 29 Eylül 2014; 17:54:51 >

• burakc B kullanıcısına yanıt
    Malesef olmuyor. Şimdi iyisi ben bazı sorular sorayım yoksa bu işi çözemeyeceğim :

1) Himedia'nın kablolu veya kablosuz bağlı olması fark etmez değil mi ?

2) Himedia üzerindeki samba servisi açık mı olmalı ? Konuyla alakası var mı ?

3) Bilgisayarda Himedia isimli bir kullanıcı oluşturdum ve parolasını "1" yaptım. Şimdi bilgisayarı bu kullanıcı ile açmama gerek var mı ?

4) Komple bir diski paylaşıma açabilir miyim yoksa diskin içindeki bir klasörü mü açmam gerekir ? Şu anda bir tane klasörün durumunda "paylaşılan" yazdığına göre olmuş sanırım.

Klasörün ağdaki ismi de "\\MASAÜSTÜ\Film". Bu "ü" harfleri sorun yaratır mı ?

5) Şimdi Himedia'da Media Center'da ağ seçeneği içerisinde arama yapınca hala "bir şey bulunamadı" diyor. Ben de "add shortcut" ile tanımlamaya çalışıyorum. Şimdi burada 4 satır var.

İlki IP adresi (PC'ninki sanırım)
    Klasörün ismi (yukarıda yazdığım "\\MASAÜSTÜ\Film"olmalı sanırım)
    Kullanıcı adı (Himedia)
    Parola (1)

Bu şekilde mi olacak ?

Böyle yapınca ilk defa içinde "\\ERROR" yazmayan bir kısayol yarattı ama buna basınca "network error, please check network share" diyor. Acaba bilgisayarı komple mi paylaşmak lazımdı ?

Dune'da bu iş nedense çok kolay olmuştu şimdi neden olmuyor anlamıyorum ?

• dirgen kullanıcısına yanıt
    Buna baktım bende de "Workgroup" yazıyor.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    bu durumda bu pc ye bağlanacak olan cihazda da ağ ayarlarında workgroup yazması gerekiyor. onu da konrol emek gerekiyor.
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum, onu yazacak bir yer de yok ki... Gerçekten bu işlerin nasıl yapılacağını adım adım anlatacak tek bir kaynak bile yok. Sanırım ağ konularını öyle ucundan anlamak olmuyor, illa uzman olacaksınız. Çocukluğumdan beri bilgisayarla haşır neşirim, ağ dışında her konuyu çözecek kadar bilgim vardır ama bu işi bir türlü anlayamadım gitti.

bir ihtimal cihazın mevcut yazılımında da sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Malesef olmuyor. Şimdi iyisi ben bazı sorular sorayım yoksa bu işi çözemeyeceğim :

1) Himedia'nın kablolu veya kablosuz bağlı olması fark etmez değil mi ?

2) Himedia üzerindeki samba servisi açık mı olmalı ? Konuyla alakası var mı ?

3) Bilgisayarda Himedia isimli bir kullanıcı oluşturdum ve parolasını "1" yaptım. Şimdi bilgisayarı bu kullanıcı ile açmama gerek var mı ?

4) Komple bir diski paylaşıma açabilir miyim yoksa diskin içindeki bir klasörü mü açmam gerekir ? Şu anda bir tane klasörün durumunda "paylaşılan" yazdığına göre olmuş sanırım.

Klasörün ağdaki ismi de "\\MASAÜSTÜ\Film". Bu "ü" harfleri sorun yaratır mı ?

5) Şimdi Himedia'da Media Center'da ağ seçeneği içerisinde arama yapınca hala "bir şey bulunamadı" diyor. Ben de "add shortcut" ile tanımlamaya çalışıyorum. Şimdi burada 4 satır var.

İlki IP adresi (PC'ninki sanırım)
    Klasörün ismi (yukarıda yazdığım "\\MASAÜSTÜ\Film"olmalı sanırım)
    Kullanıcı adı (Himedia)
    Parola (1)

Bu şekilde mi olacak ?

Böyle yapınca ilk defa içinde "\\ERROR" yazmayan bir kısayol yarattı ama buna basınca "network error, please check network share" diyor. Acaba bilgisayarı komple mi paylaşmak lazımdı ?

Dune'da bu iş nedense çok kolay olmuştu şimdi neden olmuyor anlamıyorum ?

türkçe karakter kullanmayan kesin sıkıntı çıkartır..

dediğim gibi bir de firewall engelliyor olabilir, diğer yaptıklarınız ok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    \\192.168.0.xx\\Film şeklinde deneyin birde. IP adresiniz ile yani.

1) Fark etmiyor. Aynı Ip aralığı içinde olması yeterli.
    2) Gerek yok. Himedia cihaza ulaşmak istemediğiniz sürece.
    3) bilgisayarı açmanıza gerek yok bu kullanıcıya seçtiğiniz paylaşıma erişim izni vermeniz yeterli
    4) Komple disk yerine klasör açın paylaşıma. ü harfi sorun yaratabilir IP adresi deneyin.
  • Cihaz Türkiye'ye gelene kadar cihaz eski arkadaş. Sancak Bilgisayar elindeki kalan malları eritemedi heralde, yoksa bu cihaz çıksa diğerlerini kimse almaz diye mi düşündü.
    Bir ay önce cihaz elimizde deniyoruz falan dendi ama hala ses seda yok.
    N11 de Q12ii ye tükenmek üzere demiş zannımca yakında Q5 Quadı da satışa çıkarırlar.

Benim gibi bu cihazın Türkiye satışını bekleyenler için küçük bir yorum , bakalım tutacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühbir

Cihaz Türkiye'ye gelene kadar cihaz eski arkadaş. Sancak Bilgisayar elindeki kalan malları eritemedi heralde, yoksa bu cihaz çıksa diğerlerini kimse almaz diye mi düşündü.
    Bir ay önce cihaz elimizde deniyoruz falan dendi ama hala ses seda yok.
    N11 de Q12ii ye tükenmek üzere demiş zannımca yakında Q5 Quadı da satışa çıkarırlar.

Benim gibi bu cihazın Türkiye satışını bekleyenler için küçük bir yorum , bakalım tutacak mı?

Bilemeyiz tabi ama ben de mesaj atmıştım cevap gelmedi , belki de arada kaynadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşılaştırmak için inceleme olayını abartmayıp Himedia Q5 QC siparişimi verdim gitti. Film oynatmada sorunsuzluk ilk aradığım özellik, biraz da o yüzden Q5 te karar kıldım. Android vs. kısmını büyük ihtimal ilk heves 1-2 kurcalayıp sonra kenara koyarım.

Merak eden olursa air mail ile birlikte 344 TL ye mal oldu.
  • çok sessiz burası :(
  • @Seko92
    Yeni firmware ile ilgili bir gelişme varmı ?

Benim Beelink R89 gelmiş bu arada Antalya postanesine. Yarın gidip alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 8 Ekim 2014; 21:25:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

@Seko92

Bir gelişme yok. Çin sitesinde yeni yazılım için linkler sürekli veriliyor ama Pan Baidu sitesi üzerinden verildiği için indirilemiyor. Cihaz üzerindeki "online update" seçneği de yeni yazılımı görmüyor. Avrupa sitelerinden biri veya Sancak Bilgisayar link vermedikçe yeni yazılımı yükleyemeyeceğiz. Cihazı satın aldığım IandroidBox sitesi çıktığında link vereceğini yazmış. Galiba onlar da EN uzantılı yazılımın çıkmasını bekliyorlar.

• quote:

@Seko92

Cihazınızı alıp incelediniz mi. Hoşunuza gitti mi. Durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyyahım

quote:

@Seko92

Cihazınızı alıp incelediniz mi. Hoşunuza gitti mi. Durum nedir?

Konuyu kirletmemek adına aşağıdaki linkde yorumlarımı paylaştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_92845181/mpage_3/f_//tm.htm#98277061

@seko92
    Popülaritesi bu kadar yüksek bir cihaza bence çok yakında Avrupaya özel EN bir yazılım çıkacaktır.
    Sonuçta çok tutulan bir cihaz illaki bugün yarın çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 11 Ekim 2014; 15:39:08 >

• @seko92
    Aşağıdaki gibi bir yorum gördüm ama doğrumudur bu ? sen google play store kurabildinmi. Tam sipariş verirken gördüm.
    Şu linkde :http://www.iandroidtvbox.com/himedia-q5-quad-core-android-tv-box-2gb-4k-video-8gb-emmc-android-4-4.html

From Larry Brock at 9/18/2014 9:06 AM
    When will the English version firmware for the Q5 quad core be available? Also, do you plan on helping your customers put google services, youtube and google play on their boxes?

Android TV Box:
    Thank you for your mail.
    When we got the English version firmware of Himedia Q5 quad core Android TV box, we will update on our website. HiMedia Q5 quad core DO NOT support Google Play.

• quote:

@seko92
    Aşağıdaki gibi bir yorum gördüm ama doğrumudur bu ? sen google play store kurabildinmi. Tam sipariş verirken gördüm.
    Şu linkde :http://www.iandroidtvbox.com/himedia-q5-quad-core-android-tv-box-2gb-4k-video-8gb-emmc-android-4-4.html

From Larry Brock at 9/18/2014 9:06 AM
    When will the English version firmware for the Q5 quad core be available? Also, do you plan on helping your customers put google services, youtube and google play on their boxes?

Android TV Box:
    Thank you for your mail.
    When we got the English version firmware of Himedia Q5 quad core Android TV box, we will update on our website. HiMedia Q5 quad core DO NOT support Google Play.

yok artık

• seko92 chrome falan kurdum diyordu heralde google playden kurmuştur. usbdende kurulur ama o kadar heyecana gerek kalmaz ama android sistemde google play olur diye düşünüyorum.
  • Neticede apk si indirilip de cihaza haricen atilirda ,android cihazin google servislerinin olmamasi ve resmi destek verilmemesi çok komik. Ona benzer birsuru kisiye ayni cevabi vermis firma yetkilisi.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.