Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
257.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dirgen

sizin de incelemenizden sonra alacak olanlar bu konuda daha iyi bir fikre sahip olacaklar tabi. sadece bu iki cihaz (beelink-Q5 Q) açısından değil ayrıca box ların gelişimi açısından da bir fikir sahibi olacağız. sabırsızlıkla bekliyoruz.. şimdiden teşekkürler.

Tabiki çok haklısınız Amacımız burada farklı teknolojileri paylaşıp hem donanımsal da hem de yazılımsal olarak neler olup bittiğini takip etmek.
    Ben açıkcası yeni şeyleri keşfedip insanlarla paylaşmayı seviyorum. Fırsat oldukçada paylaşıyorum. En son "Big.LITTLE" konseptini paylaşmıştım rk3288 cihazlar bölümünde.
    Şu an mevcut chipsetlerin hepsinin pabucu dama atılacak yakında

Bu arada bu gece freeaktab deki developerlar ile de usb 2.0 konusunu tartıştık. 2015 de çıkacak yeni 4K blueray mediaları 100gb olacak deniliyor. Burda yer alacak filmlerin maksimum
    120mbit saniye (120000kbps) olması bekleniyor. Bu da usb 2.0 portunun sağladığı ortalama 250mbit saniyenin yarısı gibi olacak. Bundan dolayı endişeniz olmasın dediğim gibi kutularda usb
    2.0 sorunsuz yetiyor olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 16 Eylül 2014; 8:10:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyyahım

Birde bi belgesel indirmiştim 3D. Normal oynatıcılar oynatmadı. Sonradan öğrendim ki Full Sbs 3D imiş çözünürlüğü 3840 pixel falan sanırım. Onu yandex diske yüklemeye çalışıyorum. Eğer yükleyebilirsem hem size hemde @Seko92 arkadaşa pm ile linki göndersem indirip deneyebilirmisiniz acaba. Boyutu 6.3gb civarı İmax Hubble diye bir belgesel.

Denerim tabi ama benim TV 3D değil.

Kullandığım disk USB 2.0 diskti, dolayısıyla USB 3.0 çıkışa bağlamış olsam da USB 2.0 bağlanıyor. O şekilde 243 Mbit/s'lik videoyu oynatıyor. Ben fark olur mu diye cihazın içindeki alana kopyalayıp oynattım, bir fark olmadı. Sonuçta önemli olan bitrate ve 40Mbit'ler falan Q5 Quad için hava civa. 120 Mbit'i de zorlanmadan oynatacaktır ama açıkçası benim 4K film falan indirip izlemek gibi bir niyetim yok. O büyüklükte film arşivini gereksiz buluyorum. Belki çok etkilendiğim, beğendiğim filmler H265 ile kodlanmışsa ve boyutları da abartı olmazsa yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Ben şansımı Rk3288+Mali T764 den yana kullanmak istedim. Zira çok iyi bir yazılım desteği var. Benim için HDMI 2.0 ve 4K@60herz desteği önemliydi.
    Forum adına daha iyi oldu aslında İlk Himedia Q5 Quad incelemesini Seko arkadaşımız yaptı. Sanıyorum ilk RK3288 kutu incelemesini de ben yapıcam.
    Böylece Android kutu almak isteyen ikisininde artılarını ve eksilerini görür Çeşitlilik herzaman iyidir...

Bu arada 15.000 kbp/s 4K 60 FPS iki video dosyası denedim usb2.0 da sorunsuz oynatıyor. USB 2.0 ın 280Mbp/s (pratikteki bus hızı) bant genişliğini düşündüğünüzde sıkıntı yok gibi görünüyor. 280.000 kbp/s gibi bir transfer kapasitesi var Usb 2.0 ın.

Yalnız 60 Hertz derken, 60 fps video kastediliyor. 60 fps video güzel olur tabi ama şu anda izlediklerimizin çoğu 23.976 fps. Yani bana göre olsa da olur olmasa da...

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Akşam %70 lerde idi bilgisayarı açık bırakmıştım ki belki bugün akşama biter diye. Gece ne oldu ise internet mi gitti bilmiyorum sabah kalktığımda yükleme işi yeniden başlamış. Sinir oldum zaten gıdım gıdım yüklüyor. 30-40kb larla bişey olmadan bi yükleyebilseydim.
    Tv 3d olmasada belki yan yana oynatır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyyahım

Akşam %70 lerde idi bilgisayarı açık bırakmıştım ki belki bugün akşama biter diye. Gece ne oldu ise internet mi gitti bilmiyorum sabah kalktığımda yükleme işi yeniden başlamış. Sinir oldum zaten gıdım gıdım yüklüyor. 30-40kb larla bişey olmadan bi yükleyebilseydim.
    Tv 3d olmasada belki yan yana oynatır diye düşünüyorum.

Aynen tv 3d olmasa da açar yine de yan yana ya da alt alta nasılsa film..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihayet dosya yüklenmiş. Burdan linki paylaşayım yasak değildir umarım.

Full sbs 3d
    https://yadi.sk/i/b35RzLilbWeq4
  • Arkadaşlar bende beklemekten sıkıldım Hi media Q10 Quad core modeli bana biraz pahalı geldi...Bu sebeple HiMedia Q10-II Dual Core modelini aldım..Bu modelde umarım yazılım sorunu yoktur...
  • Seyyahım kullanıcısına yanıt
    Az önce Full SBS filmi denedim, sorunsuz oynatıyor.
  • Sancak bilgisayar Q5 Quad gelecek dedi ama tarih vermedi bilgisi olan var mı? Geç gelecekse başka ürünleri inceleriz,
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler denediğiniz için. Oynatması da ayrı bir güzellik olmuş.
  • merhaba. öncelikle ürün sayfasına yazdığım için kusura bakmayın. bu konu ile ilgili bilgi sahibi insanların burada olduğunu görerek yazmak istedim. buradaki yorumlardan video oynatma konusunda başarılı olduğu fikirlerinize dayanarak bir himedia cihaz almak istiyorum. yalnız hangi model olacağı konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. asıl kullanım amacım projeksiyonda 3d film izleyebilmek. diğer özelliklerini çok da fazla kullanamayacağım. n11 de Himedia Q12-II 3D Smart TV Box 230 tl. Fiyat performans açısından tavsiye eder misiniz. ya da yaklaşık fiyatlarda ürün tavsiye edebilir misiniz. yardımlarınızı için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

seko92 cihazı ilk yazılım ile kullanıyorsun ve daha dünya yazılım çıkarırlar 4K modelleri için.

Cihazın "en" uzantılı yazılımının veya bir sonraki yazılımının ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi var mı ? Çince forumunda 1.0.3 yazılımı için başlık açılmış ama yazılım indirilemiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Himedia'nın yazılım için bir ftp sayfası vardı, onun linkini biliyor musunuz ?
  • Cihaza Chrome tarayıcısını kurdum, çok güzel çalışıyor. Boat Browser ve Firefox ile boşuna kastırmıştım kaç zamandır.

Bu arada cihazda bir sürü Çin Filmi bağlantısı var. Bedavaya istediğinizi seyredebiliyorsunuz ama tabi güzel film bulmak zor ve altyazıları ya İngilizce ya da Çince. Görüntüler HD kalitesinde ve takılmadan izlenebiliyor. Keşke Çin sineması dışında da bir şeyler olsaydı. "en" uzantılı yazılım çıktığında büyük ihtimalle bunları kaldıracaklardır.

Cihazda internet kullanımı Q5 II'ye göre çok daha hızlı ama pc ayarında değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 21 Eylül 2014; 14:39:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Cihaza Chrome tarayıcısını kurdum, çok güzel çalışıyor. Boat Browser ve Firefox ile boşuna kastırmıştım kaç zamandır.

Bu arada cihazda bir sürü Çin Filmi bağlantısı var. Bedavaya istediğinizi seyredebiliyorsunuz ama tabi güzel film bulmak zor ve altyazıları ya İngilizce ya da Çince. Görüntüler HD kalitesinde ve takılmadan izlenebiliyor. Keşke Çin sineması dışında da bir şeyler olsaydı. "en" uzantılı yazılım çıktığında büyük ihtimalle bunları kaldıracaklardır.

Cihazda internet kullanımı Q5 II'ye göre çok daha hızlı ama pc ayarında değil.

İyi o zaman ,bir artı ekleriz hanesine :)
    Hocam sağolasın sayende bizde öğreniyoruz cihazı da gelme işi uzadı biraz.
    Yeni cihazlar çıkmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühbir -- 21 Eylül 2014; 18:22:38 >

• Arkadaşlar Q10 quad core nerdenden satin alabiliriz. Gumruge takılmadan.

• marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Normal fiyatıyla gümrüğe takılmaması mümkün değil. Ancak satıcıya ürün bedelini düşük göstertirseniz o zaman takılmayabilir. Aşağıdaki sitede var ama fiyat çok yüksek :

http://www.iandroidtvbox.com/himedia-q10-quad-core-hard-disk-android-tv-box-2gb-8gb-emmc-android-4-4-usb-3-0.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Normal fiyatıyla gümrüğe takılmaması mümkün değil. Ancak satıcıya ürün bedelini düşük göstertirseniz o zaman takılmayabilir. Aşağıdaki sitede var ama fiyat çok yüksek :

http://www.iandroidtvbox.com/himedia-q10-quad-core-hard-disk-android-tv-box-2gb-8gb-emmc-android-4-4-usb-3-0.html

Evet fiyati biraz yüksekmiş

• Arkadaşlar bu Q5 Quad ı getiren satan var mı?
    @seko92 Hocam sen sıkılmışındır cihazdan
  • mühbir kullanıcısına yanıt
    Ver oradan siparişi üç haftada geliyor.
  • Himedia dışında tronsmart ve mele gibi markaların da son çıkan öodellerine bi bakmak lazım. Passthrough yapabiliyorlar mı ?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.