Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
51
Favori
257.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cihaz güzel ama niye hala usb 3.0 yok. 4K video için usb 2.0 yeterli olacak mı acaba?

@Seko92 sizin yeni aldığınız Q5 quad da usb 2.0 üzerinden 4k video deneme şansınız oldumu acaba?
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    243 Mbit'lik ördekli test videosunu oynatıyor ama sanki biraz ağırlaşıyor gibi geldi. Bu da normal çünkü zaten kullandığım USB 2.0 disk ile PC'de kopyalama yaptığımda en fazla 25 MB/s'lik hıza çıkıyor. Ayrıca bunda USB 3.0 çıkış var.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    kesin sonuca olaşabilmek için, usb 3.0 olan harici diskteki yada usb 3.0 olan bir flashdisk de bulunan bir videoyu cihazın usb 3.0 portuna takarak videoyu oynatmak lazım galiba.. eğer oynatmada problem olmazsa, beelink ile popcorn un cihazı (usb3.0 olmadığından) bu durumda işe yaramayacak. q5 e yönelmek gerekecek yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 15 Eylül 2014; 19:15:16 >
  • Player kısmın da sıkıntı yoksa diğerleri yazılımla halledilir zannımca. Sistemi güçlü sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

kesin sonuca olaşabilmek için, usb 3.0 olan harici diskteki yada usb 3.0 olan bir falshdisk de bulunan bir videoyu cihazın usb 3.0 portuna takarak videoyu oynatmak lazım galiba.. eğer oynatmada problem olmazsa, beelink ile popcorn un cihazı (usb3.0 olmadığından) bu durumda işe yaramayacak. q5 e yönelmek gerekecek yine

4k video testi var usb 2.0 ile yapilmis. Bir sorun yok gibi gorunuyor. 4k oynatan bu kadar guclu bir yonganin (Rk3288+ Mali T764) usb 2.0 yuzunden 4k oynatamamasi soz konusu olamaz. Birakin 3288 chpisetini Amlogic lerde dahi sorunsuz 4K oynatimi sozkonusu :) bence buna takilmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amacım usb2.0 ın aktarım hızı 4k için yeterli gelecek mi 'ye yanıt aramaktı....
    mesela büyük boyutlu 4k videolarda sonuç ne olacak.
    bunları merak ediyorum açıkçası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

amacım usb2.0 ın aktarım hızı 4k için yeterli gelecek mi 'ye yanıt aramaktı....
    mesela büyük boyutlu 4k videolarda sonuç ne olacak.
    bunları merak ediyorum açıkçası..

Bence cok guzel bir noktaya deginmissiniz :) cihaz gelir gelmez denerim dicem ama 4k tv bulmam lazim. 4k tv olmadan yapilacak testin anlami olmayacaktir.Birseyler ayarlayacaz artik :) bu arada H265 in 4k videolari % 60 oraninda kucultecegini de unutmayin.

1:40 dan sonrasini izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 15 Eylül 2014; 19:34:56 >

• Ördek havalanma videosunu (duck take off diye geçiyor) Youtube'dan 4K olarak indirdim ve tekrar denedim. Ardarda önce 4K youtube (yaklaşık 20 Mbit/s) videosunu, 4K 243 Mbit/s olanı ve aynı videonun 1080p ile 720 p versiyonlarını oynattım, arada bir fark görmedim. Bir de Youtube'dan indirdiğim bu sefer aşçının pişmiş ördek servis ettiği videoyu da denedim, o da sorunsuzdu ve görüntü kalitesi full HD ekranda bile inanılmazdı.

Bahseetiğim ilk video 16 saniye ve 493 MB boyutunda. Kısaca bu aletin zorlanacağı bir video olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 15 Eylül 2014; 19:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Ördek havalanma videosunu (duck take off diye geçiyor) Youtube'dan 4K olarak indirdim ve tekrar denedim. Ardarda önce 4K youtube (yaklaşık 20 Mbit/s) videosunu, 4K 243 Mbit/s olanı ve aynı videonun 1080p ile 720 p versiyonlarını oynattım, arada bir fark görmedim. Bir de Youtube'dan indirdiğim bu sefer aşçının pişmiş ördek servis ettiği videoyu da denedim, o da sorunsuzdu ve görüntü kalitesi full HD ekranda bile inanılmazdı.

Bahseetiğim ilk video 16 saniye ve 493 MB boyutunda. Kısaca bu aletin zorlanacağı bir video olduğunu sanmıyorum.

Hocam ayni testi usb 2.0 ile de yapma sansin oldumu ? Akicilik ayni olcakmi bakalim ? Gerci usb 2.0 stick ile yapilmis olan yukarida paylastigim testde ducks take off videosu var ve sorunsuz oynatiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 15 Eylül 2014; 20:29:56 >

• Merhaba, cihazlarınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Ya hakkaten ileri teknoloji ürün yapacaksın buna usb 2.0 koyacaksın aklım almıyor doğrusu. Bak Q5 ne güzel hem 3.0 hemde sata giriş koymuş. Videonun detayından pek anlamam ama bitrate oranları falan var sonuçta usb2.0 ın veri aktarımı bir yere kadar işlemcin istersen 8 çekirdek olsun yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
    Himedia Q5 Quad güzel bir cihaz bunun hdmi çıkışının 2.0 olmaması ilerisi için bir problem olur mu sizce. Durmadan da media oynatıcı değiştirmek istemiyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyyahım

Merhaba, cihazlarınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Ya hakkaten ileri teknoloji ürün yapacaksın buna usb 2.0 koyacaksın aklım almıyor doğrusu. Bak Q5 ne güzel hem 3.0 hemde sata giriş koymuş. Videonun detayından pek anlamam ama bitrate oranları falan var sonuçta usb2.0 ın veri aktarımı bir yere kadar işlemcin istersen 8 çekirdek olsun yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
    Himedia Q5 Quad güzel bir cihaz bunun hdmi çıkışının 2.0 olmaması ilerisi için bir problem olur mu sizce. Durmadan da media oynatıcı değiştirmek istemiyorum açıkçası.

Ben raid 5 NAS sunucu kullaniyorum. Dolayisiyla usb ile isim olmayacak. Gigabit ethernet isimi cozuyor. Ancak usb 2.0 usb kullanacaklarda cok yuksek dosyalarda sikinti olusturabilir. Dedigiz gibi usb 3 olsa super olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Seko92 hayırlı olsun arkadaşım Yeni yazılımlarla beraber yorumlarını takip ediyor olacağım

Bu arada bende Rk3288 cihazımı sipariş ettim. Gelince bir inceleme yapmak şart oldu. Fiyat 112.99$ kargo dahil maliyeti oldu.
    Mali-T764 gpu ve beelinkin yazılım desteği (Oman, freaktab XBMC developerı beelinkde çalışıyor malumunuz) öncelikli tercihim oldu.
    Ürün Nexton tarafından üretiliyor. Ubox R89/Tronsmart R28 olarak da satılıyor.

Android kutular içerisinde en iyi grafik işlemcisine sahip durumda.
    Ürün Linki : http://www.bee-link.com/en/goods.php?id=58

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit)

1. Beelink R89 RK3288 android TV BOX
    2. CPU: RK3288 Quad-core 1.8GHz (Cortex-A17)
    3. GPU: Quad Core Mali-T764
    4. OS: Google Android 4.4
    5. DDR3 2GB RAM + 16GB ROM
    6. Support 2160P muti-format video decode, H.265, 4K*2K
    7. Support IEEE 802.11 a/b/g/n/ac Wifi connectivity AP6335
    8. Support OTA function

bu cihaz bluray iso oynatıyor mu ve true hd 7.1 pasthrough gönderebiliyor mu acaba?

• racerant kullanıcısına yanıt
    Birde bi belgesel indirmiştim 3D. Normal oynatıcılar oynatmadı. Sonradan öğrendim ki Full Sbs 3D imiş çözünürlüğü 3840 pixel falan sanırım. Onu yandex diske yüklemeye çalışıyorum. Eğer yükleyebilirsem hem size hemde @Seko92 arkadaşa pm ile linki göndersem indirip deneyebilirmisiniz acaba. Boyutu 6.3gb civarı İmax Hubble diye bir belgesel.
  • Bu arada hdmi 2.0 hiz olarak 4K@60hz de 18Gbps hız vaadediyor. Bu hiza usb 3.0 da yeterli gelmeyecektir usb 3.0 dan 4 kat daha hizli bu isin sonu yok, ben bekleye bekleye sıkıldım ve siparisi gectim. Beklemenin sonu yok.

@seko92
    Usb 2.0 portu 35 mb/s veya 280mbp/s hizi destekliyormuş bu arada tekrar kontrol ettim. Gerçek bus hızı.

@frostburn ve @seyyahim
    Soylediklerinizi kagit uzerinde destekliyor.
    Benim cihaz henuz kargoda gelince dener paylasirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 15 Eylül 2014; 23:28:50 >
  • O zaman sata girişi koysunlar arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyyahım -- 15 Eylül 2014; 21:48:50 >
  • quote:

O zaman sata girişi koysunlar arkadaş.

En guzeli. Himedia yi tebrik etmek lazim bu konuda. Gereken tum cikislari koymuslar. Ama onlarada mali 450 gpu kullandiklari icin kiziyorum. Artik millet t764 lere gecmisken.

• quote:

quote:

O zaman sata girişi koysunlar arkadaş.

En guzeli. Himedia yi tebrik etmek lazim bu konuda. Gereken tum cikislari koymuslar. Ama onlarada mali 450 gpu kullandiklari icin kiziyorum. Artik millet t764 lere gecmisken.

Hocam parça parça, sindire sindire ürün çıkarıyorlar. Tüm markalar tüm modellerinde bu böyle.
    Çıkaracakaları bir sonra ki ürün için saklıyorlar o özellikleri heralde.
    Bir sene sonra eminim hdmi 2.0 olmayan ürünler için aaaa 2.0 yoksa alınmaz falan deriz bakalım o zaman da 2.0 tam olur başka eksiği çıkar.
    Şuan ki tv 4k desteklemediği için himedia Q5 Quad vaad ettiği şeyleri sıkıntısız yapabiliyorsa tv değişene kadar bu oynatıcı fazlasıyla yeter bence.

• Ben şansımı Rk3288+Mali T764 den yana kullanmak istedim. Zira çok iyi bir yazılım desteği var. Benim için HDMI 2.0 ve 4K@60herz desteği önemliydi.
    Forum adına daha iyi oldu aslında İlk Himedia Q5 Quad incelemesini Seko arkadaşımız yaptı. Sanıyorum ilk RK3288 kutu incelemesini de ben yapıcam.
    Böylece Android kutu almak isteyen ikisininde artılarını ve eksilerini görür Çeşitlilik herzaman iyidir...

Bu arada 15.000 kbp/s 4K 60 FPS iki video dosyası denedim usb2.0 da sorunsuz oynatıyor. USB 2.0 ın 280Mbp/s (pratikteki bus hızı) bant genişliğini düşündüğünüzde sıkıntı yok gibi görünüyor. 280.000 kbp/s gibi bir transfer kapasitesi var Usb 2.0 ın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 15 Eylül 2014; 23:29:53 >

• quote:

Ben şansımı Rk3288+Mali T764 den yana kullanmak istedim. Zira çok iyi bir yazılım desteği var. Benim için HDMI 2.0 ve 4K@60herz desteği önemliydi.
    Forum adına daha iyi oldu aslında İlk Himedia Q5 Quad incelemesini Seko arkadaşımız yaptı. Sanıyorum ilk RK3288 kutu incelemesini de ben yapıcam.
    Böylece Android kutu almak isteyen ikisininde artılarını ve eksilerini görür Çeşitlilik herzaman iyidir...

Bu arada 15.000 kbp/s 4K 60 FPS iki video dosyası denedim usb2.0 da sorunsuz oynatıyor. USB 2.0 ın 280Mbp/s (pratikteki bus hızı) bant genişliğini düşündüğünüzde sıkıntı yok gibi görünüyor. 280.000 kbp/s gibi bir transfer kapasitesi var Usb 2.0 ın.

hayırlı olsun öncelikler , bekliyoruz bakalım bluray.iso ve 3d iso ile true hd 7.1 / dts HDMA PASSthrough yapabiliyorsa sanırım hmedia'nın pabucu dama atılır.

• racerant kullanıcısına yanıt
    sizin de incelemenizden sonra alacak olanlar bu konuda daha iyi bir fikre sahip olacaklar tabi. sadece bu iki cihaz (beelink-Q5 Q) açısından değil ayrıca box ların gelişimi açısından da bir fikir sahibi olacağız. sabırsızlıkla bekliyoruz.. şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.