Şimdi Ara

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.100
Cevap
16
Favori
80.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bana bi yardım ci olurmusunuz q5 i kablo ile bağladım nete ama android tel var benim htc desire s onunla eşleştiremedim yani tel i klavye gibi kullanma olayı ve hishare ide nasıl yapılacağıni anlatırsınız çok sevinirim lütfen yardım edin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok hızlısınız tebrik ederim..çanakkale kargom bugün elimde bayadır kurcalıyorum...sevdim sanırım daha devam testlere...benim sürüm de 1.1.4 2013-03-29 olan...güncellemeye çalışacağım...Buradan anında cevap olayınız da tercihte büyük etkendir kanımca...saygılar..
  • - Klavye mouse seti bağladığımızda TR karakter desteği varmıdır ???

- Bu cihaza android marketten winamp,aımp gibi programlar yükleyebilirmiyiz veye içinde yüklü varmı ?

- Diyelimki bu cihazı aldık ama birde 5+1 ses sistemi almak istiyoruz.Mayıs ayında TR de olacak Sony BDV N7100W ses sitemini almak istiyorum.Ancak bunun kendi Bluray i var içinde.Ben şimdi bu ses sistemini bu alete nasıl bağlarım.Bu aletin ayrı ayrı 5+1 ses çıkışı yok.Biz bu bağlantı işini optik çıkıştan mı yapacağız ??? Hadi yaptık tüm ses codeclerini yine sorunsuz çözermi o zaman bu alet.Sizin tavsiye bir sisteminiz var mıdır ???

Saygılar
  • arkadaşlar hi control ve hi share i indirdim tel e ama zip dosyası bunlar apk olması gerekmiyor mu zip dosyası olarak iniyor ve tel kuramıyorum bi yardımcı olacak yokmu telefonum htc desire s

• Kumandanın airmouse özelliği varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aşkınşehidi

arkadaşlar hi control ve hi share i indirdim tel e ama zip dosyası bunlar apk olması gerekmiyor mu zip dosyası olarak iniyor ve tel kuramıyorum bi yardımcı olacak yokmu telefonum htc desire s

apk iniyor youtube ta ya himedia q5 hi control ve share yukleme ıkonu cıkıyor o kısmı barkod okuyucu ıle okut otomatık yuklenir.
    yada lınk buyur...

http://www.himediatech.com/d_firmwares.asp?id=92&t_id=282
  • kardeş yaptım aynısını ama yine zip olarak iniyor apk olarak inmiyor bir türlü anlamadım yine de yardımin için çok teşekkürler niye olmuyor anlamadım

• apk olarak indirdiyseniz buraya koyar misiniz? ikisini de valla çok yardımcı olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: sarman61

Kumandanın airmouse özelliği varmı acaba?

Airmouse yok fakat herhangi bir kablosuz mouse ile pc gibi kullanabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: universteli

- Klavye mouse seti bağladığımızda TR karakter desteği varmıdır ???

- Bu cihaza android marketten winamp,aımp gibi programlar yükleyebilirmiyiz veye içinde yüklü varmı ?

- Diyelimki bu cihazı aldık ama birde 5+1 ses sistemi almak istiyoruz.Mayıs ayında TR de olacak Sony BDV N7100W ses sitemini almak istiyorum.Ancak bunun kendi Bluray i var içinde.Ben şimdi bu ses sistemini bu alete nasıl bağlarım.Bu aletin ayrı ayrı 5+1 ses çıkışı yok.Biz bu bağlantı işini optik çıkıştan mı yapacağız ??? Hadi yaptık tüm ses codeclerini yine sorunsuz çözermi o zaman bu alet.Sizin tavsiye bir sisteminiz var mıdır ???

Saygılar

-Karakter desteği var fakat klavyede bazı tuşlar yanlış basıyor. Mouse ile sorun yok.
    -Her türlü multimedia programını ve oyunları yüklersiniz.
    -Ses sisteminizin optik girişi varsa ona takabilirsiniz. Optik girişle DTS sesleri alırsınız fakat DTS HD sesleri iletmez. Cihazın kendisi ses çözmez sadece pass through (iletme) yapar.

• Ön incelemeyi bitirdim..isimi fazlasiyla gorecek bir cihaz..su anda 2 sorun var ikisi de hayati..Turkce karakter sorunu..guncelleme de yaptim ama Turkce karakterler altyazilarda sorunlu..ikincisi 3d filmlerde altyazilarda golgelenme dediginiz sorun..golgelenmeden ziyade altyazilar sıkıstırılmıs ic ice giriyor gibi..aksam biraz daha izlesem şaşı olacaktim..su sekilde altyazili film ve 3d filmlerden keyif almam munkun degil..dolayisiyla duzeltilene kadar film izleyemeyecegiz..
    Konunun ustune egileceginizi ve en kisa zamanda cozumu paylasacaginiza eminim...Tr pazarina girmis bir cihaz icin buyuk,hayati handikaplar..

• Bende dün gece aldım cihazı bekliyorum, ama son mesajda okuduğum gibi türkçe karakter sıkıntısı varsa hakkaten üzücü oldu bu
  • ben de 2-3 gündür kullanıyorum ve herhangi türkçe sıkıntısı mevcut değildir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Ön incelemeyi bitirdim..isimi fazlasiyla gorecek bir cihaz..su anda 2 sorun var ikisi de hayati..Turkce karakter sorunu..guncelleme de yaptim ama Turkce karakterler altyazilarda sorunlu..ikincisi 3d filmlerde altyazilarda golgelenme dediginiz sorun..golgelenmeden ziyade altyazilar sıkıstırılmıs ic ice giriyor gibi..aksam biraz daha izlesem şaşı olacaktim..su sekilde altyazili film ve 3d filmlerden keyif almam munkun degil..dolayisiyla duzeltilene kadar film izleyemeyecegiz..
    Konunun ustune egileceginizi ve en kisa zamanda cozumu paylasacaginiza eminim...Tr pazarina girmis bir cihaz icin buyuk,hayati handikaplar..

Kesin ayarı vardır onun. Android cihazda mümkün değil karakter sıkıntısı olması...
  • Cevaplar için teşekkürler.Dediğiniz gibi bende Android cihazda böyle bir sıkıntı olmayacağını düşündüğüm için cihazı satın almıştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 12 Nisan 2013; 10:35:14 >
  • Konuyu bastan okursaniz boyle bir sıkıntının var oldugu ve guncellemeyle duzeltileceginden bahsediliyordu..Denedigim 2 1080p mkv ikiside tr karakterler sorun..menu ayar vs bir sey bulamadim..aksam kapsamlica gireyim arastirmaya..

• TR karakter sıkıntısı yok, alt yazı kodlamasını değiştirerek halledebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

TR karakter sıkıntısı yok, alt yazı kodlamasını değiştirerek halledebilirsiniz.

Evet , dediğiniz gibi mkv tarzı filmlerde TR karakterlerini almak için , altyazı menüsünden 1 kereye mahsus altyazı kodlamasını Türkçe seçmek gerekiyor.
    Daha sonra diğer filmlerde bu ayarlar kayıtlı kalıyor.

Bluray.ISO videolarının harici altyazıları içinse karakter sorunu yaşıyorsanız ilgili harici altyazıyı notpad ile açıp farklı kaydet seçeneğinden alttaki Kodlama Türü : UTF-8 olarak seçip dosyayı kaydedin. Bu şekilde Bluray.ISO dosyaları içinde Türkçe karakter sıkıntısı yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 12 Nisan 2013; 12:49:37 >
  • Cihazla ilgili sıcak fırsatlar başlığı altında yazdıklarımı, benim gibi bu tür cihazlara kullanım kolaylığı yönünden tereddütle bakan katılımcılara bu başlıkta daha faydalı olabileceği düşüncesiyle kısmen buraya aktarmak istedim.
    Forumda ileri düzeyde kullanıcılar var. Elbette daha teknik inceleme yapacaklar, karşılaştırma ve fiyat/kazanç konusuna da gireceklerdir.
    Medya oynatıcılar ve android TV Box larla ilgili yazılıp çizilenleri forumdan takip ettiğim kadarıyla, içlerinden birine güvenip alamadım bir türlü.
    Masa üstü PC den plazmaya ve AVR'ye (ses/sinema sistemine) uzattığım onar metre koaksiyel ve HDMI kablo ile, PC'yi HTPC gibi kullanarak işi çözmüştüm. Ama her film ve dizi için PC'yi aç-kapat, fareyi kullan, "imleci göremedim nereye gitti", "okuyamadım, dosya adı küçük, kalk plazmanın dibine git" gibi konulardan bıkıp ve gözümü karartıp aldım bir tane.
    Cihaz başarılı. Benim PC'den kesinlikle daha verimli. Kumandası dışında android tabanlı cep telefonu veya tabletten de wi-fi ile kumanda edilmesi (başka cihazlarda böyle bir özellik var mı araştırmadığımdan bilmiyorum) artı bir özellik. Uygulamanın kurulumundan sonra tablet veya telefonun ekranı adeta klavye ve touch pede dönüşüyor.
    Uygulamayı açınca, (wi-fi açıksa) cihazı hemen elinizdeki mobil cihazla görüyorsunuz. Ayar-eşleştirme vs gerekmiyor. Hatta ekran aynen elinizdeki cihazın ekranına yansıyor. O kadar güzel düşünülmüş ki web adresi girmeniz, bir form doldurmanız, kullanıcı adı veya şifre girmeniz gerektiğinde imleci kutucuğa koyduğunuzda elinizdeki cihazın ekranı kendiliğinden klavye ekranına dönüşüyor. Android tablet veya telefonunuz varsa ayrıca airmouse, klavye almanıza ihtiyaç var mıdır, tercih meselesi.
    Uygulamayı üreticinin WEB sayfasından QR kod ile indirip zahmetsizce telefona kurdum.
    Kendi kumandasının mouse modu var. Buna geçtiğinizde imleci, kumandanın yön tuşlarıyla hareket ettirmeniz gerekli. Ben bir de kablosuz fare ile deneyeceğim.
    Altyazı ayarları ile ilgili olarak ise bir kez istediğiniz ayarı yapmanız yeterli. Her defasında ayar yapmanız söz konusu değil.
    Alt yazı ayarı yapmak, ekrandaki konumunu, boyutunu ayarlamak, dil seçimi yapmak ise birkaç saniyenizi alacak kadar basit. Kendi kumandasında bunlar için ayrı tuşlar konmuş ki sanıyorum bir film izlerken en çok bunlara ihtiyacınız olur. Mkvlerde gömülü veya harici alt yazı göstermekte sorunsuz. Gömülü olsun, harici olsun altyazıları seçebilirsiniz.
    Benim derdim dizi-mag idi.
    Şöyle; Tarayıcısından sayfayı doğrudan açınca ilgili dizi bölümünü izlemek için üzerinde girmem gereken güvenlik sayıları bulunan resmi bir türlü göremedim. Tarayıcı ayarlarını "varsaylana sıfırla" yapınca dizi-mag daki sorun düzeldi.
    "HD dizi izle", "TVYO" gibi android uygulaması ile dizi izlemekte sorun yok. İlgili serverde dizi-film mevcutsa, sitede ve internetinizde sorun yoksa sorunsuzca açıyor.
    Doğrusu 50 GB büyüklüğündeki bir 3D blueray.iso yu indirip veya bulup izlemeyi çok düşünmedim. Bu nedenle bunu desteklememesi benim açımdan sorun değil. Elbette ki tercih meselesi.
    3D Half SBS konusu yazılımsal bir sorun olduğuna göre bir şekilde çözülür.
    Tarayıcısı bir PC kadar olmasa da hızlı. Tarayıcı ayarlarından açtığınız web sayfasını masa üstü veya mobil versiyonu ile izleyebilir, okuyabilirsiniz.
    Yazılım güncellemesini flash belleğe atıp, menüsünün güncelleme bölümünden diski (flash belleği) seçerek kolayca yaptım. Dosyayı seçmeme de gerek kalmadı. Sadece sürücüyü seçmek yetti.
    Sesi AVR ye (ses/sinema sistemine) optik bağlantı ile aktarıp aldım. DTS'de sorun yok. Albati, HD DTS için ise koaksiyel bağlantı gerektiğini, optik bağlantının yetmeyeceğini ifade ediyor. (YANLIŞ AKTARMIŞIM-DÜZELTME: HD sesleri HDMI kablo ile bu ses formatını destekleyen AVR'ye aktarmak gerekli. Aksi halde cihaz bu ses formatlarını indirgeyerek gönderecektir. DTS ses için ise optik veya koaksiyel AVR bağlantısı gerek ve yeterli. DTS veya HD sesi AVR'den alabilmek için cihazın menüsündeki ses seçeneklerinden, "passthrough" yu yani "indirgeme yapmadan olduğu gibi geçir" şeklinde çevirebileceğimiz seçeneği işaretlemek, HBR'yi kapatmak gerekli).
    Üreticiden yazılım desteğinin kesilmeyeceğini umuyorum.
    Sonuçta cihaz bir android.
    Android tabanlı olsun olmasın bir akıllı telefon veya tablet kullanıcısı iseniz cihaz sizin için muhtemelen tatminkar ve kullanımı kolay gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaegemen -- 12 Nisan 2013; 14:17:36 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.