Şimdi Ara

Hipnoz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hipnoz nedir? Nasıl olur? Bunun bilimsel açıklaması nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peace.1453 -- 5 Aralık 2005, 18:35:48 >

• Hipnoz bana pek te inandırıcı gelmiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Ben psikolojiden fazla anlamam. Anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir.
  • benim de bir arkadaşım ısrarla hipnozu savunur ama nedense bana da pek inandırıcı gelmiyor. birisinin benim üzerimde denemesi ve banta kaydedip bana seyrettirmesi lazım ki inanayım
  • Kelimenin kökü, Mitoloji'de Tanrıların Tanrısı Zeus'u bile uyuttuğu söylenen
    "Uyku tanrısı" Hypnos'dan geliyor.
    Bir çok hastalığın tedavisinde bir araç olarak kullanılan hipnoterapiye kadar uzanır

Yapılan elektrofizyolojik incelemeler hipnoz anı ile uyku halinin
    Tamamen farklı durumlar olduğunu göstermiştir.
    Uykuda görülen yavaş beyin dalgalarının yerine,
    Hipnoz sırasında kişinin beyin aktivitelerinin uyanıklığa denk olduğu görülmüştür???
    Hipnoz kelimesi ilk kez İngiliz hekim Braid tarafından kullanılmıştır

Bazı kötü niyetli kişiler hipnozu sanki başlı başına bir tedavi edici metodmuş gibi lanse etmekte
    Ve bu yolla hastaları kullanmakta ve onlara zarar vermektedirler.
    Aslında hipnoz psikiyatrik hastalıkların psikoterapisine yardımcı bir metod olarak kullanılabilir.
    Hipnoz altında verilmesi gereken telkinler ve diğer psikoterapötik yollar izlenmezse
    Sadece hipnoz yapılmış olması hastalığı tedavi etmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Hipnoz bana pek te inandırıcı gelmiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Ben psikolojiden fazla anlamam. Anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir.

Hipnoz gerçektir, bu şekilde narkozsuz ameliyatlar yapılıyor. mesela haydarpaşa numune hastanesinde yapılmış.

kısaca :kişinin telkinlerle trans haline sokulmasıdır.

sanılanın aksine illa birinin sizi hipnoz etmesi gerekmez, kendi kendinizi de edebilirsiz, biz 2 arkadaş lisede biraz uğraşmıştık, arkadaş kendini hipnoz edip beynine "edebiyat yazılısına çalış" komutunu verdi, deli gibi mutluluk içinde çalışmış...
  • hipnoz gerçektende varmışben hipnoz olan kimseye rastlamadım ama bu şekilde yapılan ameliyatlar bile varmış
    yalnız hipnozunda bazı şartları var mesela kaotika hipnoz edilemez çünkü inanmıyor aynı zamanda bazı ruhsal hastalıklara sahip kişilerde de hipnoz işe yaramıyor yapıldığında ise geçici oluyor yani bir süre sonra etkisi geçiyor v eskihalinize dönüyorsunuz

aslında bir şey yapmaya şartlandığınızda sizde kendi kendi kendinizi hipnoz etmiş oluyorsunuz ve ne kadar şartlarsanız o kadar başarılı oluyorsunuz

aslında şu hipnozu kendi kendineyapmayı öğrenip kendimize uygulamamız lazım böylece gerçekten prensiplerimize uygun yaşayabilirz
  • hipnoz bence gerçektir,yapıldığını görmedim gerçi ama insanı geliştireceği kesin.
  • Adamın bir tanesi Hipnoz kitabı almış ve su gibi okumuştu.

Deneyi benim üzerimde yapacaktı. Ve bende isteyerek yaptım. Ama bir türlü ne ben uyuyabildim ne o uyutabildi.

Deney başarısız oldu.
  • Hipnoz vardır, bizzat tecrübeyle sabittir üstelik. Ve inanıp inanmamaya bağlı birşey olduğunu da zannetmiyorum.
    Beni uyuttular, (uyku denmez ona, bilincim yerindeydi, odadaki tüm konuşmaları duyuyordum), uyutulabileceğime de inanmıyordum. İşlemi bitirdiklerinde yataktan fırladım ve 'olmadı ki, olmadı ki' dediğim gibi küt diye yeniden yattım.
    Orada bana yapılan şeyin hipnoz olduğuna kesinlikle inanmazdım, eğer ki 1 ay kadar önce geçirdiğim rahatsızlık zamanına gönderilmeseydim. Aynı acıları kıvranarak çektim ve ayıldıktan sonra dahi uzun süre devam etti o rahatsızlığım.

Kendi kendine telkin bir hipnoz olabilir ama dikkatli kullanılmalı, 20 yıl önce, üniversite sınavından önce kendimi telkin ettim soruları göreyim diye İnanması güç belki ama sorunun birini gördüm. Ve sınavda da yaptım. Ancaaak, rüyamda gördüğüm sorudaki element H2O iken, sınavdaki cıva idi, ve ben soruyu rüyamda görmemiş olsaydım kesin doğru yapacaktım.

• Hipnoz bana her zaman sasırtıcı bır olay olarak gelmıstır beynın bu sınırları yok ben sahsen canlı olarak hıpnoz gormedım ama ınanıyorum lduguna.
  • Hipnoz olan kişi, bir daha uyanamazsa ne olur ?:Hipnoz tamamen telkinle oluşturulan bir durumdur ve yine telkinle normale döndürülebilir. Şimdiye kadar yapılmış milyonlarca hipnoz denemesinde ve konu ile alakalı yazılarda uyanamama diye bir şeyle karşılaşmadım. Bu tamamen fantastik bir durum olup bazı filmlerdeki sahnelerden kaynaklandığını düşünmekteyim. Kişiye verilen telkinin bitmesinden sonra kişiyi hipnotize eden uyandırmasa bile trans yüzeyelleşir ve kişi bir süre sonra kendiliğinden uyanır. En kötü ihtimalle hipnoz edenin kişiyi uyandıramadan öldüğünü varsaysak bile hipnoz olan kişi bir süre sonra normal uykuya geçerek uyanır. Kaldı ki aşırı gürültüler, ani ısı değişiklikleri gibi fizik şartlardaki değişimler kişinin transtan çıkmasına neden olur.

Sırlarımı hipnoz altında söyler miyim ?: Hipnoz olmak üzere olan kişilerin en çok korktukları kirli çamaşirlarinin ortaya dökülmesidir. Ancak şunu bilmekte fayda vardır. Narko analiz ( İlaçla hipnoz oluşturup yapılır) dışında kişi sonradan pişman olacağı yada kişiliğine uygun olmayan bir şeyi ne söyler ne de yapar. Bu konuda hipnozitör ısrarcı davranırsa trans yüzeyelleşir ve bir süre sonrada kişi kendiliğinden transtan çıkar. Bu tür durumlar ancak filmlerde olur. “Gözlerime bak ve uyu” da filmlerden çıkıp gelmiş bir sözdür ve gerçeklerle bağdaşmaz.

Herkes hipnoz olabilir mi ?: Demans hastaları, geri zekalılar, çok yaşlanmış dikkatini bir noktada toplayamayanlar, ciddi akıl hastaları ve küçük çocuklar dışında hemen herkes hipnotize olabilir.

Herkes hipnoz yapabilir mi? Evet . Şartları yerine getirdikten sonra herkes hipnoz yapabilir. Ama bazı insanlar bunu daha kolay gerçekleştirirler. Hipnoz olmaya istekli bir kişi , hakikaten hipnoz yapmak isteyen birisi tarafından kolaylıkla transa sokulabilir ama sonrası ne olur bilemem. Dolayısıyla hekimlerin dışındaki insanların bu işle uğraşması tamiri güç durumlara sebep olabilir. Hele ruhsal sorunların tedavisinde Psikiyatristlerin dışında insanların hipnozu kullanmasının kasabın ameliyat yapmasından hiçbir farkı olmadığını hatırlatmak isterim. İşi ehline yani cerraha vermek gerektiği gibi hipnozu ve ruhsal sorunların tedavisini psikiyatristlere bırakmakta fayda vardır diye düşünüyorum. Ne dersiniz

pedam.com'dan alıntıdır.

alıştık bir kez kopyalayıp yapıştırmaya, artık kim tutar bizi

• ben de hipnoza inananlardanım! ama bunun kişinin iradesine ve isteğine bağlı olarak yapılabileceğini düşünüyorum...eskiden beri kendimi kimsenin beni hipnotize edemeyeceğine inandırdım.. ve gerçekten psikiyatr olan kuzenimin eşi benim üzerimde bir deneme yaptı. ama ne yaptıysa beni uyutamadı! çok uğraştı ama sonunda pes ettiğinde çok direnç gösterdiğimi ve hipnotize edilmek istenen kişinin hipnotize olmaya istek göstermediği durumlarda bunun normal olduğunu söyledi...veya belkide sufi'nin söylediği o akıl hastaları veya gerizekalılar grubuna giriyor da olabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

veya belkide sufi'nin söylediği o akıl hastaları veya gerizekalılar grubuna giriyor da olabilirim

sn.the_rion80,
    Valla onu ben söylemiyorum, sitedeki psikiyatr söylüyor. Kaldı ki sizin psikiyatristiniz dirençle ilgili olduğunu söylemiş, inanırım.
    Yalnız ben de uyutulamayacağımı düşünerek uyutulmuştum, belki de içten içten uyutulmak istiyordum da bilinç altı sayesinde uyudum. Sizin kadar direnç gösteremedim belki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

veya belkide sufi'nin söylediği o akıl hastaları veya gerizekalılar grubuna giriyor da olabilirim

sn.the_rion80,
    Valla onu ben söylemiyorum, sitedeki psikiyatr söylüyor. Kaldı ki sizin psikiyatristiniz dirençle ilgili olduğunu söylemiş, inanırım.
    Yalnız ben de uyutulamayacağımı düşünerek uyutulmuştum, belki de içten içten uyutulmak istiyordum da bilinç altı sayesinde uyudum. Sizin kadar direnç gösteremedim belki.

merak etme dostum sen söyledin derken onu kastetmiştim ben de. sadece özeleştiri yapıyordum
    demek istediğim mesela üniversitelerde dönem dönem rastlanan bişeydir toplu hipnoz.yani toplarlar bir grup meraklı öğrenciyi başlarlar hipnoz seansına. bunu yaparlarken sesli görüntülü teknikler kullanırlar. ancak 300 kişinin bulunduğu amfide 250 kişi hipnotize olurken 50 kişi cin cin etrafı seyretmektedir.oldukça da uyanık gözükürler. halbuki bütün bu insanlar aynı uyarıcılara maruz bırakılmışlardır, ama bi kısmı uyumamıştır..araştırmak lazım o küçük grubun neden hipnotize edilemediğini, nasıl direnç gösterdiğini.

• Sufi ve the rion80
    Hipnoz gibi esrarengiz (en azından bana göre) bir olay hakkında yaptığınız yorumlar benim için faydalı oldu. Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.