Şimdi Ara

Hipsografik eğri meselesi // Coğrafya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Uğur 7. Ygs denemesini olduk. Coğrafyadan böyle hayatımda duymadığım garip bir eğriyle alakalı soru geldi. Yukarıda bir dünya haritası vardı ve çeşitli yönlerde çizilmişti dikine enine vs. Sonra hangi hipsografik eğride yükselti farkı daha fazladır diye sormuştu. Hangisinde olduğunu nereden anlayacağız? Bu konuyu bilen biri varsa aydınlatabilir mi lütfen? YGS'de gelme ihtimali olan bir soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igotaquestion -- 6 Mart 2015; 13:34:49 >

• up
  • Eş sıcaklık eğrileri var ya hemen hemen onun gibi bişe, yükselti versiyonu.
    Alçaktan yükseğe doğru gideni bulacaksın ki fark fazla olsun. Muhtemelen bilinen yerlerin üstünden geçmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abbeydawn

Eş sıcaklık eğrileri var ya hemen hemen onun gibi bişe, yükselti versiyonu.
    Alçaktan yükseğe doğru gideni bulacaksın ki fark fazla olsun. Muhtemelen bilinen yerlerin üstünden geçmiştir.

Orta Asya'dan Endonezya Pasifik okyanusu şeklinde kuzeybatı güneydoğu yönlü bir çizgi vardı, onu diyordu doğru cevap ama nereden bileceğim ki tamam belli başlı yerleri biliyorum dünya haritasında ama o kadar detaylı da değil. Daha pratik bir yolu yok mudur acep
  • quote:

Orijinalden alıntı: igotaquestion

quote:

Orta Asya'dan Endonezya Pasifik okyanusu şeklinde kuzeybatı güneydoğu yönlü bir çizgi vardı, onu diyordu doğru cevap ama nereden bileceğim ki tamam belli başlı yerleri biliyorum dünya haritasında ama o kadar detaylı da değil. Daha pratik bir yolu yok mudur acep

Himalayaların üstünden geçiyo gibi geldi bana. Bi bak istersen. Öyleyse zaten malum,çok çok yüksek. :D

Kayalık, And, Atlas, Alpler, Ural, Kafkas, Altay dağları vs bilmemiz gerekenler. Gerisi ayrıntı, onların insafına kalmış dolayısıyla. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abbeydawn -- 7 Mart 2015; 10:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: igotaquestion

quote:

Himalayaların üstünden geçiyo gibi geldi bana. Bi bak istersen. Öyleyse zaten malum,çok çok yüksek. :D

Kayalık, And, Atlas, Alpler, Ural, Kafkas, Altay dağları vs bilmemiz gerekenler. Gerisi ayrıntı, onların insafına kalmış dolayısıyla. :)

Aynen Bu arada çok sağolasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.