Şimdi Ara

Hiremco x3 + Panasonic 42px80 Plazma Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu panasonic 42px80 tvmi 2 gün önce aldım.

Şimdi receiver almak istiyorum forumu geziyorum geziyorum her kafadan bir ses çıkıyor bazen diyorum

gidip dandik bi receiver alıp bağlayıp izlesemmi diye ama kıyamıyorum o kadar para verdiğim tvmde iyi

kalitede sd yayın almak istiyorum uydudan. Bir çok arkadaş hiremco demiş bir çoğuda hiremco dandik demiş

düşündüm ve yeni konu açıp problemimi çözeyim istedim. Bu hiremco nun hdmi girişinin olması benim plazmam

için scart girişli uydulara göre daha avantajlı daha iyi görüntü vermesi anlamına gelirmi.

Gelmezse gidip 70 TL verip bitane piyasa receiveri alayım gitsinmi dersiniz?

• Öncelikle herhangi bir receiver değil, en azından görüntü kalitesi beğenilen bir receiver almanızda fayda var.

Örneğin doğrudan component çıkışını olan Next Super Plus uydu alıcılar ile Plazma Tv'nizde scart bağlantıya göre gayet güzel görüntü alacağınızı düşünüyorum. Aşağıdaki konuda bu cihaza ve görüntü performansına değinilmişti.

-http://forum.donanimhaber.com/m_14001975/tm.htm

HDMI çıkış ile ilgili olarak, HDMI çıkış tek başına birşey ifade etmez. Hatta dezavantaj bile olabilir. HDMI çıkışlı bir uydu alıcı ile (mesela Dreambox 800HD diyelim) görüntü çıkışını 720p veya 1080i olarak seçerseniz, görüntüyü upscale eden receiver olacaktır. Eğer scart veya component ile Tv'ye bağlantı yaparsanız, görüntüyü tam ekrana upscale eden Tv olacaktır. Tv'nizin modeline bağlı olarak (hemen hemen her zaman) HDMI ile bağlantı yapılması, yani receiver'ın upscale yapması olumsuz sonuç verecektir. Dreambox 800HD kullanıp, SD yayınlar için scart çıkışa geçen kullanıcılar az değil.

Bundan sonrasını araştırmanız gerekiyor. Bir de bazı uydu alıcıların scart çıkışlarından scart > component bağlantı yapılması ile ilgili aşağıdaki konuyu okumanızı öneririm :

-http://resim.donanimhaber.com/m_26976881/tm.htm

• Tesekkur edereim bilgiler icin peki d smart alsam d smart ın normal 300 TL olan paketindeki receiver inda

bu bahsettiğimiz plazma ve Lcd lerde görüntüyü daha iyi yapan component çıkışı var mıdır?
  • D-smart alıcısı hakkında bilgim yok, fakat sanki yukarıda linkini verdiğim 2.konuda bahsi geçmişti.

Bu arada, Dreambox 500'ün scart çıkışı YUV (component) destekli, fakat ben onun scart-scart ve scart-component bağlantısı arasında, Next Super Plus ile yaşanan scart-scart ile component-component arasındaki farkı görmedim. Ancak sanki Dreambox 500'ün scart bağlantısı Next Super Plus'ın scart-scart bağlantısına göre daha iyidi. Yine bence Next Super Plus'ın component-component bağlantısı Dreambox 500'ün iki bağlantı şeklinden de daha iyiydi (Plazma Tv ile)

Tabi Dreambox 500s linux işletim sistemi ile Next Super Plus'a göre çok daha yetenekli bir cihazdır ve ilave özellikleri vardır. Artık onu ayrıca araştırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Nisan 2009; 12:09:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

D-smart alıcısı hakkında bilgim yok, fakat sanki yukarıda linkini verdiğim 2.konuda bahsi geçmişti.

Bu arada, Dreambox 500'ün scart çıkışı YUV (component) destekli, fakat ben onun scart-scart ve scart-component bağlantısı arasında, Next Super Plus ile yaşanan scart-scart ile component-component arasındaki farkı görmedim. Ancak sanki Dreambox 500'ün scart bağlantısı Next Super Plus'ın scart-scart bağlantısına göre daha iyidi. Yine bence Next Super Plus'ın component-component bağlantısı Dreambox 500'ün iki bağlantı şeklinden de daha iyiydi (Plazma Tv ile)

Tabi Dreambox 500s linux işletim sistemi ile Next Super Plus'a göre çok daha yetenekli bir cihazdır ve ilave özellikleri vardır. Artık onu ayrıca araştırırsınız.

Teşekkürler Signore Dreambox biraz teferruatlı bir mesela gibi geliyor bana o yüzden bulaşmak istemiyorum biraz yasal olmayan
    işler dönüyor sanırım bu dreambox meselesinde çünkü ne zaman konusu açılsa forumda bakıyorum susturuyolar konuyu açanı.
    Benim kaçak göçek işlerle işim olmaz evime gelirim açarım tvmi izlerim server merver bunlara ayıracak vaktimde paramda yok.
    Amacım normal kanalları hızlı kaliteli izlemek dsmartı alternatif olarak sormamdaki kastım ise birazda belgesel olsa fena olmazdı açısından
    yoksa dsmartın uydu alıcısı falanda dandikmiş hatta next 2000 superplus cx modeline göre çok yavaşmış verdikleri alıcı.
    Ben yinede güzel belgesel kanalları yüzünden dsmartıda düşünüyorum eğer component bağlantı girişi varsa.
    Bu konuda bilgisi olan var mı?

• @Bobo13

Doğru, server kullanarak yasal olmayan yollarla şifreli kanalları açabilmek Dreambox alanların en temel sebeplerinden birisi.

Ancak özellikle klon olarak geçen Çin malı Dreambox 500'ler son dönemde hemen hemen Next fiyatına bulunabiliyor (200 TL civarı) ve Dreambox 500'ün server ile yasal olmayan yollar şifreli kanalları çözmek haricinde çok daha gelişmiş özellikleri var.
    - Temalar seçebilirsiniz (görselik)
    - Farklı yazılımlar ile görüntü kalitesini arttırabilirsiniz.
    - Ağ üzerinden bilgisayara kayıt yapabilirsiniz,
    - Yabancı filmleri kendi seçeceğiniz Türkçe altyazılar ile izleyebilirsiniz,
    - Futbol maçlarının sonuçlarına Tv'nizden erişebilirsiniz,
    - Ağ üzerinden (kablosuz ve kablolu olarak) evin herhangi bir yerinde PC'nizden Tv izleyebilirsiniz.
    - Kanal listenizi PC üzerinde değiştirebilirsiniz, güncelleme yapabilirsiniz, başkalarının kanal ve favori listelerini alabilirsiniz.
    ...

Bunun gibi yazılımlar oldukça farklı özellikler kullanabilirsiniz. Çünkü işletim sistemi Linux ve ethernet girişi var.

Tıpkı Iphone gibi düşünün. Iphone'a işletim sistemi sayesinde binlerce program yapılabiliyor. Dreambox da böyle, işletim sistemi sayesinde çok gelişmiş özelliklere kavuşabiliyorsunuz.

Türkiye'de forumlarda Türkçe bilgiler var. Hiç bilmeyen birisi için karışık gelebilir. Ancak 1 hafta konuları okursanız, deneme yaparsanız mantığı öğrenirsiniz ve gerisi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Nisan 2009; 13:22:25 >

• Sansui 7500 Aldım Sony v4000'e component ile Bağladım Mükemmel Görüntüsü var Tavsiye Ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kitapsitem -- 5 Nisan 2009; 12:06:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kitapsitem

Sansui 7500 Aldım Sony v4000'e component ile Bağladım Mükemmel Görüntüsü var Tavsiye Ederim

Önerin doğrultusunda forumdan Sansuiyi inceledim öncelikle teşekkürler ürünü kullananların %90 ı methetmiş bende düşünüyorum bu ürünü almayı.
    Sadece içinden çıkan kablo konusunda bir sorum olacak kullanan arkadaşlar bir tarafı scart diğer tarafı component bağlantı olan bir kablo çıkıyor demişler kutusundan.
    Neden bu kablonun iki tarafıda component değil receiverda component girişi yok mu?
  • Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler signore sende saol.
    Düşündüm düşündüm ve en uygun kararın sansui olduğuna kanaat getirdim onu aldım bakalım akşam deniycem.
    Saolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.