Şimdi Ara

HIS 4850 Ekran Kartı ve Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkeze hayırlı bayramlar..
    4850 ekran kartına sahibim.Genel anlamda kartımdan çok memnunum.Ben sizin kadar bu işlerle çok alakalı değilim fakat yinede zaman buldukça okuyup bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.Şimdi 1-2 sorun olacak sizlere:
    Sistemi geçen sene topladım,OC falan yapmadım, zaten hiçbikarta OC yapmadım:) , yapmaya gerekte duymadım şimdiye kadar..Dirt3 Crysis2 HotPursuit,GRID vs. tüm oyunları düzgün bi biçimde oynayabiliyorum.

1-Bugun test ettim dirt3 oynarken 45-50 fps gibi bi değerle oynuyorum.Bu iyimidir?
    2-ekran kartım 79C ve işlemcim 65C gibi max. değerleri görüyor.Sizce normalmi?
    3-Bu değerleri göz önüne alarak soğutma için fan vs. almalımıyım?sizce gerek varmı?Kasamda sadece kendi üzerinde gelen 14cm eksoz fan var.
    4-genel olarak okuduğum yazılarda 4850 nin ömrünün geçtiği yönünde.yakın zamanda kart yenilemeyi düşünüyorum.bi 4850 daha alıp crossfire mı yapmak lazım yoksa HD5770 gibi bi kartmı almak mantıklı olur?
    5-Son olarakta bunları yapmayıp bu sene içerisinde 4850 kartımı hafiften OC yapıp(nasıl yapılacağınıda öğrenmek lazım :) ) seneye falan mı kart değiştirmek gerekli?

• 1- HD4850 ye göre dirt 3 oyunu için iyi sonuçlar..
    2-ekran kartı 90 cpu 75 i geçerse sorun olur.. sizin değerleriniz normal..
    3- eğer işlemciye overclock yapmayı düşünüyorsanız bir soğutucu almanız gerekir.. default olarak kullanıyorsanız sıkıntı yok..
    4,5-1 sene daha idare edip hd6850 veya o zamana kadar hd7000 serisi çıkar o kartlardan düşünebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerlist34

1- HD4850 ye göre dirt 3 oyunu için iyi sonuçlar..
    2-ekran kartı 90 cpu 75 i geçerse sorun olur.. sizin değerleriniz normal..
    3- eğer işlemciye overclock yapmayı düşünüyorsanız bir soğutucu almanız gerekir.. default olarak kullanıyorsanız sıkıntı yok..
    4,5-1 sene daha idare edip hd6850 veya o zamana kadar hd7000 serisi çıkar o kartlardan düşünebilirsiniz..

tüm sorulara cevap vermişssiniz sagolun..Crossfire dan daha verimli olur sanırım 6850 gibi bi kart?
  • eğer anakartınız destekliyorsa hd6850 cf yapabilirsiniz ancak bu size artı bir masraf demek .. Psu yetersiz gelebilir.. ama hd6850 sizi 1.5 yıl tek başına götürür diye düşünüyorum..
    HD6850 serisinden almaya karar verirseniz MSI Cyclone Hd6850 modelini almanızı öneririm...
  • yeni kart almana gerek yok ki alacaksanda 6950 den aşşasına geçme
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

yeni kart almana gerek yok ki alacaksanda 6950 den aşşasına geçme

yani şimdilik tamam yetiyor ama sene içerisindeki oyunlarda 4850 nin performansı ne olur bilemiyorum..6950 benim için çok yüksek fiyatı..600-700tl..350-400 tl lik 6850 de işimi görür diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailfidanmi

quote:

yani şimdilik tamam yetiyor ama sene içerisindeki oyunlarda 4850 nin performansı ne olur bilemiyorum..6950 benim için çok yüksek fiyatı..600-700tl..350-400 tl lik 6850 de işimi görür diye düşünüyorum.

6850 tabiki işini görür ama yeni nesil konsollar cıkana kadar zaten grafik devrimi olmicak 4 senedir aynı grafiklerle oyun oynuyoruz ama çok sevdiğin ve extra olarak pc için yapılmış örn Battlefield 3 gibi oyunlar için alıcam diyosan tabiki al

• quote:

quote:

quote:

6850 tabiki işini görür ama yeni nesil konsollar cıkana kadar zaten grafik devrimi olmicak 4 senedir aynı grafiklerle oyun oynuyoruz ama çok sevdiğin ve extra olarak pc için yapılmış örn Battlefield 3 gibi oyunlar için alıcam diyosan tabiki al

yani sen 4850 nin bu sene içerisindede çıkan oyunları çalıştırabileceğinimi söylüyosun hocam?

• quote:

quote:

quote:

quote:

yani sen 4850 nin bu sene içerisindede çıkan oyunları çalıştırabileceğinimi söylüyosun hocam?

ps4 gelene kadar idare eder ama illa değiştirecem diyosan en az x2 performans olan bi karta geçki değsin 6850 alacağını varsayarak bakabilirsinhttp://www.anandtech.com/bench/Product/177?vs=164

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 1 Eylül 2011; 22:05:49 >

• Teşekkürler hocam..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.