Emektar HD4670'imi değiştirdim ve cuma günü Teknobiyotik'ten HIS marka HD 6850 ekran kartı aldım. Havale ile 326TL'ye geldi. Cumartesi öğlen gelen kartımı hemen sisteme takıp denemelerime başladım. İlk olarak MSI Afterburner Beta 2 sürümünü kurdum ve voltaj arttırarak ne kadar overclock edebildiğime baktım. Sadece 50mV çekirdek voltajını arttırarak 950mhz çekirdek ve 1150mhz belek hızlarına sorunsuzca ulaştım. Aşağıda kart ile sistemde yüklü olan oyunlarımda aldığım sonuçları sizlerle paylaşacağım.
Test Sistemim
AMD Phenom 2 X4 920@3.4 GHZ 4GB V-DATA DDR2 800 Bellek Gigabyte GA-MA790XT-UD4 High Power Absolute 850W PSU
3D Mark Vantage
Standart Hızlar
Overclocklu 950/1150mhz
Unigine Heaven
Standart Hızlar
Overclocklu 950/1150mhz
COD Modern Warfare 2
DEAD RISING 2
MAFIA 2
ARCANIA GOTHIC 4
Kartla ilgili düşüncelerime gelince. Standart soğutucusu ile ulaştığım hızlar gerçekten tatmin ediciydi. Oyunlarda 950-1150 hızlarında 75 dereceyi aşmadı. Standart hızlarında kullandığınızda neredeyse sıfır sesli bir soğutucuya sahip olan HIS HD6850 daha iyi bir soğutucu ile kolaylıkla 1000mhz core hızlarına ulaşabilir. Fiyat/Performans olarak çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. 198$'lık havale fiyatı ile kesinlikle GTX 460'lar ile birlikte en alınabilir kart bence His HD 6850. Kartı kesinlikle tavsiye ediyorum...
Sizden ricam 1680x1050 de aliens vs predetor benchmarkı yapabilir misiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: LGE
teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: ilhdmr
teşekkürler
Alıntıları Göster
sonunda derli toplu incelemeler geliyor.. elinize sağlık, kartınızı güle güle kullanın.. 6850/6870 incelemeleri listesine incelemenizi ekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Man From Atlantis
sonunda derli toplu incelemeler geliyor.. elinize sağlık, kartınızı güle güle kullanın.. 6850/6870 incelemeleri listesine incelemenizi ekliyorum
Alıntıları Göster
hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: fero01
hayırlı olsun
Alıntıları Göster
eline sağlık hocam, güzel inceleme olmuş. kartın fiyat/performansı gerçekten çok iyi seviyede...
quote:
Orijinalden alıntı: sahafiec
eline sağlık hocam, güzel inceleme olmuş. kartın fiyat/performansı gerçekten çok iyi seviyede...
Alıntıları Göster
hocam hayırlı olsun . ben bu kartı alma konusunda istekliyim. fakat sizden bir ricam olacak voltajsız stabil oc degeri nedir acaba? 900@1100 kullanılabilirmi acaba test edebilirmisiniz
quote:
Orijinalden alıntı: M.C.B
hocam hayırlı olsun . ben bu kartı alma konusunda istekliyim. fakat sizden bir ricam olacak voltajsız stabil oc degeri nedir acaba? 900@1100 kullanılabilirmi acaba test edebilirmisiniz
Alıntıları Göster
Güzel bir test eline sağlık
Herkese teşekkürler arkadaşlar.
quote:
Hocam o benchmark bende yok ancak hafta sonu indirip deneyebilirim.
quote:
marosarap Tarih 9 Kasım 2010; 8:20:10 hocam hayırlı olsun . ben bu kartı alma konusunda istekliyim. fakat sizden bir ricam olacak voltajsız stabil oc degeri nedir acaba? 900@1100 kullanılabilirmi acaba test edebilirmisiniz
Bu söylediğinizi denedim, voltajsız 880 mhz e kadar çıktı core. 900 benimkinde olmadı ama 880 de hiç fena değil
quote:
Orijinalden alıntı: red devil
Herkese teşekkürler arkadaşlar.
quote:
Hocam o benchmark bende yok ancak hafta sonu indirip deneyebilirim.
quote:
marosarap Tarih 9 Kasım 2010; 8:20:10 hocam hayırlı olsun . ben bu kartı alma konusunda istekliyim. fakat sizden bir ricam olacak voltajsız stabil oc degeri nedir acaba? 900@1100 kullanılabilirmi acaba test edebilirmisiniz
Bu söylediğinizi denedim, voltajsız 880 mhz e kadar çıktı core. 900 benimkinde olmadı ama 880 de hiç fena değil
Alıntıları Göster
elinize sağlık güzel bir inceleme ve güzel bir yazı olmuş bende 5770 imi satıp 6850 almayı düşünüyorum. ama asus almayı düşünüyodum sagutucudan dolayı ama sıcaklık degerleri fena gelmedi kartın çok fazla ses var mı peki fanda yük altında ?
quote:
Orijinalden alıntı: c0d3r36
elinize sağlık güzel bir inceleme ve güzel bir yazı olmuş bende 5770 imi satıp 6850 almayı düşünüyorum. ama asus almayı düşünüyodum sagutucudan dolayı ama sıcaklık degerleri fena gelmedi kartın çok fazla ses var mı peki fanda yük altında ?
Alıntıları Göster
Kartın sesi standart hızlarda yok denecek kadar az. Ancak voltaj arttırımı ile yük altındayken biraz artıyor.
quote:
Kartın sesi standart hızlarda yok denecek kadar az. Ancak voltaj arttırımı ile yük altındayken biraz artıyor.
Alıntıları Göster
üstat kartınızın resminide bi koyarsanız daha iyi olur ama asus direct cu 6850 daha iyi soğutma konusunda voltaj artımında onun için atakan abinin dediği gibi asus ama hıs de hiç fena sayılmayan hızlara çıkmışsın başarılar. güle güle kullanman dileğiyle.
quote:
Orijinalden alıntı: heka7203
üstat kartınızın resminide bi koyarsanız daha iyi olur ama asus direct cu 6850 daha iyi soğutma konusunda voltaj artımında onun için atakan abinin dediği gibi asus ama hıs de hiç fena sayılmayan hızlara çıkmışsın başarılar. güle güle kullanman dileğiyle.
Akşama bir kaç fotoğrafını yüklerim kartın.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: heka7203
Akşama bir kaç fotoğrafını yüklerim kartın.
Alıntıları Göster
Kartın fotoğraflarını yüklüyorum. Gerçi çin malı dandik telefonumla çok iyi fotolar çekemedim ama
quote:
Kartın fotoğraflarını yüklüyorum. Gerçi çin malı dandik telefonumla çok iyi fotolar çekemedim ama
gtx460 ile bunun arasında gidip geliyorum dx11 öncelik hd film izlerim genelde ... çözünürlük desteği önemli şöyle yapabilirsem bunu garanti alırım
6850 yada 6870 ile ikinci pci-ex girişine 8800gs mi takıp physx sorununu ortadan kaldırmak?
quote:
Orijinalden alıntı: Alioreh
gtx460 ile bunun arasında gidip geliyorum dx11 öncelik hd film izlerim genelde ... çözünürlük desteği önemli şöyle yapabilirsem bunu garanti alırım
6850 yada 6870 ile ikinci pci-ex girişine 8800gs mi takıp physx sorununu ortadan kaldırmak?
Alıntıları Göster
Hayırlı olsun on numara bir kart.çok iyibir fiyat performans oranı var.güle güle kullanın.
quote:
Orijinalden alıntı: alpello
gtx460 aldıgında zaten 1000 tane pshyx oyun var onlarında hepsini full detay artı pshyx acık oynayacaksın gorsel sölenin dibine vurucaksın
pshyx destekli adam gibi bana bi elin parmaklarını gecmeyecek kadar oyun sayarmısın..? birde bana pshyx actım ooow fena fiziksel olaylar oldu mu diyecek kullanıcı boldur yoksa sadece bikaç bayrak daha sallanıp biraz daha bişeylermi yagıyor ?_ ve bukadar az işleme okadar performans kaybı..
pshyx i ekran kartı alırken hayatta tercih onunde bulundurmayın bence. gtx460 alın ama pshyx için degil
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacem
quote:
Orijinalden alıntı: alpello
gtx460 aldıgında zaten 1000 tane pshyx oyun var onlarında hepsini full detay artı pshyx acık oynayacaksın gorsel sölenin dibine vurucaksın
pshyx destekli adam gibi bana bi elin parmaklarını gecmeyecek kadar oyun sayarmısın..? birde bana pshyx actım ooow fena fiziksel olaylar oldu mu diyecek kullanıcı boldur yoksa sadece bikaç bayrak daha sallanıp biraz daha bişeylermi yagıyor ?_ ve bukadar az işleme okadar performans kaybı..
pshyx i ekran kartı alırken hayatta tercih onunde bulundurmayın bence. gtx460 alın ama pshyx için degil
zaten o yüzden ati serisi almayı düşünüyorum ama 8800gs kartım var şu anda satana kadar kullanabilrmym acaba onun için soruyordum