7600gt ekran kartımın bana dayanamyıp 3d çipinin yanması() sonucu yeni ekran kartı arayışına geçtim.Sapphire HD4830 tavsiye ediliodu en çok bende onda karar kıldım.yalnız almaya gittiğimde 3 4 yere sordum sapphire kalmamıs kimsede bnde 1 2 gun daha dayanmıcamı bildiğimden HIS modelini aldım.
sizce hatamı yaptım HIS'le Sapphire arasında gözle görülür bir fark olur mu?
birde oc 'ye yatkınlık konusunda farkları varmıdır?
şimdiden teşekkürler...
hayırlı olsun.pek fark olacağını sanmıyorum.dene hem sen öğren hemde biz öğrenelim his'in oc konusundaki başarısını.
700/900 sorunsuz 3dmark06 yı çalıstırdı fakat rami 1000 e çektiğimde ati sürücüsü bulumadı die bi hata vererek monitörü standby moda alıyo.diceksinz manyakmısın yavas yavas artttırsana direk 1000 denenirmi diede, forumdaki arkadaşlar min 1000 değerinde çalıstırıo,sorun olmaz diiye düşündüm.bunu 1000de stabil çalıştırmak için ne yapmak gerekir?
ben 3-4 farklı marka testlerine bakarak sapphire seçtim. testlerdeki değerlerde his in oc potansiyeli sapphire e göre daha azdı. 700-1100 rahatlıkla stabil çalışıyor. forumdaki arkadaşlarda genelde bu değerlerde kullanıyorlar. soğutma olarak his bir nebze daha iyi gibi olsada sapphire de soğutmada son derece başarılı.
ben de aynı soruyu 1200 değerine ulaşmaya çalışırken sordum. artifact denilen bozulmalar oluyordu. o zaman bana karta voltaj vermem gerektiğini bununda pencil modla olduğunu söylediler. araştırdım riskli bir olay olduğunu gördüm. tavsiyem stabil olarak çalıştığı en yüksek hızı tesbit edip kullanman.
quote:
Orjinalden alıntı: theory of a dead man
ben 3-4 farklı marka testlerine bakarak sapphire seçtim. testlerdeki değerlerde his in oc potansiyeli sapphire e göre daha azdı. 700-1100 rahatlıkla stabil çalışıyor. forumdaki arkadaşlarda genelde bu değerlerde kullanıyorlar. soğutma olarak his bir nebze daha iyi gibi olsada sapphire de soğutmada son derece başarılı.
Sapphire gerçekten mükemmel çıktı. Daha önce sapphire markasına hep önyargılı olarak düşük kaliteli diye düşünürdüm. Ama gerçekten mükemmel kart yapmışlar. 700-1000 değerlere sorunsuz çıkıyor ve boşta 31-32c yükte 53-55 c. kesinlikle sapphire 4830 tavsiye ederim.
His'in kalitesi tartışılmaz fakat bu model için sapphire diyorum..
GPU olarak farketmez ama Memory olarak SAPPHIRE daha kaliteli memory kullanıyor gördüğüm kadarı ile. Eğerki Çok fazla OC düşünmüyorsan aradaki farkı hissedemezsin bile...
Bende Sapphire aldım 700/1100mhz sorunsuz 3d mark 2006 tamamladım. Hs'in de performansı iyidir ama sanırım hıs de shader 560 sapphire de 640 fark bu.
hd4830 dedimi sapphire başkası yalan
o.c kapasitesi 700/2200 sessizlik desen sesi çıkmıyor öyle bir kart sapphire hd4830
quote:
Orjinalden alıntı: K.Kahriman
hd4830 dedimi sapphire başkası yalan
o.c kapasitesi 700/2200 sessizlik desen sesi çıkmıyor öyle bir kart sapphire hd4830
+1
Boşta 30-35 derecede gayet iyi tam yük ve o.c'ta da rahatsız edici bir ses yok yinede
1 hafta once zotac 9800 gt almıstım dun geri verip saphire 4830 aldım, Online cod4 oynuyorum aynı ayarlarda daha yuksek fps ile oynamaya basladım değiştirmekle doğru karar vermişim.İade den kalan para ilede philips'in kullaklıgını aldım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme