Şimdi Ara

hıs hd4870X2 mı zotac gtx 280amp mi????? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yani gözün farketmese bile en azından oynarken tepkinin yetersizliğinden sen farkedersin

Ama benim anlamadığım şey, filmler 23.976 FPS oluyor genelde. Onlarda niye takılma görmüyoruz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

@cwarrior
    24 fpsını üzerını hıssedıyosan helal olsun derım ne deyım.ya arkadaşlar biraz samımı cvplar verelım

Ya gözünüze bir sorun var ya da cehaletinizle birşeyler biliyormuş gibi millete çamur atıyorsunuz.

100hz tvler laf olsun diye çıkıyor değil mi? 60hz CRTlerde dalgalanmayı o yüzden görüyorsun değil mi? Florasanlardaki patlamaları o yüzden görebiliyoruz değil mi?

Bak sana bir tanım yapayım Hertz = Devir / Sn
    Öyleyse neymiş, dalgalanmayı görebildiğin 60hertzlik bir monitör, saniyede 60 kez görüntüyü yeniliyormuş. Bu durumda gözün saniyede 60 karenin yenilenişini farkedebiliyor... Yani kesintisiz görmüyor... Dolayısıyla 24 kareyi ayırt edememesi imkansız...

Ayrıca oyunlarda 24 fpsden üstü farketmez diyorsanız, sadece gülerim buna... Bir de unutmadan; helal olsun demişsiniz, bir şey bilmeden eleştiri yapabiliyorsanız asıl size helal olsun diyorum ve hayatta başarılar diliyorum...

bunda gülüncek bişey yok paşam...ben hissetmıyorum 24-25fps üzerini ayrıca gözluk falanda kullanmıyorum gayet iyi göruyor gözlerım...bana şunun tanımı yaparsan bişey demiycem vıdıolarda kaç fps alınıyor bı frapsı aç bıde fılm aç kaç fps alcaksın...oyunda bır vıdıo degıl mı farkını söyle paşa kabul etcem

• quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

@cwarrior
    24 fpsını üzerını hıssedıyosan helal olsun derım ne deyım.ya arkadaşlar biraz samımı cvplar verelım

Ya gözünüze bir sorun var ya da cehaletinizle birşeyler biliyormuş gibi millete çamur atıyorsunuz.

100hz tvler laf olsun diye çıkıyor değil mi? 60hz CRTlerde dalgalanmayı o yüzden görüyorsun değil mi? Florasanlardaki patlamaları o yüzden görebiliyoruz değil mi?

Bak sana bir tanım yapayım Hertz = Devir / Sn
    Öyleyse neymiş, dalgalanmayı görebildiğin 60hertzlik bir monitör, saniyede 60 kez görüntüyü yeniliyormuş. Bu durumda gözün saniyede 60 karenin yenilenişini farkedebiliyor... Yani kesintisiz görmüyor... Dolayısıyla 24 kareyi ayırt edememesi imkansız...

Ayrıca oyunlarda 24 fpsden üstü farketmez diyorsanız, sadece gülerim buna... Bir de unutmadan; helal olsun demişsiniz, bir şey bilmeden eleştiri yapabiliyorsanız asıl size helal olsun diyorum ve hayatta başarılar diliyorum...

+1905

24 ve ustunu hissedemiyorum diye birsey yok.55 fps ve alti herkes tarafindan anlasilir.
    aksini idda eden bu isten anlamiyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 6 Kasım 2008; 22:26:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HWA@zaza

Arkadaşlar bu atlanmaması gereken bir konu, bazı arkadaşlar gerekli uyarıyı yapmış ama diğer arkadaşlar malesef anlayamamış. Bu ekran kartlarından hangisini alırsanız alın 17" bir monitörde yani 1280x1024 çözünürlükte hiç bir espirisi olmayacaktır yani boşuboşuna çöpe atılmış para olacaktır bu kartların her ikisininde ortak özelliği yüksek çözünürlükte farklarını ortaya koymasıdır. Ben şunuda söyleyeyim bu kartların her ikisi içinde min. 24" monitör diyorum ben, ismi aklıma gelmiyor ama 4870x2 yi inceleyen TR bir site inceleme sonuna not düşmüş bu kartın testi bize şunu gösterdiki artık 24" monitör almalıyız zira 22" monitör yani 1680x1050 çözünürlük bu kartın gücünü tam manasıyla görmemize yetmiyor. Eğer monitörünüzü değiştirecekseniz ve 22" e geçecekseniz kesinlikle gtx280 yok 24" e terfi edeceğim diyorsanız ben pek taraftar olmasamda 4870x2 yi düşünebilrisiniz.

Not: Ben şu anda 24" monitörde Zotac gtx260 amp2 (yeni model) kullanıyorum bu kart crysiste dahil tüm oyunlarda 1920x1200 de tüm detaylar en yüksek oynanabilir fps yi veriyor. Crysis 1920x1200 en yüksek ortalama 25 fps COD4 ortalama 150 fps.

anlayamamak değil hocam...sorulan soruya verilen cevaplara itirazım var kabul bu kartlar yüksek çözünürlüklerde 8800 gt ile olan perf. farkını açar ama 1280 dede olsa gtx 280 mi 4870x2 mi diyen adama 8800 gt öneren adama itiraz ederim..
    http://www.pclabs.com.tr/2008/08/28/sapphire-radeon-hd-4870-x2-incelemesi/2/
    http://www.pclabs.com.tr/2008/06/27/gtx-280-nvidia-durdu-mu-vurdu-mu/3/
    burdaki testlerde 1280*1024de bile 2 kartta en az %50 fark atıyor 8800gt ve önerilen kartın 8800 gt olması sorun olmuyor..bazı arklar ama o kartlar kaç para bu kartlar kaç para diyecek ama adamın istediği kartlara bakarsan zaten f/p oranı umrunda olmadığı anlaşılıyor...
    ama derki bu kartlardan A olanı B olanından daha iyi ve onu seç..ondan sonrada ama aklındada bu kartlar yüksek çözünürlükte farkı açar bu yüzden ya monitörünü değiştirmeye çalış(gtx280 ve 4870x2 ile kullanmak için) ya da al bi gtx260 veya 4870(8800 gene olmaz) tamam doğru diyorsun derim...
    bu arada 24 fpsden fazlasını hissedemessinde hala ısrar eden arkadaşlar ya kendilerini kandırıyorlardır( ve dolaylı yoldan tavsiye isteyen kişileride kandırmış oluyorlar) yada 24+ fps de hiç oyun oynamamışlardır.....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.