Şimdi Ara

hıs hd4870X2 mı zotac gtx 280amp mi????? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: coldf1re

gtx280 rulezz

+1453
  • quote:

Orjinalden alıntı: iktyas

quote:

gtx280 rulezz

+1453

+1905
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeathComesSlow

arkadaş gayet basit bir soru sormuş siz neler diyorsunuz...gtx280 mi 4870x2 mi?? demiş siz gtx260,4870 hatta 8800 gt bile tavsiye etmişsiniz üstüne monitör bile önermişsiniz.. soruya dönersek bir gtx280 kullanıcısı olarak sana 4870x2 almanı tavsiye ediyorum bazı eksileri olsada(fazla güç tüketimi,fazla ısınması,atinin yazılımsal bazı sorunları(ki bence bu sıralar nvidiadan daha sıkı çalısıolar bu konudada)) performans anlamında gtx280den hatrı sayılır biçimde daha iyi bir karttır...

Evet ya haklısın insanlara gerçekleri söylemek yanlış, özür dileriz...

Bu arada ben kesinlikle taraf tutmuyorum... Hem Nvidia kullanırım hemde ATI... İkisinide inceler hangisinde daha iyi bir ürün varsa onu seçerim ve insanlara öneririm. Hiç bir zaman kullandığım ve aldığım ürünü övmek istediğimden kendi kartımnı önermem sadece kendi kartımı da uzun sürelerce araştırıp aldığımdan o kart mantıklı olduğundan tavsiye edebilirim. Ancak arkadaşın 17" lik monitörüne HD4870 alması ne derece akıllıca olurdu??? Sorduğu soruya cevap verip 22" lcd ALMASI gerektiğini söylememliydik dimi. YAv gerçekten sizler ciddi ölçüde saçmalıyorsunuz. Biz insana adam gibi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ciddi anlamda para harcama manyağı olan bir gurup insanlar da(üstüne alınması gerekn biliyor) HD4870X2 veya GTX280 öneriyor

Gerçeklere doğru gelin beyler.... Ne Nvidia sizi kurtarır nede ATI. Bunların iç birisi sizin babanızın firması değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 4 Kasım 2008; 21:55:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Menow

quote:

Orjinalden alıntı: DeathComesSlow

arkadaş gayet basit bir soru sormuş siz neler diyorsunuz...gtx280 mi 4870x2 mi?? demiş siz gtx260,4870 hatta 8800 gt bile tavsiye etmişsiniz üstüne monitör bile önermişsiniz.. soruya dönersek bir gtx280 kullanıcısı olarak sana 4870x2 almanı tavsiye ediyorum bazı eksileri olsada(fazla güç tüketimi,fazla ısınması,atinin yazılımsal bazı sorunları(ki bence bu sıralar nvidiadan daha sıkı çalısıolar bu konudada)) performans anlamında gtx280den hatrı sayılır biçimde daha iyi bir karttır...

Evet ya haklısın insanlara gerçekleri söylemek yanlış, özür dileriz...

Bu arada ben kesinlikle taraf tutmuyorum... Hem Nvidia kullanırım hemde ATI... İkisinide inceler hangisinde daha iyi bir ürün varsa onu seçerim ve insanlara öneririm. Hiç bir zaman kullandığım ve aldığım ürünü övmek istediğimden kendi kartımnı önermem sadece kendi kartımı da uzun sürelerce araştırıp aldığımdan o kart mantıklı olduğundan tavsiye edebilirim. Ancak arkadaşın 17" lik monitörüne HD4870 alması ne derece akıllıca olurdu??? Sorduğu soruya cevap verip 22" lcd ALMASI gerektiğini söylememliydik dimi. YAv gerçekten sizler ciddi ölçüde saçmalıyorsunuz. Biz insana adam gibi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ciddi anlamda para harcama manyağı olan bir gurup insanlar da(üstüne alınması gerekn biliyor) HD4870X2 veya GTX280 öneriyor

Gerçeklere doğru gelin beyler.... Ne Nvidia sizi kurtarır nede ATI. Bunların iç birisi sizin babanızın firması değil

ewt çok haklısınız arkadaşta ben gtx 280 veya 4870x2 alıcam hangi monitörü önerirsiniz diye sormuş..öncelikle sorulan soruyu incelemenizi öneririm..sizin için 1280*1024de gtx280 kullanmak saçma olabilir ama olmayan insanlarda var ve bu yuzden bu söyledikleriniz gerçek değildir(sizin görüşünüzdür)...(bnde o çözünürlükte 8800 gtsden gtx280e gectim ve iiikide geçmişim diyorum).. insanları gerçeklere çağırıyorsunuz fakat çağırdınız gerçekler kendi gerçekleriniz...
    gerçi siz 24 fpsden sonrasını algılayamıyorsanız 8800 size yeterde artar bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathComesSlow -- 4 Kasım 2008; 23:44:38 >

• iyi bir monitör şarttır.ayrıca iki kart arasında kalmak anlamsızı.tabiki hd4870 x2 dünyanın halihazırdaki en hızlı kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 4 Kasım 2008; 22:39:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: UltrAslan Çorum

quote:

quote:

gtx280 rulezz

+1453

+1905

+1903

• quote:

Orjinalden alıntı: _prozac_

iyi bir monitör şarttır.ayrıca iki kart arasında kalmak anlamsızı.tabiki hd4870 x2 dünyanın halihazırdaki en hızlı kartı.

+10000
  • Ben her iki karttan birisini seçmeni değil sistemi birbirine göre uyumlu parçalardan ve ileriye biraz da düşünerek alman taraftarıyım.

Burada 2 basit politika izleyebilirsin aslında;

1 - Sistem bileşenlerini günüzmüz şartlarında diyelimki en extrem biçimde seçebilirsin. İşte extrem serisi işlemciler, 4870x2 qf yada gtx280 sli yada 3way bunlara uygun ddr3 ramler psu falan derken 4 bin ytl döksen de altı ay sonra bu parçlar 2. sınıfa düşecekler ve bir sene sonra yine 2 - 3 sınıf arasında gezinecektir.

2 - Tercihin günümüz koşullarında daha uygun bir sistem seçmek olabilir. Mesela x48 yonga bir anakart ama onun üzerine 4850 belki 4870 yada buna muadil nvidia bir kart ile destekleyip, makul seviyede 2x2gb yani 4 gb ram falan düşünebilirsin.

İleride 22" ekran aldığını var sayarsak, 1900x gibi çözünürlülükler ve full detaylarda zorlanmaya başladığında sistemin tek karttan CF ye döner böylelikle sistemini en az 1 - 1.5 sene daha rahat bir şekilde kullanabilirsin.

Yani 2500 - 3000 usd verip bu verdiğin paranın karşılığını ilk 1 - 1,5 sene belki 2 sene alamadan kuzu kuzu sen sisteme bakar, sistem sana bakar ki adam gibi bir oyun çıksada sistemimi zorlasa dersin.

Yada atıyorum 1500 usd ye sistemini kurup, aradaki 1000 - 1500 usd yi ileride harcamak üzere saklayıp, 1,5 - 2 sene sonra sistemine ekleyeceğin sadece bir ekran kartı ile devam edebilirsin.

Basit bir deyimle

1500 usd = 18 Ay full oyun + 300 usd = 12 ay oyun = toplamda 1800 - 2000 usd ye 30 Ay full oyun yada
    2500 usd = 20 Ay full oyun

Belki rakamlar ve zamanlar tam olarak analiz edilmediği için hatalı olabilir ama emin ol ki durum böyle. 19" lcd bir ekranım var. Baştan referans 4870 im vardı. Şu an arkadaşıma satmak zorunda kaldığım için 8800 gtx kullanıyorum, inan oynadığım hiç bir oyunda hiç bir fark hissetmiyorum. Çünkü oyun oynarım demediğim için monitör alırken 19 almıştım...

1280x1024 ten daha fazla açma şansım yok. bir tarafta 500 YTL lilk bir kart diğer yanda 250 YTL ikiside benim sistemimde fark etmiyor. Muhtemelen bir sene daha fark etmeyecek. O zaman neden 250 YTL benim cebimde durmasın ki ?

• quote:

Orjinalden alıntı: X Files

Ben her iki karttan birisini seçmeni değil sistemi birbirine göre uyumlu parçalardan ve ileriye biraz da düşünerek alman taraftarıyım.

1 - Sistem bileşenlerini günüzmüz şartlarında diyelimki en extrem biçimde seçebilirsin. İşte extrem serisi işlemciler, 4870x2 qf yada gtx280 sli yada 3way bunlara uygun ddr3 ramler psu falan derken 4 bin ytl döksen de altı ay sonra bu parçlar 2. sınıfa düşecekler ve bir sene sonra yine 2 - 3 sınıf arasında gezinecektir.

2 - Tercihin günümüz koşullarında daha uygun bir sistem seçmek olabilir. Mesela x48 yonga bir anakart ama onun üzerine 4850 belki 4870 yada buna muadil nvidia bir kart ile destekleyip, makul seviyede 2x2gb yani 4 gb ram falan düşünebilirsin.

İleride 22" ekran aldığını var sayarsak, 1900x gibi çözünürlülükler ve full detaylarda zorlanmaya başladığında sistemin tek karttan CF ye döner böylelikle sistemini en az 1 - 1.5 sene daha rahat bir şekilde kullanabilirsin.

Yani 2500 - 3000 usd verip bu verdiğin paranın karşılığını ilk 1 - 1,5 sene belki 2 sene alamadan kuzu kuzu sen sisteme bakar, sistem sana bakar ki adam gibi bir oyun çıksada sistemimi zorlasa dersin.

Yada atıyorum 1500 usd ye sistemini kurup, aradaki 1000 - 1500 usd yi ileride harcamak üzere saklayıp, 1,5 - 2 sene sonra sistemine ekleyeceğin sadece bir ekran kartı ile devam edebilirsin.

Basit bir deyimle

1500 usd = 18 Ay full oyun + 300 usd = 12 ay oyun = toplamda 1800 - 2000 usd ye 30 Ay full oyun yada

Belki rakamlar ve zamanlar tam olarak analiz edilmediği için hatalı olabilir ama emin ol ki durum böyle. 19" lcd bir ekranım var. Baştan referans 4870 im vardı. Şu an arkadaşıma satmak zorunda kaldığım için 8800 gtx kullanıyorum, inan oynadığım hiç bir oyunda hiç bir fark hissetmiyorum. Çünkü oyun oynarım demediğim için monitör alırken 19 almıştım...

1280x1024 ten daha fazla açma şansım yok. bir tarafta 500 YTL lilk bir kart diğer yanda 250 YTL ikiside benim sistemimde fark etmiyor. Muhtemelen bir sene daha fark etmeyecek. O zaman neden 250 YTL benim cebimde durmasın ki ?

hocam söyledıklerıne katılıyorum yanlız en son bölumde yazdıkların eksık...yanı oyunda sadece çözünürlük ayarları yok 1280*1024 de oynarsın ama very hıghda aa ve af açarak oynarsın....yanı 250lıralık kartla mesela hıghda oynarsın 500 ytlık kartla very hıghda bıde aa af açarsın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: X Files

Ben her iki karttan birisini seçmeni değil sistemi birbirine göre uyumlu parçalardan ve ileriye biraz da düşünerek alman taraftarıyım.

Basit bir deyimle

hocam söyledıklerıne katılıyorum yanlız en son bölumde yazdıkların eksık...yanı oyunda sadece çözünürlük ayarları yok 1280*1024 de oynarsın ama very hıghda aa ve af açarak oynarsın....yanı 250lıralık kartla mesela hıghda oynarsın 500 ytlık kartla very hıghda bıde aa af açarsın

Crysiste falan da açıyorum, zorlandığım hiç oyun yok. Diğer bileşenlerim de iyi olduğu için Ekran kartım çok zorlanmıyor diyebilirim.

E8400 @ 3600
    Asus P5q P45 Deluxe p45
    4x1 Ocz Xtc Ram
    2x 74gb Wd Raptor Raid0
    MSI NX 8800 GTX ( kart 768 mb 384 bit )
    750 watt psu vs vs vs vs

ayrıntılarhttp://www.xfiles.gen.tr/blog/bilgisayarlarim.html

• Ekran kartı konusunda baya tavsiye var monitör olarak da ben tavsiyede bulunmak isterim. Şuan geçis dönemi biraz doların düşmesini bekle hemde 22'' lerde FullHD kervanına katılıyor FX57 hocanın haberlerine göre şimdiden 2 model yoldaymış Fiyatlarıda uygun olcak gibi eskiyen panelleri seçtiğin için pişman olma! şuan Benq x2200 çok güzel bence ama gelecek olan FULLHD panelleri görmek lazım bekle en iisi
  • ya beyler menow ters bişey söylemiyor.

parçaların dengeli olmasını söylüyor bende katılıyorum kendisine

4870x2 alıcak onun farkı ekranında göremicekse nie alıcak a

aradan geçen bir senin sonunda belki kendisinden ucuz bi kart onu geçecek bknz (8800gt)

o yüzden ya high-end takılmalı yada F/P en mantıklısı F/P

ama renkler ve zevkler tartışılmaz mesela ben High-end ram, işlemci, anakart alıp

ucuz ekran kartı alıp 6 ay sonra değiştirim dedim. değiştirebilirdim ama o an oynadığım oyunlara yetti

sonra bazı oyunlarda sıkıntılı oldu ama gene oynadım en son yeter artık adam gibi ekran kartı alıım dediğimde dx 10 dediler bekledim gene ızdırap oldu tam 9600gt sonic alcam derken psu ve işlemci darboğazı önüme çıktı pıç olduk.

yani menow bu tarz olaylarda olabilio o yuzden adam nasıl içine sincekse ole alsın aleti tabi senin yorumunuda dikkate alsın

şuan 8600 gts
    halim nedir derseniz idare ediyoruz. medium detay 1920*1080 24 inç lcd de pes 2008 çok raht ve akıcı oynayabiliyorum.

• 4870x2 dünyada 1 numara kart bazıları saçmalar gtx 280 diye ama bu sadece bu foruma mahsus birşey dışarda söylersen gülerler
  • quote:

Orjinalden alıntı: eric13

4870x2 dünyada 1 numara kart bazıları saçmalar gtx 280 diye ama bu sadece bu foruma mahsus birşey dışarda söylersen gülerler

bu bir tercih meselesıdır.kimi cift gpulu kartlara sıcak bakmaz onun için gtx280 der kımı 4870x2 der yanı
  • Soru : Aşşağıdaki kartlardan hangisini almak bakırköye gitmeyi gerektirir?

A-)En ucuz HD4870X2 = 933 YTL (150 birim Performans)
    B-)En ucuz GTX280 = 889 YTL (115 birim Performans)
    C-)En ucuz GTX260 = 559 YTL (95 birim performans)
    D-)En ucuz HD4870 = 493 YTL (100 birim Performans)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fettah34 -- 6 Kasım 2008; 13:47:20 >
  • Monitör 17" kullanacaksanız 4870 fazlasıyla yeter 1280 çözünürlükte. Bence öncelikle 22" LCD alın ve sonra GTX280 alın, 4870x2 GTX280'den crossfire destekli oyunlarda daha iyi fakat yeni oyunlar ilk çıktığında crossfire desteksiz çıkıyor genel olarak nvidia anlaşmasından ötürü. Bu sebeple 280 diyorum ben, sonuçta ne çıkarsa çıksın verdiği performans belli, diğerinde ise tek 4870 performansı ile oynamak zorunda kalabilirsiniz, ya da yeni çıkan oyunları 2 ay erteleme ile oynarsınız. Ben çift çekirdek veya SLI/CF olayına karşı olduğum için böyle düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bu atlanmaması gereken bir konu, bazı arkadaşlar gerekli uyarıyı yapmış ama diğer arkadaşlar malesef anlayamamış. Bu ekran kartlarından hangisini alırsanız alın 17" bir monitörde yani 1280x1024 çözünürlükte hiç bir espirisi olmayacaktır yani boşuboşuna çöpe atılmış para olacaktır bu kartların her ikisininde ortak özelliği yüksek çözünürlükte farklarını ortaya koymasıdır. Ben şunuda söyleyeyim bu kartların her ikisi içinde min. 24" monitör diyorum ben, ismi aklıma gelmiyor ama 4870x2 yi inceleyen TR bir site inceleme sonuna not düşmüş bu kartın testi bize şunu gösterdiki artık 24" monitör almalıyız zira 22" monitör yani 1680x1050 çözünürlük bu kartın gücünü tam manasıyla görmemize yetmiyor. Eğer monitörünüzü değiştirecekseniz ve 22" e geçecekseniz kesinlikle gtx280 yok 24" e terfi edeceğim diyorsanız ben pek taraftar olmasamda 4870x2 yi düşünebilrisiniz.

Not: Ben şu anda 24" monitörde Zotac gtx260 amp2 (yeni model) kullanıyorum bu kart crysiste dahil tüm oyunlarda 1920x1200 de tüm detaylar en yüksek oynanabilir fps yi veriyor. Crysis 1920x1200 en yüksek ortalama 25 fps COD4 ortalama 150 fps.

• quote:

@cwarrior
    24 fpsını üzerını hıssedıyosan helal olsun derım ne deyım.ya arkadaşlar biraz samımı cvplar verelım

Ya gözünüze bir sorun var ya da cehaletinizle birşeyler biliyormuş gibi millete çamur atıyorsunuz.

100hz tvler laf olsun diye çıkıyor değil mi? 60hz CRTlerde dalgalanmayı o yüzden görüyorsun değil mi? Florasanlardaki patlamaları o yüzden görebiliyoruz değil mi?

Bak sana bir tanım yapayım Hertz = Devir / Sn
    Öyleyse neymiş, dalgalanmayı görebildiğin 60hertzlik bir monitör, saniyede 60 kez görüntüyü yeniliyormuş. Bu durumda gözün saniyede 60 karenin yenilenişini farkedebiliyor... Yani kesintisiz görmüyor... Dolayısıyla 24 kareyi ayırt edememesi imkansız...

Ayrıca oyunlarda 24 fpsden üstü farketmez diyorsanız, sadece gülerim buna... Bir de unutmadan; helal olsun demişsiniz, bir şey bilmeden eleştiri yapabiliyorsanız asıl size helal olsun diyorum ve hayatta başarılar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Kasım 2008; 20:59:26 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.