Şimdi Ara

HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karta diyecek bişey yok ama fiyat pahalı
  • kart yuk altındayken ve fan hızı otamatik çalışırken 65-70 derece,fakat fan hızını 40 yapınca sıcaklık yuk altındayken 50 civarındaydı.
  •  HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo

Resimdeki soru işaretli yeri soruyorum hocam.
  • Bu fotograf için yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar.

HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo
  • oyundan cıktıgımda sıcaklık 43-45 dereceye dusuyor. degerler fotografdaki gibi iken cok sessiz calısıyor.fan hızı %100 yapıldıgında bıle bence sessiz bir kart.

Şimdi sorum şu bu kartı almakla iyi mi yok sa kötü mü yaptım?

Ayrıca oyundaki bütün detaylar açık ve 1680 * 1050 cozunurlukte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salih78

Bu fotograf için yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar.

bence değerleriniz çok güzel.gpu load %82 iken fan hızı %40 iken tüm sıcaklık değerleri harika.kartınız gerçekten iyi değerler almış.zaten gtx280 e yaklaşan bir kart.bence iyi bir seçim.
  • Benim kartı garantiye gönderdim. Sorun yok deyip geri verdiler. SS de yukarıda. Bellek sıcaklığı ortada.

Asbis firmasına gönderdim. Garantisi asbis'denmiş. İlk önce gönderme dediler. Sebil Bilgisayar göndermeli dediler. Sebil sorun yok diyor dedim. Sonra ısrar ettim gönder dediler. Güya sıfırını gönderecektiler. Şimdi laflarından döndüler. Akın Beylan denen biri var. Teknik servise gönderilecek. Sorun varsa değişim yapılacak dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupant

Benim kartı garantiye gönderdim. Sorun yok deyip geri verdiler. SS de yukarıda. Bellek sıcaklığı ortada.

Asbis firmasına gönderdim. Garantisi asbis'denmiş. İlk önce gönderme dediler. Sebil Bilgisayar göndermeli dediler. Sebil sorun yok diyor dedim. Sonra ısrar ettim gönder dediler. Güya sıfırını gönderecektiler. Şimdi laflarından döndüler. Akın Beylan denen biri var. Teknik servise gönderilecek. Sorun varsa değişim yapılacak dedi.

hocam senin bellek sıcaklıkları his ıceq ya göre çok yüksek çıkmış.bu şunu gösterir.o da his in çok güzel overclock olacağıdır.seninki gpu load %0 da 86c çıkmış.coupant senin fan hızı kaçtı.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dilmutt

quote:

Benim kartı garantiye gönderdim. Sorun yok deyip geri verdiler. SS de yukarıda. Bellek sıcaklığı ortada.

hocam senin bellek sıcaklıkları his ıceq ya göre çok yüksek çıkmış.bu şunu gösterir.o da his in çok güzel overclock olacağıdır.seninki gpu load %0 da 86c çıkmış.coupant senin fan hızı kaçtı.?

hocam ekran kartının fan hızı furmarkta bile yüzde 20'leri zor buldu. kendim manuel olarak yüzde 82'ye getirdim. kart bilgisayar kapanacak noktaya gelene kadar ısınıyordu ama fan hızı nedense artmıyordu. bunu novada sezai bey denen biri var. o da söyledi. ama buna rağmen sebil bilgisayar denen firma kart sorunsuz diyerek kartı nova'ya geri iade etti.

yukarıda koyduğum ss'de fan devri yüzde 60. onu da manuel olarak ben yaptım. yoksa fan devri nedense kart ısınmasına rağmen artmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 29 Mart 2009; 21:04:49 >

• quote:

quote:

quote:

hocam ekran kartının fan hızı furmarkta bile yüzde 20'leri zor buldu. kendim manuel olarak yüzde 82'ye getirdim. kart bilgisayar kapanacak noktaya gelene kadar ısınıyordu ama fan hızı nedense artmıyordu. bunu novada sezai bey denen biri var. o da söyledi. ama buna rağmen sebil bilgisayar denen firma kart sorunsuz diyerek kartı nova'ya geri iade etti.

yukarıda koyduğum ss'de fan devri yüzde 60. onu da manuel olarak ben yaptım. yoksa fan devri nedense kart ısınmasına rağmen artmıyor.

coupant
    eğer sen fan hızını arttırmana rağmen artmıyorsa geri almak zorunda.böyle saçmalık mı olur.acaba fan hızı artmasına rağmen sıcaklık göstergelerinde mi bir sorun var.sürücü olarak 8.12 ile denedinmi.9.12 de göstergeler yanlış gösteriyor.

• Hocam fan hızını ben kendim manuel olarak ayarlayınca ne ayarladıysam sürekli o devirde dönüyor. Fan hızını kartın kendisine bırakınca kart ısınmasına rağmen fanın devri otomatik olarak artmıyor.

1 hafta gtx 285 kullandım. kart fan hızını sıcaklığa göre otomatik olarak ayarlıyordu. ve furmark'da çekirdek sıcaklığı 86 dereceyi geçmiyordu.

ati'deki sürücü sorununun ne olduğunu ve 4870'deki stabilite sorununun ne olduğunu anlamış oldum böylece. önceden okuyoduk sadece.
  • quote:

Hocam fan hızını ben kendim manuel olarak ayarlayınca ne ayarladıysam sürekli o devirde dönüyor. Fan hızını kartın kendisine bırakınca kart ısınmasına rağmen fanın devri otomatik olarak artmıyor.

1 hafta gtx 285 kullandım. kart fan hızını sıcaklığa göre otomatik olarak ayarlıyordu. ve furmark'da çekirdek sıcaklığı 86 dereceyi geçmiyordu.

ati'deki sürücü sorununun ne olduğunu ve 4870'deki stabilite sorununun ne olduğunu anlamış oldum böylece. önceden okuyoduk sadece.

coupant

bence sendeki kartın fan hızı ayarlama sorunu var.ben 4870x2 kullandığım zaman fan hızını hep otomatik olarak ayarlardım.ısındıkça o devri otomatik olarak arttırıp azaltırdı.ben 4870x2 de otomotik devirde 86C nin üzerinde sıcaklık görmedim.eğer kart şuan elindeyse 8.12 ile senden bir ekran görüntüsü vermeni isteyeceğim.9.1 ve 9.2 sürücüleri ile sıcalık göstergelerinde hata meydana geldi.65 göstereceği yerde 84 gösteriyordu.eğer 8.12 ile bu sorun varsa kesinlikle kartın devir ayarlama olayında bozukluk var demektir.

• kart şu an istanbul'da. asbis firması teknik servise göndermiş. sorun varsa değişecekmiş.
  • inşallah değiştirirler.
  • quote:

kart şu an istanbul'da. asbis firması teknik servise göndermiş. sorun varsa değişecekmiş.

Çok şanssızsın yaa ne alsan sorunlu çıkıyor bi kurşun döktür en iyisi. Şaka bi yana güzel kartmış ama fiyatı yüksek be kardeşim bu kartın AMP2 den ucuz olması lazım ozaman alınır anca. Connect3D bile 450TL satıyor özel soğutmalı, HİS in biyerlerimi kalkmaya başladı ne iş anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salih78

oyundan cıktıgımda sıcaklık 43-45 dereceye dusuyor. degerler fotografdaki gibi iken cok sessiz calısıyor.fan hızı %100 yapıldıgında bıle bence sessiz bir kart.

Şimdi sorum şu bu kartı almakla iyi mi yok sa kötü mü yaptım?

Ayrıca oyundaki bütün detaylar açık ve 1680 * 1050 cozunurlukte.

kardeş farcry 2 de ultra high ve 8xaa da bir zahmet bencmark alıp koyarmısınız.ben de bu karttan almayı düşünmeye başladım açıkçası.
  • Bu arada, bendeki kart sapphire 4870 toxic 1 gb.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pasha-TR

Benim elimdeki 5 bucuk aylık HIS hd 4870 1 gb kac'a gider ?
    Pc yi değiştirme vakti geldi gene heheh , yen bi ekran kartı almak lazım...
  • quote:

quote:

Benim elimdeki 5 bucuk aylık HIS hd 4870 1 gb kac'a gider ?
    Pc yi değiştirme vakti geldi gene heheh , yen bi ekran kartı almak lazım...

390 ytl ye sıfır xfx 4870 modeli var.düz model his etse etse 300 tl eder.daha fazla etmez.ama his ıceq dersen ikinci el 400 tl eder.tabiki 1gb lık model için konuşuyorum.
  • quote:

quote:

Hocam fan hızını ben kendim manuel olarak ayarlayınca ne ayarladıysam sürekli o devirde dönüyor. Fan hızını kartın kendisine bırakınca kart ısınmasına rağmen fanın devri otomatik olarak artmıyor.

coupant

bence sendeki kartın fan hızı ayarlama sorunu var.ben 4870x2 kullandığım zaman fan hızını hep otomatik olarak ayarlardım.ısındıkça o devri otomatik olarak arttırıp azaltırdı.ben 4870x2 de otomotik devirde 86C nin üzerinde sıcaklık görmedim.eğer kart şuan elindeyse 8.12 ile senden bir ekran görüntüsü vermeni isteyeceğim.9.1 ve 9.2 sürücüleri ile sıcalık göstergelerinde hata meydana geldi.65 göstereceği yerde 84 gösteriyordu.eğer 8.12 ile bu sorun varsa kesinlikle kartın devir ayarlama olayında bozukluk var demektir.

Masaüstü değerler

nova bilgisayar kartın bellek sıcaklığının 87 dereceyi geçmediğini söylemişti. İstanbul'a gönderdiğim asbis bilgisayar firmasına göre de bellek sıcaklığı 68 dereceyi geçmiyormuş. Nova kartı almamakta direniyor. Ben de yarın tüketici sorunları hakem heyetine şikayette bulunacağım. Bir daha hayatta novadan alışveriş yapmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 31 Mart 2009; 20:35:21 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.