Şimdi Ara

HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • coupant 8.12 ile denemişsin.sıcaklık yüksek.masaüstünde benim 4870x2 ile bellek sıcaklığı 70C civarı çıkıyordu.hem de fan %27 de.şimdi bunu neden bu kadar sorun yaptığını anlıyorum.vapor-x kullanan arkadaşlar koysa da karşılaştırsak.
  • kart garantiden geldikten sonra gpu-z programında shader hızı görünmez oldu. düzeleceğine daha da kötü olmuş işler.

HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 31 Mart 2009; 21:22:27 >

• boşver oyun oynuyosan shaderlar çalışıyor demektir
    quote:

Orjinalden alıntı: coupantkart garantiden geldikten sonra gpu-z programında shader hızı görünmez oldu. düzeleceğine daha da kötü olmuş işler.

• shader hızı bende de görünmüyor bu bir sorun mu anlayamadım.
  • acaba bu shader hızının aktif olması için başka bir şey mi gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupant

quote:

Orjinalden alıntı: dilmutt

quote:

Hocam fan hızını ben kendim manuel olarak ayarlayınca ne ayarladıysam sürekli o devirde dönüyor. Fan hızını kartın kendisine bırakınca kart ısınmasına rağmen fanın devri otomatik olarak artmıyor.

1 hafta gtx 285 kullandım. kart fan hızını sıcaklığa göre otomatik olarak ayarlıyordu. ve furmark'da çekirdek sıcaklığı 86 dereceyi geçmiyordu.

ati'deki sürücü sorununun ne olduğunu ve 4870'deki stabilite sorununun ne olduğunu anlamış oldum böylece. önceden okuyoduk sadece.

coupant

bence sendeki kartın fan hızı ayarlama sorunu var.ben 4870x2 kullandığım zaman fan hızını hep otomatik olarak ayarlardım.ısındıkça o devri otomatik olarak arttırıp azaltırdı.ben 4870x2 de otomotik devirde 86C nin üzerinde sıcaklık görmedim.eğer kart şuan elindeyse 8.12 ile senden bir ekran görüntüsü vermeni isteyeceğim.9.1 ve 9.2 sürücüleri ile sıcalık göstergelerinde hata meydana geldi.65 göstereceği yerde 84 gösteriyordu.eğer 8.12 ile bu sorun varsa kesinlikle kartın devir ayarlama olayında bozukluk var demektir.

Masaüstü değerler

nova bilgisayar kartın bellek sıcaklığının 87 dereceyi geçmediğini söylemişti. İstanbul'a gönderdiğim asbis bilgisayar firmasına göre de bellek sıcaklığı 68 dereceyi geçmiyormuş. Nova kartı almamakta direniyor. Ben de yarın tüketici sorunları hakem heyetine şikayette bulunacağım. Bir daha hayatta novadan alışveriş yapmam.

Kartta sorun yoksa ne diye iade alsınlarki, asbis de sorun yok diyorsa ve oyunlarda vs. sorun olmuyorsa boşa kendini yormuş olursun, çünkü o kart 130 derecede çalışacak şekilde tasarlanmış bir kart, türkiyeden çok daha sıcak ülkelerde var ve bu kart aynı fanla oralarda da satıyor. Kart ısıdan dolayı reset atar mavi ekran çakar ozaman rahatsız olursun ama biraz ısınıyor diye olayı abartmanın anlamı yok.
    Benim kuzende HD4870X2 var ve 110 dereceyi görüyor ama bi kere sorun yaptığını görmdik..

• atilerde shader hızı tümleşiktir yani göremessin nvidi da ayrıca görünür
  • garantiye gitmeden shader hızı önce görünüyordu. o zaman ayrışık mıydı? garantiden geldikten sonra mı tümleşik oldu?

bu kart için normal diyen arkadaşlara 2 soru

1- salih78 arkadaşın değerleri oyunlarda 70 derece iken benim masaüstü değerlerim 86 derece. bunu nasıl açıklayacaksınız?

2-nova bilgisayar 87 derece dedi. asbis bilgisayar 68 derece dedi. ayrıca nova'da sezgin bey denen eleman kart, ısınmasına rağmen fan devrini artırmadığını itiraf etti. bu çelişkili durumlara ne diyeceksiniz?
  •  HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo

Yukarıdaki ss'de bellek sıcaklıkları 120 dereceye dayanmış. 120'yi görünce makine otomatik kapanıyor.

Kart kapanacak kadar ısınmasına rağmen fan devri yüzde ellilerde. bu durum kartın ayıplı mal olduğunu gösterir. aynı sorun 8.12 driverında da var. sorun driversa adamların bütün driverları sorunlu o zaman. 9.2'de de aynı sorunu yaşadım. şu an 9.3 var. dolayısıyla bu durum da üretici firmanın hatasıyla ilgilidir.

gtx 285 de kullandım. fan devri kısa sürede yüzde 100 oldu ve 86 dereceyi kesinlikle geçmedi.

dilekçemde bu durumu özellikle belirteceğim. ikisi de üst düzey kart ama toxic stabil değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ara hakkını bılader. sorularına dıyecek bır sey yok bence.
  • bilirkişi denilen kişi kim
  • Tüketici sorunları hakem heyetinin yönlendirdiği herhangi başka bir bilgisayarcı. Kim olduğunun önemi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 1 Nisan 2009; 14:44:43 >
  • anladım kardeş inşallah sorunun çözülür
    quote:

Tüketici sorunları hakem heyetinin yönlendirdiği herhangi başka bir bilgisayarcı. Kim olduğunun önemi var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dilmutt

quote:

Orjinalden alıntı: Pasha-TR

quote:

Orjinalden alıntı: Pasha-TR

Benim elimdeki 5 bucuk aylık HIS hd 4870 1 gb kac'a gider ?
    Pc yi değiştirme vakti geldi gene heheh , yen bi ekran kartı almak lazım...

390 ytl ye sıfır xfx 4870 modeli var.düz model his etse etse 300 tl eder.daha fazla etmez.ama his ıceq dersen ikinci el 400 tl eder.tabiki 1gb lık model için konuşuyorum.

Anladım ,cevap verdiğin icin teşekkür ederim..
    Bende elimdeki kartı cıkarıp his iceq turbo ya geceyim diyom .
    Gerci bu kartlada herhangi bir sorun olmadı oyunlarda (OC vs denemedim ble) ama ne bilem ta ozamanlar bile iceq serisini bekledim ama cıkarmıcaz demişlerdi HIS yetkilileri 4870 icin!!

• merhabalar

HIS Radeon HD 4870 IceQ 4+ Turbo ekran kartini bir kac gun once aldim sisteme takip calistirdigimizda masa ustunde boşta (idle) sicaklik degeri 68.C nin altina dusmuyor.

resmi web sitesinde boşta 50 derece yuk altinda 65 C gosterir sizce normal bir durum mu iade etmem gerekir mi. İyi gunler

http://www.hisdigital.com/un/product2-414.shtml
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.