Şimdi Ara

Hisense LCD/LED TV.....piyasada, görelim bakalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce bu konulu başlık vardı aradım bulamadım,
    bugün yeni gelişme olunca yeni açayım dedim.

Samsung eski Türkiye temsilcisi/distribütörü Anadolu Holding,
    Samsung ile yollarını ayırdıktan sonra bu firma ile anlaşmış,
    ve bu ay itibarı ile ürünleri piyasaya sürüyorlarmış.

Bugün yeni plazma arayışlarım sonucu İzmir mediamarkt gittim.

Hisense LCD ler cumaya Mediamarkt da olacakmış.
    anlaşma yapılmış, sadece MM da satılacaklarmış.
    şimdilik 32" ve 42" LCD ile
    46"+ LED ler gelecekmiş.
    çok iddialı konuştu istanbula seminere giden eleman.
    herhangi bir ariza (ölü pixel vs..) anında birebir değişim olacakmış.
    SD yayın performansı çok iyi dedi.

Cumartesi günü göreceğiz inşallah.

ciddi firmalar ve ürünler arttıkça,
    biz tüketicilerin faydasına oluyor.
    malum, rekabet iyi fiyat getiriyor.

Hisense kimmiş derseniz,
    web sayfasından alıntı;

Hisense International Co. Ltd.

1969 yılında Çin'de küçük bir radyo fabrikası olarak kurulmuş olan Hisense, dünya çapında 60.000'in üzerinde çalışanı ile global bir şirkettir. Düz ekran TV’de Çin’in pazar lideri olan Hisense, ayrıca dünyanın en büyük düz ekran TV üreticilerinden birisidir. Düz ekran TV’nin yanısıra, elektrikli ev aletleri ve mobil haberleşme konusunda da dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Hisense, 2009 yılındaki 8 milyar USD’lik toplam cirosuyla sektördeki ilk 10 oyuncudan birisidir. Hisense Int. Co. Ltd. bünyesindeki 22 şirket; multimedya, ev aletleri, telekomünikasyon, bilişim teknolojisi, teknoloji hizmetleri ve emlak sektörlerinde faaliyet gösterirken, ürünleri dünya genelinde 130 ülkede satılmaktadır.

Hisense stratejisini yenilikçilik, kalite ve ileri teknoloji anlayışı üzerine kurgulamıştır. LED TV pazarına girdiği 2005 yılından itibaren, 42" LED TV ile dünyanın en ince LED TV'lerinden birisini üretmeyi başarmıştır. Daha sonra, 2009 yılında, Hisense üretim hattını genişleterek, 47" ve 55" LED TV’ leri piyasaya sürmüş ve devamında 40‘ dan fazla LED TV patenti almıştır. Şirket, 2500'ün üzerinde mühendisi ile küresel bir AR&GE ağı, ulusal düzeyde bir AR&GE merkezi ve teknoloji harikası bir multimedya laboratuvarına sahiptir. Yenilik, teknoloji, tasarım ve kalite yönetimi konularında bir çok ödül alan Hisense, ayrıca IBM, Hitachi, Whirlpool ve AMD ile klima, buzdolabı ve bilişim teknolojisi geliştirme ve pazarlamaya yönelik ortaklıklar kurmuştur.

Çin, Polonya, Fransa, Güney Afrika ve Mısır’da üretim tesisleri olan Hisense Int. Co. Ltd., beş yılı aşkın süredir, yıllık ortalama %30 oranında büyümektedir. Hisense’in vizyonu global anlamda yeni deneyimler ve değerler sunarak ev elektroniği, multimedya, mobil haberleşme ve bilgi teknolojisi sektörlerinde küresel varlığını geliştirmeye devam etmektir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hisense LCD/LED TV: Piyasada Bir Göz Atalım

Hisense, son yıllarda Türkiye'de popülerlik kazanan bir televizyon markasıdır. Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleriyle bilinen Hisense TV'ler, birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Hisense, Çin merkezli bir şirkettir ve 1969'dan beri faaliyet göstermektedir. Şirket, televizyonlar, buzdolapları ve klimalar dahil olmak üzere çeşitli ev aletleri üretmektedir. Hisense TV'leri, dayanıklılıkları ve kullanıcı dostu arayüzleri ile bilinmektedir.

Hisense TV'ler, LG ve Samsung gibi daha köklü markalara göre daha uygun fiyatlıdır. Ancak daha düşük fiyatlarına rağmen, Hisense TV'ler yine de kaliteli bir görüntü ve ses deneyimi sunmaktadır.

Hisense, "strong" markasının bir alt markasıdır. Bu nedenle, Hisense TV'ler de Strong TV'lerin sahip olduğu kalite ve özelliklere sahiptir.

Hisense TV'ler hakkında yapılan yorumlar genel olarak olumludur. Kullanıcılar, TV'lerin fiyat-performans oranını, görüntü kalitesini ve dayanıklılığını övmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, TV'lerin akıllı TV özelliklerinin sınırlı olduğunu belirtmektedir.

Genel olarak, Hisense LCD/LED TV'ler bütçesi kısıtlı olan veya uygun fiyatlı ve kaliteli bir televizyon arayanlar için iyi bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu markanın ürünleri nasıl acaba
  • Hisense,Markası iyidir iyidir derken,Yakında Çin firması işte çakmadır falan cümleleri duyabilirsiniz,fazla itibar etmeyin !

Bir ara Panellerini Japonlardan alıyorlardı,zaten Hitachi klimalarıda ortak üretirler,Whirlpool markasınında buzdolabı çamaşır makinelerini bu firma üretir,yani ıvır zıvır bir firma değil !

Televizyonları Macaristanda montajlıyorlar,Teknolojide Hitachi ile sıkı işbirliktelikleri mevcut,panelleri ise bir çok insanı memnun edecektir özellikle yeni nesil ürünleri !

Keşke bu tür firmalar piyasalara daha kuvvetli girebilseler,fiyatlar dahada düşecektir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Hisense,Markası iyidir iyidir derken,Yakında Çin firması işte çakmadır falan cümleleri duyabilirsiniz,fazla itibar etmeyin !

Bir ara Panellerini Japonlardan alıyorlardı,zaten Hitachi klimalarıda ortak üretirler,Whirlpool markasınında buzdolabı çamaşır makinelerini bu firma üretir,yani ıvır zıvır bir firma değil !

Televizyonları Macaristanda montajlıyorlar,Teknolojide Hitachi ile sıkı işbirliktelikleri mevcut,panelleri ise bir çok insanı memnun edecektir özellikle yeni nesil ürünleri !

Keşke bu tür firmalar piyasalara daha kuvvetli girebilseler,fiyatlar dahada düşecektir !

Onlarda türkiyedeki düzene kısa zamanda ayak uydururlar şüpheniz olasın 0 müşteri memnuniyeti ve çağ dışı servis anlayışı

• quote:

Orijinalden alıntı: emo5313

quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Hisense,Markası iyidir iyidir derken,Yakında Çin firması işte çakmadır falan cümleleri duyabilirsiniz,fazla itibar etmeyin !

Onlarda türkiyedeki düzene kısa zamanda ayak uydururlar şüpheniz olasın 0 müşteri memnuniyeti ve çağ dışı servis anlayışı

Firma aslına bakarsak,pek diğerleri gibi olacağa benzemiyor,Marka imajına çok önem veriyor,Çin Devlet kurumu dersekte pek abartmayız,Pekin Üniversitesi bir çok dalda destekleri mevcut !

Anadolu gurubu,işleri sallarmı bilemem ama Samsung'tan sonra yine servislerde sorunlar olursa Anadolu gurup marka imajına büyük zarar verir buda gerçek !

Yinede haklısınız,Türkiye'de kaliteli eleman ve iş düzeni çok az,senelerdir aynı düşüncede hizmet veriliyor,en basit örnek fırından ekmek alsanız içinden çorap çıksa firma ben hatalıyım demez,sebebi ise Devlet'in yaptırımı yok,firmalarda istedikleri gibi kafalarına göre takılıyorlar !

Avrupada,Amerikada ise işler çok farklı,Devlet önce Vatandaşım sonra Ülke dövizim diyor,firmalarda hata yaptıklarında hiç acımadan tepelerine çöküyor,bizde ise durum malesefki tam bir fiyasko,kimin eli kimin cebinde belli değil !

Kazık atmayı,insanların parasını haksız yere almayı,maharet sanan ve üstelikte bunu övünülecek birşey gibide sağda solda anlatanlarla dolu bir Ülkede yaşıyoruz !

Geçen gün İzliyorum son yapılan araştırmalarda 1950'deki okuma yazma oranı ile 2010'da eğitim farkı sadece %1.5,buda sanırım Ülke gerçeğimizin açık belgesidir !

Yani Servisti oydu buydu demeye hiç gerek yok,yapılan araştırma tam olarak Ülkemizi açıklamış,halen 1950 senesindeyiz,kanıtı politikacılara bakarsanız görürsünüz :) ,halen adamlar ortalıkta,bu beyin yapısıyla kimse gelişmeden Dünya Ülkesi olduğumuzdan bahsetmesin,bahsedenlerde yalan söyler !

• Merhaba Arkadaşlar,

Yeni bir üyeniz olarak ve bir ürün alacak iken öncelikle forum yazılarını çok beğendiğim sizlere merhaba diyorum.

Konu ile ilgili bir kullanıcı olarak bilgi vermek istiyorum. Bir LCD veya LED Tv ararken Mediamarkt'ta Hisense'nin LTDN46T28GUK LED Backlight TV'sine kampanyasına takıldım ve yorumları okumaya başladım. Ve en son Bambam 1912 arkadaşımızın tavsiyeleri üzerine cihazı aldım. Aşağı yukarı bir haftadır kullanıyor ve özelliklerine alışmaya çalışıyorum.

Tamamen amatör kullanıcı görüşlerim ise;

1) Zaten bir HD TV olması hasebiyle de görüntüler uyduda çok güzel ama HD yayınlarda mükemmel,
    2) Kumandası çok işlevsel ve kullanımı da bir o kadar basit,
    3) 4 HDMI, 1 Component, 1 PCMCIA, 1 kulaklık, 1 Anten, 1 USB, 1 VGA, 1 D-Scart girişleri bence çok yeterli,
    4) Black Piano çerçeve görüntüsü güzel (Standby konumunda çok güzel bir ışıklandırma yapmışlar)
    5) Arka panel metal olarak imal edilmiş ve insana sağlamlık güveni veriyor,
    6) Menülerin kullanımı çok kolay
    7) Cihazla birlikte ayrıca D-Scart ve RCA Konektörleri veriyorlar,
    8) Fiyat ise 1.999 TL idi

Benim farkedebildiğim tek olumsuzluk ise cihazın SES'i, yani hoparlörleri. Bu kadar haşmetli bir TV'de ses seçenekleri olsa bile sesi böyle teneke trampet gbi olmamalı diyorum. Ama belki de benim TV sesinde aradığım tiz seslerle desteklenen kuvvetli bas seslerden dolayıdır.

Benden şimdilik bu kadar. Sorusu olanları elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

• öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. Bende bu ürünü alacaktım fakat medya marketteki kampanyayı kaçırdım. Şuan medya markette bulamıyorum. Ürün kalmadı deniyor. Ama arayışlarım devam ediyor. Kullanan birisi olarak bir iki merak ettiklerimi cevaplarsan sevinirim.

Tv usbden hangi formatları oynatıyor ?
    Altyazıyı otomatik açıyormu ?
    PS3 yada XBOX bağladınmı , nasıl bir performansı var ?
    Renk ve canlılık olarak mağazada gördüm fakat senin kullanıcı gözü ile yorumun nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    LED TV Toshiba mı Philips mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deyvidey

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. Bende bu ürünü alacaktım fakat medya marketteki kampanyayı kaçırdım. Şuan medya markette bulamıyorum. Ürün kalmadı deniyor. Ama arayışlarım devam ediyor. Kullanan birisi olarak bir iki merak ettiklerimi cevaplarsan sevinirim.

Renk ve canlılık olarak mağazada gördüm fakat senin kullanıcı gözü ile yorumun nedir?

bu urun bende de var.ben metro dan almıstım.
    avi ve mkv leri oynatıyor dıgerlerını denemedım ama bu 2 formatta kusursuz.
    altyazıyı denemedım
    ürün sd yayında bıle mukemmel 720p mkv lerde bıle cok cok net bır goruntu alabılıyorsun. hd yayınım olmadığı ıcın yorum yapamıyacam ama o da kesın olarak mukemmeldır :D

yakın bır zamanda tv nın resımlerını ve yayın goruntusunu eklıyecem

• bakalım şu hisense nasılmış?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcaglar

quote:

Orijinalden alıntı: deyvidey

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. Bende bu ürünü alacaktım fakat medya marketteki kampanyayı kaçırdım. Şuan medya markette bulamıyorum. Ürün kalmadı deniyor. Ama arayışlarım devam ediyor. Kullanan birisi olarak bir iki merak ettiklerimi cevaplarsan sevinirim.

bu urun bende de var.ben metro dan almıstım.
    avi ve mkv leri oynatıyor dıgerlerını denemedım ama bu 2 formatta kusursuz.
    altyazıyı denemedım
    ürün sd yayında bıle mukemmel 720p mkv lerde bıle cok cok net bır goruntu alabılıyorsun. hd yayınım olmadığı ıcın yorum yapamıyacam ama o da kesın olarak mukemmeldır :D

yakın bır zamanda tv nın resımlerını ve yayın goruntusunu eklıyecem

Tekrar Merhaba,

Cevapta biraz geciktim, özür....

Kullanabileceği dosya formatları,
    FOTOGRAF: *.jpg
    MÜZİK: *.mp3
    FİLM: *.AVI (encoding:h.264, mpeg.Xvid), MKV
    METİN: *.txt

PS2 denedim,cok guzel. Laptop'umu HDMI'dan bagladım, mükemmel.

Görüntü performansı mükemmel. Yalnız kullandıkce birşey dikkatimi çekti. Film veya dizide arka fon karardımı televizyon sanki bir ayar yapıyormuş gibi görüntü dahada koyulaşıyor, nedenini anlayamadım. Bilen varsa ltf. bilgilendirsin.

Renklerinde bir "al" basma sorunu vardı. Servisi çağırdım. Sadece servisin kullanabildiği bir kodlar girerek kırmızı renk ayarını yanlış hatırlamıyorsam 113'e düşürdüler (galiba 117'ye ayarlanmıştı)ve görüntülerdeki al basma işi sona erdi.

Cevap verebileceğim diğer sorularınızı bekliyorum.

Selamlar

• slm

bende bugun Hisensi marka led tv yi Medya Marketten aldım. satıcı ikna etmese dikatimi bile cekmeyecekti tanımadığım bir marka oldugu için tabii.
    aradığım özellikler tv de fazlasıyla mevcut fazlası bıle var desem yerıdır satıcının bir kaç gun once tesadufen keşfettiği özellik benim için bağlayıcı bır durum olusturdu ne oldugunu hemen paylasmak ıstedım. tv ye flash veya hard dıskı takıyorsun bır taraftan baska fılım ızlerken baska taraftan kayıt altına alabılecegın programları hafızaya kaydedebılıyor veya mevcut acık programı seyrederkende kayıt altına alabılıyorsun
    yukarıda okudugum ve sızlerın anlattıgı ozellıklerde bu dedataya raslamadım sızlerle paylasma istedım
    insallah kulalnırkende sorun ve sıkıntı yasamadan tv den ıstedımız performansları alırız vede memnun kalırız saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminozk

slm

bende bugun Hisensi marka led tv yi Medya Marketten aldım. satıcı ikna etmese dikatimi bile cekmeyecekti tanımadığım bir marka oldugu için tabii.
    aradığım özellikler tv de fazlasıyla mevcut fazlası bıle var desem yerıdır satıcının bir kaç gun once tesadufen keşfettiği özellik benim için bağlayıcı bır durum olusturdu ne oldugunu hemen paylasmak ıstedım. tv ye flash veya hard dıskı takıyorsun bır taraftan baska fılım ızlerken baska taraftan kayıt altına alabılecegın programları hafızaya kaydedebılıyor veya mevcut acık programı seyrederkende kayıt altına alabılıyorsun
    yukarıda okudugum ve sızlerın anlattıgı ozellıklerde bu dedataya raslamadım sızlerle paylasma istedım
    insallah kulalnırkende sorun ve sıkıntı yasamadan tv den ıstedımız performansları alırız vede memnun kalırız saygılar

bu 699 tl'lik LED'lerdenmi aldınız?

• Bende birkaç gün önce 46 inçlik modelini aldım.Benimde bu marka aklımda değildi hiç.Fakat 1800 liralık fiyat ve artı 200 lirayla 2 den 5 yıl garanti olayı olunca aldım.Açıkçası neoplazma düşünüyordum fakat burnin olayı beni vazgeçirdi.Uydu alıcıyı yeni alıcam dolayısıyla yine yazarım gelişmeleri.Bilgisayardan dvi soketiyle bağaldım ve birkaç 1080p filmde denedim.Belkide ilk defa bu büyüklükte ekrana baktığım için bana öyle geldi fakat çok beğendim.Özellikle kimisinin hoşuna gitmeyen pastelsi renkler beni etkiledi.Hele gerekli renk ve parlaklık ayarlarını yapınca tam istediğim gibi oldu.Film olarak avatar ve oyun olarak assasin creet revolutions bir harika:)
  • LCD ve Led Tv ararken nelere dikkat etmeniz gerekiyor. Sonra pişman olmamak için araştırma yapıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.