Şimdi Ara

Hitman Absolution: FATAL DIRECTX ERROR Hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Hitman Absolution: FATAL DIRECTX ERROR Hatası.

Merhaba arkadaşlar. Steam hesabı üzerinden Hitman: Absolution oyununu satın aldım, yani oyun orjinaldir. Oyunu PART 2 bölümüne kadar sorunsuz bir şekilde, gayet güzel oynadım. Ancak PART2'de yukarıda resmini paylaştığım sorunla karşılaşmaya başladım. Oyuna giriyorum, demoyu izliyorum, oyun başlayınca 5dk - 6dk sonra bu hatayı veriyor ve TAMAM dediğimde oyun çalışması durduruldu penceresi ile karşılaşıyorum, sonra oyundan çıkıyor.. Ne olduğuna bir türlü anlam veremedim. Sorun ile alakalı denediğim işlemler şunlardır:

1- DirectX'i yeniden kurdum.
    2- Ekran kartı driver'ının en güncel versiyonunu (310.90-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-whql) kurdum.
    3- Özellikler'den yönetici olarak çalıştırdım.
    4- Oyun'un EXE dosyasının adını değiştirdim, (game yaptım) ama orjinal olduğu için Steam oyunu görmedi.
    5- Grafik ayarlarını düşürdüm.

Bu yukarıdaki çözümler işime yaramadı.

Sistemim ise:

Windows 7 64 bit SP1 Ultimate işletim sistemi, AMD FX 8120 8 çekirdek işlemci, Corsair 8GB RAM, Zotac GTX 680 AMP! 1.5GB 256 bir DX11 ekran kartı, Cooler Master 750W 80+ Power, 23inc HP FullHD Monitör. İmzama da bakabilirsiniz.

Yani bu bilgisayarın oyunu açmaması imkansız. Ama bu sorun nedir, çözüm bulamadım bir türlü. Nette de araştırma yaptım, herkes kafasına göre klasik bir cevap vermiş; driver güncelle, ekran kartını temizle falan diye ama yardımcı olunamamış. Bütün deriver'larım güncel. Anladığım kadarı ile bu sorundan bir çok kişi müzdarip. Buraya yazacağınız cevaplarda diğer kişilere fikir olacaktır. Yardımcı olabiirseniz sevinirim, teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blu_Ray

Hitman Absolution: FATAL DIRECTX ERROR Hatası.

Merhaba arkadaşlar. Steam hesabı üzerinden Hitman: Absolution oyununu satın aldım, yani oyun orjinaldir. Oyunu PART 2 bölümüne kadar sorunsuz bir şekilde, gayet güzel oynadım. Ancak PART2'de yukarıda resmini paylaştığım sorunla karşılaşmaya başladım. Oyuna giriyorum, demoyu izliyorum, oyun başlayınca 5dk - 6dk sonra bu hatayı veriyor ve TAMAM dediğimde oyun çalışması durduruldu penceresi ile karşılaşıyorum, sonra oyundan çıkıyor.. Ne olduğuna bir türlü anlam veremedim. Sorun ile alakalı denediğim işlemler şunlardır:

1- DirectX'i yeniden kurdum.
    2- Ekran kartı driver'ının en güncel versiyonunu (310.90-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-whql) kurdum.
    3- Özellikler'den yönetici olarak çalıştırdım.
    4- Oyun'un EXE dosyasının adını değiştirdim, (game yaptım) ama orjinal olduğu için Steam oyunu görmedi.
    5- Grafik ayarlarını düşürdüm.

Bu yukarıdaki çözümler işime yaramadı.

Sistemim ise:

Windows 7 64 bit SP1 Ultimate işletim sistemi, AMD FX 8120 8 çekirdek işlemci, Corsair 8GB RAM, Zotac GTX 680 AMP! 1.5GB 256 bir DX11 ekran kartı, Cooler Master 750W 80+ Power, 23inc HP FullHD Monitör. İmzama da bakabilirsiniz.

Yani bu bilgisayarın oyunu açmaması imkansız. Ama bu sorun nedir, çözüm bulamadım bir türlü. Nette de araştırma yaptım, herkes kafasına göre klasik bir cevap vermiş; driver güncelle, ekran kartını temizle falan diye ama yardımcı olunamamış. Bütün deriver'larım güncel. Anladığım kadarı ile bu sorundan bir çok kişi müzdarip. Buraya yazacağınız cevaplarda diğer kişilere fikir olacaktır. Yardımcı olabiirseniz sevinirim, teşekkürler...

Aynı sorunu bende yaşadım. Çözümü bulabildiniz mi ?

• Sorun oyunda gibi, çünkü hataya sebep olan oyun deniyo iletide.
    Bence oyunun farklı modlarda oynanıp oynanamayacağına bi bak (opengl, yada varsa safe mode). grafik ayarlarında sadece dx 10 destekli özellikleri açmayı dene bi de.
    sorun oyunda benim kanatimce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenzy
    Aynı sorunu bende yaşadım. Çözümü bulabildiniz mi ?

Hayır maalesef hala bulamadım. Oyunun hatası çözülene kadar artık FarCRY 3'ü yükledim, onu oynuyorum. FarCRY 3'te tüm özellikler ULTRA'da şuan ve en ufak bir kasılma olmadan oynuyorum. Bu da demek oluyor ki; RAM, Ekran Kartı, Windows yada DirectX ile ilgili bir sorunum yok.

quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_ysc
    Sorun oyunda gibi, çünkü hataya sebep olan oyun deniyo iletide.
    Bence oyunun farklı modlarda oynanıp oynanamayacağına bi bak (opengl, yada varsa safe mode). grafik ayarlarında sadece dx 10 destekli özellikleri açmayı dene bi de.
    sorun oyunda benim kanatimce...

Bana da sorun oyundan kaynaklanıyor gibi geldi, çünkü daha kapsamlı araştırma yaptığımda yurtdışında da pek çok insan aynı sorunu yaşıyor. Hatta bununla ilgili eidos forum ve Square Enix forumlarında bir çpk şikayet mevcut ama hala yetkililerden yapılan bir açıklama yok. Ya nVidia yeni bir driver çıkartacak, yada Square Enix oyunla ilgili bir patch çıkartacaktır. Square Enix'in bir çok oyununu gördüm, grafikleri ile sınıfı geçerken, genelde performans ile hayal kırıklığı yaratan bir firma. Ama hiç bir zaman pes etmeyip, çalıştılar ve sonunda DeusEX Human Revolution ile takdiri topladılar. Hitman ise zirve yapacakları oyun olacaktı ki bu sorun patlak verdi. Umarım en kısa zamanda bu sorunu çözebilirler.

• Hocam eski ekran kartı driverlarına dönmeyi denediniz mi hiç ? Bir ihtimal çözüm olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Hocam eski ekran kartı driverlarına dönmeyi denediniz mi hiç ? Bir ihtimal çözüm olabilir

Eski driver kurup denemedim ama yaptığım araştırmalarda, nVidia'nın sırf Hitman için çıkarttığı 309.61 versiyon driver'ında bile aynı hatanın oluştuğunu öğrendim. Demek ki bir sıkıntı var. Merak ettiğim ise, oyunu PC'den oynayıp bitiren biri var mı acaba?
  • Forumdan oynayan arkadaşlar vardı hocam , bitirdiler mi bilmiyorum ama.

Siz farklı bir kaynaktan indirin oyunu ya da bir arkadaşınızdan falan başka bir tane ödünç alın. Problem çok yüksek ihtimal oyunda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafia 2 0xc0000142 Hatası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blu_Ray

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Hocam eski ekran kartı driverlarına dönmeyi denediniz mi hiç ? Bir ihtimal çözüm olabilir

Eski driver kurup denemedim ama yaptığım araştırmalarda, nVidia'nın sırf Hitman için çıkarttığı 309.61 versiyon driver'ında bile aynı hatanın oluştuğunu öğrendim. Demek ki bir sıkıntı var. Merak ettiğim ise, oyunu PC'den oynayıp bitiren biri var mı acaba?

oyunu pc de oynayıp bitirdim.hemde çok kez
    25 gb olan skidrow versiyonu var bende.her şey laptopta tam tekmil.sabahın bu saatinde oynarken yine aynen o fatal dx error diye hata verip attı.
    eh tabi ilk kez olmuyor bu.sonra yeniden açıp yine 2-3 saat oynamak mümkün oluyor
    hata çözümü bakmıştım sistem zenginliğine bakılırsa ve benim girip çıkıp oynamama bakarsak ki oyunda bitti çok kez..demekki oyun yazılımda sorun var
    yani buda bilginizde olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: qazze
    25 gb olan skidrow versiyonu var bende.her şey laptopta tam tekmil.sabahın bu saatinde oynarken yine aynen o fatal dx error diye hata verip attı.
    eh tabi ilk kez olmuyor bu.sonra yeniden açıp yine 2-3 saat oynamak mümkün oluyor
    hata çözümü bakmıştım sistem zenginliğine bakılırsa ve benim girip çıkıp oynamama bakarsak ki oyunda bitti çok kez..demekki oyun yazılımda sorun var
    yani buda bilginizde olsun

Sorun sendeki gibi olsa eyvallah arkadasım. Zaten günde 2 saatten fazla oynayamam. Ama bende öyle değil; giriyorum, demoyu izliyorum, oyun acılıyor, 3-5-6 dk sonra küt; hata! Bölüm geçemiyorum ki. E oyunu ac kapa, bilgisayarı ac kapa.. Bu da bayıyo bi yerde. Nese ben beklemeye devam edeyim, elbet birşey olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 24 Ocak 2013; 20:55:44 >
  • Dostum oyunun videolarında ve oyun içi yüksek kaliteli demolarda sorun var zaten.eğer videoyu izlemeden geçmek istersen ve uzun birşey ise şu geçmek için bastığım esc veya boşluk tuşlarından birine ard arda basarsamda bu kez hitman 5 çalışmayı durdurdu diye atıyor.hemen ardından yine açıp oynamak bende mümkün ancak asikar olan oyundaki problemdir.

• quote:

Dostum oyunun videolarında ve oyun içi yüksek kaliteli demolarda sorun var zaten.eğer videoyu izlemeden geçmek istersen ve uzun birşey ise şu geçmek için bastığım esc veya boşluk tuşlarından birine ard arda basarsamda bu kez hitman 5 çalışmayı durdurdu diye atıyor.hemen ardından yine açıp oynamak bende mümkün ancak asikar olan oyundaki problemdir.

Evet hep deoları atlıyorum, izlemiyorum. bir de öyle denerim bakalım ne olacak. Çözülüyormuş daha problem! Ne gülerim ama :)
  • quote:

Dostum oyunun videolarında ve oyun içi yüksek kaliteli demolarda sorun var zaten.eğer videoyu izlemeden geçmek istersen ve uzun birşey ise şu geçmek için bastığım esc veya boşluk tuşlarından birine ard arda basarsamda bu kez hitman 5 çalışmayı durdurdu diye atıyor.hemen ardından yine açıp oynamak bende mümkün ancak asikar olan oyundaki problemdir.

Konu eski ama aynı problemleri bende yaşadım, demolarda (sinematikte) takıla takıla izliyordum sürekli konu başlığındaki hatayı alıyordum konum belki yardımcı olur ben bu şekilde çözdüm ve oyunu sorunsuz bitirdim
    http://forum.donanimhaber.com/m_84132898/f_//tm.htm#84132898

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.