arkadaşlar bugün gelirken dikkat ettim 206 xr nin devir/hız oranında düşüş oluşmuş yani 5. viteste 3000 dd= 100 km idi ancak 90 a düşmüş.
Tabii bitin vitesler için aynı şekilde net olarak 10 km/s azalma var hızımda
1. vites= 3000 de 20 2. vites= 40 3.vites=60 4. vites=80 iken hepsi 10 km/s düşmüş. Böyle bir durumla karşılaşan veya sebebibini bilen varmı acaba
kötü benzin felan almış olabilirsin bir çok neden olabilir bir servise danış istersen
Baskı balata kaçırıyor olabilir mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: out
İlk akla gelen sebep bu olsa gerek. Kaçırdığını anlamak için sanırım düz bir yolda 4 e takıp kalkar gibi debriyajdan ayağını çekip gaz veriliyordu. Eğer stop etme eğilimi göstermiyorsa baskı balata kaçırıyor diye biliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: mitto
quote:
Orijinalden alıntı: out
İlk akla gelen sebep bu olsa gerek. Kaçırdığını anlamak için sanırım düz bir yolda 4 e takıp kalkar gibi debriyajdan ayağını çekip gaz veriliyordu. Eğer stop etme eğilimi göstermiyorsa baskı balata kaçırıyor diye biliyorum...
evet mitto. ilk akla gelen baskı balata ama arkadaşımızın dediğine göre hız aynı oranda düşüyor. balatadan olsaydı devir oranlarına göre kaydırma hızları her vitesde farklı olurdu diye düşünüyorum.
birde aniden bu sorun çıktığına göre benim de aklıma gelen balatadan sonra elektronik bir sorunun olma olasılığı belki hız göstergesi ya da km sayacında bir sorun olmuş olabilir.
teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için baskı balata 3 ay önce değişti elektrikle ilgili olup olmadığını nasıl anlarım acaba
Baskı balata kaçırmadığı sürece Devir/Hız endeksi değişmez.