Şimdi Ara

HIZ SORUNUM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün uTorrent'de indirme hızım 3Mbps'ye kadar çıkıyordu. Sonra telefonuma Turkcell'den bir mesaj geldi. Adil kullanım kotasından dolayı cart curt diye. Sonra internet birden yavaşladı, indirmem gereken bazı dosyaları 250kb/s hızıyla indirmeye başladım, Instagram'da ki 5 saniyelik videolar açılmamaya başladı. Ama Speedtest.net'de her şey düzgün gözüküyor. Yani:

HIZ SORUNUM!

Peki sitede değerler normalken internetim niye bu kadar yavaşladı? Müşteri hizmetlerini aradığımda yapacak bir şeyleri olmadığını speedtest.net'deki değerleri baz alarak değerlendirme yaptıklarını söylediler. Buda benim bir işime yaramadı tahmin edeceğiniz gibi. Buraya yazmak istedim.

• 20 kişi bakmış, cevap yok mu?
  • Aynı olay bendede var speedtest 1mb gösteriyor idm 360kb gösteriyor neden farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 KB kilovat saniye mi? 3 Mbit için normal bir hız. Yoksa 250 kbit mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  HIZ SORUNUM!

Torrent hızım bu şekilde. İndirdiğim dosyayla alakası yok bu problemin çünkü bir çok dosya indirdim hepsi aynı şekilde. Varsa sebebini bilen birisi açıklarsa sevinirim.
  • Bence normal olan sitedeki değerler değil. Farklı hız testi sitelerinde de deneme yapmak lazım. Adil kullanımdan dolayı hız düştüyse bahsedilen indirme hızı normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

Bence normal olan sitedeki değerler değil. Farklı hız testi sitelerinde de deneme yapmak lazım. Adil kullanımdan dolayı hız düştüyse bahsedilen indirme hızı normal.

Hızımın 3Mbps'ye düştüğüne dair mesaj geldi zaten, daha düşük bir hız olması mümkün değil.
  • Neden mümkün olmasın ki. Anlık yavaşlamalar da olabilir. Sistemsel sorunlar da. Zaten 370kbps falan olması lazım hız düştükten sonra ulaşılan indirme hızı.

• quote:

Neden mümkün olmasın ki. Anlık yavaşlamalar da olabilir. Sistemsel sorunlar da. Zaten 370kbps falan olması lazım hız düştükten sonra ulaşılan indirme hızı.

25Mbps hızım olması lazım paketime göre. Düşünce 3Mbps oluyor. Yanlışın var.
  • Bu sorun hız düştükten sonra ortaya çıkmıyor mu?

• Hızım düştükten sonra oldu zaten ilk mesajda bahsettiğim gibi. Yani 3Mbps bana zaten hayli hayli yetiyor 25Mbps'ye gerek yok ama 3Mbps performansta alamıyorum şuanda. Ama hız sitelerinde 3Mbps gösteriyor.
  • 25 Mbit bağlantıda indirme hızı 3,5 mbps falan olur. Hız 3 Mbit olduğunda da 370 kbps civarında indirme hızı görürsün.

Ve bu hızlar maksimum hızlardır. İlle de her kaynaktan maksimum hızda indirme yapmayı beklememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 24 Ocak 2016; 13:09:17 >
  • İyi de aynı kaynaktan dün 18.00'den önce 3Mbps indirme yapıyordum. Sonra "Hızınız 3Mbps'ye düştü." diye mesaj geldi hızım otomatik 300kB/S'ye düştü. Anlatmak istediğim bu. Tamam yine benim indirdiğim torrent dosyasında sıkıntı var diyelim ama 3Mbps hız 5 saniyelik Instagram videosunu yükleyemez mi? Bu kadar yavaş olamaz.
  • Dosya indirme hızını hesaplarken internet hızını 8'e bölmen gerektiğini biliyorsun değil mi?

• quote:

Dosya indirme hızını hesaplarken internet hızını 8'e bölmen gerektiğini biliyorsun değil mi?

Bak benim asıl sorunum şu. Ya ben anlatamadım ya da sen anlayamadın ama tekrar açıklayayım. Normalde 25Mbps olan indirme hızım mesaj geldikten sonra 3Mbps'ye düştü. Burada bir sıkıntı yok. Benim şimdi 3Mbps hızında indirme yapmam gerekirken 300Kbps hızında yapıyorum. speedtest.net'e girdiğimde ilk mesajın resminde olduğu gibi 3Mbps download speed'imin olduğunu gösteriyor ama iş kullanıma geldiğinde yani indirme bölümüne geldiğinde aynı kaliteyi alamıyorum. Yani 8'e bölmekle falan alakası yok. 8'e böldüğünde zaten 3Mbps çıkıyor ama kullanımda aynı kaliteyi sağlayamıyorum.
  • İyi de neden hızını hesaplamak için 3072yi 8e bölmüyorsun? Ben bu kısmı anlamadım asıl.

• Dostum sen anlayamamışsın.

Arkadaşın anlatmak istediği 25mbps veya 16-3mbps bunlar hızın katsayı değerleri.

Senin zaten 25mbps hız ile aldığın değer 2500 kbps idi yani sen 25000 kbps aldığını falan düşünüyordun.

Ee adil kullanım kotan dolunca noldu bu değer 3mbps 'ye düştü yani ortalama olarak 2500'ü 8 e bölelim 24 3'ün 8 katı ya hani.

Sonuç olarak senin alman gereken değerler 300-400 kbps arasında bu normal bir değer?

3mbps 25mbps 16 mbps bunlar katsayı değerleri. dostum şuan herşey normal.
  • Hatta ona katsayı değeri demeyelim de bant genişliği diyelim. Toplam hızınızın megabit cinsinden değeri yani. Bit ile byte arasındaki farkı iyi anlamak ve öğrenmek lazım.

• Bu 8'e bölme olayını bilmiyordum. Orada Download Speed: 2.95Mbps yazınca insan indirilen dosyanın hızının 2.95 olmasını bekliyor haliyle. Öğrenmiş oldum, sağolun.
  • hiziniz yükselince tekrar kontrol edin (mesela) 20.00Mbps olarak görünür. download yaparken de 2 mb/s olarak görünür.
    kotaya takılınca 2.95 Mbps olarak , download yaparkende 300 kb/s olarak indirme yaparsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.