Şimdi Ara

Hızlı şarj telefona zarar verir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
6.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet hızlı şarj zarar verir. Sürekli hızlı şarj ile şarj etmek (örneğin 18w ve üzeri) uzun vadede battery drainage'a sebep olur. Zaten hızlı şarjlar "travel charge adapter" olarak geçer ve sürekli kullanım için tasarlanmamıştır. Apple veya Samsung tabii ki "bir zarar vermeyeceğini" söyler. Ama, sizin batarya drainage ınız onların da çok umurunda değildir.

• Bataryan sağlıklı olmasın ki yenisini satabilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vermez.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Kaynak ??

• raxetul kullanıcısına yanıt

Sizin öneriniz nedir peki? Hızlı sarja karşı mısınız değil misiniz?

• Belki bozuktur ??

• DeviLJoN D kullanıcısına yanıt

???

• bataryanın ömrü kısalır.

• Hızlı şarj beraberinde ekstra sıcaklık da getirdiği için bataryanın bundan etkilenmemesi mümkün değil.

• yıllardır bitmeyen tartışma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eski iPhone telefonlar için satılan 1 A 5 V (5 Watt) şarj adaptörleri var. onlardan aldım Android telefonumu onlarla şarj ediyorum.

süre çok fark etmiyo yani 25 Watt adaptör ile 1 saat 20 dakikada şarj olan telefon 5 Watt adaptör ile 1 saat 40 dakikada şarj oluyor. süreler neden böyle bilmiyorum.

ama sonuçta telefon ısınmıyor şarj olurken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben verdiğini kendi gözlemlerim çerçevesinde düşünüyorum ben hep spigen adaptör ve ara kablosu kullanırım hızlı sarj etmesini istediğim için ve hep benim telefonlarımın bataryası muadillerinden daha fazla kapasite düşmesi yaşıyor
    Yine telefon alsam yine hızlı sarj kullanacam 2 saat sarj bekleyemem.
    + olarak sıcak havada bu bataryaları öldürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TavukMemesi -- 22 Temmuz 2024; 2:10:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sinoeis kullanıcısına yanıt

Karşı değillm, batarya denetleyici üreticinin tehlikeli gördüğü bölgeden uzak tutuyor zaten. Ben buradaki paylaşılan özellikle hızlı şarjın zarar vereceğine dair olan yanlış bilgilere net olarak karşıyım.

Daha 10-15 sene önce 3-5 saatte şarj olan telefonların 1 senenin sonunda pilleri dağılıyordu. Şu an 3. senesinde sürekli hızlı şarj ettiğim pilim neredeyse ilk günkü gibi.

En büyük yanlış bilgi hızlı şarj için kabloda yükseltilen voltajin doğrudan pile verildiğinin sanılması. Böyle bir şey kesinlikle yok!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.