Şimdi Ara

ho0nda motor konusunda geridemi kalıyor? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gacara_53

ne yokyaası?

şu yokyaaası

1.6 taunus motorunu al
    turboyu tak
    123 hp al
    vosvos motorunu geride bıraksın :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay
    1.6 taunus motorunu al
    turboyu tak
    123 hp al

hatta oktaykan kardeşlere taunusun 2.0 lt motorunu ver 195 hp alsınlar

inanmayan için ilgli link http://www.oktaykanpower.com/about.aspx
  • sonrada tayyarları yisinler
  • quote:

quote:

ne yokyaası?

şu yokyaaası

1.6 taunus motorunu al
    turboyu tak
    123 hp al

yinede 1,4 122 hp tsi iyi
    140-170 hp olannından töbe almam .
    122 0 problemlıyken
    140-170 hp tsi olanlar servisten cıkmıyor.
  • quote:

quote:

ne yokyaası?

şu yokyaaası

1.6 taunus motorunu al
    turboyu tak
    123 hp al

oktay kardeş bu motor ekonomik hızlı ve sorunsuz. sanki hondadan daha başarılı gibi geldi kıskandım açıkcası yoksa vw tsi fsi ler için iyi şeyler duymadık( 140hp tsi 170hp tsi 115hp fsi). ama bu 122tsi gerçekten çok kaliteye benzer. edindiğim bilgilere göre 140 170 tsi leri kıskandıracakmış. şimdi vw kalitesi zaten belli ama turbolu motorlarda bazı sorunları herkes yaşıyor. belkide bu 122hp tsi için erkendaha ama avrupa ülkelerinde bile baş tacı olmuş ve hızla yayılmakata. alacaz jetta mecburen neyapalım

• quote:

Orjinalden alıntı: radicalultras

quote:

tsi122hp hondanın motorunu geride biraktı kabül

nıye tsi 140-170 deil
    122 gerıde bıraktı ?
    onlar arıza verdıgı ıcın mı ? sadece 122 dedın .
    bencede tsi da en mantıklısı 122 dıgerlerının ömrüde kısa olacak gibi.

bu diğerlerinin ömrünü kısaltacak besbelli. bakiyorumki dizel vw düşünenler 122tsi diyor.nasib olursa 2 aysonra kuzenimin oğluna golf 122tsi alacağız bakalım yakıt arıza performans nasıl hepsini yazacağım. bizde neyse odur. araba alıp onu baştacı yapmayız

• quote:

quote:

quote:

ne yokyaası?

şu yokyaaası

1.6 taunus motorunu al
    turboyu tak
    123 hp al

oktay kardeş bu motor ekonomik hızlı ve sorunsuz. sanki hondadan daha başarılı gibi geldi kıskandım açıkcası yoksa vw tsi fsi ler için iyi şeyler duymadık( 140hp tsi 170hp tsi 115hp fsi). ama bu 122tsi gerçekten çok kaliteye benzer. edindiğim bilgilere göre 140 170 tsi leri kıskandıracakmış. şimdi vw kalitesi zaten belli ama turbolu motorlarda bazı sorunları herkes yaşıyor. belkide bu 122hp tsi için erkendaha ama avrupa ülkelerinde bile baş tacı olmuş ve hızla yayılmakata. alacaz jetta mecburen neyapalım

ne jettası kardesh sakın yaaa.
    tuylerım dıken dıken oldu. araba karaktersız . yazdık buraya defalarca. hangı arabanın kendı karakterı yok .
    hepsının var . siena'nın bıle kendıne ozgu cızımı war. onunda bır çizeni war . bunu fabrıkada otururken adamlar yaratmıs.uzaktan gorunce bunu anlıyamıyon. pasaatın yandan yemısi.
    karaktersızlık abidesi. ayrıca turkıyeye gelen jettalar meksıka yapımı . acayıp kalıtesız malzeme .
    arkadasın 140 hp wardı . ugrasmaktan dogus oto ya gıtmekten bıktık .sadece problem motor olsa neyse.
    heryerı ayrık kalitesiz malzeme . deişik yerlerınden gelen sesler.allah tan tsi lar arızasız yapamıyor. onu bahane ettık kurtulduk.
    passat aldık .

• sakın haaaa, aman haaaa...
  • Bilen de bilmeyende yazmış. Bende yazayım. Birincisi atmosferik yani GT cilerin deyişiyle naturel aspiration motorlar içinde rekor honda da dır ama VTI da değil. 96 model TYPE R da dır fabrika çıkışı 185 hp dir. Ülkemizde sadece 5 - 10 tane var.

Şu dünyada motor deyince honda dır. Daha ötesi yoktur. 750,000 de yık demeyen honda doludur. Herşeyine eleştirilir ama motor hakikaten tek kelime ile efsane.

Şimdi bir kaç başlıkta ele alalım artıları eksileri.

1- Tork düşük. Üstelik yüksek devirde güç veriyor. Aracın torku az olabilir ama yeterli. Tork ne işe yarar sizce. Yokuş çıkmaya mı yük taşımaya mı neye önce karar verin. Honda araçların düşük devirleri güç fazla vermez ama tamamen ölü değildir sebep : EKONOMİ. 1,6 motorlar içinde her dönem en az yakan hondadır.
    2- Ara hızlanma zayıf. Bu da torka bağlanır ama yine yanlış honda ların vites oranları çok fazladır. Sebep : EKONOMİ. 5, vites 3,000 rpm hız 120 km. Yani 5000 devirde 200 km/saat. Teorik olarak 300 km ye yakın maksimum hız.
    3- Maksimum güç 7000 devirde peki ne kadar maksimum devirde gider ? cevap saatlerce.
    4- Neden turbo yok ? Yine dayanıklılık. Turbo eşittir sorun ülkemizde 2 kere sorun.
    5- Wv Hondadan daha mı performanslı. Cevap: bana hiç denk gelmedi. 190km hızla la golflerin sağından geçince onlarda anlıyor. Az önce ben basmadığım için geçmişlerdi. : )))))

Kısaca topluyalım. Honda da karekteristik özellikler.

A - Dayanıklılık. Ortalama civic motor ömrü 500,000 km
    B - Ekonomi ( Hibrid çok yakıo diyenler önce kullanmayı öğrensinler şehir içi 5 litreden az yakan araç varsa söyleyin onu alalım)
    C Performans Yine bunu uygulamalı olarak test ettik. Artı modifiyeye yatkın olması Vida taksan 5 hp veriyor : ))))
    D Klasik japon olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkercom -- 14 Nisan 2008; 0:12:42 >

• alınabilecek en iyi arabalar bence biri vti diğeri corolla t sport. 160 hp-192 hp..
    tsi felan halt etmiş bunların yanında.
  • başlarda bir arkadaş demiş.

hondanın tartışmaya açık olmayan tek noktası motorudur diye

%1000 katılıyorum.motordan sorunlu bir honda ya rastlamadım gerçektende
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

başlarda bir arkadaş demiş.

bende duymadım diyemeyeceğim
    bizim bir tanıdık 2 sene önce civic aldı 2001 model ama o seneki yeni çıkan kasalardan değil
    bildiğimiz 98-99 kasa olanlardan
    neyse arac ilk aldı hiç sorunsuz servis aracı imiş 65.000 kmde aldı aracını yağ gibi motoru falan güzel
    sonra araca lpg taktırdı çok memnun gibi görünürken birden baktım altında arabası yok
    işte noldu abi falan filan dedim
    ya sorma dedi lpg taktım bilmem neresinde sorun çıkmış
    araba gitmiyordu dedi
    masraf ne dedim sorma dedi
    2000 lira dedi
    yuh dedim
    bu arabaların motorları hani hertürlü şeyi kaldırırdı ki lpgde ona uyacak şekilde sıralı sistemdi diye hatırlıuyorum
    yani ben o bu pekfazla bakmam hepsini insanlar tasarlıyo biçyo ölçüyo robotlarıda insanlar yapıyor bazen nazlanmaları normaldir
    ama o haricinde bende duymadım başka honda
    ama opel vw de duymadım işin gerçeğide bu
    sorunsuz aslında hepsi ama artık honda öyle bir ün yayıyorki bu forumda bazen abartılıyor diye düşünüorum

bu arada veysel kardeş pm bak bir ara sabah yazdım ama okumamışsın bile

• yaw sole bi dusunursek vtec motor zaten yüksek devirlerde guclu. honda motoruna turbo yerine supercharger daha iyi gitmez mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

başlarda bir arkadaş demiş.

bende duymadım diyemeyeceğim
    bizim bir tanıdık 2 sene önce civic aldı 2001 model ama o seneki yeni çıkan kasalardan değil
    bildiğimiz 98-99 kasa olanlardan
    neyse arac ilk aldı hiç sorunsuz servis aracı imiş 65.000 kmde aldı aracını yağ gibi motoru falan güzel
    sonra araca lpg taktırdı çok memnun gibi görünürken birden baktım altında arabası yok
    işte noldu abi falan filan dedim
    ya sorma dedi lpg taktım bilmem neresinde sorun çıkmış
    araba gitmiyordu dedi
    masraf ne dedim sorma dedi
    2000 lira dedi
    yuh dedim
    bu arabaların motorları hani hertürlü şeyi kaldırırdı ki lpgde ona uyacak şekilde sıralı sistemdi diye hatırlıuyorum
    yani ben o bu pekfazla bakmam hepsini insanlar tasarlıyo biçyo ölçüyo robotlarıda insanlar yapıyor bazen nazlanmaları normaldir
    ama o haricinde bende duymadım başka honda
    ama opel vw de duymadım işin gerçeğide bu
    sorunsuz aslında hepsi ama artık honda öyle bir ün yayıyorki bu forumda bazen abartılıyor diye düşünüorum

bu arada veysel kardeş pm bak bir ara sabah yazdım ama okumamışsın bile

Ne kadar iyi biliyorsunuz bu piyasayı. Honda zaten lpg ile kullanılacak araç değil. Sportif karekterli bir araç. Ayrıca ben bi tane gördüm hani sorunsuzdu demek kadar abes bi deyim yoktur.

Bende şöyle söyliyeyim. Aracımı alırken Wv servisi olan bir arkadaşıma gittim. Aracın kaputu açtık 160 bin de dedim. Bunların motoru çok felaket dedi. 160 binde wv motorları ölmüş oluyor bunlar 450, bin vuruyor dedi. Tek söylediği araba yolda gidişi düz ise hiç düşünme al honda kadar sorunusuz araç yoktur diye ekledi. Bunu söyleyen kişi wv servis sahibi ve aşağı yukarı wv marka 10 tane araç alıp sattı arada audi ve honda da kullandı. Bende sallama mesajlara değil işin erbabına inanırım.
    Anlamadığım konu Donanımhaber forumlarında çok bilgili insanlar olduğu gibi çok da cahil insanlar var. Bütün dünyada honda ya motor konusunda kimse dayanıksız diyemezken burada çıkıp denebiliyor. Tek pislik atılacak yer alt devirler var. Zatem honda da bu devirleri ekonomik olarak ayarlamış. Siz eğer güç istiyorsanız 5,000 devire çıkıyorsunuz.
    Ve birden araç uçuyor resmen.

• Benzinle çalışsın diye üretilen motora LPG'yi ver; patlayınca da Honda'yı suçla. Şaka gibi.
    Bizim birader de hava filtresinden su verip Vti motoru patlattı. Ama Honda motorunun insan yapısı olup olmadığını anlamak için yaptım diyor.
  • Bu arkadaşlar Benzinli araca mazot koyar bozulunca honda kötü der. Zaten başlıkta harf oyunu var. Honda demiyor ki. ho0nda diyor. Bu da çin malı taklit herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkercom

Bu arkadaşlar Benzinli araca mazot koyar bozulunca honda kötü der. Zaten başlıkta harf oyunu var. Honda demiyor ki. ho0nda diyor. Bu da çin malı taklit herhalde.

Kardeş benim ilgili bir sorununmu var anlamadım
    ben sana insan gibi yazdım
    yoksa merak etme
    2tane civic kullandık biz 98-99da 5000lerde sürüyorduk sürekli aracı ozamanlar iyi hatırlıyorum
    herhangi bir sorun yoktu
    ama şimdi diyorsunki benzinli motoru lpg taktığın için siz öldürdünüz sonra suçu hondada buldunuz
    yahu başka lpg ile accord civic jazz kullanan bir sürü insan biliyorum
    çoğundada birşey olmadı kmde 100.000üstü oldu hepsinde
    yani sorun olmayınca honda lpygyede gelir turboyada gelir diyoruzda sorun oluncamıı sorun lpgde
    şimdi bir iki tane sorun çıkıyo dedim diye resmen dövecektin beni
    ben sadece tüm araçlarda sorun olabilir demeye çalıştım ama neden alındın anlamadım
    merak etme civiclerle accordlarla yeterine kan bağımda var
    böyle bir durum oldu paylaşmak istedim
    yoksa bu forum sadece yerenleri forumumu olsun ?

• Kimseyle sorunum yok. Honda ya laf söyletmem o kadar. İsteyen istediğini der arkadaşım tabii ki. Ama hondanın motoru kötü veya honda geri kaldı diyen kendini komik duruma sokar.
  • kavgaya gerek yok arkadaşlar sakin olun, kimse bir şeye laf etmiyor, honda zaten kendini kanıtlamış, laf eden olsa ne yazar, gülüp geçelim bunlara ya
  • bu tartışma baya uzamış arkadaşlar.

ben şunu söylemek istiyorum honda düşük devirde gayet başarılı yakıt konusunda.ben 300 km yolda 50-55 ytl yaktım (2005 civic) benzinli bir araca göre gayet başarılı eskiden transit vardı oda aynı yakıyordu yani dizelle aynı oranda yakıyor tabi düşük devirde.

yüksek devirde ise tam bir performans arabası,zaten karşılaştırmalara baktığımızda kendi sınıfında 110 beygirlik bir araçla kıyaslanmaz kıyaslansa bile honda alır.karşılaştırılanlar tsı motorlar yani turbolu motorlar 122-140 beygirlik motorlar yani hondanın motorunun performans konusunda böyle motorlarla kıyaslanması zaten hondayı kendı sınıfındakı motorlardan bir adım öteye taşıyor.

gelelim hondanın eksiklerine daha düşük donanım (tabi eski kasalarda yenilerde donanım baya yüksek galiba) yol sesini içeri alması(bozuk yollarda) ben bundan başka hondanın eleştirilecek bir yönünü bulamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.