Şimdi Ara

Hobi amaçlı makine tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır telefonum ile fotoğraflar çekiyorum, düzenliyorum vs. Yani tamamiyle hobi. Yakın bir gelecekte de daha ileriye götürmeyeceğim bunu. Ama takdir edersiniz ki artık telefonun kamerası yetmiyor :) Bir fotoğraf makinesi almanın zamanın geldiğini düşünüyorum.
    Giriş seviyesi dslr modellerini araştırdım, aklımda bir kaç model var ama birisine danışmadan gidip almayayım dedim. Nikon d3200 isteklerime en yakın model geldi. Tabi "bu sana fazla, bak bu sana daha uygun" veya "bak bunu al daha çok işini görür" dediğiniz modelleri sormak için açtım konuyu.
    Kısacası, çıkacağım seyahatlerde güzel kareler yakalayıp ailemle,arkadaşlarımla paylaşacağım veya boş bir günümde çıkıp istanbulun değişik yerlerinde güzel fotoğraf kareleri arayacağım. Yani tamamiyle zevk amaçlı. 1400 lira civarında ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikocan5 -- 7 Ekim 2014; 23:31:27 >

• Eğer sadece kit lensiyle makine yeterliyse, o bütçeyle ben olsam canon eos 650D alırdım.
  • İşte konuyu açmamın sebebi de o aslında. Yeterli olur mu? Olur gibi geliyor bana ama başkalarının da görüşünü almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haki_programmer

Eğer sadece kit lensiyle makine yeterliyse, o bütçeyle ben olsam canon eos 650D alırdım.

Kesinlikle çok güzel bir öneri o bütçeyle alınacak güzel bir makina. Eğer ışık, iso, diyafram gibi temel bilgi düzeyiniz iyiyse hobi olarak kullanmaktan geçip, profesyonele yakın fotoğraflarla çekebilirsiniz.

Kullanımı ve ayar kısımları kolay bir makina.
  • Tavsiye edilen makina şüphesiz iyi bir makina ancak nikon d3200 de birinci sınıf bir yarı prof. makinadır.

Hobi amaçlı kullanıma ve DSLR makina kullanımını öğrenmek açısından kolay kullanıma sahiptir.

Fotoğraf kalitesi ve canlılığı kesinlikle canonla kıyaslanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arekamint

Tavsiye edilen makina şüphesiz iyi bir makina ancak nikon d3200 de birinci sınıf bir yarı prof. makinadır.

Hobi amaçlı kullanıma ve DSLR makina kullanımını öğrenmek açısından kolay kullanıma sahiptir.

Fotoğraf kalitesi ve canlılığı kesinlikle canonla kıyaslanamaz.
    Benim önerim biraz sıradışı olacak ama şiddetle öneriyorum: Panasonic FZ200
    Dediğiniz fiyatlarda ve çok harika bir makine.
    Yıllardır hobi olarak fotoğraf çekiyorum bence bu makineden çok daha iyi performans alırsınız.

DSLR nin büyük sensörü güzel birşey tabi ama
    özellikle başlangıç için 24mm - 600mm sabit f2.8 çok daha güzel birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Yıllardır hobi olarak fotoğraf çekiyorum bence bu makineden çok daha iyi performans alırsınız.

Beklemediğim bir öneri oldu bu :) Yakın gelecekte yeni bir makineye geçmeyi düşünmediğim için kompakt makine seçeneğini hiç düşünmemiştim. Dslr'a göre tam olarak nasıl bir avantaj sağlar bana?

• quote:

Orijinalden alıntı: fikocan5

quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Beklemediğim bir öneri oldu bu :) Yakın gelecekte yeni bir makineye geçmeyi düşünmediğim için kompakt makine seçeneğini hiç düşünmemiştim. Dslr'a göre tam olarak nasıl bir avantaj sağlar bana?

Alıntıları Göster
    Çok çeşitli avantajlar sağlar. Ama hepsini anlatıp kendimi boşuna yormak istemiyorum, çünkü büyük ihtimalle gidip 650d alıcaksın sonunda :)

En azından bir önemli özelliğini söyleyeyim LENS
    18-55 f/3.5-5.6 yerine 24-600 f/2.8 lens kullanışlık açısından inanılmaz farklı olur.
    Zaten böyle bir lens DSLR larda yok bile. Olsa da 10000$+ ve bazuka gibi olur :)

Peki DSLR dan vazgeçince ne kaybedersin: İmaj kalitesi.
    O da 3-4 megapikselde çok farketmez. 15 megapikselde 100/100 yaklaştırırsan farkeder.
    Bence o lens için ve taşınabilirlik vs. vazgeçilebilir.

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için. Hiç öyle takıntım yoktur illa Dslr olsun, canon olsun falan diye. Sonuçta hobi için yapacağım, çektiğim fotoğraflara kendim bakıp kendim beğeneceğim. Başkalarına hava atmak için almıyorum sonuçta fotoğraf makinesini :)

Sanırım ben de imaj kalitesine göre lensi tercih edebilirim. Sonuçta büyük boy poster falan basmayacağım çektiğim fotoğraflardan. Ben biraz daha araştırayım, aklıma takılan bir şeyler olursa rahatsız ederim yine. Sağolun tekrardan.
  • quote:

Teşekkür ederim bilgiler için. Hiç öyle takıntım yoktur illa Dslr olsun, canon olsun falan diye. Sonuçta hobi için yapacağım, çektiğim fotoğraflara kendim bakıp kendim beğeneceğim. Başkalarına hava atmak için almıyorum sonuçta fotoğraf makinesini :)

Sanırım ben de imaj kalitesine göre lensi tercih edebilirim. Sonuçta büyük boy poster falan basmayacağım çektiğim fotoğraflardan. Ben biraz daha araştırayım, aklıma takılan bir şeyler olursa rahatsız ederim yine. Sağolun tekrardan.
    Ben teşekkür ederim, her makinenin kendine göre bir avantajı ve dezavantajı oluyor.
    Ben de genelde -özellikle yeni başlayanlara- SLR like denen makinelerin kendini kanıtlamış modellerini tavsiye ediyorum.
    Çünkü SLR like makineler ile net ve keskin fotoğraf çekmek çok daha kolay.

Bu arada illa manual zoom olsun isterseniz -ki bunun tadı ayrıdır- Fujifilm X-S1 modeline de bakabilirsiniz.
    İyi günler.

• Hobi amacli kullanacaksaniz aynasiz slr lere bakin . Hem tasimasi kolay hem de cogunda wi fi var kolay paylasirsiniz. Ayni isi yapacaklar. artik hantal slr ler seyahatlerde kullanmak icinfazla buyuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geryeon

Hobi amacli kullanacaksaniz aynasiz slr lere bakin . Hem tasimasi kolay hem de cogunda wi fi var kolay paylasirsiniz. Ayni isi yapacaklar. artik hantal slr ler seyahatlerde kullanmak icinfazla buyuk.
    Konuyu karar verebilmek için açtım ama daha da kararsız kaldım :)
  • quote:

Konuyu karar verebilmek için açtım ama daha da kararsız kaldım :)

Alıntıları Göster
    Şu fiyat çok uygun geldi bana. Açıkçası ne kadar ucuz olursa, daha iyi olur benim için. Sanki bana yeter gibi geliyor d3200 ama karar veremiyorum bir türlü.

• quote:

Şu fiyat çok uygun geldi bana. Açıkçası ne kadar ucuz olursa, daha iyi olur benim için. Sanki bana yeter gibi geliyor d3200 ama karar veremiyorum bir türlü.

Slr mi alacaksınız kesin olarak? Aynasız slr lere baktınız da hoşunuza mı gitmedi yoksa bakmadınız mı? :)

d3200 hobi amaçlı kesinlikle yeterli olur. İleride af-s 50mm lens alırsınız portre de çekersiniz.
    ama daha önce de dediğim gibi hep yanımda olsun diyorsanız kesinlikle aynasız sistemlere yönelin.

• Aynasız slr'lara baktım tabikide ama hani biraz daha manuel ayarlarla uğraşmak daha hoş olur diye düşünmüştüm. Dslr daha avantajlı gibi geldi. Sizin bir öneriniz var mı aynasız slr olarak?
  • quote:

Aynasız slr'lara baktım tabikide ama hani biraz daha manuel ayarlarla uğraşmak daha hoş olur diye düşünmüştüm. Dslr daha avantajlı gibi geldi. Sizin bir öneriniz var mı aynasız slr olarak?

Aynasizlarin da manuel ayarlari birebir ayni. Eger vizor olmasa da olur derseniz canon eos m , fuji xa1. Vizorlu panasonic dmc g3.
    Vizore alismasaydim eos m i alip mont cebinde tasirdim.
    Butce biraz yukselirse nex6 , omd em10 veya fuji xe1 bakilabilir.
  • quote:

quote:

Aynasız slr'lara baktım tabikide ama hani biraz daha manuel ayarlarla uğraşmak daha hoş olur diye düşünmüştüm. Dslr daha avantajlı gibi geldi. Sizin bir öneriniz var mı aynasız slr olarak?

Aynasizlarin da manuel ayarlari birebir ayni. Eger vizor olmasa da olur derseniz canon eos m , fuji xa1. Vizorlu panasonic dmc g3.

Dmc-g3 fiyat olarak da gayet uygun duruyor. Taşınabilirlik konusunu pek dert etmiyorum açıkçası ama fiyat olarak gerçekten cazip duruyor. D3200'ün de fiyatı cazip bir yandan. Kararsızlığım devam ediyor hâlâ :)

• quote:

quote:

quote:

Dmc-g3 fiyat olarak da gayet uygun duruyor. Taşınabilirlik konusunu pek dert etmiyorum açıkçası ama fiyat olarak gerçekten cazip duruyor. D3200'ün de fiyatı cazip bir yandan. Kararsızlığım devam ediyor hâlâ :)

Taşımak sorun degilse d3200 o fiyata gayet iyi. Ama söyleyeyim bir süre sonra o taşıma olayı külfete dönüşecek :)

• fikocan5 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bir DSLR kullanıcısı olarak, sürekli yanımda taşıyabileceğim, küçük, hafif ve ucuz bir makine ararken, aşağıda linkini vereceğim ürünü aldım. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Bence, başlangıç için daha pahalı bir makineye ihtiyaç yok. İleride, DSLR'a geçerken de değer kaybından ötürü sizi üzecek bir durumda kalmaz ortada. Çünkü, gerçekten fiyat/kalite olarak güzel bir ürün. Arabamda koltuğun altında bırakıyorum. Her an elimin altında. Oysa bir DSLR da bunu yapmak kolay değil. Zaman geçtikçe, taşınabilirliğin ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Daha sonra yarı profesyonel yada FF bir makineye geçiş yaparsınız. Yada bu makinenin yanına bir adet olympus m43 45mm. 1.8 aldığınızda portre çekimleri için de ideal bir objektifiniz olur ve tadından yenmez.

www.fotozeynep.com.tr
    Foto Zeynep Online Alışveriş | - - -
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=10395

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailman77 -- 13 Ekim 2014; 10:29:26 >

• sailman77 S kullanıcısına yanıt
    İkinci aynasız tavsiyesinden sonra aynasız almaya karar verdim. Yalnız verdiğiniz linkteki fiyat inanılmaz ucuz geldi. Başka bir yerde fiyatı 1449 tl ( ) Acaba yanlış modele falan mı bakıyorum?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.