Arkadaşlar selam, Bu konu çokça tartışıldı fakat son 6-7 yılda hiç bir değişiklik olmadı. Ben açıkçası yerleşim yerlerinden uzak, doğa da dahi olsam "illegal" bir uçuş yapmak istemiyorum. SHGM mevzuatlarında ise durum oldukça net. Kayıttan bağımsız, sportif/amatör uçuşları izne tabi olmadan; - Sadece yeşil bölgelerde uçuş yapılabilir. - Haritada yeşil bölge yok, varsa da kim bilir nerde? - Renksiz bölgelerde yapılacak her türlü uçuş, amatör, ticari izne tabi. - Kırmızı bölgeler ise yasak. Mutlaka drone uçuşları hakkında bir mevzuat olmalı ancak Dünyanın hiç bir noktasında bu şekilde kısıtlı bir mevzuat mevcut değil. Bu hobiyi seven ve gönül veren birisi olarak bunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından renksiz, taş daş tepe bölgelerinde izne tabi olmadan legal bir şekilde uçuş yapabilmeliyiz. Yakalanmadığın sürece uç birşey olmaz diyeceksiniz ancak neden böyle bir konu illegal olsunki? SHGM'ye bunun hakkında bir dilekçe yazdım ve belli periyotlarda bunu yineleyeceğim, bıkana kadar. Dilim döndüğünce birşeyler karaladım. Bu konudan muzdarip herkesten de aynı girişimi bekliyorum. Sonuç alır mıyız bilemem ama en azından deneyeceğim. Mail gönderdiğim adres: ihadestek@shgm.gov.tr Hobi severlerden de aynı girişimi rica ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALIENWARE -- 7 Nisan 2025; 17:34:47 > |
Bildirim