Şimdi Ara

hocam şuna bir el atalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eski konu başlıklarına baktım ama istediğim cevapları bulamadım... örneğin manuel e ayarladıktan sonra cpu frekansı yükseltmek için hazır ayar yok biostan + - tuşlarıyla arttırıp azaltıyorum... cpu frekansı arttırdıkça ramlerin mhz de artıyor ama board 800 mhz den fazlsını desteklemiyor 553/667/800 desteği var.. sadece cpu frekansını arttırp rami 800 e sabitlesem yeterlimi yoksa başka ayarlamalarda değişiklik yapmam gerekiyor mu? voltaj gibi...?

sistemim biraz eski, render alıyorum ama işlemcimi değiştirecek gibi müsait değilim... sistem bu

intel core2 d e6420 2,13 ghz
    asus p5b
    asus 550 watt
    his 5770
    2gbx2 4gb kingston + 1x512 kingston hyperx (dram frekansu 800 mhz de ayarlı... anakart görüdğüm kadarıyla 800 mhz den fazlasını desteklemiyor...
    sony dvrwriter
    akasa viper fan ve btf95 pasif soğutum var bi ısı problemiyle karşılaşacağımı sanmıyorum..

AMİ Bios bana bir ayar tavsiye edin 3,2 ghz de stabil çalışsın fazla sistemi kasmasın... hepinize şimdiden teşekkürler..

• 266 olan fsb değerini arttırarak başlayın işlemciniz düşük vidli bir e6420 ise 3,6 ya kadar gider.
    Core voltage ise +0,03 kadar verin başlangıçta sorun oluşmaması için.
     hocam şuna bir el atalım
  • hocam ben acemiyim bana daha net rakamlar verirseniz sevinirim... benim sistemin örnek resimdekiyle hiç bir alası yok. buna benzer bir giriş yaparsam muhtemelen makina patlar gibime geliyor...
    sadece bana 3,2 ghz versin stabil çalışsın fazlası değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsoulmate

hocam ben acemiyim bana daha net rakamlar verirseniz sevinirim... benim sistemin örnek resimdekiyle hiç bir alası yok. buna benzer bir giriş yaparsam muhtemelen makina patlar gibime geliyor...

Ozaman Biosunda Jumper Free Confugration adlı sekmeden resim çekip koy. Ha deyince olmuyor malesef overclock.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

hocam ben acemiyim bana daha net rakamlar verirseniz sevinirim... benim sistemin örnek resimdekiyle hiç bir alası yok. buna benzer bir giriş yaparsam muhtemelen makina patlar gibime geliyor...

Ozaman Biosunda Jumper Free Confugration adlı sekmeden resim çekip koy. Ha deyince olmuyor malesef overclock.

Alıntıları Göster
    kızma beah hocam.. irazdan resimi çekip koyuyorum.. birde dd2 512x2 yi söktüm şu anda 4 gb 800 mhz timingde 5 5 5 18

• quote:

kızma beah hocam.. irazdan resimi çekip koyuyorum.. birde dd2 512x2 yi söktüm şu anda 4 gb 800 mhz timingde 5 5 5 18

Sökmen iyi büyük ihtimal o ramler takoz.
  • quote:

quote:

Sökmen iyi büyük ihtimal o ramler takoz.

Alıntıları Göster
    şimdi hocam resimi çekmeyeym senin resim üzerinden yapalım... donanım farklıydı o açıdan aynı değil demek istemiştim.. Ai clocking i manuel yaptım cpu frekans 266 da dram frekansı 800 geriye kalanların hepsi auto

• quote:

şimdi hocam resimi çekmeyeym senin resim üzerinden yapalım... donanım farklıydı o açıdan aynı değil demek istemiştim.. Ai clocking i manuel yaptım cpu frekans 266 da dram frekansı 800 geriye kalanların hepsi auto

266 olanı + - tuşları ile 40 mhz kadar arttır sonra cpu z ile kontrol et ?
    resim neden koymuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 30 Ekim 2010; 14:43:03 >
  • quote:

quote:

266 olanı + - tuşları ile 40 mhz kadar arttır sonra cpu z ile kontrol et ?
    resim neden koymuyorsun

Alıntıları Göster
    hocam fotograf makinası biraz monoton o yüzden zaman kaybettirir.. şöyle diyeyim.. ben onu 400 e çıkarınca dram frekansta artıyor onu 800 e sabitleyeyim mi?

• quote:

hocam fotograf makinası biraz monoton o yüzden zaman kaybettirir.. şöyle diyeyim.. ben onu 400 e çıkarınca dram frekansta artıyor onu 800 e sabitleyeyim mi?

400 yaparsan 3,6 ghz olur. yavaş gitmende fayda var 3,6 ghz içinde bayağı bir voltaj gerekli
  • quote:

quote:

400 yaparsan 3,6 ghz olur. yavaş gitmende fayda var 3,6 ghz içinde bayağı bir voltaj gerekli

Alıntıları Göster
    başka hiç bir şeyi değiştirmiyorum sadece fsb y 400 dram i 800 yapıyorum ok.

• quote:

yap bakalım
  • quote:

quote:

yap bakalım

Alıntıları Göster
    hocam bilgisayar hiç açılmıyor... bios menusunede geçemiyorum haliyle? ne yapalım.. pili çıkarıp takayım mı?
  • quote:

hocam bilgisayar hiç açılmıyor... bios menusunede geçemiyorum haliyle? ne yapalım.. pili çıkarıp takayım mı?

biosu resetle neyse laftan anlamıyorsun heralde yavaş yavaş arttır diyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 30 Ekim 2010; 15:09:42 >
  • quote:

quote:

biosu resetle neyse laftan anlamıyorsun heralde yavaş yavaş arttır diyoruz

Alıntıları Göster
    bu şekilde olmuyor voltaj ayarlarına girmek lazım
  • quote:

illa 400 yapacan diye bişey yok 300 yap bi bak noluyor ne bi bitiyor.
  • quote:

quote:

illa 400 yapacan diye bişey yok 300 yap bi bak noluyor ne bi bitiyor.

Alıntıları Göster
    320 mi yapmıştım biraz öncede verdiği 300-400 mhz riske etmeye deymez
  • quote:

cpu-z den kontrol et ?
    http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.56-setup-en.exe
  • quote:

quote:

cpu-z den kontrol et ?
    http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.56-setup-en.exe

Alıntıları Göster
    speecy den bakıyorum everest ultimate de var ikisinden de baktım
    işlemci 8 çarpn 320*8=2,56 default 2,13ghz çift çekirdek verdiği toplamda 860 mhz.. bana 1 ghz den fazla lazım...

• quote:

speecy den bakıyorum everest ultimate de var ikisinden de baktım
    işlemci 8 çarpn 320*8=2,56 default 2,13ghz çift çekirdek verdiği toplamda 860 mhz.. bana 1 ghz den fazla lazım...

1 ghz den fazla yapman için Voltaj vermen lazım işlemciye
    bide Core Temp adlı programdan ss koyarmısın konuya ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.