Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (125. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.688
Cevap
236
Favori
119.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zigbee değiller. Mini R2. Gerçi Zigbee almayarak doğru mu yaptım bilmiyorum. Çok fazla cihaz olacak router üzerinde. Artık o noktada iyi bir cihaz seçmem gerekecek.
    Tapo tavsiyesi için teşekkürler. Çok tereddütteydim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Wifi modelli çok ürün kullanmayın hocam. Benim ilk tercihim thread sonra da zigbee ürünleri. Toplam da 2-3 tane öyle her zaman kullanmadığım ürünler var sadece onlar wifi tabanlı

• TofixGX kullanıcısına yanıt
    Maalesef artık almış bulundum. İade şansım da yok epey zaman geçti. Tüm anahtarlar wifi olacak mecburen. Ama bunun haricinde dikkat edeceğim. Gerçi biraz mecburdum çünkü ev 3 katlı. Tek Hub ile tüm cihazlar çekmeyebilirdi.

• Yapay zekayı örneğin chatgpt’yi vs. 7/24 aktif yaşayan bir asistana çevirmek mümkünmü. Çalışmak için komut beklemeyecek iron man’de ki jarvis gibi her an dinliyor olacak ve kendisi gerekli gördüğü zaman konuşacak, uyaracak

• Telefonlar daki Google asisttant Türkçe. bunu Alexa echo larda kullanmak mümkün mü? HA bu konuda bir eklenti vs varmı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crank444 kullanıcısına yanıt
    Ve siz de bu durumdan rahatsız olmayacaksınız yani öyle mi? 7/24 sizi izleyecek, herşeyi bilecek? İlginç gerçekten. Bi de bununla ne istiyorsunuz? Gerekli gördüğü zaman konuşacak ne demek?

• Alexa show 5 de müzik çalarken ben sesli komut verdigin de müziği bir tık kısıp müzik çalarken beni dinlerdi. Elektrikler gidip geldi.Simdi müzik çalarken nalexa dediğinde müziği tamamen susturup beni dinlemeye başladı. Eski haline nasıl getiririm? yeniden çalan Müziği bir tık kısıp beni dinlemesini nasıl saglarim?

• Almış olduğum sonoff mini r2 wi-fi switchleri doğrudan modeme bağlamak yerine ağda yoğunluk yaratmamaları adına bir hub yardımıyla kullanabilir miyim zigbee ürünleri gibi? Yani wifi ürünler için özel bir hub var mı?

ilginç bir yaklaşım. Ayrı bir router alıp kendi ip mac eşleşmesi yönlendirmesi bu router e, bu iot router den ana router sedece port kapı bilgileri ipe tek ip ile işbirliği yapacak. Bence faydası olabilir. Uzman görüşü lazım

• almayı düşünenlere önermiyorum 30.gün birinci, 70.gün ikinci ampul gitti fazla açık olmamasına rağmen aynı evde yeelight 4 yıldır günde 10 saat açık çalışıyor. fonri ampül test edildi ve kesinlikle önermiyorum.

• Dediğiniz yöntem belki teori de olabilir ama uygulama da gereksiz bir vakit harcamasına sebep olacaktır ve yine de sistem düzgün çalışmayabilir. Çünkü o router da günün sonunda netice de ana router'a bağlı bi şekilde olacak. Belki sırf bunun için yeni bir internet yeni bir router alınabilir ama bu tür işlemler gereksiz para ve zamana mal olur. Onun yerine Zigbee yada Thread bazlı ürünler kullanmakta fayda var. Elin de wifi bazlı ürünler varsa ve bunların sayısı 3-5 gibi az ise bence kullanılmaya devam edilir. 3-5 cihaz sorun yaratmaz. Sonraki ürünleri alırken wifi bazlı alınmaz.

Bu konu da bi de şöyle bi öneri de bulunabilirim. Akıllı ev sistemlerinde bence en önemli olay internet bağlantısı ve tepki sürelerinin az olması. O yüzden evde Eero 6+ yada Eero 7 gibi güçlü mesh Wifi router'lar kullanılabilir. Ben yurt dışında yaşıyorum, o yüzden türkiye de var mı bilmiyorum ama referans olması adına ben linkini buraya bırakıyorum

@srvngrc

Eero 7 :

amazon.ca
    Amazon eero Max 7 mesh wifi router | Wireless speeds up to 4.3 Gbps | Coverage up to 2,500 sq. ft. | Connect 200+ devices | Ideal for Gaming | 1-Pack | Latest Gen
    https://www.amazon.ca/gp/product/B0BZTG6LLP/ref=ox_sc_saved_title_9?smid=A3DWYIK6Y9EEQB&psc=1

Eero 6+ :

amazon.ca
    Amazon eero 6+ mesh Wi-Fi router | 1.0 Gbps Ethernet | Coverage up to 3,000 sq. ft. | Connect 75+ devices | 2-Pack | 2022 release
    https://www.amazon.ca/gp/product/B0BWKT567G/ref=ox_sc_saved_title_10?smid=A3DWYIK6Y9EEQB&psc=1

• TofixGX kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Ben şu an mesh için TP-Link Deco serisi ürünler kullanıyorum. Taşınınca sayılarını artıracağım. Yüksek modellerden tercih ederim. Onlar da 100 cihaza kadar sorunsuz çalışıyor deniyor.

• Bu konuyu canlandırmam lazım 😂
    Vavien anahtarlara mini r2 ile nasıl çözüm üretebilirim ek kablolamaya gerek olmadan?

Egerki lambaya basic r4 role baglayabilirseniz cok guzel kullanilir.

Mini r4 icin ekstra kablo gerekir vavien anahtar prizleri arkasina

• bdurmus kullanıcısına yanıt
    Lambaya bağlarım da nasıl olacak? Hem vavienler hem de röle ayrı ayrı çalışacak mı?

Evet calisiyor. Hatta boyle olunca anahtar arkasinda notr yoksa notr cekme derdi de olmuyor.

Oncelikle lambaya gelen kabloya basic r4 baglayacaksiniz, r4 den 2 kablo cikarip lambaya gireceksiniz.

Sonrasinda her iki vavien anahtarin arkasinda anahtarlama kablolarini birbirine kopru olarak baglayacaksiniz.

İslem boyle yapilinca vavien anahtarlari normal olmasi gereken gbi kullanabiliyorsunuz, ayrica telefondan veya home assistant uzerinden de kontrol edilebiliyor.

Basic r4 un magic modu var ayarlarda, bunun icin magic mode acik olmali. Bu sekilde vavien anahtari acip kapatinca isik sonuyor ama r4 rolenin elektrigi kesilmiyor hep elektrik oluyor.

Bu videoyu 1:30 dan sonra izleyin, guzel anlatiyor

My Project Boxyoutube
    Magic Switch Sonoff BASIC-R4 NO-NEUTRAL with 2-way 3-way smart lighting
    https://www.youtube.com/watch?si=eRKLCI6Wk5JC4oQn&v=NudSvGNqbAo&feature=youtu.be

• Sahibinden den Switchbot Lock pro aldım. Henüz kurmadım. Buna özel kilit barel kullanmak lazım. Arkasında anahtar olunca da önden yani kapı dışından da kilit açabilen barel i ne isimde arayacağım?
    Birde Alexa ile bu kilidi açmak istediğim de belirttiğim şifreyi istiyor. ancak öyle kapı açıyor. Benim sesimi tanıyıp kilidi aç komutu söylediğinde direk açma yolu varmı?

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Ne isimde aratmak lazim bende bilmiyorum ama su paylasacagim linkteki urunleri kullanabilirsiniz diye dusunuyorum

Yale linus icin olan barel:

https://app.hb.biz/rzK2Q3srYUIx

Birde arkasi topuzlu barel modeli olabilir, tabi barelin topuzu swtitchbot ut icine girebilirse:

https://app.hb.biz/SikQfp1gil8j

Edit: ustunde anahtar olsada iki taraftan acilabilen barele “acil durum fonksiyonlu barel” deniyormus. Ama satan bi yer bulamadim nette :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 12 Ekim 2024; 8:40:35 >

• Govee tv arkası led aldım ama istediğim sonuç çıkmadı arkadaşlar maç açıyorum ledler mor yanıyor yeşil olmuyor mesela ayarı mı var anlamadım bütün her yerine baktım yok

• dimontales kullanıcısına yanıt
    Onun için goove nin tv kamera ünitesini de almanız lazım diye biliyorum. Direk sadece şerit alıp tv görüntüsünde ki renkleri yansıtmıyor. Çünkü bi ara bende düşünmüştüm almayı

Dediğim kamera böyle bisey :https://www.amazon.ca/dp/B0BCQ9YQYW?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HK1R38YMHA4A9SRKHPB6&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HK1R38YMHA4A9SRKHPB6&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_HK1R38YMHA4A9SRKHPB6&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.