Merhaba arkadaşlar. Evde bir kaç hue ürünü kullanıyorum. Biraz daha işin içine girip uğraşmak istiyorum. Yapmak istediğim bir kaç şey var. Bu konuda destek olup doğru ürünleri seçmeme yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Cep telefonlarımız apple ve homekit uygulaması üzerinden ilerlemek istiyorum. Evime güvenlik açığı olmadan uzaktayken de ulaşmak istiyorum. Bu minvalde ne yapmam gerekli? İlk etapta malum kış geliyor. Kombi mi akıllı hale getirmek istiyorum. Araştırdığıma göre sıcaklık sensörü ve kombiye röle almam gerekiyor. -En hassas sıcaklık sensörü hangisidir? Ürün tavsiyeniz nedir? -Röle için güncel f/p ürün nedir? Daha sonrasında otomatik bahçe kapımız bulunuyor. Araba ile geldiğimde kumanda ile uğraşmayı cep telefonunda sesli komut ile yada tuşlayarak kapıyı açmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Prizleri, ışık anahtarlarını akıllandıran röleleri gördüm bunların akım ölçümü yapıp hafızasına kayıt eden modelleri var mı? Birde hue bridge 'e hue markalı ürünler dışında başka markalı ürünlerde ekleyebiliyor muyuz? |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (126. sayfa)
-
-
Homekit uzaktan kontrol etmek için homepod mini veya apple tv 4k alabilirsiniz.
Akıllı termostat için ecobee öneririm. Hatta onun bi modelinde içinden smart sensor de çıkıyor. Spesifik istediğiniz bi odanın sıcaklık değeri varsa onu tercih edebilirsiniz.
Garaj kapısı için de özel ürünler var direk bunun için tasarlanmış, onların homekit destekli olan ürünlerine bakabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
garaj kapısı cihaza çok uzak değilse 30m altındaysa tuya rf destekli bir ürün işinizi görür.
aliexpress.Akıllı RF 433 IR uzaktan kumanda Tuya WiFi akıllı ev klima için kızılötesi kumanda tüm TV LG destek Alexa Google ev - AliExpress 44https://tr.aliexpress.com/item/1005007590633937.html -
Hazır konusu açılmışken,
Harici antenli (uzun menzilli) 433 mhz verici özelliğine sahip hazır bir cihaz var mıdır ? Yada harici antenli ESP modülleri var ise oda olabilir.
-
selamlar herkese,
yavaş yavaş bir şeyler yapıyorum bakalım ama 1-2 sıkıntı ile karşılaştımyurtdışı forumları araştırmadan buraya bir sorayım istedim.
xiaomi ürünler vardı evde şu an aktif olan 2 adet hava temizleyici birisini ha ya tanımlayıp oradan da homekite aktarmıştım sonra bişey oldu entegrasyon kurulamaz oldu. şimdi tekrar tekrar giriyorum xiaomi miio entegrasyonuna ama cihazları göremiyor. google hom otomatik eklemiş mesela ama ha ya tanımlayıp oradan da homekite aktarma için ne yapmam lazım. bölge sadece cn çıkıyor ha da, o yüzden olabilir mi?
bir de 1-2 sefer elektrikler kesildi geri geldiğinde zigbee anahtarlar açık poziyona geçti, gece vakti olunca farkettik kapattık da evde yokken olursa hoş olmaz. bunun ayarı var mıdır?
-
Geçenlerde Keenetic Hopper modem aldıktan sonra artık zamanı geldi diyerek bende işe başladım. Takıldığım noktalar var, çözebilenler olduysa diye yazmak istedim.
Bir minipc üzerinde home assistant çalışıyor.
Sony bravia tv ve mi box kullanıyorum. Mi box'u uzaktan açamıyorum.
Çok fazla şey denedim ancak uygun bir çözüm bulamadım. ADB ile stabil şekilde uyandıramıyorum.
Ayrıca Sonoff tx ultimate var. Sağ/Sol slide işlemlerini home assistant üzerinde yakalama yolu var mı? Sadece ewelink üzerinde mi çalışıyor slide olayı?
---
Sadece wifi ile bağlanabileceğim ürünler tercih etmeye çalışıyorum. Zigbee ürünlerin ve bridge kullanmanın tek avantajı ürünleri ağa bağlayıp yük etmemek mi? Bridge olmasının, cihaz üzerindeki kontrole bir artı getirdiği durum var mı?
Edit:
Mibox ve tv uyandırmayı çözdüm. tx ultimate'in slide olayını da hallettim ve tavan ledlerine bağladım.
Wifi varken Zigbee ürünlerin ne avantajı varmış sorumu da şöyle cevaplayabilirim: Zigbee cihazların kullanım kolaylığı ve pil süreleri diğer ürünlerle kıyaslanamaz bile. Yeni pil teknolojisi ile 3 yıldan uzun gittiğini söylüyorlar. Ne faydası var? Kablo çekemeyeceğiniz noktalara yada esphome ile yapsanız bile enerji vermeniz gereken noktalar oluyor evde. Ben zigbee cihazlarından kapı sensörü ve sıcaklık/nem sensörü aldım. Kombiye de koyduğum bir röle var. Her pencereye elektrik çekemeyeceğim için burada kablosuz ve stabil sensör kullanmak istedim. Aynı şekilde kombi kontrolü için evde sıcaklık ölçeceğim bir merkez olması gerekiyordu. Bunu salon yada diğer odalardan birinde kullanıp kullanmayacağım belli değildi. Bunun da kablosuz ve kolay kullanım olmasını tercih ettim. Aynı şekilde zigbee hareket sensörü kullanıyorum mutfakta. ESPhome ile yaptığım sistemi yada mutfaktaki led sistemini kontrol ediyor. Bu sensörün konumlandırılacağı yerin esnek olması, her an enerji beslemesi yapılabilecek biryer olmaması sebebiyle zigbee tercih ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratCesmecioglu -- 31 Ekim 2024; 9:56:12 >
-
Acil durum butonu gibi yaşlı bireyin diğer odadakileri uyandırabileceği bir cihaz kullanan tavsiye edebilecek var mı
-
Ucuz yol : Kablosuz zil
Pahalı yol: Alarm sesli bir hub + Akıllı buton / hareket yada titreşim sensörü
Ne kadar gelişmiş bir sistem istediğinize ve bütçeni göre değişir bu sistem. Home assistant aracılığıyla ve akıllı buton ile bir çok şey yapmak mümkün. Tuşa basıldığında telegram mesaj göndermek, evin içinde alarm çalması ve hatta belirlediğiniz kişileri bildirim olarak göndermek gibi bir çok senaryo oluşturulabilir
Geçen akşam babam rahatsızlandı buna benzer bir durum yaşadığımda evdekileri hızlı uyandırabilmesi için bir cihaz arıyorum mümkünse 2 odada alarm çalıcak bir cihaz
-
Geçmiş olsun hocam. Ben şahsen böyle bi şey yapmadım ama yapılması mümkün hocam
Tapo C200 kamerasını home assistant'a entegre eden var mı? Entity olarak neler sağlıyor?
Geçmiş olsun. Rahatsızlık alarm tetiklenmesi nasıl olmalı? Boyuna yada bileğe bağlı buton, sesli olarak Alexa help komutu? tavana montajli Varlık algılama sensörü ile düşme tespiti, En zoru bilinç kaybı olduğunda nasıl alarm tetiklenecek? Taponun yapay zekalı durum tespit kamerası olabilir mi acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
amazonUltra Hızlı Tepki Tuya Zigbee Sensör Alarmı, 90DB Siren, USB Güç Kaynağı (Piller Gerekmez)https://www.amazon.com.tr/Zigbee-Sens%C3%B6r-Alarm%C4%B1-Kayna%C4%9F%C4%B1-Gerekmez/dp/B0CZ6TBL41?th=1
Bu olabilir mi?
-
Hacs den yüklenen Tapo Camera entegrasyonu eğer kamerayı son sürüme güncellediyseniz çalışmıyor uzun bir süredir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgdstpgl -- 16 Ekim 2024; 9:58:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu cihazdan sipariş verdim teşekkürler yine de
aliexpress.Tuya Wifi Alarm güvenlik SOS Alarm kablosuz Light ses sistemi akıllı sesli Alarm ışık APP uzaktan kumanda ile akıllı yaşam Devic - AliExpress 30https://tr.aliexpress.com/item/1005007621355695.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.3dd93d127Ggwbb&gatewayAdapt=glo2tur -
Taponun yapay zekalı durum tespit kamerasını bi araştırıyım.
Bilinç kaybı durumu için tespit çok zor gibi şuan yapabileceğim tuşa basınca ses cıkartan ve bağlı telefonlarda alarm çalıştıran bi cihaz sipariş verdim teşekkürler
-
Homepod mini ile giriş yaptık bakalım.
Ecobee pahalı geldi onun yerine. Sıcaklık sensörü + Röle şeklinde bir otomasyon kurmak istiyorum.
Hassaslığı yüksek bir sıcaklık sensörü önerebilir misiniz?
Garaj kapısınıda kumanda yerine duvarda anahtarı var ona röle bağlayarak daha kolay bir şekilde akıllandırmayı düşünüyorum hemde evin içerisindeki ağa bağlı kalmış olacak.
Hue bridge ile farklı marka zigbee cihaz kullanılabilir mi?
Homeasistant için raspery cihaz yeterli oluyor mu?
Biraz reddit okudum mini pc daha çok tavsiye edilip önerilmiş.
Sizlerin tecrübesi nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdr_ -- 16 Ekim 2024; 16:11:7 > -
Ya aslında ben scrypted üzerinden direk homekite aktardım da. Sorum şu, eğer home assistanta kamerayı dahil edersem hangi ekstra özellikler entityler gelir. Düzgün çalışır mı vs diye merak ediyordum
Açıkçası sensör olarak homepod mini ve aliexpress den aldığım ucuz tuya destekli sıcaklık ölçer kullanıyorum. Homepod mini nin sıcaklık ve nem sensörü iyi gibi duruyor ama başka bi cihaz ile kıyaslama şansım olmadı. Evde akıllı termostat kullanmıyorum şuan için ama kullanacak olsaydım kesinlikle ecobee tercih ederdim. Biraz pahalı olabilir ama işini iyi yapan bi ürün alıp uzun yıllar kullanma taraftarıyım. Ayrıca sıcaklığı doğru bi şekilde ölçmeli ki, ona göre ısıtıp soğutmalı evi. Şuan ki yaşadığım evde termostata erişimim yok, yeni evde alacağım ilk ürünler den biri ecobee smart thermostat.
Hue bridge sadece hue ürünleri yada onu destekleyen ürünlerle çalışıyor diye biliyorum
Ben şahsen home assistant için raspberry pi 4b kullanıyorum ve memnunum. Pc de bir çözüm tabiki de ama 7/24 açık olacak bi cihaz, o yüzden kocaman pc yi bi köşe de sırf bunun için açık bırakma taraftarı değilim. Raspberry pi çalışma sistemi gayet iyi. Sorunsuz çalışıyor. Küçük bi cihaz, modemin yanında 7/24 çalışır bi şekilde duruyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X