Şimdi Ara

Home Entertainment Network (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rccol

Günaydın
    ....
    Ve genel liste
    http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts/view

benin 459 da ilk 5 deymiş fena değil

gerçi Raid 5 File Copy ve Write ta kendi sayfasında ilk sırada gözüküyor.

http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/31358-new-to-the-charts-qnap-ts-459-pro-reviewed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 3 Şubat 2012; 10:16:44 >

• PowerDVD'nin sayfasinda HD ses destegi veren teknik donanim verilmis..

Realtek ALC679X (support up to 192kHz/24bit 2-6 channels)
    Realtek ALC898 (support up to 192kHz/24bit 2-8 channels)
    Realtek ALC899 (support up to 192kHz/24bit 2-8 channels)
    Realtek ALC672 (support up to 192kHz/24bit 2-6 channels)
    Realtek ALC885 (support up to 192kHz/24bit 2-channels or 96kHz/24bit 4-8 channels)
    Realtek ALC889 (support up to 192kHz/24bit 2-channels or 96kHz/24bit 4-8 channels)
    Realtek ALC669 (support up to 192kHz/24bit 6 channels)
    Realtek ALC670 (support up to 192kHz/24bit 6 channels)
    Realtek ALC892 (support up to 192kHz/24bit 8 channels)
    VIA EnvyHD Vinyl VT1818S codec (support up to 192kHz/24bit 8-channels)
    VIA EnvyHD Vinyl VT1828S codec (support up to 192kHz/24bit 8-channels)
    VIA EnvyHD Vinyl VT2020 codec (support up to 192kHz/24bit 8-channels)
    Auzentech X-Fi HomeTheater HD (supports HDMI 1.3a bit-stream lossless pass-through)
    AMD Radeon HD 5000 and 6000 Series graphics cards supporting lossless pass-through
    NVIDIA GeForce GTX 400 Series graphics cards supporting lossless pass-through
    Intel Core i3/i5/i7 with integrated audio and graphics

Bu listede son satirda intel core i3/i5/i7 islemcilere entegre edilmis ses ve grafik kartlari yaziyor.

Bu her intel core islemci icin gecerlimidir?, ben simdi gidip core i7 islemcili bir notebook alsam, High Definition ses destegi verecek mi? en azindan bitstream yapabilecek mi?

Tesekkurler.

• Bu da powerDVD tanitim filmi..

• Hocam ben geçtiğimiz yazın başında power dvd programını pc ye kurdum ve hdmi çıkışlı bir erkaran kartım vardı onunla lx83e bağladım ve dts-hd-ma ve diğer formattaki seslerin (dts, dd vs) hepsini aldım.

Kullandığım pc de i3-5 yada 7 değildi. Hatta Paradigm topiğinde ufak bir paylaşımda bulunmuştum.
    Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_31976216/mpage_36/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

.....

Bu her intel core islemci icin gecerlimidir?, ben simdi gidip core i7 islemcili bir notebook alsam, High Definition ses destegi verecek mi? en azindan bitstream yapabilecek mi?

Tesekkurler.

nette şöyle bir paragrafa rastladım...

Since 2006 Intel’s graphics cores have supported sending 8-channel LPCM audio over HDMI. In 2010 Intel enabled bitstreaming of up to eight channels of lossless audio typically found on Blu-ray discs via Dolby TrueHD and DTS-HD MA codecs. Intel’s HD Graphics 3000/2000 don’t add anything new in the way of audio or video codec support.

Dolby Digital, TrueHD (up to 7.1), DTS, DTS-HD MA (up to 7.1) can all be bitstreamed over HDMI. Decoded audio can also be sent over HDMI. From a video standpoint, H.264, VC-1 and MPEG-2 are all hardware accelerated. The new GPU enables HDMI 1.4 and Blu-ray 3D support.

Bildiğim kadarı ile de Intel bunu H57 and H55 Express Chipset ler ile yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Hocam ben geçtiğimiz yazın başında power dvd programını pc ye kurdum ve hdmi çıkışlı bir erkaran kartım vardı onunla lx83e bağladım ve dts-hd-ma ve diğer formattaki seslerin (dts, dd vs) hepsini aldım.

By@li sizin PC'de herhalde ses karti destekliyordu, benim 2008'de aldigim Acer 8920 notebook'da nvidia 9500 GS ekran karti var, powerdvd 12 yukledim, kart desteklemiyor diye hata kodu verdi.

Anlamadigim birsey de ekran kartlari neden HD sesleri destekliyor, bu isleri ses kartlarinin yapmasi gerekmez mi? Artik hepsi entegre tek bir kart haline mi dondu?

Astramastra, sizin verdiginiz alintiyi daha once gordugum icin benim notebook'u tekrar gundeme soktum ama biryerlerde bir hata oluyor, anlamiyorum.

By@li, bir baska sorun da gecen gun iconnect'un media server'ini aktif hale getirdim birkac flac dosyasini da bagli hard disklerden birine aktardim. Sonra scan'e tiklayip scan ettirdim ama net'te iomega'yi media server olarak gormeme ragmen hicbir flac ve wav dosyasini goremiyorum. Bu dosyalari belirli bir folder icine mi koymak gerekiyor ve belirli bir isim mi vermek gerekiyor??

Tesekkurler

• Sukru hocam hdmi ekran kartlarinda entegre ses kartlari barindiriliyor. Ayni zamanda yeni nesil ses kodekleride mevcut. Ekran karti alirsaniz sayet, buna dikkat edin. Benim aldigim kart bir cok ayara imkan veriyordu.

İconnect in o ozelligini kullanmadim ama deneyip buraya yazarim. Ben ip yi elle verdim laptoplarda network disk olarak gorunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sukru hocam hdmi ekran kartlarinda entegre ses kartlari barindiriliyor. Ayni zamanda yeni nesil ses kodekleride mevcut. Ekran karti alirsaniz sayet, buna dikkat edin. Benim aldigim kart bir cok ayara imkan veriyordu.

İconnect in o ozelligini kullanmadim ama deneyip buraya yazarim. Ben ip yi elle verdim laptoplarda network disk olarak gorunuyor.

by@li, iconnect'i media server olarak deneyebildiniz mi?, flac ve diğer file'ları görebiliyormusunuz?
  • Hocam hp8540 laptoplarda
    Macbook air da
    Mac mini de
    İphone4 te
    İpdad2 de muzikleri gorebiliyorum.
    Ben zaten zamaninda media server ozelligini aktif etmisim.
  • quote:

Hocam hp8540 laptoplarda
    Macbook air da
    Mac mini de
    İphone4 te
    İpdad2 de muzikleri gorebiliyorum.
    Ben zaten zamaninda media server ozelligini aktif etmisim.

muzik dosyalari hard diskin icinde belli bir folder sistemi altinda mi duruyorlar, public/music gibi yoksa kendi folder'lari ile mi hard diskteler. Bir goruntu ekleyebilirseniz daha aciklayici olabilir.

Ben ne yaptiysam goremiyorum.
  • Bende kendi hard diskteki folderda duruyor
  • Şükrü bey

Rootta bir folder açıp içine bütün müzikleri kopyaladım. Özel bir ayar yok yani.

Caps aşağıda,

Home Entertainment Network
  • caps2

Home Entertainment Network
  • by@li, rgokdemir,

Çok teşekkürler, sorunu çözdüm. Her hard diski ayrı ayrı paylaşıma açmak gerekiyormuş, ben media server'ı aktive edince otomatik olarak hard disk'ler paylaşıma açıldı zannetmiştim..

Neyse sizleri de yordum, kusura bakmayın artık, ama sonuçta sorun çözüldü..
  • Sorunun çözülmesine sevindim Şükrü bey.

Ne zahmeti rica ederim.
  • Estf. Sükrü bey. Siz ugraştınız biz degil :)
  • Merhaba Arkadaşlar
    Qnap 3.6 firmware'i yayınlamış.

Belki bilginiz vardır.
    Ben bu sabah gördüm.

Hatırlatmak istedim.
    QNAP ANA SAYFA
  • Selamlar,

3.6 beta olarak yayımdaydı final olmasını bekliyordum. İyi olmuş akşama deneyelim.
    URL share olayı iyi olacak, zaten cloud olarak dosyalara erişiyordum ama ufak tefek dosyaları paylaşmak için kullanıcı adı şifre klasör vb. ile uğraşmak zor geliyordu.
    Böylece biriki küçük şeyi paylaş diyince sanırım direk url tıklayınca indirebiliecek karşı taraf (tabi 1mbit upload ile 80k download hızı ne kadar tatmin edici olursa :/ )
  • Bende aranıza Synology DS212 alarak katılıyorum.
    HDD'leri henüz almadım ama 2x2 TB HDD işimi rahatlıkla görür diye düşünüyorum.Mevcut 1 TB harici diskteki verileri aktarıp Backup olarak kullanmayı düşünüyorum.

Diğer Ağ bağlı olacak Donanım ise şöyle:

Router/Modem FritzBox 7240 ADSL 2
    Sony Vaio Laptop F13S8E i7 Processor, OS Win 7
    Amd FX6 6100 CPU,ATI 6850 HD,2x4 GB DDR3 RAM,1TB HDD,550 W Kasa,OS Win 7
    Intel Core 2 Duo,4 GB Ram,320 GB HDD,Öğrenci Çalışma Kasası, OS Win 7,
    Yamaha RX-V 1067 Amfi
    Panasonic GT 30,PS3 500 GB HDD,Xbox 360 Slim 250 GB HDD,
    IPAD2 Wifi 16 GB/IPHONE/Samsung Galaxy 9000
    TP-Link PA251 Powerline Adapter (Bu cihaz işimi çok kolaylaştırdı,kablo kullanmaktansa prizden cocukların internete girebilmelerini sağladı,hız ve performansta şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım )
  • Hayirli olsun Sinan

Aginda hizi test edip sonuclari burada paylasirsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.